Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha meghal a gyári (tartom az 50órás szerviz idõt, lehet azért bírja még), akkor rendelek én is egy ilyet. És tényleg kék, mint a képeken?

Igen, szép kék. Ha kell, szólj, most jött egy tartalék a Reba cseréje mellé. Salának meg úgyis kell rendelnem több típushoz is a közeli jövõben, így oda tudom adni, és még a szállítási költségen is spórolsz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha meghal a gyári (tartom az 50órás szerviz idõt, lehet azért bírja még), akkor rendelek én is egy ilyet. És tényleg kék, mint a képeken?

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mindkét válaszom egy határozott igen. Persze jár még hozzá a Sala féle teló karbantartás, és úgy az igazi.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
VV, neked ilyen enduro szimmeringed van, tartósabb, jobban mozog, mint a gyári?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
RS szabvány 30-s szimmering kit való hozzá, mint a Psylo-hoz. Ha nincs a Biker-nek, akkor http://www.endurofor...s.com/id47.html.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Hali mindenkinek4
Tudja valaki, hogy a fenti telóba milyen méretü szimering való?
sajna a gyári beszerzése ezidáig nem sikerült.
Csak van valami megoldás!!!
A szimering gyári száma nem mond sokat nekem..
Tehát szimering küklsö átmérõje és szélessége érdekel. A becsúszó vastagságát tudom mérni.. :-)
Csak a méretezésért nem akarnám szétszedni....
Várom segítségeteket!
Csááá!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Kétévente feljebb csúsznak a megnevezések...LOL. Lassan a SuperMonster is AM villa lesz...;)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nézegetem a rockshox honlapot és mit látok, a lyrik csak egy all mountain teló.

még belefér :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nézegetem a rockshox honlapot és mit látok, a lyrik csak egy all mountain teló. :)
A végén majd 200-at mozognak az AM telók is, ha így folytatjuk.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Átmegyünk a tárcsafékekhez és megbeszéljük ott.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Erre nem nagyon gondoltam teleszkópokkal kapcsolatban, pedig jó megközelítés. Mi történik akkor, ha hátsó rugó is szerepel a képletben?

Endroo bannol :D

...az csökkenti a rugóutat...

Mármint a fékutat. De ezzel nem érdemes törõdni, mert ettõl még nem fogsz megállni. Helyes technika kell hozzá.

Nade ON
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Erre nem nagyon gondoltam teleszkópokkal kapcsolatban, pedig jó megközelítés. Mi történik akkor, ha hátsó rugó is szerepel a képletben?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Anti admin betüszínnel :)

(Ha fékezéskor beül a teló, az csökkenti a rugóutat, mert a teló összenyomódásakor a mozgási energiád egy kis része nyelõdik el tulajdonképpen. De ezt csak nagyon halkan, mert még baj lesz itt :D)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
A Motion Control-t a keresõvel találtam meg az elõbb. Mást nem nagyon, azért kérdeztem faszságokat.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és akkor aki most felírja a nagyobb súllyal a felszínre nyomódó gumi megnövekedett fékerejének képletét, azt két hétre bannolom :)

czpetike: velem együtt eddig min. 3x írták le mi micsoda a telónál. nem lenne hátrány ha el is olvasnád és megpróbálnád értelmezni.

miért van az az az érzésem hogy van még egy mcpiténk? :D

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

szerintem max növelheti, hiszen ráhelyezõdik mégtõbb a súlyodból az elsõ kerékre...

ebben nem vagyok biztos, mármint hogy növelné, mert a nagyobb súlytól
csökken a fékerõ (több erõ kell hogy megfogja a többletsúllyal együtt)

valaki aki jobban ért nálam hozzá, magyarázza el pls.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Kösz szépen az eligazítást, már kezdek ráérezni a dolgokra. Most többször átolvasom, hogy valami tényleg megmaradjon, nem csak bemagolom.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

(csökenti a fékerõt?)

szerintem max növelheti, hiszen ráhelyezõdik mégtõbb a súlyodból az elsõ kerékre...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nekem maximális érzékenység mellett sem bólogat a Tora aszfalton.
akkor bólogat amikor elsõvel fékezek. - vagy ez is zavaró lehet (csökenti a fékerõt?)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Mielõtt vásárolok szeretnék tisztázni dolgokat, akkor használni is tudom majd a teleszkópot.
Tehát a kompresszió csill az itt elõfeszt jelent. Akkor mit itt magyaráznak nekem, hogy nem szabályozható rajta az elõfesz?
Errõl a floodgate-rõl pedig egy szót sem írnak a Rock Shox weboldalán. Csak egy korábbi hozzászólásban talált link magyarázott róla, de nem konkrétan egy-két teleszkópról, hanem csak a technológiáról.

Inkább ne okoskodj...

Kompressziónak köze nincs az elõfeszítéshez, nemtom ezt honnan vetted.
Kompresszió=befeleút csillapítás, ennek a végállása a lock, amikor elzár a szelep és nem engedi bemozdulni a villát. A szelep lockolt állapotban is nyithat nagyobb ütésekre, ez az MCD lényege, ezt a küszöbértéket állítod a floodgate-tel.
Lehet hogy figyelmesebben kellene nézned az RS-nél írtakat, én már két villámat simán rendbetettem az ott leírtak alapján...

Látom lassú voltam. :P