Nálam már elõfordult, hogy a rugó nem volt egésszen a helyén. Azt azért érdemes leellenõrizni. Nem bonyolult. Luftot kiengeded, letekered a kupakot. Rugó kihúz (közben megnézheted a zsugorcsõ állapotát) majd visszahelyez. Kupak vissza. Nyomás beálít, sör maradék megisz.Hello mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól. Tegnap óta "boldog" tulaja vagyok egy r.s. pilot xc-nek. Egy fiatal suhanctól vettem, gondoltam is hogy nem éppen cc-re használta... Na szóval ma beszereltem a gempába, vettem telópumpát, beállítottam a testsúlyomhoz szükséges nyomást, kitekertem a min. felé a csillapítást és megnyomkodtam a kormányt az anyaföld felé. Igazából szépen mozog, minden müxik rajta, (már amennyire értek hozzá) de lehet hallani egy kattanást, amit valszeg. a rugó produkál. Namost nemtudom hogy eltört-e esetleg, vagy csak nincs rendesen a helyén. A gyerkõc az utóbbit bizonygatta...
Légyszi írjátok le hogy szerintetek mi lehet a bibi.
Köszi
Üdv
Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2008. April 20. - 20:12
Durung forever!
Posted 2008. April 20. - 14:46
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. April 19. - 20:58
nálam
van enduro fork seals is
meg van csak szimering is (az olcsóbb)
üdv
apropó a psylomba mikor érkezik?
öregszel vagy ilyen pontos a magyar posta?
Posted 2008. April 19. - 20:04
van enduro fork seals is
meg van csak szimering is (az olcsóbb)
üdv
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. April 19. - 20:02
Volna egy 06-os Boxxer Ride-om, nemrég jött, de ezek ugye zabálják az olajat... olajcsere, ezzel együtt szimmeringcsere. Nah itt a gond....
Honnan tudok ilyet szerezni?
mer' nyomják az utángyártottakat, de egy ismerõsömnek annyira passzolt a Boxxerjába, h egy jobb kosaras csont nélkul beledobta volna... :S
meg a garancia is megszûnne, ha nem eredeti alkatrészt raknék bele...
Szal hol tudok venni és mennyi??
Posted 2008. April 19. - 13:20
Akkor maradok a gondos tisztogatásnál.
Köszi
Üdv
Posted 2008. April 19. - 13:08
Apropó mi a véleményetek a neoprém becsúszószár védõ tépõzáras borításról? Szeretném minél tovább használni a telót.Üdv
nekem is volt. egy esésnél elszakadt és a becsúszó is csúnyán megsérült. és a dszuva ez alá is be tud jutni, ami még rosszab is lehet mintha nem lenne.
inkább tekerés után tisztítsd meg a porlehúzót fogkefével és szervizeld rendszeresen, akkor sokáig tudod használni.
Posted 2008. April 19. - 12:52
Igaz még nagyon nem teszteltem, de szerintem már tudom hogy milyen márkára fogom lecserélni majd hosszú-hosszú évek múlva.
Apropó mi a véleményetek a neoprém becsúszószár védõ tépõzáras borításról? Szeretném minél tovább használni a telót.
Üdv
Posted 2008. April 19. - 12:26
Posted 2008. April 19. - 12:25
Posted 2008. April 19. - 12:17
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól. Tegnap óta "boldog" tulaja vagyok egy r.s. pilot xc-nek. Egy fiatal suhanctól vettem, gondoltam is hogy nem éppen cc-re használta... Na szóval ma beszereltem a gempába, vettem telópumpát, beállítottam a testsúlyomhoz szükséges nyomást, kitekertem a min. felé a csillapítást és megnyomkodtam a kormányt az anyaföld felé. Igazából szépen mozog, minden müxik rajta, (már amennyire értek hozzá) de lehet hallani egy kattanást, amit valszeg. a rugó produkál. Namost nemtudom hogy eltört-e esetleg, vagy csak nincs rendesen a helyén. A gyerkõc az utóbbit bizonygatta...
Légyszi írjátok le hogy szerintetek mi lehet a bibi.
Köszi
Üdv
Posted 2008. April 18. - 22:14
Állítsd fejre a bringát 20-30 percre, majd helyezd vissza a normál pozíciójába! Hagyd 20-30 percig így, majd nyomkodd le párszor a villát! Zárd a villát a Poplock karral, úgy is nyomkodd meg párszor, oldd ki, megint nyomkodjad, majd ismér zárd. Néha szokott bohóckodni.
Szia!
Megoldotta a problémát a dolog. Ma voltam vele a városban mert hát másra nem volt idõm, és kitünõen tette a dolgát.
Köszi a segítséget
Posted 2008. April 18. - 20:01
Félreértetted. Nekem se csavarja a 18 centis. Én azt kérdztem, hogy mondjuk egy 20-as vagy nagyobb csavarná-e? Vagy egy gyengébb telót csavarna-e?
Lehet, hogy a nagyobb tárcsa meghatná, mondjuk testsúly függõ is.
Vegyünk pl. egy régi SIDet, az akkor is csavarodik, ha csúnyán nézel rá.
Posted 2008. April 18. - 19:47
Félreértetted. Nekem se csavarja a 18 centis. Én azt kérdztem, hogy mondjuk egy 20-as vagy nagyobb csavarná-e? Vagy egy gyengébb telót csavarna-e?Nekem nem csavarja a 185ös tárcsa a rebát. Ha el akarod csavarni, fogd be satuba a papucsnál és feszülj neki...
Posted 2008. April 18. - 19:20
Posted 2008. April 18. - 18:46
Egy Reba Race-et mekkora tárcsa csavarna? Csak kíváncsiságból kérdezem, nekem 18 centis van rajta, de egyik haverom nem akarja elhinni, hogy egy telót el tud csavarni egy tárcsa.
Köszi
Posted 2008. April 17. - 20:44
egy revelationom van egy merevvázban. 203as tárcsával használom és 80kilo körül (alatta picivel) vagyok. az ugy tetszik hogy jol fog a fék (juicy 5), de lehet hoyg kicsit sok a telonak. korábban voltak 160as tárcsáim ugyanezzel a fékkel de azok még a sima szélû hayesek voltak. egy 160as cleansweep elég lenne vagy a 185 inkább? hátul is 203as v8as hayes van de oda csek elég lesz a 160asis.
köszi
Én ütöm a 100-at, elõl hátul 185-ös tárcsával használom az ócsó BB7-est és eddig még a fék "gyengesége" miatt soha nem volt gondom. Ha nem DH-zol akkor szerintem a 203-as felesleges is (cimborám veled egy súlyban lehet és e/h 160-as rendszere van...teljes megelégedettséggel használja).
A teló papír szerint bírja a 203-as tárcsát, de ha nem muszáj, akkor kár kínozni vele.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2008. April 17. - 20:23
köszi
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Posted 2008. April 17. - 11:57
Erre akartam volna reagálni, csak béna vagyok. Szóval ezek a szimmeringek?
http://ebike.hu/term...zimmering/5684/
Igen, õk azok. Én a szivacsgyûrûk nélkül raktam bele, mert nem sok hely marad a szimmering alatt, de ha nagyon ragaszkodsz a gyûrûkhöz, szabd méretre és mehet...
Durung forever!
Posted 2008. April 17. - 09:37
Esetleg még ellenõrizni lehet, hogy a floodgate szabályzó nincs e teljesen kitekerve. Ennek mûködésérõl nem oly rég volt szó, olvass vissza. Arról, hogy hol található és hogy kell állítani, a manual-ban találsz információt.
http://www.sram.com/...omainArgyle.pdf