Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Azért U-turnos hogy oda állítod ahová csak akarod és nem kell szervizelni semmit...
Na most akkor én ezt nagyon nem fogtam fel.

(törölhetõ)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
teljesen szétkell szedni a villát, hogy a távtartókkal tudj játszani,ergo olajcserével jár.
Mivel atávtartók 15-20mm magasak, igy csak ezekkel tudsz játszani.

üdv
Sala

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Sziasztok !
RS Recon 351 u-turn-os telon, milyen rugóút hosszakat állíthatok be ? A gyári használati utasitás ezt írja : "a rugóút változtatásához (Recon és Tora:80, 100, 130mm) teljes szervizt kell végrehajtani a villán."
Ezek szerint akkor csak ezen a három értéken használhatóm ? Köztes hosszt nem állíthatok be ? És milyen szervizt végezzek el ha állítom az utat ?

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Honnan lehet szerezni 2008-as Boxxerhez lapos vállat?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Sziasztok!

Egy 6500D Trek-em van, gyári RockShox Tora SL Solo Air villával. A hibajelenségem az, hogy lockolva a villa sokkal nehezebben ugyan, de még mindíg összenyomható 10-20 mm-nyire. Ez normális, vagy ennek teljesen merevnek kellene lennie? Találkozott már valaki ilyesmivel?
Az asszony Kelly's-ében lévõ RST villa lockolva meg sem moccan.

ÜDv
Tomchy

Normális. Bár hülyebiztos dolgot még nem tudtak alkotni, de ez az elsõ lépések közé sorolandó. A lényege, hogy ha elfelejtetted kioldani a villát, akkor se adja be a kulcsot az elsõ göröngynél.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Egy 6500D Trek-em van, gyári RockShox Tora SL Solo Air villával. A hibajelenségem az, hogy lockolva a villa sokkal nehezebben ugyan, de még mindíg összenyomható 10-20 mm-nyire. Ez normális, vagy ennek teljesen merevnek kellene lennie? Találkozott már valaki ilyesmivel?

ÜDv
Tomchy

normális
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tomchy

Tomchy

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok!

ÜDv
Tomchy
Ne feledjük, a hétfõ a malária napja!!!
:ed:

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Igen. A Dart váltotta a Judy-t. Vagy tekintheted úgy is, hogy átkozmetikázták (erõsítettek rajta) a Judy-t és elkeresztelték Dartnak. Vagy esetleg egy csinos nõt átoperáltak férfivé?!
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
RS Judy3SL kb. a Dart szintjére sorolható?

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
A 2009-es recon sl-hez van valami frissebb szerviz manual, mint ami a rock shox oldalán fent van, mert az 2006-os, vagy azóta nem változott semmi, az ott szereplõ olaj mennyiségeket kell még mindig használni? Budapesten tudtok ajánlani boltot, ahol jó áron lehet teleszkóp olajat venni?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

nekem is volt hasonló problémám a pikenál a csillapító és u-turn kupaknál.Az u-turn-t egyszerû orvosolni a másiknál lehet,hogy a kupak nem rögzül rendesen és azér forog el.
próbáld meg jobban ráütni vagy a kupak rögzítésénél nézz szét...

az tuti nem a kupak hibája, ez nem olyan, mint a u-turnnél, ez simán bepattan a helyére ha rányomom, ütögetni meg nemigen ajánlatos, simán kézi ezõvel fel kell pattania, de nem tudom neked mi volt a baj vele
ha szorulna a kupak az rég rossz lenne, itt a nyomórúd belsejében kéne elvileg annyira "szorulnia" a csillapítórúdnak, hogy ne fordulhasson el

szétszedem és kitalálom magam, ha nincs ötlet, max kicserélem az o gyûrûket "húsosabbra", amiatt nehezebben fordul el

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
nekem is volt hasonló problémám a pikenál a csillapító és u-turn kupaknál.Az u-turn-t egyszerû orvosolni a másiknál lehet,hogy a kupak nem rögzül rendesen és azér forog el.
próbáld meg jobban ráütni vagy a kupak rögzítésénél nézz szét...
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
valaki tapasztalt már olyat, hogy rázós, durva terepen a visszaút csillapítás állító kupak eltekeredett a gyorsabb irányba, vagyis gyorsabb lett a visszaút? egyébként egy Motion Controlos Boxxerrõl lenne szó. valamit biztos kitalálok, de egyszerûbb lenne, ha valaki, akinek volt ilyen gondja, és tudta orvosolni megosztaná velem hogy tette

köszi!

PredatorNo1

PredatorNo1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
hali

Megvettem a villát, szinte új, néhány tárolásból eredõ leütése van de egyébként nagyon jó állapotú.
2001-es gyártási idõ van ráírva, rock shox judy tt.
Olajozásról valaki fel tud világosítani? Hogy kell, mennyire kell szétszedni hozzá?
Köszi
ÜDv

csurka

csurka

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Köszi:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok,

2009-es recon sl soloair, milyen tárcsafék felfogatással készül, megegyezik a 2008-as dart 3-massal, vagy kell új adaptert vennem? Új villa mely részeiben érdemes lecserélni az olajat, a lock out-nál és a légrugónál kell, vagy elég csak a villa aljában?

Fékfelfogatás azonos, olajcsere mindenhol - a békesség és az elégedettség kedvéért.:)

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok,

2009-es recon sl soloair, milyen tárcsafék felfogatással készül, megegyezik a 2008-as dart 3-massal, vagy kell új adaptert vennem? Új villa mely részeiben érdemes lecserélni az olajat, a lock out-nál és a légrugónál kell, vagy elég csak a villa aljában?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok, segítséget kérnék, egy napja túrom a netet, sikertelenül. Rock Shox Pilot Air Sl-emhez keresnék robbantott rajzot, de ezen nincs lockout, csak alul-felül csiilapítás-elõfeszítés (ha jól értem:). Az évjáratát nem tudom, 2000-2006 közötti, ez elég pontos...?:P Lehet hogy én bénázok, találtam is használati meg mindenféle rajzot, csak a lényeget nem. Elõre is thx ha valaki tud segíteni.

http://www.biker.hu/...mindenkinek.php

robbantott_abrak_sram

PredatorNo1

PredatorNo1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
SZiasztok

Vettem egy rock shox Judy TT villát vaterán.
Az eladó állítása szerint keveset használt, kiváló állapotú.
De valójában, nemsokat tudok errõl a villáról. Próbáltam leírást keresni neten, felmentem a hivatalos honlapjukra, ahol semmi nem volt errõl a villáról, de még megemlítve sem. testbike-on általánosan jókat olvastam róla.
Ha jövõhéten átveszem, mire kell figyelnem? Törések, repedések alap, de azon felül?!
Valójában azt sem tudom, mi csillapít, gázrugó, olaj, vagy mi?
Ha valakinek volt ilyen villája szivesen fogadok véleményt.
Köszönöm a segítséget.
ÜDv

csurka

csurka

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok, segítséget kérnék, egy napja túrom a netet, sikertelenül. Rock Shox Pilot Air Sl-emhez keresnék robbantott rajzot, de ezen nincs lockout, csak alul-felül csiilapítás-elõfeszítés (ha jól értem:). Az évjáratát nem tudom, 2000-2006 közötti, ez elég pontos...?:P Lehet hogy én bénázok, találtam is használati meg mindenféle rajzot, csak a lényeget nem. Elõre is thx ha valaki tud segíteni.