Hali mindenki!!!!
55kg-os emberke vagyok:) és most akarok venni egy Rock Shox J3 teleszkópot.( Erdei utakon mennék vele meg erõdben,de nem durvásan,anyira:))........25000Ft-ot megér??? (mert csak enyimvan,ezt is nehezen szedm össze)vagy vegyek 37-ért J4-et??? nyár végén? Nagy különbség van a kettõ között?
És ez a J3-at 120-ra lehet állítani,vagy olyanok külön külön lehet venni?? mert ilyet olvastam hogy 80 or 100 or 120. egy másiknál meg hogy 80-100-120
No. Kezdjük. Ismét... Sokrengeteg odallal ezelõtt már írtam egy tanulmányt a J3-as lelkivilágáról. Azt érdemes elolvasnod. 55 Kg-hoz lehet, hogy kicsit kemény lesz a gyári rugó. Az asszonyéba a puhább elõfeszítés nélkül kiválóan teljesít. (54 Kg) Útálítás csak nyomórúd cserével, mivel nem távtartós a rendszer. Amúgysem húznám ki 120-ra, az már lehet, hogy sok lenne a 28-cas becsúszóknak. Mé' kéne neked 120? Bringa hogy viselné? A J4-es csak útálításban tud többet a J3-nál.
Véleményem: Szerintema J3 jó lennen alád... Fõleg, ha csak ennyid van. Szerintem kategóriájában a legjobb ár/érték arányú. Elõbb gondolkozz el mit is kíván a vázad és utána ábrándozz rugóútról. A vázgeo fontosabb, mint a hûdefaszánnézkivazze! A tanulmányt meg olvasd el. Hasznos lehet. Tudni fogod, hogy mit várhatsz a telótól és mire kell készülnöd.
A kenõolajat érdemes ellenõri benne. Ami nekem bevált: 75W-90 full szintetikus hajtómû olaj. 15 mL mindkét szárba. Kivéve a J2-est, oda csak a ballba kell.
Ha kérdésed van, fordulj hozzám baátran.