Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Van egy Psylo Race villám és nem tudom hogy mennyi olajat kellene önteni a jobb szárba.
És hogy van e benne valami turpisság :)
Most szerelek elõször Psylo-t de nem is szerelés csak takarítás és olaj csere.

válaszokat köszönöm
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Köszönöm az infót, akkor mihamarabb korrigálom a dolgokat benne!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
http://sram.com/_med... Manual web.pdf

ez szerintem sokat segít. ezzel minden rs villát le lehet szervizelni. (persze amit még gyártanak)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jobb láb fent: 93ml/5WT
Jobb láb alul: 10ml/15WT
Bal láb alul: 20ml/15WT

Nincs benne szivacs.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Sziasztok!

Ma belevágtam egy teleszkóp szervizelésbe (RS Dart 3, 10cm-es rugóút) és lenne így utólag néhány kérdésem, hogy vajon mindet jól csináltam-e?!
Dart 3-hoz nem igazán találtam szétszerelési útmutatót így a "nagyobb testvérek" manuálja alapján dolgoztam. Az elsõ "meglepetés" az volt, hogy a Dart lábát levéve csak zsír volt kenõanyagnak (a falon belül nem túl sok) olaj nem. Gondolom ez ebben az árfekvésben teljesen "normális", vagy kellett volna benne lennie valamennyi olajnak azért?!
A másik dilemmám az volt, hogy mennyi olaj kell majd bele? Ezért amit köntöttem elõtte gondosan felfogtam, lemértem stb. így 80 ml lett az eredmény. Végül ugyan ennyi lett vissza is töltve. A kérdés az, hogy vajon ez így kevés, sok, pont elég vagy van arra valami módszer, hogy ki lehessen számolni, mérni a szükséges mennyiséget?
Kérdéses volt az is, hogy milyen olaj menjen bele? Alapból 5w-s anyaggal készültem, de ami kijött belõle állagát tekintve (szín, sûrûség) olyan volt kb. mint a meleg méz. Így végül 10-es olaj került bele. Vajon ez nagyon rossz döntés volt?
És végül megint a lábak. Összeszerelés elõtt (rugók is meg lettek kenve) a lábak belsõ falát teleszkóp zsírral bekentem illetve a becsúszókra is tettem. Azonban az feltûnt, hogy a láb tetején a szimmering dupla ajkas, tehát egy szivacs gyûrû pont elférne a hézagban. A kérdés, hogy normális, hogy ott nincs szivacs, vagy kéne, hogy legyen csak kimaradt, esetleg érdemes utólag beépíteni oda egyet? Ha lenne ott szivacs és a felsõ szimmering is bírja lehet olajat rakni a lábba kenéshez?
Bocsi, ha hosszú lett :)

feco73

feco73

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi a segítségeteket, megfontolom mit tudok tenni, lehet, hogy hagynom kell ezt a telót.....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor kérjél...nem olcsó egy olyan kis baszás

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Meik a jobb telo egy recon SL vagy egy recon 327 ugyanannyiba kerül mindkettö az sl teljesen zsir uj a 327 picit használt meiket vegyem meg?

CUBE... your life!!!

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Oh koszi szepen,uj volt de nem volt hozza :-(

Dobozába nincs benne? Vagy ha használt kérd az elõzõ tulajtól.

amúgy: http://www.chainreac...x?ModelID=21941
http://www.chainreac...px?ModelID=3036

ránézésre 3-as imbusznak tûnt

Sala, cserélik Team-re a villád?:o

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Halló.
Van egy RS új szerias Reba telom,alul imbuszcsavaron elmeletileg lenne egy piros tekeroke,ami enyemen nem volt :-(
Lehet ilyet kulon kapni?

Dobozába nincs benne? Vagy ha használt kérd az elõzõ tulajtól.

amúgy: http://www.chainreac...x?ModelID=21941
http://www.chainreac...px?ModelID=3036

ránézésre 3-as imbusznak tûnt

Sala, cserélik Team-re a villád?:o

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Halló.
Van egy RS új szerias Reba telom,alul imbuszcsavaron elmeletileg lenne egy piros tekeroke,ami enyemen nem volt :-(
Lehet ilyet kulon kapni?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Mivel nem írtad, hogy pontosan melyik szerviz csomagra lenne szükséged, és ha nem jelent gondot, hogy külföldrõl kell beszerezni, akkor az alábbi oldalak látogatását javaslom, az elég tartalmas az RS alkatrész kínálatuk okán:

www.smartbikeparts.com
www.bikesonline.com
www.bikeman.com

Ellenben, ha csak a szokásos szimmering/porlehúzó szettre van szükséged, akkor jelezd, hátha találunk rá megoldást!:)

meg magam sem tudom, hisz most szedem szet eloszor a telot, de gondolom a szokasos cuccok elegek...+ olajcseret tervezek, de az nem problema :D (leiras megvan) koszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

RS Duke szerviz csomagot honnan tudok szerezni? ma kerdeztem boootban de nem tudnak szervalni....

Mivel nem írtad, hogy pontosan melyik szerviz csomagra lenne szükséged, és ha nem jelent gondot, hogy külföldrõl kell beszerezni, akkor az alábbi oldalak látogatását javaslom, az elég tartalmas az RS alkatrész kínálatuk okán:

www.smartbikeparts.com
www.bikesonline.com
www.bikeman.com

Ellenben, ha csak a szokásos szimmering/porlehúzó szettre van szükséged, akkor jelezd, hátha találunk rá megoldást!:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
tamtaram: kéne SOS segitség RS ügyben, hogy diskuráljunk?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha acel nyaka van, akkor meg lehet toldani ugy hogy meg biztonsagos lesz. de garanciat szerintem senki nem fog vallalni ra.

cserelni semmikeppen nem lehet[max vall es becsuszoszarakkal egyutt]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
cserélni nem lehet, a toldás is szerintem elég veszélyes alkatrészt csinál belõle

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
jobban éreznég magad egy hegesztett (cserélni nem nagyon lehet) nyakkal mint egy alacsonyabb beépítési magassaágú kormánycsapággyal esetleg?

feco73

feco73

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
eddig még nem keresgéltem kormányszárat meg csapágyat,
nem tudom mennyire bonyolult és hogy vki foglakozik -e a nyak cseréjével esetleg a toldással,
tapasztalatlan vagyok ezen a téren...
akinek megemlítettem, hogy aluminium, mindenki meghátrált
nem tudom mennyire lehet gáz cserélni, lehet-e esetleg szerezni vágatlan nyakat vagy
egy leharcolt vagy törötbõl kimenteni?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
RS Duke szerviz csomagot honnan tudok szerezni? ma kerdeztem boootban de nem tudnak szervalni....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
kevésbé magas kormányszárat nem leltél?

Esetleg kormánycsapágycsere?

A nyakat is meg lehet hekkelni, de legyen ez inkább csak a B terv