Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szerintem lock van rajta,csak a láb tetején.
Nem lesz elég a szett,amit linkeltél.
A teló lábban levõ egységet is cserélni kell.
Az bõ 20 pénz.
Nem fogja megérni.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Vettem egy 2007 recont amin nincs poplock karnak hely! Hol tudok szerezni hozzá a képen hasonló átalakító szettet?
Vagy más megoldás van?

Feltöltött kép

Ha jól értem amit írsz, vagyis a Reconodon egyáltalán nincs lock, akkor meg kell venni magát a lock egységet is, annyiért amennyit nem biztos hogy akarsz rá költeni.
Failure is always an option.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Vettem egy 2007 recont amin nincs poplock karnak hely! Hol tudok szerezni hozzá a képen hasonló átalakító szettet?
Vagy más megoldás van?

Feltöltött kép

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Hát nem tudom, szerintem illene megkérdezni. A barátom is vett egy argylet, beletettük az umf vázába és le akart vágni az így is kicsinyke nyakból. Aztán elnézve a fejcsõ hosszát inkább kihézagoltuk. Ha egyszer oda kerül, hogy el akarja adni, akkor majd azért nem kell senkinek, mert 16 centis a nyak.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ha elolvasol egy rs villa manualt,ott meg van határozva,hogyan kell szerintük beépíteni a villát.
...úgy ahogy az "idióta" szerelõ csinálta.
Nem szeretem,ha hiányos infók miatt leidiótáznak minket.
Persze mindenki hézagolja(én is),de ez magyar vonás,mert nálunk minden csak átmeneti.
...általában meg szoktam kérdezni,hogy szeretné az ügyfél.Nem csodálkoznék,ha az idióta szerelõ is megkérdezte volna mielõtt beépítette...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Hát én ilyen megfontolásból ha nem muszáj, akkor nem vágom le a nyakat, inkább hézagolok 1 centit a stucni fölé, felet meg alá. Nem a legszebb, de szívtam már én is majdnem emiatt.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Sziasztok! Nekem van egy Recon 335-öm, csak sajnos egy idióta szereló levágta a nyakat mivel egy kisebb vázban használtam elõször , így nagyon rövid a hozzávaló merida vázhoz. Tudtok esetleg tippet adni hogy hogyan hosszabíthanám meg??? köszi Roland

Nem értem miért idióta az a szerelõ,aki ahhoz a vázhoz vágja le a nyakat,amit lát vagy viszel neki.Honnan kellett volna kiszopnia,hogy neked van egy másik vázad is?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Sziasztok! Nekem van egy Recon 335-öm, csak sajnos egy idióta szereló levágta a nyakat mivel egy kisebb vázban használtam elõször , így nagyon rövid a hozzávaló merida vázhoz. Tudtok esetleg tippet adni hogy hogyan hosszabíthanám meg??? köszi Roland

Én a legdrasztikusabbat mondom.
Egyszer átvertek egy Rock Shox Pike Team villával. Mikor a bringámba beszereltem, kiderült, hogy a vállban kottyan a nyak.
Gyors utánajárás után az xfactor-ban kötöttem ki, ahol a Pike lötyögõ alu nyakát kipréselték, majd egy méretre esztergált acél nyakat nyomtak bele, amit aztán meg is dugóztak alulról. A villa súlya nõtt, de én egy egész évet használtam az ugrálós bringámban és akinek tovább adtam, õ sem panaszkodott.
Az eljárás olaj és szimering cserével 20e forint körül volt (ha jól emlékszem).
Ezt, mint végsõ megoldás mondom neked, hisz egy jó villát kár "szétszedni".
Inkább add vagy cseréld el egy hosszabb nyakúra.
Megjegyzem, pár hete én is hasonló gondban voltam a fox villámmal, de inkább eladtam és vettem másikat.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Roli1986

Roli1986

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

solo air lényege:

teljesen kihuzott nyomorudnál a dugattyú belsejét is megemli, igy az oldalán lévõ furat miatt szabadon áramolhat a levegõ a két kamra közt
amint ráülsz azaz kicsit beül a villa, máris elzárja a nyilást igy két külön kamráról beszélünk

ennek miért van jelentõsége
az eltérõ kamraméretek miatt, mivel a pozitiv kamra kb 5szöröse a negativnak, igy a hömérséklet változás okozta tágulás jobban megmutatkozik, azaz felkeményedik a villa (nem soloair)
használat közben elég csak egy pillanatra, hogy kirugózik koppanásig a villa, és máris ujra megegyezik a két kamrában a nyomás

a dugattyú fel le kotyogása okozza ezt, sajnos technológiai hiba.
lefikszálni nem szabad, mivel a megindulása botrányos lesz

Kicsit visszakanyarodnék erre a U-turn témára.
Most játszogattam kicsit a Reba Race -el és a következõt tapasztaltam.
A U-turn -t kitekertem 120-ra (koppra tekerés elõtt 2 kattanásig) és 130-130psi-t fújtam +ra és -ra.
A villa leült 105-re és eltûnt a kopogás. Ha a 2 kattanás helyett 3 kattanásnyit hagyok, akkor ugyan úgy kopog.
Lehetséges, hogy az a kérdéses rugós alátét most feszített állapotban lehet?
Várom a szakértõk hozzászólását, mert részemrõl ez a magasság tökéletes, sag 20mm 105-re kihúzva, de nem tudom lehet-e káros mellékhatás.
Köszi a kommenteket elõre is!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

parducos

parducos

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Bocs 5W helyett nem 10-est, hanem 7,5-est vettem, raktam be a csillapításba.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Szerintem ha nem muszáj, akkor ne szedd ki a szimeringet, nem biztos, hogy sértetlen marad, mire visszakerül. A szivacsgyûrû kiszedhetõ ujjacskákkal. :) Kicsit nehézkes, de ügyesen ki lehet szedni, vagy valami csipesszel. A kímélõs dologról sokat nem tudok írni, de ha ilyenkor is közlekedsz a bicóval, akkor lehet, hogy kicsit erõs lesz a 10 ws olaj, bár ebben nem vagyok biztos. Volt olyan villám, aminek nem tetszett, de volt olyan is, aminek semmi baja nem lett tõle. (Mármint hidegben kicsit összefagyott) Max annyit veszel észre, hogy lassabb lesz a visszaút. Még annyi lehet a különbség, hogy "vastagabban" folyik, nem hinném, hogy ettõl kímélné a telót, szerintem megfelelõ minõségû olaj esetén lényegtelen.

parducos

parducos

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Két témában lenne kérdésem:
Tora 318, u-turn-ös rugós villám van. Szétszedtem, cseréltem benne olajat, de a szimeringet nem tudtam kiszedni. Alulról probáltam csavarhúzóval feszíteni, de nem jött ki. Mi a jó módszer a kiszedésre, visszarakásra? A szivacs gyûrû cserélhetõ-e a szimering kiszedése nélkül?
"Véletlenül" 5W helyett 10W teleszkóp olajat vettem a csillapításhoz, ami érzetre jól mûködik. Az újság karbantartós cikkében írták, hogy kíméli a telót a kicsit sûrûbb olaj teljesen nyitott csillapítás együttes. Valami tapasztalat ez ügyben?

Köszi.

ricochet

ricochet

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Meg tudná valaki monani, hogy mennyi olajat kell önteni a Duke xc-be?
Sehol nem írnak róla semmit. Köszönöm a segítséget.

http://www.sram.com/...e/oil_chart.pdf

régebbi

http://www.endurofor...erviceguide.pdf
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ricochet

ricochet

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Meg tudná valaki monani, hogy mennyi olajat kell önteni a Duke xc-be?
Sehol nem írnak róla semmit. Köszönöm a segítséget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Hello!
Technikai segítséget kérnék tõletek. RS BOXXER rugók milyen színekben léteznek és az ahhoz tartozó keménységük. Van nekem egy Manitou Travis Triple villám gyárilag piros rugóval, de az kemény nekem, de ebbe a villába nem tudom sehonnan rugót szerezni még külföldrõl sem, de kipróbáltam egy BOXXER sárga rugóval, éppen hogy belefért, de kimozogta szépen a villa az utat / 180mm /, csak az meg már puha volt. Most találtam egy piros BOXXER rugót csak nem tudom, hogy az mennyivel keményebb, meg hogy van e a piros és a sárga között még 1 fokozat. Egyébként 80 kg vagyok.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

RockShox Fork Springs - TF Tuned Shox

http://www.sram.com/...pring_chart.pdf
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello!
Technikai segítséget kérnék tõletek. RS BOXXER rugók milyen színekben léteznek és az ahhoz tartozó keménységük. Van nekem egy Manitou Travis Triple villám gyárilag piros rugóval, de az kemény nekem, de ebbe a villába nem tudom sehonnan rugót szerezni még külföldrõl sem, de kipróbáltam egy BOXXER sárga rugóval, éppen hogy belefért, de kimozogta szépen a villa az utat / 180mm /, csak az meg már puha volt. Most találtam egy piros BOXXER rugót csak nem tudom, hogy az mennyivel keményebb, meg hogy van e a piros és a sárga között még 1 fokozat. Egyébként 80 kg vagyok.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Oks. Akkor lehet felejetõs ez így... Köszönöm.
;) breeze :mad:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
2008, de lehet 07-es is. súly 1650 körül. a 18- centis nyak lehet kevés lesz.
kissé túlárazott sztem , erõs alku