Sziasztok!
Én így teleszkóp analfabétaként a következõ kérdéssel szeretnék az itt jelenlévõ tudorokhoz fordulni.
Nemrég vásároltam egy Magellan Pyxis 07 bringát, ami Recon teloval van szerelve, a kerékpárról mindenhol azt állítják, hogy 100mm rugóúttal rendelkezõ villával érkezik, illetve a leírásokban is az szerepel, hogy a váz ilyenhez lett tervezve. Nos az én reconom, akárhogy méregetem, 80-85mm körül van, ami ugye nem 100 és ez érzõdik is a lefeléken, nagyon orrabukós érzetet kelt a gép, sõt már sikerült is vele elõre buknom, sík talajon lassú gurulás közben, egy kisebb fajta(fagyökér) akadály leküzdése közben.
Kérdésem felétek a következõ:
Látom különbözõ leírásokban, meg itt a fórumon is, hogy a recon állitható 80 100 ás 130 mm-re, na de hogyan, mert erre a leírások nem adtak nekem választ, a használati csak annyit ír, hogy : RUGÓÚT VÁLTOZTATÁS (REBA, RECON ÉS TORA)
A rugóút változtatásához (Reba: 85mm vagy 100mm; Recon és Tora: 80, 100 vagy 130mm) teljes szervizt kell végrehajtani a villán. Szerviz információkat, utasításokat a www.rockshox.com weboldalon találhatunk, vagy kérdezzük viszonteladónkat ill. a forgalmazót.
Nos én így is tettem, kérdeztem a viszonteladót, azaz a garis szerviz helyet ahol a bringát vettem(Hugo Bike) ahol a rendkívül készséges szerelõ(valóban az volt) azt mondta, hogy ezt a recont-t nem lehet állítani, ez 80mm és kész… mondtam, hogy de hát a váz meg a stb 100mm-ert ír mindenhol.. javasolták zargassam cseke rt-t ez ügyben, majd õk megmonják a tutifrankót.
De mielõtt valóban elkezdeném õket zaklatni, gondoltam felteszem nektek a kérdést, hátha mégis lehet állítani, csak ott a szervizben nem szerették volna,
A telo pontosan egy recon 321-es, gondolom ez az info elengedhetetlen a válaszhoz:)
segítségeteket elõre is köszönöm.