Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Csõ mindenkinek

Volna egy Boxxerem (06 Team) éshát szeretném kicsit megtuningolni

1. is a rugós szettet szeretném levegõsre cserélni itt volna rögtön a kérdés:
A becsúszót is cserélnem kell vagy csak a nyomórudat meg a kupakot?
Mennyiért vesztegetnek egy ilyen szettet ill. hol lehet hozzájutni?

a másik meg h alapjában véve szeretném javítani a mozgást. érdekelne néhány praktika mivel lehet javítani
itt fõleg kenõanyagokra gondolok:
milyen márkából mit, milyen sûrût, hova, mennyit

a válaszokat elõre is köszönöm
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Jó, legyen cseréltünk :) , de akkor inkább mondjuk azt, hogy tanítottalak cserélni. :)

Úgy gondoltam, hogy az új telókban ritkaság, jövõre meg már nem is lesz.
Szétszedett telókban nálam 2:1 az arány a 3 részes javára.

Igen meg mutattad, és megtanultam :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Tegnap megjött a RS Tora '08 SoloAir 130mm-es telóm...hát nagyon király 1 teló,a mozgása vajpuha,egyszerûen tökéletes.Feltöltött képFeltöltött kép

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Rock Shox and Merida POWA...!!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Cseréltem??? Khmmm ....Khmmm ... cseréltünk ... vagy mi :) de mindegy ... a szimering a lényeg ... az meg úgy van:chin:

Jó, legyen cseréltünk :) , de akkor inkább mondjuk azt, hogy tanítottalak cserélni. :)

Egyáltalán nem ritkaság - kevés telót láttál szétszedve:) -, gyártanak is hozzá, másrészt a két kit felcserélhetõ, tehát a három részest is használhatod az "újabb" telókhoz, illetve fordítva. Az új lábas (2009 modell év) modellekhez már csak a két részes változatot ajánlják. Természetesen most csak a 32-s becsúszóval rendelkezõ típusokról van szó.

Úgy gondoltam, hogy az új telókban ritkaság, jövõre meg már nem is lesz.
Szétszedett telókban nálam 2:1 az arány a 3 részes javára.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A spare part list-en látszik, hogy melyik telóban van egyben és melyikben külön, a külön a ritkaság, talán már nem is gyártanak ilyeneket.

Egyáltalán nem ritkaság - kevés telót láttál szétszedve:) -, gyártanak is hozzá, másrészt a két kit felcserélhetõ, tehát a három részest is használhatod az "újabb" telókhoz, illetve fordítva. Az új lábas (2009 modell év) modellekhez már csak a két részes változatot ajánlják. Természetesen most csak a 32-s becsúszóval rendelkezõ típusokról van szó.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Stinkypapának abban igaza van, hogy egyben van a porlehúzó és az olajzáró, mert az új RS telókban már így van megoldva (mint a foxokban) és a szimmering alatt van egy nagy szivacsgyûrû, szintén, mint a foxokban. Múltkor egy reba wc-ban cseréltem olajat és teljesen meg voltam lepõdve, hogy mi ez. Más a porlehúzón a szám, mint a régebbi telókon. A spare part list-en látszik, hogy melyik telóban van egyben és melyikben külön, a külön a ritkaság, talán már nem is gyártanak ilyeneket.

Cseréltem??? Khmmm ....Khmmm ... cseréltünk ... vagy mi :) de mindegy ... a szimering a lényeg ... az meg úgy van:chin:
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Rutintalan voltam, köszi :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaja, nem ugy kell menni k van-e kimerve....

kene 3 deci olaj....max kiszamolja gyorsan mennyi, oszt szoroz es kesz

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

de ha bemész és beszélsz a mûhelyes srácokkal biztos adnak ha viszel valami tégelyt neki.

plusz ket uveg sopronit. hideget.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
de ha bemész és beszélsz a mûhelyes srácokkal biztos adnak ha viszel valami tégelyt neki.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

miaz h elhajtott?

bemesz es kersz par deci telo olajat, ha rendesek adnak, kocának a fékhez is adtak kis samponos dobozba

Pontatlanul fogalmaztam, felhívtam õket, hogy lehet-e venni náluk olajat kimérve.
Mindkettõnél "nem" volt a válasz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
miaz h elhajtott?

bemesz es kersz par deci telo olajat, ha rendesek adnak, kocának a fékhez is adtak kis samponos dobozba

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Tudtok ajánlani bringaboltot, ahol kimérve is árulnak olajat a teleszkópba?
Fülöp és a Berguson elhajtott, sajnos csak ezek vannak a környékemen...

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
04.06án vettem... várok még vele pár hetet csakelmúlik, a fölösleget nemkéne kinyomnia szerintem mert alapból 15mili van a szárban oldalanként. Amúgy 07es a villa szóval ha 07.06ót aott áll akkor lehet ez a 2 év elöregitette?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Hát l****z az RS seggébe, mert természetesen csak egyes modelleknél változtatta meg az ominózus alkatrész családot. Nehogy véletlenül is egységes legyen a 32-s becsúszós széria.:mad:

Köszi a segítséget, és elnézést kérek, én tévedtem.
Utána néztem alaposan: Reba(2008-ig)/Pike/Boxxer(2009-ig) vagy Reba (2009-tõl)/Tora/Recon/Revelation/Argyle kit van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Stinkypapának abban igaza van, hogy egyben van a porlehúzó és az olajzáró, mert az új RS telókban már így van megoldva (mint a foxokban) és a szimmering alatt van egy nagy szivacsgyûrû, szintén, mint a foxokban. Múltkor egy reba wc-ban cseréltem olajat és teljesen meg voltam lepõdve, hogy mi ez. Más a porlehúzón a szám, mint a régebbi telókon. A spare part list-en látszik, hogy melyik telóban van egyben és melyikben külön, a külön a ritkaság, talán már nem is gyártanak ilyeneket.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A tapasztalt probléma oka lehet:
1., túl sok olaj a szivacsban; a villa kidolgozza a felesleget
2., sérült szimmering

Amennyiben a jelenség néhány napon belül nem múlik el, javasolt (ha garanciális) az eladó (üzlet) felkeresése. Garancián túl szakszervíz vagy saját kivitelezésû szervizelés szükségeltetik.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ne nyuljal hozza, addig nem gaz amig nem kezd lefolyni a kinyomott mennyiseg,

a kis csik normalis

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
szerintem porlehuzó (sziemring) egybe van... utána szivacs utána csak perselyek..de mint ha megint nem a kérdésemre kaptam volna választ...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Legfelül porlehúzó, alatta a szivacs és ez alatt a szimmering - ne keverjük a dolgokat.