Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Köszönöm a segítségeteket, most küldtem egy e-mailt a baz megyei fogyasztó védelemnek, majd meglátjuk mit írnak vissza...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez egy komplett bringa volt, és most érdekesen néz ki a fekete telóval, fehéren ezerszer szebb volt... De most volt fent pesten az mo-s cubenál és õk azt mondják, hogy ez rendesen megszervizelte ( kicserélte a lábat) a Rock Shox mo... Nem értem ezt az egész rendszert... De ha a fejesek mondják azt, hogy ez így normális, akkor én most nem nagyon tudok már tovább problémázni, mert mindig azt fogják mondani, hogy ez így normális... Vagy mégis tudok valamit, hogy fehéret kapjak??? Menyek be, és hivatkozzak arra, hogy a törvénybe 15 nap van és hogy eleve úgy kaptam vissza, hogy rosz volt a belseje??? És még mindig nincs megcsinálva... És nekem ez így nem kell???

ha nem mukodik az itthoni dolog, ill a fogyvedelem (amit sajna az uj eus torvenyekkel eleg jol kihereltek - latszik, hogy kicsit fejlettebb fogyasztoi tarsadalomhoz van igazitva)...

a cube nem hiszem, hogy igy szivatna a vasarloit (marmint az anyaceg) - ha nagyon eroskodnek, vedd fel a kapcsolatot a nemetekkel, es ird le a dolgot. ok vannak annyira precizek, hogy szvsz nem fognak elmenni emelett. eleg gondosan epitgetik a markanevuket, ami ezidaig jol lathatolag mukodik is.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Fogyasztovedelem.hu olvasgasd szorgalmasan, mûveld ki magadat egy kicsit a témában. De ha felhívod a megyei fogy. védelmet és elmondod a történetet, õk se fognak elküldeni, hanem ellátnak tanáccsal mit tehetsz és mit nem. A boltban meg nyugodtan mondhatod, ez nem az amit te vettél, mert nem fehér ill. v fék tüske van rajta. tehát ez így nem felel meg a te igényeidnek. Kérdezd meg tõlük hallottak-e már a fogyasztó védelemrõl, mert a következõ lépésed az lesz. Ez csodákat szokott tenni...

Ez egy komplett bringa volt, és most érdekesen néz ki a fekete telóval, fehéren ezerszer szebb volt... De most volt fent pesten az mo-s cubenál és õk azt mondják, hogy ez rendesen megszervizelte ( kicserélte a lábat) a Rock Shox mo... Nem értem ezt az egész rendszert... De ha a fejesek mondják azt, hogy ez így normális, akkor én most nem nagyon tudok már tovább problémázni, mert mindig azt fogják mondani, hogy ez így normális... Vagy mégis tudok valamit, hogy fehéret kapjak??? Menyek be, és hivatkozzak arra, hogy a törvénybe 15 nap van és hogy eleve úgy kaptam vissza, hogy rosz volt a belseje??? És még mindig nincs megcsinálva... És nekem ez így nem kell???

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A segítségeteket kérném!

Elõször elszállt a lockout a telómban, majd felkeményedett. (08 Recon 351 U-Turn)
Ma elvittem egy boltba ahol a szervízes azt mondta, hogy o-gyûrû és 10ezer. Hát ezt én kicsit sokallom...pláne, hogy eddig ment vagy 20 órát a cucc. Gari nincs, mert külföldrõl hoztam. Nem tudtok valami alternatív megoldást? Ha mondtok egy helyet ahol ezt az o-gyûrût lehet kapni, otthon beleraknám. De ha tudtok egy olcsóbb helyet, az se lenne rossz!

Minden építõ ötletet kösz!

o gyurut csapagyboltban kapsz fillerekert. kicsit olvass vissza, nekem is hasonlo problemam volt (rs recon race), kaptam linkekeket.

a masik - hogy ez egy elismert problema a rockshox altal, amit javitaniuk kell. szvsz kerdezz ra a hivatalos helyen, hatha. ha esetleg ovatosabb akarsz lenni, akkor irj a kinti supportnak, hogy kotelezoen javitjak e. ha igen, azt szvsz meg lehet lobogtatni az itthoni hivatalos forgalmazo orra elott.

A egy kérdés:

A Rock Shox gariba kicserélte a teleszkópom lábát (Dart 3) egy matt feketére (eredetileg fehér volt), amire v fék szem is került(eredetin nem volt)... De egy matrica sincs rajta, a rugóelõfeszítõ meg elszált és azt mondták 3 hete, hogy 4 hét (ma beszéltem velük, még 2 hét...) Ez amúgy most normális "javításnak" számít vagy nem??? Mert nekem nem igen tûnik annak...

az eredeti hasznalati ertekenek megfelelot kell kapnod. ha neked fekete szetcseszi a designt, akkor nem ragaszkodhatnak hozza. a javitas ideje max 15 naptari nap lehet, ha kapsz cseredarabot a javitas idejere, akkor 30. erdemes utana varni meg par hetet, de akkor mar lehet verni az asztalt: mert az alapjan nem javithato, es akkor kerheted a cserejet, vagy a beszamittathatod, esetleg a vetelarat vissza.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
A egy kérdés:

A Rock Shox gariba kicserélte a teleszkópom lábát (Dart 3) egy matt feketére (eredetileg fehér volt), amire v fék szem is került(eredetin nem volt)... De egy matrica sincs rajta, a rugóelõfeszítõ meg elszált és azt mondták 3 hete, hogy 4 hét (ma beszéltem velük, még 2 hét...) Ez amúgy most normális "javításnak" számít vagy nem??? Mert nekem nem igen tûnik annak...

omg

omg

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
A segítségeteket kérném!

Elõször elszállt a lockout a telómban, majd felkeményedett. (08 Recon 351 U-Turn)
Ma elvittem egy boltba ahol a szervízes azt mondta, hogy o-gyûrû és 10ezer. Hát ezt én kicsit sokallom...pláne, hogy eddig ment vagy 20 órát a cucc. Gari nincs, mert külföldrõl hoztam. Nem tudtok valami alternatív megoldást? Ha mondtok egy helyet ahol ezt az o-gyûrût lehet kapni, otthon beleraknám. De ha tudtok egy olcsóbb helyet, az se lenne rossz!

Minden építõ ötletet kösz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nekem a beállításnál látványosan elpattog rossz beállítás mellett, ahogy a videón is látszik. Terepen meg még nem próbáltam rossz beállítással, de lehet, hogy nem is annyira akarom. :)

no de kozben annyira bejott az altalam kitesztelt beallitas, hogy marad ez... baromi jo vele bringazni, es mintha hatekonyabban is tudnek tekerni. ugy suhanok a terepen, mintha huznanak :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nekem a beállításnál látványosan elpattog rossz beállítás mellett, ahogy a videón is látszik. Terepen meg még nem próbáltam rossz beállítással, de lehet, hogy nem is annyira akarom. :)

majd kiprobalom hogy mit erzek ezzel a modszerrel a szerintem optimalis es a leggyorsabb allapot kozott.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

csak kivancsi lennek arra, hogyan tudom meghatarozni a szamomra optimalis erteket, hogy ugy hogyan viselkedik a bringa. ezt a modszert probaltam, de lehet rosszul csinalom, vagy nemtom, mert a leggyorsabb allapotaban sem tapasztaltam volna, hogy elpattant volna a kerek. valami alternativ dolog kellene.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez egy egész jó és szemléletes videó, köszi a linket! :)
A SAG beállítása után, NAGY erõvel és hirtelen lenyomod a villát, és ahogy emeled gyorsan a kezeid (és igyekszel tenni azt úgy, hogy a villa mozgása még éppen le tudja követni), a kerék maradjon a földön. A videón persze - ha jól látom - egy Fox Talas RLC látható, amin a low compression is állítható, nem csak a bemutatott rebound, de én egy "sima" Talas RL-lel is egész jól újra tudtam hangolni most a villámat a videó alapján. Menni fog az a Reconnal is!
Mint laikus, nekem a rebound annyit jelent, mint az útegyenetlenségek lekövetésére beállítható "visszatérési" sebesség állítója, ami a visszatérésnél mozgó olaj idõegység alatt áteresztett mennyiségét szabályozza. Ha túl gyors ez az áramlás, akkor elpattog a bicaj eleje, ha lassú, akkor is elveszt(het)i az elsõ kerék a "kontaktust" a talajjal. Az arany középutat kellene belõni.
Lockout compression-t nem tudom, mivel Recon Race-t eddig csak üzletben láttam és nyomkodtam meg, azt is csak álló helyzetben. :) Talán a lockout kioldási pontjának beállítására szolgál, nem tudom. (Rockshox weblapján infó?)

(Ha hülyeségeket írtam, légyszi javítsatok ki)

koszi a valaszt :)

azt, hogy mire valo a rebound es hogy mit csinal, azzal tisztaban vagyok. csak kivancsi lennek arra, hogyan tudom meghatarozni a szamomra optimalis erteket, hogy ugy hogyan viselkedik a bringa. ezt a modszert probaltam, de lehet rosszul csinalom, vagy nemtom, mert a leggyorsabb allapotaban sem tapasztaltam volna, hogy elpattant volna a kerek. valami alternativ dolog kellene.

a lockoutnal elvileg annyi tortenik a motion controlnal, hogy lockolva van, de azert van vmi bukkanok ellen. legalabbis en igy ertelmeztem. a gyakorlatban nem igazan vettem hasznat eddig.

szvsz sokkal jobban hasznalhato a fokozatmentesen allithato lockout, hogy en allitom be, hogy mennyire legyen erzeketlen - fura, de ezt egy olcso suntour trekking telo is tudja, azutan nekem ez olyan faramuci megoldas. a hatso tagon harom lepcsoben lehet allitani, ott aszfalton vagy felfele ketharmad reszben vagy teljesen zarom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

hello

vki nemtudná megmondani hogy mekkora a 180mm -t mozgó Domain beépítési magassága mert nemtalálok sehol ien adatot?

565 mm.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

fura a dolog, mert ha allo helyzetben nezem, azt mondom, hogy tul lassu - de nem tunt rossznak. hogyan kell korrektul beallitani?

ezt neztem anno, de nem igazan ertettem a meglokom a kormanyt es "ne pattanjon" vissza. teljesen lelazitva sem tapasztaltam ilyet (persze lengett az egesz).

Ez egy egész jó és szemléletes videó, köszi a linket! :)
A SAG beállítása után, NAGY erõvel és hirtelen lenyomod a villát, és ahogy emeled gyorsan a kezeid (és igyekszel tenni azt úgy, hogy a villa mozgása még éppen le tudja követni), a kerék maradjon a földön. A videón persze - ha jól látom - egy Fox Talas RLC látható, amin a low compression is állítható, nem csak a bemutatott rebound, de én egy "sima" Talas RL-lel is egész jól újra tudtam hangolni most a villámat a videó alapján. Menni fog az a Reconnal is!
Mint laikus, nekem a rebound annyit jelent, mint az útegyenetlenségek lekövetésére beállítható "visszatérési" sebesség állítója, ami a visszatérésnél mozgó olaj idõegység alatt áteresztett mennyiségét szabályozza. Ha túl gyors ez az áramlás, akkor elpattog a bicaj eleje, ha lassú, akkor is elveszt(het)i az elsõ kerék a "kontaktust" a talajjal. Az arany középutat kellene belõni.
Lockout compression-t nem tudom, mivel Recon Race-t eddig csak üzletben láttam és nyomkodtam meg, azt is csak álló helyzetben. :) Talán a lockout kioldási pontjának beállítására szolgál, nem tudom. (Rockshox weblapján infó?)

(Ha hülyeségeket írtam, légyszi javítsatok ki)

tod

tod

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
hello

vki nemtudná megmondani hogy mekkora a 180mm -t mozgó Domain beépítési magassága mert nemtalálok sehol ien adatot?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az teljesen normalis, hogy van a telonak egy kis holtjateka, amikor nincs terheles alatt? eloszor azt hittem a kormanycsapagy kotyog. ha megemelem a kormanyt, es leteszem, akkor is erezheto, ill ha felforditom a bringat es meghuzom a szarakat, akkor is van egy kis mozgasiranyu "lazasag". menet kozben nem erzek semmi furat. rs recon racerol van szo.

mas: meg mindig igazan nem ertem, hogyan, mihez lehet beallitani a reboundot. nekem ugy jott be a legjobban, hogyha allok a bringan es rugozok rajta, akkor ne legyen lehetoleg plusz kilenges. hatso rugos tagnal ez ok... elsonel ugy mar nagyon belassul, igy inkabb az elobbi beallitas menten belottem, es terepen folyamatosan visszalazitottam addig, amig nem mukodik (szerintem) szinkronban.

fura a dolog, mert ha allo helyzetben nezem, azt mondom, hogy tul lassu - de nem tunt rossznak. hogyan kell korrektul beallitani?

ezt neztem anno, de nem igazan ertettem a meglokom a kormanyt es "ne pattanjon" vissza. teljesen lelazitva sem tapasztaltam ilyet (persze lengett az egesz).

harmadik :) mire jo a lockouton a kompresszio allitas? csak lagyabba teszi a lockoutot? bocs, hogy ennyit benazom, de az elso ossztelos cangam, es azt hittem par het hasznalat utan egyertelmu lesz minden, de nem teljesen az.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
esztergányos? lehet hamarabb megcsinálja mint találsz

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:help:

lenne valakinek egy SID-be való féktüske?? vfékesíteni akarom, és kaptam repasibalinttol egy judybol(?) egy pár féktüskét, de ezen nincs végig menet. (nem lehet végig belecsavarni) a végénél kicsit kikúposodik.
a SID-be meg olyan való amin a tüskén egészen a felütközésig menet van.
most voltam boltba is megnézni. már több helyen kérdeztem de sehol sincs :(

akinek van az légyszi jelezze privátba!! megfizetném!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
gyari olajszinttel Matt kollega szivta meg, lenyegesen tobbet irtak, mint kell, nem mozogta ki az utjat, nem mukodott a lock. PIKErol van szo, tobbivel nemtom mi a helyzet, regi DUKE-ba jo volt a gyari ertek. Erdeklodj salanal, hatha tudja

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tisztátáshoz száraz rongyot!

sztem célszerû olyat és annyit amennyi elõ van írva

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Sziasztok !

Szeretném a segítségeteket kérni. Le kéne cserélnem a Torában az olajat, meg azt hiszem egy O gyûrû is kelleni fog bele, mert a jobb lábának az alján engedi picit az olajat. A kérdéseim a következõk:

1, Agip olajat vettem hozzá 5 és 15 W viszkozitással. Mi a véleményetek errõl az olajról, van -e valakinek tapasztalata vele ?
2, Érdemes-e játszani a manuálban megadott mennyiségekkel, vagy mindenbõl pontosan annyit és olyan viszkozitással ?
3, Ha már szétszedtem a telót, akkor meg is tisztogatnám. Milyen szert használjak a tisztításhoz ?

A válaszokat elõre is köszönöm !