Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Egy 90-es vagy 91-es Specializedhez szeretnék viszonylag korhű telót, legjobb lenne egy RS Mag 21. Még nem nyert megerősítést, de valószínű, hogy 1"-es nyakkal kellene. Lehet menetes és a-heades is. Van valakinek a polcon?

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Nekem egy RS Tora 302-es van. A visszaútcsillapításnál nem igazán érzem a különbséget a kt állás között. Mi a helyes beállítás? Terepviszonyokhoz és sebességhez kell állítani?

Nézd meg ezt:

2:10-nél van a csillapítás, de szerintem az egészet érdemes megnézni.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Sziasztok! Szerintetek mennyire érdemes beruházni egy több mint 10 éves elsõre mûködõ képesnek tûnõ Rock Shox Mag 21 telóba? Elõre is köszi a válaszokat, Üdv, Ádám

Hát ha nem volt egyszer sem felújítva egyáltalán nem érdemes! De ha igen, és persze nem rég (1-2 éve) akkor ha gondolod megveheted! De én nem javaslom neked ezt (ha még fel is volt újítva akkor se)!

yep!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szokik azt mondani, hogy hirtelen lenyomod jó erõsen a villáát ugy h mellette állsz, majd elengeded és ha nem pattan el a földtõl akkor jó...

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Nekem egy RS Tora 302-es van. A visszaútcsillapításnál nem igazán érzem a különbséget a kt állás között. Mi a helyes beállítás? Terepviszonyokhoz és sebességhez kell állítani?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka

Sziasztok !

Telót szeretnék cserélni, ebben szeretném kérni segítségetek.
Általában a Bakonyban tekerek, föként dombos, néhol köves terepen. A terep közepesnek mondható. Olyan telót szeretnék ami a köves terepen is kiválóan mozog és nem mereven ráz /a mostani meg sem mozdul/.
Három típust néztem ki. Nem egy árkategóriába tartoznak. Ebben is szeretném kikérni tapasztalatotokat, hogy szerintetek melyik lenne számomra megfelelõ. Arra gondolok, hogy nekem lehet nem kéne a legdrágább, ha mondjuk az olcsóbb is szépen mozog. Esetleg az sem lenne hátrány ha tudnám állítani a rugózást keményebbre ill. lágyabbra. Kb 86kg vagyok és a mostani telom a 80mm-es utból 30-at becsúszik alattam.
Akkor a három versenyzõ:
RS Recon 351 U-turn PopLock
RS Tora 318 U-Turn Poplock
RS Tora 302 U-Turn Poplock
Elõre is köszi a segítséget.
Pity_

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
HA veszel pop-lock szettet, ahoz adnak egy új kupakot is és azt rejt egy kis rugót...

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
Tora SL telóm van, a villa tetején lock out -al. Ezt szeretném poploc-al felhozni a kormányra. Gondolom, nem elég csak megvenni a poploc-ot és befûzni a bowdent, hanem valahogy be is kellene kötni a villa belsejébe. Merthogy a bowden csak húzni tud, tolni nem...
köszi

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Az normális, hogy minnél jobban nyitom a telót(puhábbra állítom)
annál kevésbé érezhetõ a visszaút csillapítás?

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Sziasztok! Szerintetek mennyire érdemes beruházni egy több mint 10 éves elsõre mûködõ képesnek tûnõ Rock Shox Mag 21 telóba? Elõre is köszi a válaszokat, Üdv, Ádám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem értem mi ez a kétkedés a sráccal kapcsolatban. Azt kell alapul venni amit mondott a teló használatát illetõen. Más kérdés, hogy a boltosnak meg mindig azt kell mondani hogy rendes használat mellett történt a meghibásodás. .

na látod meg is válaszoltad rögtön

pont ezért kell

mert lehet hogy 1 nem simlis, 9 másik meg az.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
RST gila T7-el ugrottam le lépcsõket, nagyobbakat is mint 4 lépcsõfok, basztam oda dirtön, meg fémíveken is, estem vele olyat is, hogy minimálisan elferdült az a csõ, ami a vázba megy, aztán még mindig mûködik, pedig van vagy 20ezer HUF. 4 lépcsõt mindennek ki kell bírnia.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem értem mi ez a kétkedés a sráccal kapcsolatban. Azt kell alapul venni amit mondott a teló használatát illetõen. Más kérdés, hogy a boltosnak meg mindig azt kell mondani hogy rendes használat mellett történt a meghibásodás. Nem hiszem, hogy majd igazságügyi vizsgálat keretében fogják mérnökökkel vizsgáltatni azt a nyamvadt villát, ami ráadásul 50 rugó, meg nem is egy csirke darab.
Tönkrement visszaviszed. Bármi is történt közben. Felesleges moralizálni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az a ti dolgotok h nem féltitak a fiatal pofitokat....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az RST Gila-m 3 év DH-t kibírt és kapott is rendesen.
most tört el a következõ tulaj alatt, mert odacsapta egy lépcsõsor után.

nehogy már a Tora elõbb tönkremenjen. (haver most azzal lejtõzik épp)
(egyébként a nem rendeltetésszerû használat fogalmát értem)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tig: én is eszondom, mer titkoli h mire használja :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ugrottam már a Rebával métert is síkra és nem fosott az el semmit. (Tudom, hogy síkra ugrálni hülyegyerek szokás, de muszáj volt megnézni, hogy mennyire progresszív a fully hátulja a rugóúttartomány vége felé. :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
azért álljunk meg egy szavra ...

a kolléga azt elmeséte hogy 4 lépcsõt leugrott amikor összefpsta magát a teló

de arról szemérmesen hallgat hogy elõtte mit kapott..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
most adtam el egy dart3-at egy cimborának
másfél év nem túlzottan kímélõ használat,kb 5Ekm, s semmi gebasz
ha a szakadt autómban a nyócezres gyári teló kibír éveken át egy tonnát, nehogymá...
egy 50 ropis 2 kilós marketingfémhalmaz megcsoffadjon ha legurulsz 4 lépcsõfokon

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jaja, Hori tanított meg a vasúti nyomvonalak keresztezésére, a felüljárón való izomból feltépés (lépcsõn fel, pihenõn kanyar be, lépcsõn tovább fel...) és lezúzás módszerére. Persze jó pár gumit felütöttem, mire tökéletesítettem a technikát, de a végén 63-as becsúszóval is ment már. :D Amúgy ez ma már XC.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)