Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2009. January 26. - 20:42
http://apro.bikemag..../adapterek1.jpg
Posted 2009. January 24. - 20:42
Ken az hidegben is sztem...ha nem kenne akkor nem lennének pici olajcsíkok az argylemonon. És azért nem olyan finom, mert egyszerûen minél hidegebb van annál inkább megnõ az olaj viszkozitása, szóval a csillit belassítja, a kenés nem hiszem h változna emiatt.
5W meg 2.5W között meg ha nem is sok de valami különbség biztos van ha a csillapításba rakod.
Motorex pedig jó minõségre...régen énis azt hittem h ez hülyeség h minõség, olaj olaj azt kész=) Aztán megtapasztaltam, hogy pl Castrol olaj nem ken jól egyszerûen...a 10w-s..Motulból ugyanúgy 10W-s hát igen van különbség de árban sem ugyanannyik:) Motorex meg szintén jó és jó áron is van.
az argyle-t nem ismerem, de e legtöbb rs-be 2 féle olaj van. az enyémbe a csillapításhoz 5w, a szárak aljában, ami a kenést szolgálja 10w. na most én az utóbbira gondoltam, hogy lecserélem 5w-re, estleg 2,5w-re tavaszig, a csillapítás olaját nem bántanám, annak amúgy sincs sok köze a mozgáshoz. szerintem érezhetõ lesz a különbség. de majd beszámolok róla.
lecseréltem az olajat a külsõ szárak aljában 10rõl 5w-re. voltam is ma csapatni, most pont úgy mozgott, mint nyáron. szal jó lett. de kíváncsi leszek, hogy igazi hidegben is ilyen lesz e, mert ma nem volt olyan hideg, mint amikor kitaláltam, hogy a hígabb olajtól jobb lesz.
a 2 sárga szivacsgyûrû pedig olajos volt szétszedést követõen,persze nem tocsogott, inkább csak olajtól nedves volt. tegnap cseréltem olajat, a bringám pedig szombat óta állt a kerekein, és mivel állványon szedtem szét, így nem állítottam fejre a villát. ezt a csak azoknak írom, akik abban a tévhitben élnek, hogy kerékkel fölfelé vagy falra felállítva kell tárolni a bringát ahhoz, hogy a szivacsgyûrûket megkenje...
Posted 2009. January 24. - 20:17
a baj ezzel az, hogy a garanciális problémát az eladó boltnak közvetlenül a gyártóval kell lezongorázni...
azt mondjuk elképzelem hogy egy tömítéscserénél a Noé ész nélkül rohan a postára egy telósdobozzal,vagy írja a mélt hogy kér gariba tömítést:D
Posted 2009. January 24. - 20:09
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2009. January 24. - 20:03
sok internetes uzlet vasarol igy, beszerelesre szant nem dobozos cuccokat, majd adja el olcsobban.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. January 24. - 19:43
Vettem már én is bringa alkatrészt úgy, hogy a srác egy nagy zacskóból válogatta ki a cuccot, amit akkor nem nagyon értettem, de nem is nagyon zavart, mert az olcsóbb ár lebegett a szemem elõtt.
Posted 2009. January 24. - 17:58
A termék elõállítója, jelen esetben a kerékpárgyártók vagy összeszerelõk számára kedvezõbb áron biztosít alkatrészeket. Ömlesztett (nem egyedi csomagolású) formában, több százas/ezres nagyságrendben szállít, és nem adja hozzá azokat a kiegészítõket, melyek a mûködéséhez/mûködtetéséhez nem feltétlenül szükségesek (pld. teleszkóp pumpa).
Alkalmanként ez olyan alkatrész is lehet, mely egyébként nem kerül "aftermarket" piacra.
Posted 2009. January 24. - 17:54
A(z) "OEM" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 113 000 000 találatból. (0,17 másodperc)
Én úgy tudom, hogy egy bizonyos cucc csak bicajba építve kapható meg. Külön nem megvásárolható.
de nem biztos...
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2009. January 24. - 17:39
Már többször láttam leírva, de gõzöm sincs mit takarhat a jelentés.
Posted 2009. January 24. - 17:28
Posted 2009. January 24. - 17:20
Kaptam rendes áfás számlát, gondolom ezzel tudom érvényesíteni a garanciát.esetleges garancia hogy lesz megoldva?számlát azért kaptál?
Probikeban azt mondták, hogy ha Bikertõl származik a villa, dobozban, pumpával, poplock karral kapom 91EFt-ért, így, hogy külföldrõl származik (OEM) doboz, pumpa, poplock kar nélkül kaptam 80EFt-ért. Csak az a baj, hogy vásárláskor telefonon ezt nem közlik a vevõvel, csak akkor döbben rá, hogy itt valami nincs rendjén, mikor kiveszi a postai csomagolásból. Így jártam én, mivel postai szállítással kértem a villát, a köztünk lévõ 200km-er miatt.Akkor már csak azt áruld el nekem, hogy mit számít az, hogy Bikeres vagy sem a villa?
Posted 2009. January 24. - 16:57
Posted 2009. January 24. - 16:26
Telómban szeretnék olajat cserélni(Dart3), az olajtáblázátában jobb és bal lábat emelegetnek, csak azt nem tudom melyik a jobb és melyik a bal láb, honnan nézve kell eldönteni(szembõl vagy felülrõl mintha ülnék rajta)?
Még egy tudtok olyan boltot ahol árulnak telóolajat decis kiszerelésben is, és tulajdonképpen miben különbözik a telóolaj egy ugyanolyan tömegû motorolajtól?
Posted 2009. January 24. - 13:48
Igen, ma felhívtam õket, nem Bikeres a villa, külföldrõl származik, és ezt õk valahogy "elfelejtették" közölni velem. Pumpát kaphatok 5EFt-ért hozzá.
esetleges garancia hogy lesz megoldva?számlát azért kaptál?
Posted 2009. January 24. - 13:47
Posted 2009. January 24. - 13:28
Igen, ma felhívtam õket, nem Bikeres a villa, külföldrõl származik, és ezt õk valahogy "elfelejtették" közölni velem. Pumpát kaphatok 5EFt-ért hozzá.Csak úgy, kíváncsiságból kérdem, hogy a Probike-ot felhívtad már a pumpa ügyében?
Anno én is vettem náluk villát, OEM volt, ennek ellenére kaptam hozzá. És ezen felül Dénes másnapra levette nekem 85-re, levágta méretre a nyakat és beépítette. Természetesen külön költség nélkül. Az egy dolog, hogy egy bizonyos összeggel utána megtámogattam a mutatványt, de ez már más történet.
Posted 2009. January 24. - 12:19
Sziasztok! Sok keresgélés után sikerült az XTC vázamba vennem egy '09-es ezüst V fékes RS Recon Race SoloAir Poplock teleszkópot a Probiketól. Nem tudom, hogy a teleszkóphoz kellett-e volna kapnom pumpát? Ki mit tud errõl a dologról? Válaszaitokat elõre is köszönöm!
Csak úgy, kíváncsiságból kérdem, hogy a Probike-ot felhívtad már a pumpa ügyében?
Anno én is vettem náluk villát, OEM volt, ennek ellenére kaptam hozzá. És ezen felül Dénes másnapra levette nekem 85-re, levágta méretre a nyakat és beépítette. Természetesen külön költség nélkül. Az egy dolog, hogy egy bizonyos összeggel utána megtámogattam a mutatványt, de ez már más történet.
Posted 2009. January 24. - 02:42
csak azt akartam mondani, hogy eleg khm... erdekes dolog ilyen reba ar mellett 80ert adni a recont.
persze mindennek annyi az ara amennyit adnak erte.
RAUH-Welt
B E G R I F F