Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
1 kérdés.

A lockout elronthatja a teló mozgását? Nálam pl. 1 Torának.
Arra gyanakszom hogy amikor vissza teszem a lockot a helyére beszorítja a levegõt az olaj és a lock közé ami felkeményíti a telót.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
nálunk is vannak banyák meg kemény veteránok akikkel már kivan a mindenem de elég volt 1 szer vissza szólni nekik és azóta kuss van :D
amúgy meg nagyon nem érdekel kinek mi nem tetszik mert nekik csak az tetszik amit õk csinálnak az az semmi. Haveromnak is (zoomtág :D) beszóltak hogy mindig szereli a bicót és égeti a villanyt. Van 1 olyan, hogy közös költség de na...
amúgy meg ezt nem a Rock shox topikba kéne tárgyalni nekem sem :D
na be is fejeztem :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

amúgy panelba nincs pince? Mert nálunk van.
Egyébként én erkélyen szerelek csak volt olyan hogy a 4.-rõl lezúgott 1 alkatrész :D
írtad hogy kicserélnéd alul az O gyûrût csak azért hogy megtartsa az imbuszos kupakot de mondtad azt is hogy ritkán használod. Akkor mért nem veszed ki vagy rakod zsebre úgy sem nagy cucc. De te tudod ahogy gondolod.
Nekem amúgy se állványom se spéci szerszámom kivéve ha a zeger gyûrû fogó spécinek számít, de meg tudom csinálni a telókat anélkül is, igaz normális szerszámokkal könnyebb lenne.

van pince, meg olyan nyanyak, akiknek az is boki a szemet, hogy az emeletre viszem a bringat. a multkor beszelgettek (szokasuk), amikor vittem le a szemetet. visszafele hallom, hogy "az a biciklis allat...". felfele megjegyeztem nekik, hogy "hallom rolam van szo" - no erre kicsit magukba fordultak es azota kevesebb a problemam, de azert eros a szakszervezet :D

ha nem koszolodik ott el semmi, akkor a kupakot leszedem... bar ha elhagyom, akkor is lehet egy imbusszal bazirgalni.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
arn: kb negyvensokmillió boldog rs felhasználónak nem esik le az a kupak a visszaút állításnál, és nem mókolnak vele semmit. akinek leesik az bénán rakta fel ahogy itt már volt rá precedens. amúgy tedd zsebre szerintem is. én is panelban lakok, vn két szép kezem, meg egy szép zöld lavorom, és kifújt a nagy szerelõkészlet (na jó meg van még saeger-fogó, meg minden egyéb "nem hétköznapi" obiban occsón beszerezhetõ (ha nem használod minden nap az is megteszi kategóriájú) szerszámom). nem nagy kunszt egy telót leszervizelni, ha érted a rajzokat/képeket, meg egy kicsit átgondolod elõtte hogy mit, miért, hogyan.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
amúgy panelba nincs pince? Mert nálunk van.
Egyébként én erkélyen szerelek csak volt olyan hogy a 4.-rõl lezúgott 1 alkatrész :D
írtad hogy kicserélnéd alul az O gyûrût csak azért hogy megtartsa az imbuszos kupakot de mondtad azt is hogy ritkán használod. Akkor mért nem veszed ki vagy rakod zsebre úgy sem nagy cucc. De te tudod ahogy gondolod.
Nekem amúgy se állványom se spéci szerszámom kivéve ha a zeger gyûrû fogó spécinek számít, de meg tudom csinálni a telókat anélkül is, igaz normális szerszámokkal könnyebb lenne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Semmi ördöngõsség nincs benne, és akár egy panelben is elvégezhetõ. Persze nem árt, ha van egy szerelõ állvány, illetve kell egy-két, nem szokványos, hétköznapi szerszám.

itt az allvanyos dolgon mar megbukik a dolog :) egyik haveromnak van, majd lehet nala megcsinalom a jovoben, o amugy is tapasztaltabb ilyen teren.

de annyi baja van a canganak, hogy mar gazdasagosabb visszakuldenem pestre, hogy csinaljak meg garba. sose gondoltam volna, hogy olyan dolgok jonnek elo, amivel az elmult kozel 20 evben sose volt gondom mtb eseten.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ügyesen fel lehet locsolni a szõnyeget olajjal, ahogy én tettem. :D

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

en meg sosem szedtem szet telot, de nem tunik tul egyszeru muveletnek a videok alapjan (foleg egy panelban, ahol lakom). ugyanakkor nehezen tudom azt is elkepzelni, hogy tisztessegesen vegzik az olajcseret a szerelok nagy reszenel (rendesen kipucolja, atkeni, etc) - sajna az a tapasztalatom, hogy az van normalisan megcsinalva, amit maga csinal az ember.

Semmi ördöngõsség nincs benne, és akár egy panelben is elvégezhetõ. Persze nem árt, ha van egy szerelõ állvány, illetve kell egy-két, nem szokványos, hétköznapi szerszám.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en meg sosem szedtem szet telot, de nem tunik tul egyszeru muveletnek a videok alapjan (foleg egy panelban, ahol lakom). ugyanakkor nehezen tudom azt is elkepzelni, hogy tisztessegesen vegzik az olajcseret a szerelok nagy reszenel (rendesen kipucolja, atkeni, etc) - sajna az a tapasztalatom, hogy az van normalisan megcsinalva, amit maga csinal az ember.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

kb 4000ért csinálnák meg, az nem drága?

Nos, ha te nem tudod megcsinálni, akkor áldozni kell a pénz oltárán.:) A beavatkozás automatikusan azt is jelenti, hogy a lábakban kicserélik az olajat, mert szét kell húzni a lábat és a becsúszót, hogy hozzáférjenek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Igen. Ha rendesen vissza van nyomva, akkor nem fog kiesni. Én a Pike-nál elkövettem azt a hibát, hogy nem figyeltem erre; el is hagytam. A vele egyidõs Reba esetén nincs ilyen gond, mind a mai napig ott figyel a helyén.:)

lehet kicserelem az ogyurut picivel nagyobbra - ugyse tekergetem olyan sokat.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

hát, az rs honlaptól nem lettem okosabb, úgyhogy vagy semmilyen, vagy 160-180 pm-pm/180-203 pm-pm(ha létezik ilyen)

ja, megoldódott. 185-203 pm

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

A Reba All Travel rendszerû teleszkóp, melynél az útállítás a teleszkóp szétszedésével és egy vagy két darab mûa. hézagoló elhelyezésével történik.
- 0 spacer 115mm
- 1 spacer 100mm
- 2 spacer 85mm

OFF

A "Valeria" jelentése többek között "fekete sas"; a személyi számom pedig 1-el kezdõdik:D

kb 4000ért csinálnák meg, az nem drága?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

2010es boxxerhez milyen adapter kell 203as tárcsához?

hát, az rs honlaptól nem lettem okosabb, úgyhogy vagy semmilyen, vagy 160-180 pm-pm/180-203 pm-pm(ha létezik ilyen)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
2010es boxxerhez milyen adapter kell 203as tárcsához?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

es a reboundnal alul tenyleg csak egy kis ogyuru tartja a tekerot?

Igen. Ha rendesen vissza van nyomva, akkor nem fog kiesni. Én a Pike-nál elkövettem azt a hibát, hogy nem figyeltem erre; el is hagytam. A vele egyidõs Reba esetén nincs ilyen gond, mind a mai napig ott figyel a helyén.:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az egészen más tészta.:) Hozzászólásod alapján nem volt egyértelmû számomra a dolog. Sajnos nem tudok segíteni, mert nem ismerem ennek a Poplock karnak a lelki világát.

es a reboundnal alul tenyleg csak egy kis ogyuru tartja a tekerot?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

poplockos - a motion control kis tekerojerol beszelek a kormanyon.

Az egészen más tészta.:) Hozzászólásod alapján nem volt egyértelmû számomra a dolog. Sajnos nem tudok segíteni, mert nem ismerem ennek a Poplock karnak a lelki világát.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A kék motion control kupak nem menetes, egy zéger gyûrû rögzíti, illetve O-gyûrû van alatta, ha nem Poplock rendszerû.

A kérdésnek fussál neki légyszíves még egyszer, mert - legalábbis számomra - nem értelmezhetõ a problémád!

poplockos - a motion control kis tekerojerol beszelek a kormanyon.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

felul a motion kontrolnal tok konnyen lelazul a kis kek tekero (motion control) - ez ugy lattam menetes. nem kellene ennek folyamatosan bennmaradni, ahogy lelazitom? eleg fura, hogy nem erzem, hogy meddig lehet lazitani rendeltetesszeruen, utana pedig mar jon kifele az egesz.

A kék motion control kupak nem menetes, egy zéger gyûrû rögzíti, illetve O-gyûrû van alatta, ha nem Poplock rendszerû.

A kérdésnek fussál neki légyszíves még egyszer, mert - legalábbis számomra - nem értelmezhetõ a problémád!