Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem még a 18"-os váz is nagy lenne neki.
Megszavaztuk, hogy vegyél neki kisebb vázat. :)

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Pontosan. Az én 187 centimhez pont az ideális a 20-s méret:)

Egyébként mi is szeretjük a csinos, hosszú combú lányokat:D:D:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Az jó, hogy szexi a barátnõd, de a bringaméretnél a felsõcsõhossz a sarkalatos pont nem a combja, mert nyeregcsövet akármekkorát betehetsz a jóízlés határáig, de a felsõcsövet azt nem húzhatod ki, vagy jelen esetben nyomhatod össze. Ha jól tudom a kifejezetten nõi vázak valamivel rövidebb felsõcsõhosszal készülnek mint mondjuk az adott nagyságú férfi vázak. Mindettõl függetlenül 176cm-hez (én is pont annyi vagyok) 17,5-18,5" körüli váz a menõ, de 20"os az nagyon karcos. Az rendes termetes embereknek van kitalálva, aztán sok benne az anyag-nehéz, meg nagy a fejcsõ, így magasabban lesz a kormány meg ugye villát sem találsz meg még mittomén miket produkál.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

És? Chopperezni akar, vagy montizni? Akinek SID-je van/volt, jóhogy levágta.

No, akkor kifejtem, hogy is van ez. A montijában meglehetõsen hosszú, ha jól emlékszem 145mm a fejcsõhossz... Igaz, hogy meglehetõsen könnyúsúlyban van barátnõm, de szép magas (176 cm) és hosszúcombú.:) Hát igen, csak remélni tudom, hogy ezért beszélte rá egy 20"-os vázméretre anno a bicajboltos még jó 2 évvel ezelõtt, és nem amiatt, hogy nem volt kisebb vázméret a boltban a kinézett bicajból. A bicaj egy 2007-es Merida Sub 60-V, és a vázméret inkább az én 185 centimhez jó... De barátnõm megszokta már és ragaszkodik hozzá; mindemellett az a véleménye, nem kell neki kisebb váz. Mert hogy van egy KTM-em 19"-os vázzal (Ultra Line, triple-butted váz, ráadásul jó 1 kg-mal könnyebb az egész bicaj, mint a Merida!), amire próbáltam rábeszélni, mert szerintem tökéletesen a mérete, de nem tetszik neki. Én meg tiszteletben tartom a kívánságát. :)
Röviden ennyi a lényeg, és szerintem innen már az is látszik, miért is kicsi az a 18-as villanyak. Nehéz ügyek ezek. ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hm, sajnos kb. 18 és 18.5-re vágott mindkettõnél a villanyak... Sebaj, nem adom fel!

És? Chopperezni akar, vagy montizni? Akinek SID-je van/volt, jóhogy levágta.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Én azt javaslom, pehelysúlyú leánynak csakis levegõs villát vegyél. Azt sokkal jobban be lehet lõni a súlyához. Gyári rugó túl kemény lenne neki.
Elvileg még van a nagykerben 2007es Manitou R7 Comp, V-fékes villa. Kérdeztess rá egy boltban.
Jó ötlet az apró is, sok R Seven vagy Reba van ott is.

Köszi a javaslatot és a hasznos infót! Ma úgyis megyek egy olyan boltba, ahol emlékeim szerint forgalmaznak Manitou-t, rákérdeztetek.
Igen, pont ez az ok, amiért kifejezetten levegõset keresek. Szegény leányzónak a bringájában most egy :OFF: Rst Gila (90mm) :ON: van, ami még az én közel 80 kilóm alatt is olyan betonkemény, hogy ha ráugrom, akkor sem mozog 50mm-nél többet, nincs beülése stb. Éppen tegnap mentem a bicajával egy kisebb kört a hegyekben (az enyém épp darabokban hever, alkatrészek szervízben stb.), hát, majd' letört a csuklóm!
No de a lényeg, hogy egész sok szuper ötletet adtatok, köszönöm mégegyszer is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Én azt javaslom, pehelysúlyú leánynak csakis levegõs villát vegyél. Azt sokkal jobban be lehet lõni a súlyához. Gyári rugó túl kemény lenne neki.
Elvileg még van a nagykerben 2007es Manitou R7 Comp, V-fékes villa. Kérdeztess rá egy boltban.
Jó ötlet az apró is, sok R Seven vagy Reba van ott is.
Marci

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Bikemarket:http://bikemarket.hu...keszlet&tid=395
a leírás alapján van rajta V-fék tüske.
De írni kell nekik h van e készleten.

Köszi, rákérdezek.
Ma jártam egy bringásboltban, ahol az eladó 70-ért ajánlott V-fék szemes, MotionControlos vadiúj Recont. Kissé barátkoznom kell még az árral, eredetileg ennyit nem szártam rá. Csak hát használtat nem igazán kapni...

Keress inkább régi SID-et, azok többnyire V-fék szemesek, s egy "pehelysúlyú leányzónak" tökéletes villa lenne. Például én is ezért tettem félre anno a SID-emet. ;)

Köszi, jó ötlet, ezentúl nézem ezeket is! Gyorsan végig is böngésztem az apróhirdetõt, találtam kettõt. Jók lennének és egész jó árban.
Hm, sajnos kb. 18 és 18.5-re vágott mindkettõnél a villanyak... Sebaj, nem adom fel!

Van még két lehetõség:
  • vehetek használtan tárcsafékes agyat, elsõ tárcsaféket és ahhoz már tudnék használtan jó villát találni, tárcsásból több van.
  • nézelõdöm a régi levegõs Manitou-k és a régi Marzocchi MX Comp Air-ek közt. (?)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Nem tudom, mennyire jó, hogy ide írom be gondom s bánatom, villakeresés ügyében. Levegõs, MotionControlos Torát vagy...

Bikemarket:http://bikemarket.hu...keszlet&tid=395
a leírás alapján van rajta V-fék tüske.
De írni kell nekik h van e készleten.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Van egy RS Psylo telóm. A Lock-karja, a csavar környékén már régóta berepedezett, de most végleg megadta magát, már csak az imádság tartja össze. Létezik ebbõl valami másik, tartósabb kivitelû típus, vagy vegyem ezt és valameddig megint bírni fogja?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Keress inkább régi SID-et, azok többnyire V-fék szemesek, s egy "pehelysúlyú leányzónak" tökéletes villa lenne. Például én is ezért tettem félre anno a SID-emet. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Nem tudom, mennyire jó, hogy ide írom be gondom s bánatom, villakeresés ügyében. Levegõs, MotionControlos Torát vagy Recont keresek már legalább 5-6 hete és olyat, amin vannak V-fék szemek. (Hogy 80-as vagy 100-as, az többé-kevésbé mindegy, villanyak legalább 20.5, de inkább 21 vagy hosszabb lenne jó.)
2-3 naponta nézem az apróhirdetéseket, de eddig csak kettõt találtam, ami szóba jöhetett volna. Az egyik (Tora) sajnos messze és vidéken, a hirdetõ a nagyfelbontású képek kérése után nem jelentkezett többet. :( A másik egy Recon SL volt, amin már a képeken jól látszott, hogy nem látott szervízt: becsúszókon a teflon olyan karcos és kopott volt, hogy inkább nem bolygattam a dolgot...
Srácok, ennyire ritka manapság a V-fék? :) Ha tud valaki ilyet véletlenül és jó állapotban, ne kíméljen! Leányzónak szánom, aki pehelysúllyal használná, évi ~2e km-t.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
maraton,cc versenyek,hobby bringázás,ezeket mind gond nélkül elviseli,gyári ajánlás szerint max 8" tárcsával használhato,ha mechanikusat akarsz akkor avid bb7

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Vettem egy Tora 318-as telót.
Milyen terepre lehet ezzel elmerészkedni?
Maraton versenyeket bírná?
Milyen mechanikus tárcsaféket ajánlanátok hozzá?

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

454 a katalógusadat

thx
Csak rakom...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
454 a katalógusadat

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Ha valaki "meg tudna dobni" a Rock Shox Dart2/80mm beépítési magasságával, hálám örökké üldözné.

elôre is kössz
Csak rakom...

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hello, Rock Shox dart 3 telóval szemezgetek, maratonra alkalmas lenne e?

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Köszi a gyors válaszokat. Akkor állítgatom és probálgatom :-)

Üdv : Pity

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem te irtad jol. ha u-turn akkor csak tekered a kutyut es oda all ahova akarod. a szetszedos verzio a nem u-turn villakra igaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F