Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!Most vettem egy mtb-t zsír újjan,és Rock Shox Dart 2 teló van rajta.A probléma az,hogy a lock ami kormányról kapcsolható nem igazán mûködik.Ez hiba vagy többet ne várjak el egy ilyen telótól?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Csak azt magyarázd el nekem, hogy a nem Univega márkájú teleszkóp, elsõ váltó, és egyéb alkatrész hibájának mi köze az Univegához, mint márkához!

minosegbiztositas... amugy mi univega, cube egy bringan? semmi. jo ha a vazat maguk tervezik. en ugy latom manapsag ezen mulik szinte minden, hogy jo e egy marka vagy nem. a cube cangamon sem cube szinte semmi, megis nagy a differencia. persze nem lehet egybol altalanositani, de szvsz ertheto ha ezzel az egy db tobbszaz ezerftos bringaval elegedetlen vagyok. eddig csak gond volt vele, es tekerni nem tekerhettem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

koszi... remek :(

van vagy 50-100km a bringaban, kattog vmi folyamatosan (nem a monoblokk, mert azt tegnap szedtem szet es raktam ossze), folyik a telobol az olaj, es az elso lancatdobo kb 30km utan elrepedt. egy univegarol van szo, egyenlore nem ajanlanam senkinek... meghogy nemet minoseg. a cube az az - 3000km utan is olyan mint az oramu, szemben ezzel. tokom kezd teli lenni vele.

Csak azt magyarázd el nekem, hogy a nem Univega márkájú teleszkóp, elsõ váltó, és egyéb alkatrész hibájának mi köze az Univegához, mint márkához!

A teleszkóp olajfolyásánál figyeld meg, hogy normál használat mellett is jelentkezik e a probléma, vagy sem! Amit Grande linkelt, a te esetedben azért nem mérvadó, mert Poplock-os a Motion Control rész, így az említett O-gyûrû hiba nem jelentkezhet, ugyanis nálad ilyen nincs. Ha folyik, garanciális szervizbe vissza, ugyanis két olyan O-gyûrû is okozhatja, ami a robbantott ábrán nem látható.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi... remek :(

van vagy 50-100km a bringaban, kattog vmi folyamatosan (nem a monoblokk, mert azt tegnap szedtem szet es raktam ossze), folyik a telobol az olaj, es az elso lancatdobo kb 30km utan elrepedt. egy univegarol van szo, egyenlore nem ajanlanam senkinek... meghogy nemet minoseg. a cube az az - 3000km utan is olyan mint az oramu, szemben ezzel. tokom kezd teli lenni vele.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

tegnap berheltem a bringat fejjel lefele - es a telobol csopogott az olaj (a kormanyon tunt fel, hogy olajcseppek vannak rajta). asszem a lockout reszbol jott - egy recon racerol van szo, poplock kompresszio allitassal.

gyanitom ez nem termeszetes, de ugyanakkor utana nem vettem eszre semmi furcsasagot a mukodeseben. mi lehetett ez? meg folyhat igy egyaltalan vissza?

A probléma
http://forum.bikemag...&postcount=7230

és a megoldás
http://forum.bikemag...&postcount=7124

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tegnap berheltem a bringat fejjel lefele - es a telobol csopogott az olaj (a kormanyon tunt fel, hogy olajcseppek vannak rajta). asszem a lockout reszbol jott - egy recon racerol van szo, poplock kompresszio allitassal.

gyanitom ez nem termeszetes, de ugyanakkor utana nem vettem eszre semmi furcsasagot a mukodeseben. mi lehetett ez? meg folyhat igy egyaltalan vissza?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ugyanúgy csillapítanak mint a hc, legalábbis a visszaút csili feje ugyanaz maradt. azon nincs mit variálni igazából.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
lehet hüje kérdés:D:

ami nem MCD-s csilli annak mi a neve? szal régen volt Pure meg HC2. HC2 nem lehet mert az nyílt fürcsi. a pure-ral és társaival mi lett? mert oké h turnkey lockout, de az csak a lock outot nevezi el vagy a csillapítást is, vagy ez a turnkey melyik régebbi csillibõl származik?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
amiatt kérdeztem, mert megfordult a fejemben, hogy a revelation átkerül a cove-ba, a recon meg a trance-ba. de ha ez a helyzet, akkor kihagyom ezt a cserét. még egy telót meg már nem nagyon szeretnék venni, max egy V-fékes reba-t:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ha összeülteted 100-ra, elmegy az elsõ egy centin a visszaút csillapítás. ne kérdezd miért, de így van. próbáltam én is, de nem mûköd. elsõ centin kopog, utána megjön a csillapítás, de kifele akkor is koppan az utolsó centi. elég zavaró lenne.
problémádra a megoldás egy reba. ha nem kell 130mm út, akkor a késõbbiekben jó lesz az is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

lehet, volt már:
- RS revelation 426 gyárilag ugye 115/130mm. van egy "plusz"15mm-es útállító mûanyag izém. ezzel össze lehet húzni 100mm-re a villát?
- 100mm-re összehúzva próbálta már valaki? nem lesz túl progresszív?

minél jobban összeülteted (lehet akár 40mm útja is) a pozitiv kamra annál kisebb, így egy progresszívebb rugózást kapsz.

115 és 100 közt nincs nagy különbég

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mintha, talán Olee ment volna ilyen villával, de ebben nem vagyok biztos.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
lehet, volt már:
- RS revelation 426 gyárilag ugye 115/130mm. van egy "plusz"15mm-es útállító mûanyag izém. ezzel össze lehet húzni 100mm-re a villát?
- 100mm-re összehúzva próbálta már valaki? nem lesz túl progresszív?

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Sziasztok...villát kéne vennem...a Pike jópofának tûnik...

http://www.biker.hu/...ugosvillak_pike

khmmm...ez most vagy valami félreértés,vagy nem frissítik rendesen az oldalt...nem értem
azt látom hogy a két teló cikkszáma különbözõ,de a leírásoknál nem igazán találtam különbséget...

mi a magyarázat a közel kétszeres árra?
létezik hogy a "push-lock" nyomja meg ennyivel....?

egyébként nekem az ocsóbbik tudása is teljesen O.K....:-)

szerintetek jó vétel,megéri? (már ha ez az egész igaz...és van is készleten)
"Boldogok a heringek...."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

sziasztok! kis tanácsra lenne szükségem a hozzáértõktõl:
Rock Shock REBA SL telóm minden elõzmény nélkül, egyszerûen megállt mûködni, merev mint a bot, semmi rugózás, semmi csillapítás. :( Szerintetek, mi történhetett vele? Lock kapcsoló nem ragadt be, nincs lezárva. Segítséget megköszönném.

valszeg elfosta magát a csillapitás alsó része

uj O gyürü( van pár darabom) ujra feltölt olajjal.
Gyakori hiba, hogy lockolva felejtitek teljesen betekert flood gate-el, éshát valaminek engednie kell

keress meg és megcsinálom

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Hello! tudnatok esetleg ajanlani egy site-ot,ahonnan RS psilo SL-hez talanek service manualt?
es valaki valami velemenyt ezekrol a telokrol? elore is koszi!

--> sram.com
http://sram.com/en/s...ID=1&subcatID=7

a régebbi modellekhez meg:
http://sram.com/en/s...ID=7&Archived=1

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hello! tudnatok esetleg ajanlani egy site-ot,ahonnan RS psilo SL-hez talanek service manualt?
es valaki valami velemenyt ezekrol a telokrol? elore is koszi!

Muma

Muma

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
sziasztok! kis tanácsra lenne szükségem a hozzáértõktõl:
Rock Shock REBA SL telóm minden elõzmény nélkül, egyszerûen megállt mûködni, merev mint a bot, semmi rugózás, semmi csillapítás. :( Szerintetek, mi történhetett vele? Lock kapcsoló nem ragadt be, nincs lezárva. Segítséget megköszönném.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Halló.
Van egy RS új szerias Reba telom,alul imbuszcsavaron elmeletileg lenne egy piros tekeroke,ami enyemen nem volt :-(
Lehet ilyet kulon kapni?

Az jár hozzá, reklamálj, nekem sem járt anno az argylehoz, kb 3 hónapra rá kaptam meg, 3000ft felett lenne külön..:D