Sziasztok!
Van egy 2011 Reba RL telóm, az a fajta, amit a becsúszószár tetején lévõ gyûrûvel lehet lockolni. Kifogástalanul mûködött, de nemrég gondoltam, ideje egy karbantartásnak; elvittem szervízbe. A szervíz után rögtön verseny. A verseny után néztem le elõször a villára - te jó ég lockolt telóval mentem végig a versenyen??? (Ehhez magyarázat: nem szoktam tekergetni, szinte mindig nyitva hagyom, mert a fölfeléken sem szoktam kiállni, attól viszont félek, hogy egyszer lezárom, aztán úgy felejtem, és csak a lejtõn veszem észre, hogy úgy maradt.) Nyitottam - zártam, nyomkodtam, és azt látom, hogy egyrészt nem abban a pozícióban vannak a végállások, mint a szervíz elõtt voltak, másrészt egyik pozícióban sem zár a teló, de a "nyitott" irányban lévõ végállásnál nehezebben mozog, mint az ellenkezõnél. Na basszus, ezek elcseszték nekem gondoltam. Visszavittem, szétszedték összerakták: semmi sem változott, de kis türelmet kértek, mert õk sem értik, vagy nincs ott aki a legjobban ért hozzá, utánanéznek, visszahívnak. Azóta eltelt 2 hónap, tegnap jutottam el velük oda, hogy egyrészt megesküdtek, hogy õk biztos nem rontották el, mert semmi olyat nem csináltak, amitõl elromolhatott volna, az eltérõ pozíció pedig nem számít, illetve bedobták a törölközõt, nem tudják, nem értik mi a baj, nem tudják megcsinálni. Ha akarom, elviszik a Dr. Bike-ba, de én is elvihetem.
Csak ez alapján még tutira azt mondanám õk cseszték el, de bezavar egy másik tapasztalat: a feleségemnek (szinte) ugyanilyen telója van, amivel még régebben az történt, hogy egyszer lezárva felejtette, és úgy jött le egy sziklás meredeken. (Azért nem kell õrült száguldozásra gondolni.) Ez után vettük észre, hogy nem lehet lockolni a telóját. Elvittük egy (másik) szervízbe. A szerelõ szétszedte, nem talált semmi hibát, összerakta - és a teló jó, le lehet zárni.
Vagyis ez alapján az is lehet, hogy tényleg nem rontották el, csak lockolva hagyták, én nem vettem észre, és emiatt a verseny legelején cseszõdött el, ugyanúgy, mint a feleségemnek. De elromolhat egy teló lock mechanizmusa attól, ha lockolva lejtõre megy vele az ember? Én sem vagyok a lejtõk ördöge, ráadásul a verseny a Bükk Maraton volt, ahol azért igazán durva lejtõk nincsenek is.
Na most az egészet nem értem. Az biztos, hogy ebben a második szervízben egyszerûen lövésük sincs a dologhoz. Az elsõ szervízes sem meggyõzõ, mert õ egy harmadik RS telót (aminek a történetét most nem akarom ide bekeverni, mert mások a tünetek) nem tudott megjavítani.
A kérdésem az, van-e valakinek tippje, mi történik itt? Illetve tudtok-e olyan szervízt javasolni, ahol nem csak próbálkoznak, hanem tuti értenek is ahhoz, amire vállalkoznak? Lehetõleg közelebbit, mint a Dr. Bike, Bp. 3. kerülethez minél közelebb, annál jobb.
(Hogy miért nem mondom el, hova ne vigyetek RS telót szervízeltetni, annak személyes oka van; mindkét helyen dolgozik kedves ismerõs, és nem akarom õt kellemetlen helyzetbe hozni sem azzal, hogy balhét csapok, sem azzal, hogy kihirdetem, milyen bénák a kollégái. (Saját állításuk szerint a Fox-hoz értenek.))