Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

A szilikonzsír nem zabálja meg a gumit, sõt jó is neki, a normál zsír (pl lítiumos) pedig árt neki. A "titánzsír" nemtom mi lehet, gondolom valami marketinges brainstorming eredménye :)

mod: azért a helyedben rákérdeznék salánál a sima szilikonzsírra, lehet a RS zsír spéci.

Szerintem a teleszkóp szimeringnek, porlehuzónak nem szabad hogy ártson a litiumos zsír. Vagy rosszul gondolom?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Fotózd le a Dart2-õn a féknyerged környékét és egy pillanat alatt megkapod a választ, milyened van. Vagy guglizz! Ilyeneket hoz fel majd: Disc Mounts An Explaination. | FAQ's, Top Tips And Tech Tips | Mountain Bike | Forums - BikeRadar

Le akartam ma reggel csak elfelejtettem. x) Épp azelõtt anyáztam emiatt egyet, hogy a hsz-ed elolvastam. :)

Sziasztok.
Bõ 1 év használat alatt a lockout-ot egyszer se üzemeltettem a Tora-ban, mivel a poplock kar nem fért fel a kormányra. Tegnap meglett az új kormányon, felfért a kar is, be is kötöttam, viszont nem tudtam rájönni mitõl mozog olyan nehezen. Nem a kar a ludas az tuti, nehéz lelockolni nagyon. A kar nyomásakor mintha fokozatosan nõne az ellenállása, és az "út" végére, mikor kattana a lock módba, már ténylegesen nagyon nehéz.
Tipusbetegség, vagy bekopik majd, vagy mi lehet?

Nincs kicsit túlhúzva a bowden? Nekem is keményedik lock-olás közben, de azért nem kell küzdeni vele.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sziasztok.

Bõ 1 év használat alatt a lockout-ot egyszer se üzemeltettem a Tora-ban, mivel a poplock kar nem fért fel a kormányra. Tegnap meglett az új kormányon, felfért a kar is, be is kötöttam, viszont nem tudtam rájönni mitõl mozog olyan nehezen. Nem a kar a ludas az tuti, nehéz lelockolni nagyon. A kar nyomásakor mintha fokozatosan nõne az ellenállása, és az "út" végére, mikor kattana a lock módba, már ténylegesen nagyon nehéz.
Tipusbetegség, vagy bekopik majd, vagy mi lehet?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi, akkor ennek még utána járok.

Fotózd le a Dart2-õn a féknyerged környékét és egy pillanat alatt megkapod a választ, milyened van. Vagy guglizz! Ilyeneket hoz fel majd: Disc Mounts An Explaination. | FAQ's, Top Tips And Tech Tips | Mountain Bike | Forums - BikeRadar

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi, akkor ennek még utána járok.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Kösz, de valahogy nem élnék ezzel a lehetõséggel. Kicsit olyan, mint repülõjegyet venni pár zacsi mogyoróért. :D
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

Még két kérdésem lenne. :)

A RockShox Dart2 CL100-nak a rugóútja 100mm-es? A neve erre utal?
Illetve a Dart 2 helyére szánt Recon, IS 2000-es tárcsafék felfogatása jó lesz nekem? Dart2-n ilyen van?

Ha a Dart PM-os, akkor a Reconhoz adapter kell. Ez + kiadás, de megoldható vele a probléma.
Ha IS a Dart, akkor adapterrel van feltéve a féknyereg.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Illetve a Dart 2 helyére szánt Recon, IS 2000-es tárcsafék felfogatása jó lesz nekem? Dart2-n ilyen van?

attól függ mikori évjárat
az újabb dart-ok (tán 2008-tól) már pm-es fékrõgzitésûek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hû ez az MCD már nekem nagyon Gucci. :)
Autóban sem szeretem ami helyettem hoz döntéseket. Megleszek MCD nélkül szerintem. :D

Nagyon köszönöm, hogy elmondtátok a véleményeteket, sokat segítettetek!!!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Alapvetõen vétel mindegyik, de leginkább a Reba. A Reconnál azt írják, MCD-s, de ez szerintem egyáltalán nem az. Nem csak a hiányzó matrica miatt, hanem mert nincs a lockout tetején a kis Gate gombocska (lásd a Reba esetén a képeket) és a lockout karról sem állítható a gate. De javítsatok, ha valamit rosszul látok! (Ettõl még ennyi pénzért elég jó vétel ez is, jó ez a Recon, a plusz kábé 200g meg kit érdekel!)

Pont ezt akartam írni, hogy azt írják, de nem MC-os...amúgy tényleg jó.
Viszont a Reba 59-ért mégjobb.
A Motion Control leegyszerüsítve azt csinálja, hogy ha lockolva van a teló, akkor tudod állítani hogy milyen erõnél oldjon ki.
A Reba mellett még az szól, hogy dual air-es, vagyis van + és - levegõnyomás is, ezért jobban az igényeidnek megfelelõen tudod állítani.
Failure is always an option.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
az sl valóban nem mcd-s de én spec nem érzem hátrányát.

Danny, az mcd (motion control damping) rs egyik csillapítási rendszere , érezhetõ különbség hogy tudod állítani a lock oldási küszöbét. (gate) érzetre ez annyi hogy az mc-s telókon nincs kõkemény lock picit mindig mozog a villa (asszem 5 és 80% között állítható) -ez hivatalosan máshogy van leírva de használatban igy érzõdik- a többinél meg kemény nem állítható lock van. persze más a "bélése " is a telónak, de mozgásában rohadtul nem érezni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hüh várj! Mi az az MCD?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Alapvetõen vétel mindegyik, de leginkább a Reba. A Reconnál azt írják, MCD-s, de ez szerintem egyáltalán nem az. Nem csak a hiányzó matrica miatt, hanem mert nincs a lockout tetején a kis Gate gombocska (lásd a Reba esetén a képeket) és a lockout karról sem állítható a gate. De javítsatok, ha valamit rosszul látok! (Ettõl még ennyi pénzért elég jó vétel ez is, jó ez a Recon, a plusz kábé 200g meg kit érdekel!)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ezt a kettõt néztem és hasonlítottam össze:

Recon
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Recon SL Solo Air Poplock (ÚJ!)

Reba
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Reba SL

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
én azt a recon sl-t lealkudnám 40-re, és simán jó (és szinben is :))
reba max a súlyban jobb, ha úgy érzed az számít akkor vedd azt.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Halihó!

Idõvel le szeretném cserélni a rugós Dart2 teleszkópomat és most agyalok, hogy mit is vegyek.
Gondoltam megkérdem a véleményeteket, eddig bejöttek az itt kapott tanácsok. :)

Magellan Polaris 2009-re szeretném, tárcsafékem van, kormányról lockolható kéne.
Levegõs telót szeretnék és kettõt néztem eddig ami tetszett és árban sem gáz.

1. Az egyik a Recon (1810g), amit láttam itt 43e Ft-ért lock kar nélkül.
Dart2 lock karját tudom ehhez is használni gondolom. Ugye?

2. A másik a Reba (1625g), ami elvileg komolyabb a kisebb súlya és az ára alapján is.
Ezt új gépbõl kiszerelve láttam 60e Ft-ért.

A kérdésem csak annyi lenne, hogy szerintetek melyikre érdemes váltanom? Megér -e +17e Ft-ot a Reba.
Illetve, hogy van -e esetleg valami más tanácsotok, más típus?

Nagyon köszönöm!

Rebánál nincs túl nagy különbség a különbözõ modellek között, de a Reconnak elég sok és különbözõ felépítésü verziója volt, némelyik közel Reba szintü, némelyik sokkal gyengébb.
Tehát tudni kéne milyen Recont hasonlítunk milyen Rebához.
Failure is always an option.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Halihó!

Idõvel le szeretném cserélni a rugós Dart2 teleszkópomat és most agyalok, hogy mit is vegyek.
Gondoltam megkérdem a véleményeteket, eddig bejöttek az itt kapott tanácsok. :)

Magellan Polaris 2009-re szeretném, tárcsafékem van, kormányról lockolható kéne.
Levegõs telót szeretnék és kettõt néztem eddig ami tetszett és árban sem gáz.

1. Az egyik a Recon (1810g), amit láttam itt 43e Ft-ért lock kar nélkül.
Dart2 lock karját tudom ehhez is használni gondolom. Ugye?

2. A másik a Reba (1625g), ami elvileg komolyabb a kisebb súlya és az ára alapján is.
Ezt új gépbõl kiszerelve láttam 60e Ft-ért.

A kérdésem csak annyi lenne, hogy szerintetek melyikre érdemes váltanom? Megér -e +17e Ft-ot a Reba.
Illetve, hogy van -e esetleg valami más tanácsotok, más típus?

Nagyon köszönöm!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Ez nem újdonság. Valami újdonságra vágyok. ;)
15-18ezer Ft körül nem szándékozok költeni 1 ilyen Poplock karra (új ára). Régen 7ezer Ft körül volt, már bánom, hogy akkor nem vettem.

iimholni (nem tekerõs basz, de lock-kar):
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Poplock kar

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Megtörtént a karbantartás, utólag néztem, hogy rossz csíkot olvastam a mérõkében, elvileg akkor 17-18 ml olaj került bele a lábakba, leengedve mozog a 110-bõl 95mm, ha jól emlékszem 15ml-nél is hasonló arányban mozgott... Na mindegy fáradt voltam már:)