Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nemakarok a tallaszodba belekötni, de ez nem igy van. Külföldi forumokon többen hasonlitották a 2 villát (Revelation vs. Talas). Ha nem akarod, hogy pógózon vagy meredek szakaszon ( Itt látszódik, hogy a Coilos Revelation nem csúszik be http://home.vr-web.d...en/P1020117.JPG!) becsúszon a teló akkor a Revelation eltalált rúgóval jobb mint a talas. A Recont nem ismerem és azért mert RS nem hasonlitgatnám a Revelational.

Nem csak szerintem....

én meg nem forumon olvastam hanem volt/van mind 3 :)

a 2006-os 351-es uturn-ös recon (olyanom volt) pedig kizárólag az alu/acél nyakban különbözott a 07-es rugós revelationtól, tehát azért simán hasonlítom õket egymáshoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

ha rúgós rs akkor pike....az mozog kb a talas szintjén

a rugós recon / revelation nem rossz sõt nagyon jó, de azoknál jobban mozog a luftos fox...mégha ezt nehéz is elhinni

Nemakarok a tallaszodba belekötni, de ez nem igy van. Külföldi forumokon többen hasonlitották a 2 villát (Revelation vs. Talas). Ha nem akarod, hogy pógózon vagy meredek szakaszon ( Itt látszódik, hogy a Coilos Revelation nem csúszik be http://home.vr-web.d...en/P1020117.JPG!) becsúszon a teló akkor a Revelation eltalált rúgóval jobb mint a talas. A Recont nem ismerem és azért mert RS nem hasonlitgatnám a Revelational.

Nem csak szerintem....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ha nekem 130on nem pogózik akkor neked 100on(?) hogy? :) Testbõl tekersz?
Kérdem kötözködés nélkül, csak sokan mondják lokk íg, lokk úgy, oszt nekem még nem hiányzott egyiken sem, pedig a mostani 130mm utas... :chin:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

sztem arra hogy pogozik, és nem lokolható

pontosan,,

Torámnak anni volt egyfajta kotyogása (0,5 mm).. ez meg gyönyörûen mozog:) na,nem mintha baj lenne,csakígy hiányzik a lock..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Az milyen? :)
Vagy arra gondolsz hogy nem elég progresszív neked az útja? 100as úton van 70-80 psi körüli nyomással?

sztem arra hogy pogozik, és nem lokolható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Az milyen? :)
Vagy arra gondolsz hogy nem elég progresszív neked az útja? 100as úton van 70-80 psi körüli nyomással?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nekem bõven elég a luftos Recon is, néha "sokat" is mozog :chin:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Luftos recon vs luftos talas alapján csak alátámasztani tudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

@Pite,

ha már Revelation U- s akkor a Coilos változatot keresd.
Olcsób, kimozogja a 130mm meg nem kell szervice sem neki ( ha kell alig kerül valamibe). Persze csak akkor, ha tudsz a + 80-100gr. élni.

Ismerek olyanokat, akik az Airost átszereltetik rúgosra, aktuálisan a lejobb ár arány ami a piacon van. TOP AM villa.
Szerintem nem ijed meg egy tallasztól sem.

Remélem összejön a gumi, belsö meg a többi cuc is :)

ha rúgós rs akkor pike....az mozog kb a talas szintjén

a rugós recon / revelation nem rossz sõt nagyon jó, de azoknál jobban mozog a luftos fox...mégha ezt nehéz is elhinni

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Üdv!
Elvesztettem a 2004-es Duke xc telóm csillapítás állító büzgentyûjét!
Ha valakinek van felesleges, érdekelne!
Tudom, hogy 2,5-ös imbuszkulccsal állítható meg nem kell sûrün piszkálni, de a teló azzal együtt komplett.

Hello !

Ilyet keresel?
http://www.bikeparts...sp?ID=BPC311976

BassLine

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

@Pite,

Olcsób, kimozogja a 130mm meg nem kell szervice sem neki ( ha kell alig kerül valamibe). Persze csak akkor, ha tudsz a + 80-100gr. élni.

Ismerek olyanokat, akik az Airost átszereltetik rúgosra, aktuálisan a lejobb ár arány ami a piacon van. TOP AM villa.

Az a baj hogy a 75kgmhoz nem ideális, RSnél nehezebb embrekre számolnak.
Vagy a keméynebb beállításokat szeretik, mert a 60kg-os súlyhoz fújva jó nekem is a teló, meg másoknak is 15-20al alatta lévõt kell skubizni.

Elég szépen mozog a levegõs Reconom is; átcikázott az agyamon ha a 409esbõl az airuturnos lenne 60 akkor viszont cserélném... de 95% hogy nem az kerül annyiba...

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Nekem is ilyen van, ha be van szerelve a bringába, akkor stabilabban áll és kézzel, erõsebb mozdulattal el tudod tekerni, késõbb már könnyebben fog menni ha kicsit bejáratódik. Mikor még nem volt beszerelve nem tudtam úgy megtartani hogy a másik kezemmel könnyen el lehessen tekerni. Szerintem a mûanyag szorul kicsit.

"No. Asszem 32-es krovafej. Egész tekerentyû kitekered és megjáratod az elõfeszítõ bizbazt. Az se árt, ha megkínálod egy kis zsírral."

Köszi a két további véleményt, este finoman megadjusztálom a cuccost.

:cool2:

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ezért kell kiszedni és szépen elrakni. on the fly meg marokszerszámmal állítani. negatív air kupakot is le kell venni ;)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

szerintem ilyen csak annak lesz aki elhegyta a duke xc telóját a csillapítás állítóról

:lol1:
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
szerintem ilyen csak annak lesz aki elhegyta a duke xc telóját a csillapítás állítóról :D ;)

ja és így még könnyeb is lesz a telód :)

amúgy az én csõrömet is piszkálná, ha elhagynám

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Üdv!
Elvesztettem a 2004-es Duke xc telóm csillapítás állító büzgentyûjét!
Ha valakinek van felesleges, érdekelne!
Tudom, hogy 2,5-ös imbuszkulccsal állítható meg nem kell sûrün piszkálni, de a teló azzal együtt komplett.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
@Pite,

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

azért erre ne köss fogadást :)

OK, 2,4 Recont. 2,93 Torát (solo airest).
Jó, ha útállítóst nézek árnyaltabb a dolog, úgy már 80K az RS és Revelationnak hívják és dual aires. És elvileg 351es Reconból is akad is uturnos és 70K vagy 80, de 80ért Revalation is van levegõs utornos, úgyhogy 70 körül kéne lennie...:chin: . Másnem a 335ösnek...

Jééé, most nézem 60ért is van már Revelation? Honlap szerint az is air uturnos... most akkor a 409es is útállítós már??? Akkor ütné a 327es Recont alapból... vki tegyen igazságot hogy most hogy is van ez...
Vaaaagy van egy Dual Aires 409es ami nem állítható meg egy Dual Aires Air uturnos, és a dual aires sima az olcsó 409es? :chin:

+1 kérdés: AMre Dual Air-es teló jobban belõhetõ finomabb mozgásúra a mint a Solo Airesek? (75 km-hoz 60-65psi-n használom, kicsit több és 2,5 olajjal, így fincsin mozog; nem hiszem hogy sokat dobhatna még rajta a dual air de azt nem próbáltam így inkább kérdezek :prosze:)

mr_balage

mr_balage

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Sziasztok!

RS Dart3 esetén milyen kíméletes módot ismertek az elõfeszítés-állító mûanyag bizbasz megmozdítására/tekerésére? Nekem, pusztán kézi erõvel meg sem akar mozdulni...

Üdv és elõre is köszi a tippeket,
hercsi

Nekem is ilyen van, ha be van szerelve a bringába, akkor stabilabban áll és kézzel, erõsebb mozdulattal el tudod tekerni, késõbb már könnyebben fog menni ha kicsit bejáratódik. Mikor még nem volt beszerelve nem tudtam úgy megtartani hogy a másik kezemmel könnyen el lehessen tekerni. Szerintem a mûanyag szorul kicsit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Igaz, a Talas kicsit jobban mozog, de kb 3 rekont kapok érte... annyival enm facább azért...

...

azért erre ne köss fogadást :)