Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Nem szarok... Csak egy "O" gyûrû. Bár, most, hogy felemelték az árát 15 FT-ra.

Nem csak egy o-gyûrû, mert a csillapítás még mindig rossz - nincs. Még egy "házi" olajcsere után sem javult meg (csak jobboldalt felül végeztem el). Nem tudnátok segíteni?
Na meg egy új teló ne eressze az olajat alul-felül, akármilyen kis tétel is legyen a csere.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

A 302-esen vanm lehet, hogy neki a 289 van, azon nincs azt hiszem.
Egyébként én szívok a Torámmal, eresztette az olajat és most nincs csillapítás...Talán csak a 2006-osok szarok.

Az én 302-esem az elsõ sorozatból való, amikor a Tora kijött (2005-2006?) és azon nincsen Lockout.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Jól szuperált a Szilváson a múlt héten vett Reba Team telóm! A Skareb Super után ég és föld...:-))
Kijebb emeltük rugóútat a 85-rõl 110 körülire, mert megérdemlem...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Nem szarok... Csak egy "O" gyûrû. Bár, most, hogy felemelték az árát 15 FT-ra.
Dusan, én a J3 és a J2-ben vagyok otthon. Elsõ körön azt mondanám, hogy még sok is ilyen felhasználásra a Tora, de egy idõ után úgyis felhagysz a lightoskodással... Egyre durvábban küldöd majd... Aztán adrenalinfûggõség... De a Tora csak teszi a dolgát... :)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
A 302-esen vanm lehet, hogy neki a 289 van, azon nincs azt hiszem.
Egyébként én szívok a Torámmal, eresztette az olajat és most nincs csillapítás...Talán csak a 2006-osok szarok.

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Ezt most nem értem. A Torán nincs Lockout?

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Szia Sandiablo,

Bocsi, ha olyat kérdezek, ami már volt téma, de teljesen új felhasználó vagyok. Szóval a lényeg: Vennék egy Tora 302-est, light-os felhasználásra. Ez azt jelenti, hogy országút+ könnyû terep. Mi a véleményed róla?

Ja, és tudom, hogy buta kérdés, de mit jelent az, hogy U-TURN?

Nekem ilyen villám van és hibátlan, isteni mozgással. Igénytelen, könnyû szervizelni. Ha 80-nál nehezebb vagy, akkor túl puha lehet, de a lekoppanás ellen lehet a rugóúttal játszani (U-Turn).

Viszont kicsit nehéz. Lockout híján mászáskor rendesen bemozog.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Természetesen nem zavar, ha más válaszol, sõt. Nagyon szívesen veszem bárkitõl, ha megosztja velem a véleményét, mivel én elég tudatlan vagyok. Így legalább segítettek nekem dönteni ebben a számomra fontos kérdésben. Most egy Judy TT-m van, ennek a súlyát figyelembe véve nem hiszem, hogy zavarna a Tora 2207 g-ja. Ugye a Tora jó V-fékre is?

A Tora 302 2400 gramm (körül van). Az ebikeon elírták, mert a 318-as adatait rakták be nagyrészt. A 318-as 2207 g.

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
tudtok esetleg olyan oldalt ahol olcsón és megbízhatóan tudok rendelni 1 boxxer racet?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
igen, lehet V-fékkel használni

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Természetesen nem zavar, ha más válaszol, sõt. Nagyon szívesen veszem bárkitõl, ha megosztja velem a véleményét, mivel én elég tudatlan vagyok. Így legalább segítettek nekem dönteni ebben a számomra fontos kérdésben. Most egy Judy TT-m van, ennek a súlyát figyelembe véve nem hiszem, hogy zavarna a Tora 2207 g-ja. Ugye a Tora jó V-fékre is?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Szia Sandiablo,

Bocsi, ha olyat kérdezek, ami már volt téma, de teljesen új felhasználó vagyok. Szóval a lényeg: Vennék egy Tora 302-est, light-os felhasználásra. Ez azt jelenti, hogy országút+ könnyû terep. Mi a véleményed róla?

Ha nem zavar a súlya, akkor jó lesz (jó villa). Az U-turn pedig azt jelenti, hogy a bal oldalon van egy tekerentyû, amivel fokozatmentesen állíthatod a rugóút nagyságát.

(...ja, elnézést, hogy én válaszoltam, remélem nem gond)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Szia Sandiablo,

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Hali mindenki!!!!

55kg-os emberke vagyok:) és most akarok venni egy Rock Shox J3 teleszkópot.( Erdei utakon mennék vele meg erõdben,de nem durvásan,anyira:))........25000Ft-ot megér??? (mert csak enyimvan,ezt is nehezen szedm össze)vagy vegyek 37-ért J4-et??? nyár végén? Nagy különbség van a kettõ között?

És ez a J3-at 120-ra lehet állítani,vagy olyanok külön külön lehet venni?? mert ilyet olvastam hogy 80 or 100 or 120. egy másiknál meg hogy 80-100-120

No. Kezdjük. Ismét... Sokrengeteg odallal ezelõtt már írtam egy tanulmányt a J3-as lelkivilágáról. Azt érdemes elolvasnod. 55 Kg-hoz lehet, hogy kicsit kemény lesz a gyári rugó. Az asszonyéba a puhább elõfeszítés nélkül kiválóan teljesít. (54 Kg) Útálítás csak nyomórúd cserével, mivel nem távtartós a rendszer. Amúgysem húznám ki 120-ra, az már lehet, hogy sok lenne a 28-cas becsúszóknak. Mé' kéne neked 120? Bringa hogy viselné? A J4-es csak útálításban tud többet a J3-nál.
Véleményem: Szerintema J3 jó lennen alád... Fõleg, ha csak ennyid van. Szerintem kategóriájában a legjobb ár/érték arányú. Elõbb gondolkozz el mit is kíván a vázad és utána ábrándozz rugóútról. A vázgeo fontosabb, mint a hûdefaszánnézkivazze! A tanulmányt meg olvasd el. Hasznos lehet. Tudni fogod, hogy mit várhatsz a telótól és mire kell készülnöd.
A kenõolajat érdemes ellenõri benne. Ami nekem bevált: 75W-90 full szintetikus hajtómû olaj. 15 mL mindkét szárba. Kivéve a J2-est, oda csak a ballba kell.
Ha kérdésed van, fordulj hozzám baátran.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

oké köszi

és akkor ezt a J3-at lehet állítani 80mm 100mm és 125mm-között???

vagy pedig külön-külön ebben a méretben vehetõek?

valahogy belülrõl lehet állítani,alapból 100mm-t mozog

aron151510

aron151510

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Nekem eddig teljesen bevállt,igaz nem egy Fox,de teszi a dolgát.nekem kicsit puha benne a rúgó,de én tõled +20kg vagyok :D

oké köszi

és akkor ezt a J3-at lehet állítani 80mm 100mm és 125mm-között???

vagy pedig külön-külön ebben a méretben vehetõek?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Hali mindenki!!!!

55kg-os emberke vagyok:) és most akarok venni egy Rock Shox J3 teleszkópot.( Erdei utakon mennék vele meg erõdben,de nem durvásan,anyira:))........25000Ft-ot megér??? (mert csak enyimvan,ezt is nehezen szedm össze)vagy vegyek 37-ért J4-et??? nyár végén? Nagy különbség van a kettõ között?

És ez a J3-at 120-ra lehet állítani,vagy olyanok külön külön lehet venni?? mert ilyet olvastam hogy 80 or 100 or 120. egy másiknál meg hogy 80-100-120

Nekem eddig teljesen bevállt,igaz nem egy Fox,de teszi a dolgát.nekem kicsit puha benne a rúgó,de én tõled +20kg vagyok :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

egy kérdés: igaz az, hogy a rebához jó bármilyen telópumpa?
én pl bbbre, vagy acorra gondoltam...

jó..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
egy kérdés: igaz az, hogy a rebához jó bármilyen telópumpa?
én pl bbbre, vagy acorra gondoltam...

aron151510

aron151510

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hali mindenki!!!!