Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

pukkandur

pukkandur

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok! Még friss Tora 302 tulaj vagyok, segítséget kérnék. 80mm-es levegõs a teló, használtan vettem. Keményre volt fújva, mióta kiengedtem egy pici levegõt szépen kimozogja az útját de kattogó hangot ad kb félúton.
Olyan mintha belül koppana a becsúszóhoz valami. Mi lehet ez?
Legolcsóbban hol lehet venni egy telópumpát ami ritka használat mellett megfelel? Valaki írt itt 2e ft-ost, létezik, hogy ilyen olcsó?

Igen Rock Shox 302 Tora (ha nekem szólt a kérdés)
Erre valakinek ötlete?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Van 1 levegõs recon-öm. És amikor kimozog olyan 10cm-t akkor kattan 1et. Mi kattoghat benne?
A torát ki...tam az ablakon (4.-en lakunk) :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Próbáltad már úgy, hogy addig fújod mind2 kamrát egyenlõ nyomásra, amég jó nem lesz a SAG?

Nekem 70kg-hoz a 2005ös Rebámba 110psi fent is, lent is és 20% a SAG.

Szia! Én szeretem ha vajpuha...:) Már fújtam egyenlõre is, de nem sokat segített. Aztán azt mondta valaki, hogy legyen a pozitívban 130, a negatívban kevesebb...
Hát kisérletezgetek...most itt tartok: + 110, -70
" A Cube el van vetve! "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Zéfal-nak volt/van....biker oldalán már nem találom sajna

pukkandur

pukkandur

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Még friss Tora 302 tulaj vagyok, segítséget kérnék. 80mm-es levegõs a teló, használtan vettem. Keményre volt fújva, mióta kiengedtem egy pici levegõt szépen kimozogja az útját de kattogó hangot ad kb félúton.
Olyan mintha belül koppana a becsúszóhoz valami. Mi lehet ez?
Legolcsóbban hol lehet venni egy telópumpát ami ritka használat mellett megfelel? Valaki írt itt 2e ft-ost, létezik, hogy ilyen olcsó?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Akkor jobb, ha elgondolkozom a V-fékeken. Annyival is könnyebb lenne a brinyó. :)
Köszi a hozzászólást. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hát jaja elég necc....szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!
Segítséget, tanácsot, hozzászólást szeretnék kérni a '05-ös Rock Shox Sid Team villával kapcsolatban.
70kg vagyok, merev vázba tenném és mindenképp tárcsafékben gondolkozom.
(Használtan venném és megbízható embertõl.)
Segítségeteket nagyon köszönöm elõre is!

ha mást nem is, a tféket én hanyagolnám
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot, hozzászólást szeretnék kérni a '05-ös Rock Shox Sid Team villával kapcsolatban.
70kg vagyok, merev vázba tenném és mindenképp tárcsafékben gondolkozom.
(Használtan venném és megbízható embertõl.)
Segítségeteket nagyon köszönöm elõre is!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

ezert en nem vinnem a helyedben szervizbe. a kis floodgate allito kupak oldalan van egy (asszem 1,5 mm-es) imbuszcsavar, azt kilazitod, a kupakot leveszed. alatta van egy tengely, ezen egy O gyuru, ez szokott elmozdulni es itt ereszti egy kicsit az olajat en ugy oldottam meg, hogy a meglevo gyurure ratettem meg 1 ugyanilyet, igy mar a floodgate kupak elegge lenyomja ahhoz, hogy ne tudjon elmozdulni es olajat fosni.

inkább nem nyúlnék hozzá, meg o-gyûrûm sincs.

de megnézetem, köszi!

olajat pótolni kell ilyenkor bele, vagy azt látja a szervizes?

ha a gyûrû lazult, lockolt állapotban jobba köpi az olajat, mint ha nincs bekapcsolva?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

2007-es reba team telóm nekem is ereszti az olajat a lockout-os szárán. egy hete vettem, de nemigen van benne 200 km.

ahogy visszaolvastam, ezeket szervizben lehet orvosolni, lehet hogy csak a tömítéssel van a baj.

komolyabb probléma lehet ezzel?

ezert en nem vinnem a helyedben szervizbe. a kis floodgate allito kupak oldalan van egy (asszem 1,5 mm-es) imbuszcsavar, azt kilazitod, a kupakot leveszed. alatta van egy tengely, ezen egy O gyuru, ez szokott elmozdulni es itt ereszti egy kicsit az olajat en ugy oldottam meg, hogy a meglevo gyurure ratettem meg 1 ugyanilyet, igy mar a floodgate kupak elegge lenyomja ahhoz, hogy ne tudjon elmozdulni es olajat fosni.

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Próbáltad már úgy, hogy addig fújod mind2 kamrát egyenlõ nyomásra, amég jó nem lesz a SAG?

Te is a merevvillát szereted
nekem a 100+ kilóhoz volt ennyi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Köszönöm SanDiablo, ilyen stílusban vártam a választ. Értem amit írtál. A bicaj mindig a két kerekén van, falnak támasztva. Soha nem tárolom fellógatva. Az állító bizbaznál már próbáltam húzni a csavaron, de többet nem merek, hátha megszakítom a menetet. A pöcköt amikor kihúzom (ami az imbuszos belsejébe megy), annak a szára az olajos mindig. Szerintem fentrõl szivárog az olaj. A manuálját már átnéztem, youtube-on is meglestem lépésrõl lépésre, meg egyébként sem olyan bonyolult dolog ez. Csak nem akartam feleslegesen szétborítani. Csak legyen egy kis idõm, aztán szétkapom. De azt akkor sem értem, hogy óvatos használat mellett, nem egész egy év alatt hogy mehetett tönkre ?
Közben eszembe jutott egy újabb kérdés:
Összeszerelésnél lehet játszani a betöltött olaj viszkozitásával ill. mennyiségével, hogy egy kicsit puhább legyen a teló ? Vagy a gyári adat az szentírás ?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

2008-as reba: negatív levegõkamrából olaj jön ki. Amúgy is elég sok problémám van a beállításával.

84 kg vagyok, most jelenleg a pozitívban 110 van, a negatívban 80, de még mindig keménynek tûnik a mozgása, de a tíz cm-ert ritkán tudom beállítani.

Hol tudom szervizeltetni?

Köszi

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
2008-as reba: negatív levegõkamrából olaj jön ki. Amúgy is elég sok problémám van a beállításával.

84 kg vagyok, most jelenleg a pozitívban 110 van, a negatívban 80, de még mindig keménynek tûnik a mozgása, de a tíz cm-ert ritkán tudom beállítani.

Hol tudom szervizeltetni?

Köszi
" A Cube el van vetve! "

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
2007-es reba team telóm nekem is ereszti az olajat a lockout-os szárán. egy hete vettem, de nemigen van benne 200 km.

ahogy visszaolvastam, ezeket szervizben lehet orvosolni, lehet hogy csak a tömítéssel van a baj.

komolyabb probléma lehet ezzel?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
a reconombõl jön egy kicsi kattogás, a bal oldalból. a csillapítórúdra tippelek. egyszer már csinálta, de szétszedés és összerakás után elmúlt. mozog szépen, csak kattog.
van valakinek ötlete miért csinálhatja?

magellanboy,
Scotty torája 302-es, igen.:)
és nekem ami feltûnt(meg neki is), hogy a csillapítórúd mozog benne nagyon darabosan/nehezen.
van tipped, hogy ott mit kell szétszedni/cserélni?
(bocsi, hogy helyette válaszolok)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Ha mar a toraknal tartunk tud valaki adni egy tippet hogy,miert olajos a lock out tekerentyu korul a villa??? (nem tartom fejjel lefele es fel logatva sem!) mar le vettem azt a tekerentyut es nem tunt fel semmi rendellenesseg...tipp???

ott a gate alatt van egy apró o-gyûrû, még a zégergyûrû alatt. szerintem az lesz az.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
302-es tora?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Éttem de mind az olaj mind a takarítás meg volt de mint már mondtam nem sokat használt.
De mind1 azért kösz.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.