Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Started by
Guest
, 2002. June 06. 20:18
Posted 2008. February 13. - 18:18
Azt, hogy 321 avagy más van e ráírva, azt csak az sram grafikusa tudja:) lehet 327 is...
kép róla
a neten fellelhetõ pdf-eket már én is megtaláltam, azokból az jött le, hogy állítható, csak, hogymost a szervizben azt mondták, hogy márpedig nem, ez elbizonytalanított
de a telóra rakott nyomásbeállítás
táblázat megadja az értékekekt 80, illetve100-130mm hez is, ebbõl gondolom, hogy azért mégiscsak lehet, csak õk voltak lusták dolgozni...
akkor ezekszerint, csak a megfelelõ embert kell megtalálnom a feladatra ?
kép róla
a neten fellelhetõ pdf-eket már én is megtaláltam, azokból az jött le, hogy állítható, csak, hogymost a szervizben azt mondták, hogy márpedig nem, ez elbizonytalanított
de a telóra rakott nyomásbeállítás
táblázat megadja az értékekekt 80, illetve100-130mm hez is, ebbõl gondolom, hogy azért mégiscsak lehet, csak õk voltak lusták dolgozni...
akkor ezekszerint, csak a megfelelõ embert kell megtalálnom a feladatra ?
Posted 2008. February 13. - 18:06
Nem neked szólt (elfelejtettem ikszelni:)). Csak annyi, hogy a Reba-val ellentétben itt nem két egyforma méretû határoló van, hanem egy, ami vagy 30 vagy 50 mm-s - legalábbis a kép szerint. Ha van egy kis eszük, akkor remélhetõleg nem egy, hanem több darabból oldották meg, és akkor nem lesz gond az állítással (a "spare parts list-ben" "kit" szerepel, ezért bízom benne).
Posted 2008. February 13. - 16:58
oké de most itt mit nézzünk? ezt írtam(tunk) le mi is. mondjuk elméletileg a spare parts catalog szerint a betûs (sl és race) reconok nem állíthatók, csak nyomórúd cserével.
Posted 2008. February 13. - 16:48
Szíveskedjék megtekinteni az érintett teló mûszaki anyagát a gyártó honlapján az írogatást megelõzõen!:chin:
http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf - 5. oldal
http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf - 5. oldal
Posted 2008. February 13. - 16:43
rs annyira nem szokott keverni oem-ben, számozást meg pláne nem.okés, ha valami oem cucc akkor nem szóltam azoknál bármi megtörténhet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. February 13. - 16:41
Posted 2008. February 13. - 16:26
Magellán oldalán 321-et írnak, így lehet, hogy már eleve ott lett elbaltázva.
Ha lehet állítani 80-130 között, akkor 0/30mm/50mm méretû határoló lehet benne, tehát nem az az egyszerûség, mint például a Reba-nál.
Ha lehet állítani 80-130 között, akkor 0/30mm/50mm méretû határoló lehet benne, tehát nem az az egyszerûség, mint például a Reba-nál.
Posted 2008. February 13. - 16:26
Posted 2008. February 13. - 16:21
nem lehet hogy a 2-es meg az 5-ös egymás fölött van a numerikus billentyûzeten ?Elõször meg kéne találni azt a 321-s Recont! Én felforgattam a SRAM oldalát, de ilyen számozású telót egyik modellnél se találtam. Utána majd neki lehet állni osztani az észt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2008. February 13. - 16:17
Elõször meg kéne találni azt a 321-s Recont! Én felforgattam a SRAM oldalát, de ilyen számozású telót egyik modellnél se találtam. Utána majd neki lehet állni osztani az észt.
Posted 2008. February 13. - 16:12
de ha nem akarsz neki ugrani szerelni -én sem szeretnék- akkor elmész egy boltba ahol értenek is hozzá meg készségesek is, és némi forintért meg fogják neked csinálni
Posted 2008. February 13. - 16:10
a nyomórud feje alatt van egy (100) v. két (80) kis fekete u alakú basz, amivel lehet szabályozni a rugóutat. btw: nekem már van egy csomó mert a villához is csomagoltak külön + legrövidebbre volt állítva a villa, így abban is benne volt az összes na ha hosszabb rugóutat szeretnél akkor ki kell venned egyet, ha méghosszabbat, akkor meg kettõt. mondjuk ez reba és revelation de nem hiszem hogy a reconhoz külön módszert talált volna fel az rs.
mellesleg az egész mûvelet kb 10 perc.
mellesleg az egész mûvelet kb 10 perc.
Posted 2008. February 13. - 15:57
Sziasztok!
Én így teleszkóp analfabétaként a következõ kérdéssel szeretnék az itt jelenlévõ tudorokhoz fordulni.
Nemrég vásároltam egy Magellan Pyxis 07 bringát, ami Recon teloval van szerelve, a kerékpárról mindenhol azt állítják, hogy 100mm rugóúttal rendelkezõ villával érkezik, illetve a leírásokban is az szerepel, hogy a váz ilyenhez lett tervezve. Nos az én reconom, akárhogy méregetem, 80-85mm körül van, ami ugye nem 100 és ez érzõdik is a lefeléken, nagyon orrabukós érzetet kelt a gép, sõt már sikerült is vele elõre buknom, sík talajon lassú gurulás közben, egy kisebb fajta(fagyökér) akadály leküzdése közben.
Kérdésem felétek a következõ:
Látom különbözõ leírásokban, meg itt a fórumon is, hogy a recon állitható 80 100 ás 130 mm-re, na de hogyan, mert erre a leírások nem adtak nekem választ, a használati csak annyit ír, hogy : RUGÓÚT VÁLTOZTATÁS (REBA, RECON ÉS TORA)
A rugóút változtatásához (Reba: 85mm vagy 100mm; Recon és Tora: 80, 100 vagy 130mm) teljes szervizt kell végrehajtani a villán. Szerviz információkat, utasításokat a www.rockshox.com weboldalon találhatunk, vagy kérdezzük viszonteladónkat ill. a forgalmazót.
Nos én így is tettem, kérdeztem a viszonteladót, azaz a garis szerviz helyet ahol a bringát vettem(Hugo Bike) ahol a rendkívül készséges szerelõ(valóban az volt) azt mondta, hogy ezt a recont-t nem lehet állítani, ez 80mm és kész… mondtam, hogy de hát a váz meg a stb 100mm-ert ír mindenhol.. javasolták zargassam cseke rt-t ez ügyben, majd õk megmonják a tutifrankót.
De mielõtt valóban elkezdeném õket zaklatni, gondoltam felteszem nektek a kérdést, hátha mégis lehet állítani, csak ott a szervizben nem szerették volna,
A telo pontosan egy recon 321-es, gondolom ez az info elengedhetetlen a válaszhoz:)
segítségeteket elõre is köszönöm.
Én így teleszkóp analfabétaként a következõ kérdéssel szeretnék az itt jelenlévõ tudorokhoz fordulni.
Nemrég vásároltam egy Magellan Pyxis 07 bringát, ami Recon teloval van szerelve, a kerékpárról mindenhol azt állítják, hogy 100mm rugóúttal rendelkezõ villával érkezik, illetve a leírásokban is az szerepel, hogy a váz ilyenhez lett tervezve. Nos az én reconom, akárhogy méregetem, 80-85mm körül van, ami ugye nem 100 és ez érzõdik is a lefeléken, nagyon orrabukós érzetet kelt a gép, sõt már sikerült is vele elõre buknom, sík talajon lassú gurulás közben, egy kisebb fajta(fagyökér) akadály leküzdése közben.
Kérdésem felétek a következõ:
Látom különbözõ leírásokban, meg itt a fórumon is, hogy a recon állitható 80 100 ás 130 mm-re, na de hogyan, mert erre a leírások nem adtak nekem választ, a használati csak annyit ír, hogy : RUGÓÚT VÁLTOZTATÁS (REBA, RECON ÉS TORA)
A rugóút változtatásához (Reba: 85mm vagy 100mm; Recon és Tora: 80, 100 vagy 130mm) teljes szervizt kell végrehajtani a villán. Szerviz információkat, utasításokat a www.rockshox.com weboldalon találhatunk, vagy kérdezzük viszonteladónkat ill. a forgalmazót.
Nos én így is tettem, kérdeztem a viszonteladót, azaz a garis szerviz helyet ahol a bringát vettem(Hugo Bike) ahol a rendkívül készséges szerelõ(valóban az volt) azt mondta, hogy ezt a recont-t nem lehet állítani, ez 80mm és kész… mondtam, hogy de hát a váz meg a stb 100mm-ert ír mindenhol.. javasolták zargassam cseke rt-t ez ügyben, majd õk megmonják a tutifrankót.
De mielõtt valóban elkezdeném õket zaklatni, gondoltam felteszem nektek a kérdést, hátha mégis lehet állítani, csak ott a szervizben nem szerették volna,
A telo pontosan egy recon 321-es, gondolom ez az info elengedhetetlen a válaszhoz:)
segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2008. February 13. - 14:52
hány kiló vagy? ha 100-ra van állítva akkor ökölszabály szerint kb 2 centit kell beülnie, ha ráülsz. NEM nyomogatod, csak ráülsz tekerési pozicióba.
kezd ezzel: http://sram.com/_med...r_inflation.pdf bár mint említettem nekem is kb 20 psivel kevesebb kell, bár én puhán szeretem.
kezd ezzel: http://sram.com/_med...r_inflation.pdf bár mint említettem nekem is kb 20 psivel kevesebb kell, bár én puhán szeretem.
Posted 2008. February 13. - 14:30
igen apua másik oldalon lévõ csavar tartja a nyomórudat a lábban, ne piszkáld
na szoval ha puhara fujom (engedem), akkor a 30 mm-t siman benyomom akar fel kezzel is, aztan koppan az aljan. Ha durvan felfujom, akkor (mivel ilyet nem tettem sztem) feltetelezem hogy nem fogom egy kezzel benyomni, viszont tul kemeny lesz. 100mm biztos laccik a becsuszobol bar nem mertem meg.103 kg-hoz én a 160 psi-t is soknak éreztem, igaz dual airosban
ha 30 mm-ert mozog összesen a telód akkor az szerinted puha?
a becsúszóból látszik azért kb 110 mm?
Igazabol az volt a feltetelezesem mint laikusnak, hogy azert van a becsuszoszar, hogy becsusszon legalabb majdnem teljesen. Lehet hogy ez sertene a piaci szegmentacio elvet, es mindenki jot kapna es ezert nincs igy?
Mindenesetre ez normalis jelenseg? Akinek 30mm-t mozog annak koppan is? Vagy kemenyre van fujva?
(az hulyeseg hogy visszasirom a zero maintenance gagyi telomat aminek volt hosszabb utja, kozepkemeny volt es nem koppant? csak felraktam es nem kellett piszkalni.)
Posted 2008. February 13. - 08:59
a másik oldalon lévõ csavar tartja a nyomórudat a lábban, ne piszkáld
103 kg-hoz én a 160 psi-t is soknak éreztem, igaz dual airosban
103 kg-hoz én a 160 psi-t is soknak éreztem, igaz dual airosban
Posted 2008. February 13. - 01:30
Sziasztok,
Van egy nem tudom milyen evjaratu Tora 302-esem, valoszinu solo air. 30mm a telo utja, 100mm van rairva a papirra. Letezik hogy valami rukkel meg lehet novelni a 30 mm-t? Nagyot koppan sokszor es ez zavar.
Koszonom elore is.
Ja es Tora 302-esnel maradva meg mindig, a teknosbeka-nyul csavargatas-t probaltam, asszem az a visszaut gyorsasagat allitotta, de pl mit csinal a csavar a masik száron? Illetve fujhatom a legtartalyt 220 psi fole? csak mert puhanak erzem. Vagy nem kene puhanak ereznem, es a 30mm-es telout is normalis?
Annyira durvan nem ertek hozza.
Koszi,
Zoli
Van egy nem tudom milyen evjaratu Tora 302-esem, valoszinu solo air. 30mm a telo utja, 100mm van rairva a papirra. Letezik hogy valami rukkel meg lehet novelni a 30 mm-t? Nagyot koppan sokszor es ez zavar.
Koszonom elore is.
Ja es Tora 302-esnel maradva meg mindig, a teknosbeka-nyul csavargatas-t probaltam, asszem az a visszaut gyorsasagat allitotta, de pl mit csinal a csavar a masik száron? Illetve fujhatom a legtartalyt 220 psi fole? csak mert puhanak erzem. Vagy nem kene puhanak ereznem, es a 30mm-es telout is normalis?
Annyira durvan nem ertek hozza.
Koszi,
Zoli
Posted 2008. February 12. - 22:51
Az A-head csillagot, csere esetén lefelé ki lehet tolni a villanyakból ?
A teló, RS Revel 426-os, de mintha a villanyak alsó átmérõje kisebb lenne, mint a felsõ átmérõ.
Az alu nyakak falvastagsága "lefelé" megnõ, a lyuk ezért szûkebb.
A ParkTool szerint:
"Removing the nut
The star fangled nut is basically designed not to be removeable. If it is necessary to install another nut, simply use a punch and drive the first nut down until deeper than the new nut will sit. It is not necessary to completely remove the old nut. It is also possible to drive the old nut completely through the column and out the bottom. This will make the nut unuseable. It can also work to drill out the center of the nut, and then tap out the remaining pieces."
Angolozhatsz egy kicsit, de a lényeg:
- Nem kell a kiszedendõ csillagot teljesen kiütni, hanem lejjebb kell ütni és fölé újat tenni. Így lassan gyûlnek a nyakban a csillagok. Mondjuk kérdés, hogy miért kell egyáltalán kiszedni?
- Ami kultúráltabb javaslat, hogy kifúrod a csillag közepét és úgy ütögeted ki. Gondolom 2 darabban és a menetes rész nélkül kevésbé mereven feszül a helyére. Lehet, hogy így akár alulról is vissza lehet ütögetni a rövidebb úton.
Posted 2008. February 12. - 20:42
Posted 2008. February 12. - 20:37
hmm, érdekes...mert pont ma néztünk havernak új villát (Reba lesz, eddig is az volt, csak most új bicója lesz, a régit már eladta), és volt egy Racejó áron a boltban, és hát felmerült a kérdés, hogy...
sram katalógus elõ, minden adat betûre pontosan megegyezik, ugyanolyan váll, nyak...szóval ezért nem értjük.
sram katalógus elõ, minden adat betûre pontosan megegyezik, ugyanolyan váll, nyak...szóval ezért nem értjük.