Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

:D

egy vigyor nem poszt
elõbb nézz utána a dolgoknak mielõtt bevásárolsz ;)

waze, most is azt csinálom... XDXDXDXD
egyébként? megoldható?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

egy vigyor nem poszt
elõbb nézz utána a dolgoknak mielõtt bevásárolsz ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Szeva!
Van egy 06-os boxxer ride-om. Minden fasza, csak kezd kevés lenni a 18 centi út és át szeretném alakítani
ehhez kellene nekem egy 06 boxxer villaláb, becsúszók, szimmeringek, meg persze a rugó és nyomórúd
ezeket hol tudom beszerezni és mennyibe fájna nekem?

Jah, de mielõtt belekezdenék, az MCD engedni fogja, vagy esetleg az is rövidebb, mint a többi boxxeré?

elõre is kösz
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

zodiac

zodiac

újonc

• felfüggesztett
  • 5 posts
Köszi KisHerceg! Bár a csavarhúzós trükköt én is megpróbáltam, vmiért nem engedte. Na majd megnézzük. Köszi mégegyszer

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts

Jól értem, hogy a beállítást mindig üres negatívval indítva kell elvégezni, akkor is ha csak picit szeretnék változtatni? (ha fújtam a negatívba akkor az megnövelte a pozitívot, így elég nehéz ledokumentálni mi is lett a jó beállítás)

a negatívban kb. annyi legyen, mint a pozitívban.

érzésre, na. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Köszönöm a válaszokat,

Van táblázat a sid szárán (de jóval magasabbat ajánl 75 kg-hoz, mint például sala. A javasolttal indítottam én is de túl soknak tûnt, még akkor is ha a negatívot a pozitív fölé vittem. Ezért is kérdeztem rá.)

Természetesen kaptam manuált (ami szép és igényes - persze az angol, nem a magyar sajtpapír), de sajnos nem sokat ér, mint látható.

Jól értem, hogy a beállítást mindig üres negatívval indítva kell elvégezni, akkor is ha csak picit szeretnék változtatni? (ha fújtam a negatívba akkor az megnövelte a pozitívot, így elég nehéz ledokumentálni mi is lett a jó beállítás)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts

Rock Shox Boxxer Race 2005

behúztam a féket (Avid Juicy 5), és összehúzódott, sehogysem tudom beállítani...

boxert nem tudom. fék: a pofák közé laposfejû csavarhúzó, óvatosan szétfeszegeted, míg a pofák vissza nem mennek a helyükre. kerék vissza, kart párszor meghúzod. amikor felkeményedett, elvileg rendben vagy. bõvebb infóért tárcsafék topic.

Segítséget szeretnék kérni egy dualair-es sid (az új 2008-as) beállításához (testtömeg 75kg).

nem kaptál user manualt hozzá?
a beállítás kb. így:
mcd kikapcsolva, rebound minimumra (nyúl)
1.a pozitív kamrát felfújod a manual vagy a teló szárán (sid-en van? :chin: ) lévõ táblázat szerint a testtömegednek megfelelõ értékre.
2. a negatív kamrát ugyanekkora értékre. ha jó így a sag, akkor örülsz, jöhet a 5. pont.
3. ha nem jó a sag, akkor tetszés szerint növeled/csökkented a pozitív kamra nyomását, úgy hogy közben a negatívot is illik utánnaállítani.
4. ha a sag már jó, akkor a megindulás finomságát hangolandó, a negatív kamra nyomását a pozitív kamrához képest +/-5(-10)psi eltéréssel belövöd ízlés szerint. /több nyomás a negatív kamrába: finomabb indulás, kicsit "puhább" érzés; kevesebb nyomás a negatív kamrában: kicsit "döccenõsebb" megindulás, nagyobb bucikra reagál, kisebbekre kevésbé)
5. a teljesen kitekert állapottól indulva ízlés szerint állítod a visszaút gyorsaságát (rebound)
6. ízlés szerint beállítod a kompressziót (mcd) (nyitott állapotban gyak. nincs kompresszió csillapítás, zárt állapotban a gate értéktõl függõen merevvilla<--->pedalplatform)

kb. ennyi. :)

kulcsszó alapján: dual air teló beállítás sag csillapítás kompresszió

edit: hopp, salamegelõzött.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
na

kezdjük az elején

pozitiv kamra: ez határozza meg a villa keménységét. Azaz több levegõ , keményebb rugózás és kevesebb SAG.

Negativ kamra: pont ellentéte a pozitiv kamrának, nagyobb nyomás könnyebb megindulást és kis mértékü beülést eredményez

mivel a negativ kamra kb 1/10e méretben a pozitivénak igy a kevesebb levegõ(negativ) progresszivebb rugózást is eredményez mivel berugózáskor a negativ kamra kitágul igy a benne lévõ nyomás elõször normál légköri lesz aztán tovább tágulva ugye vákum keletkezik benne azaz a pozitiv és negativ kamra összedolgozik.

75kg hoz saját tapasztalat:
+ : 110psi
- : 90psi

de ez ugye izlés kérdése

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni egy dualair-es sid (az új 2008-as) beállításához (testtömeg 75kg).

Egy fox f100rl-rõl váltottam, és szeretném elérni ugyanazt a finom mozgást (ha lehetséges). A mc, floodgate stb. nyalánságokkal egyenlõre nem foglalkozom, ezeket teljesen kikapcsoltam.

A fõ problémám az, hogy egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat olvastam a beállításról, például:
- a rockshox megadott értékei túl magasak
- legyen több a negatív mint a pozitív
- mégis inkább a pozitív legyen több mint a negatív
- vagy esetleg egyenlõ?
- addig fújjam a negatívot míg el nem kezd nõni a sag magától (ez a jelenség külön megér egy misét :) )
- stb.

Van valakinek tapasztalata esetleg mindkét teló típussal?

zodiac

zodiac

újonc

• felfüggesztett
  • 5 posts
Sziasztok!

Hatalmas a problémám. Rock Shox Boxxer Race 2005 elsõ villám van egy 203 mm-es tárcsával. A gond az, hogy a bal becsúszó szár a kormánynál a másikhoz viszonyítva hátrébb van olyan 5 mm-rel, olyan, mintha a bal oldala el lenne tekeredve. Sõt, a kerék sem középen áll, az a jobb oldali dugattyú felé szintén olyan fél centivel közelebb van. Szétszedtem már vagy ezerszer, de jól még nem sikerült összeraknom. Nagyot meg még nem buktam vele. Ráadásul tegnap, az utolsó szétszedésnél levett állapotban behúztam a féket (Avid Juicy 5), és összehúzódott, sehogysem tudom beállítani...szóval csak ennyi:) aki tud segítsen, mert itt keletmagyarországon eddig csak kókler bicikliszerelõkkel találkoztam. Elõre is köszi!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Attól függ mijen hosszú a hajad!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Jó választás. RS rugósnál rögtön egy rugócserével kéne indítanod, mert a standard rugó nálad jóval kisebb súlyra van méretezve.

Öhm... a 70-80kg-s kollegák meg lefele cserélnek rugót, anno a J2ben is nekem is ez volt. Ill amit a levegõs táblázatba is ír a RS az max letöréskugráshoz jó mert olyan nyomáson nem mozog a teló alattunk.

De én is a SoloAiresre szavaznék...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jó választás. RS rugósnál rögtön egy rugócserével kéne indítanod, mert a standard rugó nálad jóval kisebb súlyra van méretezve.

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Sziasztok!
RS telót szeretnék Polaris, XT brinyómra 90%-ban XC felhasználásra. Kb. 100Kg-körüli testsúlyt kellene elviselnie, lehetõleg olcsón, és hosszú távon.

Én ezt néztem ki, mi a véleményetek róla? RockShox Tora 318 Solo Air '07-08 Vagy nekem jobb lenne valami rugós?

Köszönöm a segítségeket elõre is!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Töröd kezüket lábukat. Ha soloaires airuturnos telód lenne most megmentenélek mint állat :D (Van ahova nem nagyon tudok felmászni mert a paripám emelgeti az orrát igencsak...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
egy kevés súly azért leugrik róla ha kibelezem az u-turn részt
amúgy erre én is gondoltam, de sokan meglátják a gépet és egybõl: "de jó ez micsoda?" és eltekernek mindent amit lehet (én meg töröm kezüket lábukat).
nem szeretném ezt az örömet megadni nekik...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
beállítod 80-ra vagy 100-ra.. :)
hol itt a probléma?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a tora 302 u-turnból lehet nem u-turnt csinálni?
100 vagy 80mm-es kéne

vagy inkább adjam el és vegyek másikat?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ha már keresztezés; 327be 409 AirUturn bal belsejét át lehet költöztetni? :chin:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts
köszi.:)