Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Ember! Érts már meg! Két erõkarról beszélünk. A tárcsa átmérõ és a fékerõ viszonylatában csakugyan egyenlõ az erõhatás, ha ugyanúgy lassulsz, de a tárcsa átmérõbõl adódó erõkar és a szár viszonylatában már nem. Gondold végig.
(Különben is mit ugatok bele... Jó nekem a "V" fék is... Könnyebb is, olcsóbb is, teló is tovább bírja...)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ha ugyanúgy állsz meg 160assal, mint 203assal akkor nem éri nagyobb erõ, mivel 203asnál annyival kisebb erõvel húzod fékkart, mint amennyivel nagyobb az erõkar. Fizika ;) :)

van benne valami :chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

és hogyan állnál meg ugyanúgy 160al tárcsával, mint 203al? gondolom 3 ujjal húznád a féket, de a telót kisebb erõhatás fogja érni, mint a 203al, mert kisebb az erõkar. fizika.

Ha ugyanúgy állsz meg 160assal, mint 203assal akkor nem éri nagyobb erõ, mivel 203asnál annyival kisebb erõvel húzod fékkart, mint amennyivel nagyobb az erõkar. Fizika ;) :)

A sebesség mindent megold.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Hi! Nekem 203mm tárcsa van elöl, az hogy ekkora a tárcsa az önmagában nem cseszteti a telót. Szóval én ugyanúgy állnék meg a 160-al is, mint a 203-al, azért az picit vicces, hogy 203mm=ÚÚÚ akkor vége telónak... Jobb melegedés, kevesebb erõkifejtés miatt vettem, de nem blokkolom állandóan, ugyanúgy tönkre mehet a teló kisebb tárcsával is, a felhasználás a lényeg.

203as jobban csavarja a telót, mint egy kisebb, nem mondtam, hogy akkor vége a telónak, de nem jó neki, mert nagyon csavarja a külsõ szárat és elõbb megy tönkre mint egy kisebb tárcsával, jó pár villa adta meg magát a fékhídnál ilyen miatt. és ezért lazul ki gyakran a gyorsszár a nem átütõs villák kerekeiben, sõt láttam már elsõ agy tengelyt, ami ezért törött el és ha ezt nem veszi észre a tulaj (mert a gyorsszár még összetartja), eltörik egy gyorsszár egy fékezésnél, az elsõ kerék meg távozik.
és hogyan állnál meg ugyanúgy 160al tárcsával, mint 203al? gondolom 3 ujjal húznád a féket, de a telót kisebb erõhatás fogja érni, mint a 203al, mert kisebb az erõkar. fizika.

a torára meg hiába írják azt, hogy elbírja a 203as tárcsát, de ha eltörik, nem fogják gariba kicserélni, mert 203as tárcsa nem xc-re való és a tora egy xc villa, tehát aki ekkora tárcsával használja az nem xc-zik és az nem rendeltetés szerû használat.

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Tora 302 u-turn-t tud valaki újat jó áron?

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

amúgy DH villákban is van 30mm-es, ennyi...

nem csak az átmérõtõl függ az erõsége, hanem a falvastagságtól,és az anyagtól is... a DH villáknak masszívabb az egész felépítésük, mint a CC telóknak,pont a felhasználás miatt...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a tora amugy is a gyari adatok szerint kellene birja a 203-as pizzat.
(nem veletlenul van a kivansaglistamon :))

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Elõre nekem 185-ös adaptert sokáig nem tudtak szerezni, így lett 203mm, ha vigyázol semmi gond+amortizáció nem lesz, nem is bántam meg. Lefelé, fõleg kanyarban inkább a hátsó bajszát tépi az ember, nah mindegy egy normális telónak bírnia kell.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Hi! Nekem 203mm tárcsa van elöl, az hogy ekkora a tárcsa az önmagában nem cseszteti a telót. Szóval én ugyanúgy állnék meg a 160-al is, mint a 203-al, azért az picit vicces, hogy 203mm=ÚÚÚ akkor vége telónak... Jobb melegedés, kevesebb erõkifejtés miatt vettem, de nem blokkolom állandóan, ugyanúgy tönkre mehet a teló kisebb tárcsával is, a felhasználás a lényeg.

pontosan ugyanigy vagyok en, mivel nem dh/fr felhasznalasban nyuzom a 203-as tarcsat a 106 kilommal, nekem jobb ha nem melegszik be annyira, nagyobb az erokar, mint ha 160-as tarcsam lenne. ehhez hozzajon, h. a suntour xcm telot en nem sajnalnam lecserelni, ha elfaradna. az mar csak hab a tortan, h. epp nem volt 185-os cleansweep, ezert kellett a 203/160 kozott donteni :).
ezert mondtam, h. felhasznalastol is fugg.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Mind1, én csak ritkán használom a féket:p , sztem az én telóm(32mm), ha tönkre menne, nem a tárcsa miatt lenne, szóval nem ez a legnagyobb kritérium, amúgy DH villákban is van 30mm-es, ennyi...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hát nem is tudom... Én elgondolkoznék azon is, hogy mennyire van messze a féknyereg a lábtól. Ez ugyanis egy erõkar, ami fékezéskor a teló szárát befelé csavarja. Ugyanakkora fékhatásnál jobban fogja a nagyobb tárcsával szerelt fék csavarni a szárat... ellenben nem melegszik annyira a pizza a nagyobb felület miatt. Én inkább elgondolkoznék, mire is használnám és utána döntenék, hogy mit is rakok rá. Túra-maraton felhasználásra szerintem elég a 160-as is. Ha jól tudom, hátulra meg gyártanak 140-eset is. Nem kell túlzásokba esni. Egy jól összehangolt rendszer tovább marad életképes, mint kilógó szintû (trendi módon) alkatrészekbõl összeválogatott kutyulmány. Az egy szintû alkatrészek jól együtt dolgoznak, más esetben, mindig a gyengébb enged.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
akkor bõven elég a 185

BRo

BRo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
a felhasználás módja hétvégi túrázás (fõleg aszfalton), városban járkálás meg néha hegyi használat... az agy meg valszeg B+ Travel Disc lesz...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
azert ez elegge fugg a felhasznalas modjatol is, nem? (meg mondjuk a kerekagytol is szvsz)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
mert gyárilag a tárcsafék konzol alkalmas a 203as pizza felszereléséhez is, de attól még nem egészséges a egy 30mm becsúszójú villának, ha csak nem vagy 40kg. én 203ast csak átütõs villára tennék. relicre meg 185 elég

BRo

BRo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Relic Supernél azt írják h maximum 210millis tárcsa... hogyis van ez?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Manitou Relic Super már elég izmos? :P

Off: Amúgy miben különbözik a mechanikus és a hidrós tárcsafék? Tudtok linkelni vmilyen oldalt, ahol minden tárcsafékekkel kapcsolatos okosság le van írva? (eddig v-fékkel nyomultam és nem nagyon értek a tárcsákhoz...) BB7-es amúgy mennyivel gyengébb mint a juicy?

akkor már inkább tora. az elbírja a 185ös tárcsát is.

bb7 nem gyengébb, csak a juyci jobban adagolható és kevésbé érzékeny a dzsuvára.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Alpári módon összefoglalva a mechanikus az bowdenes, a hidraulikus pedig olajos fék. De ez inkább abba a topicba tartozik, nézz szét ott.
" A Cube el van vetve! "

BRo

BRo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Manitou Relic Super már elég izmos? :P

Off: Amúgy miben különbözik a mechanikus és a hidrós tárcsafék? Tudtok linkelni vmilyen oldalt, ahol minden tárcsafékekkel kapcsolatos okosság le van írva? (eddig v-fékkel nyomultam és nem nagyon értek a tárcsákhoz...) BB7-es amúgy mennyivel gyengébb mint a juicy?