Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

EXTRÉM sportok feketelistán

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
218 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A német egészségügy és TB rendszer is rossz a sok bevándorló miatt. Nem hiába jönnek haza szülni a magyarok. Ausztriában meg alig vannak állami szociális jutattások, ott az emberek maguktól adnak a szegényeknek.

A sebesség mindent megold.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Szóval, hogy is van ez az egész európa egyéb részén? Ha ott sokkal gazdagabb országok vannak és a tb-szolgáltatások is sokkal jobbak, vagyis akár járhatna alanyi jogon mindenféle ellátás, akkor miért kell az extrém sportokra külön biztosítást kötni?

Németországban a tb a munkahelyen vagy azzal kapcsolatos balesetekért fizet. Minden más biztosítása egyéni probléma. Szerintem ez egy érthetö rendszer, ami kevesebb vitára ad okot, mint a magyar. Vizitdíj itt is van 3 éve mégpedig 10 EUR negyedévenként.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en nemreg voltam fogorvosnal
egybol rajott cimem alapjan, hogy en biza nem tartozom hozza

mondja is, hogy ugye tudja, hogy ezt tb nem fizeti es nekem kell
mondom ja, de ha 20eft-bol kijon akkor jok vagyunk /annyi volt nalam hirtelen/
mondja remeli
nyomott egy rontgent 1eft
majd furt faragaott tomest csinalt kb 3 szintest /kozel volt az inyhez/
es a vegen fizettem 7500ft-t
/ennyit errol/

amalgant nem hasznalnak szinte sehol

@regent: morzeztel valaha?
"élöö" karakter ketszerezve ekezetest jelent csak azert.

legtobb rendeloben mar van internet
igazabol nem kerul sokba
szgep meg alap
azon taroljak az adatokat
egy egyszeru xls vagy barmi
amiben le van tarolva megyekre a jogosultak szama
majd ctrl f es kesz
ezt pedig akar mailben is el lehet kuldeni vagy a tb honlapjan tartani elerhetoen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Nem feltétlenül jobbak a TB szolgáltatások külföldön, vagy legalábbis nem minden elemükben. Pl. itt ausztriában is állítólag (szerencsére nem kellett élesben tesztelnem) hosszú várólisták vannak a müütéteknél, orvoshiány miatt. Ha receptre veszel gyógyszert (átlagos gyógyszerekrööl beszélek, csak ezekkel van tapasztalatom), akkor mindegyik 5 euró körüli összegbe kerül, ha olcsóbb, ha drágább lenne mindegy. Itt is van receptdíj, és vizitdíj is. Pedig gazdag ország.
Igaz, hogy az átlagnyugdíjasnak nem annyira húsbavágó mondjuk az a havi 100 euró (szerintem sokat mondtam), mint a magyarnak a 25.000 Ft.

Több biztosító van, és mondjuk mikor fájt a fogam, akkor keresnem kellett, hogy melyik az a szimpatikus fogorvos, aki szerzöödésben áll az én biztosítómmal. Mert csak akkor ingyenes a kezelés. (gyökérkezelés). Persze a fehér tömés már nem biztosított, 400 euróba került volna két fogamra (hátsók).
Szóval vannak árak, ha nem vagy biztosítva. De a TB itt sem fedez mindent.

Innen nézve inkább az a luxus, hogy egy szegény ország, egy üres kasszával miért nem szünteti meg a pazarlásokat. Mikor tisztán látható, hogy a rendszere nem jó. Persze a változtatásokon lehet vitatkozni.
Pl. még mindig megvan a magyar TB kártyám, pedig már vagy másfél éve nincs magyar munkahelyem, viszont van osztrák TB-m. Azaz nyilván magyarországon megyek majd fogászhoz, amire nem lennék jogosult, mert nem fizetek a kasszába egy fityinget sem. Miért nem lehetett ezt a rendszert a 21. században már régen megszüntetni.

Valahol olvastam, hogy egy mobiltelefonos cég embere nyilatkozott errööl. Azt mondta, hogy náluk ugye pillanatok alatt el kell tudni dönteni, hogy a telefonozó (gyakorlatilag a SIM kártya) jogosult-e igénybe venni az adott szolgáltatást, és éppen milyen díjszabással (idööponttól, díjcsomagtól függ).
Ehhez képest a TB-nél mindössze azt kell ellenöörizni, hogy az adott TAJ-szám valódi, "élöö"-e. Es ez nem megy már vagy 10 éve. Meg milliárdos fejlesztések lennének szükségesek hozzá.
Fenéket. Egy olyan rendszer kellene, ami egy kb. 10 millió rekordból álló egyszerüü adatbázissal elboldogul. Gyakorlatilag a PC, amin netezek képes lenne rá.
A zárt adattovábbítást meg mondjuk a Szerencsejáték Rt. már minden kis falusi lottózóban megoldotta.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Egy felvetésemre még nem jött válasz, pedig jó lenne ebben is tisztán látni. (És nem szeretnék a fizetés ellen-mellett érvelni, mert ez szerintem ennél jóval bonyolultabb!) Szóval, hogy is van ez az egész európa egyéb részén? Ha ott sokkal gazdagabb országok vannak és a tb-szolgáltatások is sokkal jobbak, vagyis akár járhatna alanyi jogon mindenféle ellátás, akkor miért kell az extrém sportokra külön biztosítást kötni?

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Vaaaagy úúgy tehát az áfára rájön az adó,jovanna de akkor is jol hangzott az okfejtésem,persze igy nem sokat ért:D
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Piciny kis bogárkám! A cigin ÁFA és jövedéki adó van, így ezzel példálózni helytelen "csak" ÁFA-s termékekkel történõ összehasonlítás során.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

dohányosok, alkeszok _elvileg_ fizetnek a jövedéki adóban.
az most mindegy, hogy azt mire fordítja az állam, mert mindenképpen egyik zsebébõl ki, másikba be. plusz bevétel - ez biztos.

a többi meg majd szépen apránként követi valahogy - ez is biztos.

Ha igy leegyszerüsitik a dolgokat,oké legyen a bagó csak egy eszköz ami az egésségkárosodást okozza,mint a bringa.
De a bringák árát is megadosztatják,ugyanugy ahogy az alkatrészeket és ruházatot is.
Az ado nem tesz külömbséget azzal hogy ez egy egéséges dolog ugyhogy legyen minimális,vagy a sportszerekre legyen kevessebb.
Tehát ennyi erõvel a cigi adó is ugyanolyan mint a többi akár hogy ködösitenek.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

drGumby

drGumby

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Az aktuális HVG-ben van a témával kapcsolatos cikk, érdemes elolvasni, írnak egy-két érdekes dolgot.
"My brain hurts!"

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
"Biztosítva vannak viszont azok a gépkocsi balesetek, amelyek az OEAV által szervezett gyûlésekre/rõl való úton (indirekt is), valamint az alapszabályoknak megfelelõ egyesületi tevékenységekre/rõl (magán is), mint kirándulás, hegymászás, sziklamászás, sífutás, sítúrázás, snowboardozás, vadvízi evezés, kanyonozás, mountainbike-ozás és amatõr kerékpározás, való úton következnek be. A kötélpályák és liftek használata során bekövetkezõ balesetek ugyanúgy biztosítva vannak."

ezt én úgy értelmezem, hogy ha extrémsportolni mész, akkor is érvényes a biztosítás
balesetre bármire, oda vissza útra
Autist Team:)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ahogy olvastam, az OEAV csakis és kizárólag azokra az esetekre vonatkozik, amikor a megfelelöö sport közben ér baleset. Tehát, nem vonatkozik mondjuk a síterep felé autózás közbeni károkra. Sem benned, sem a csomagban esettekre.
Azaz, jól jön mellé még egy hagyományos utasbiztosítás is.
Javítsatok ki ha tévedek.

Sööt, (ha jól értettem) ha például montizol, és az aszfaltútra felkanyarodva elszakad a láncod, és te akkorát esel, hogy eltörik a lábad, akkor nem az OEAV biztosítás alapján fog elvinni a "normál" mentöö, hanem a TB-d alapján.
De ha ugyanez a baleset mindentööl távol ér, és csak helikopterrel lehet téged kimenteni, akkor az OEAV aktivizálja magát, és fizeti a mentés, és gyógyítás költségeit.
Mondjuk a gyógyítás költségeit az elsöö esetben is fizeti asszem, de a szállítás már más tészta, hiszen elméletileg arra te amúgy is jogosult vagy, állampolgári jogon.

Ha ez tényleg így van (remélem valamit roszul értettem), akkor ebbööl lehet gáz. Mert ugye, ha rádesik a gumicsónak, miközben cipeled le a folyóhoz, hogy raftingolj egy jót, akkor a normál TB nem érvényes, mert extrém sportoltál éppen, az OEAV meg nem érvényes, mert nem extrém sportoltál, csak éppen oda igyekeztél.

Valaki tisztába tehetné ezt azért. Mondjuk aki már régebb óta használja, netalán kellet is használnia.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

Nekem eddig nem volt evidens (bocs, ha mindenki másnak lejött): az OAEV Európán belül fedezi a bringás baleseteket is. Helkikopterrel, miegymással együtt.

"pursuit (including the private pursuit outside Section
events) of the following sports: hiking, mountaineering,
climbing, skiing, ski-touring, snowboarding, white-water
canoeing, canyoning, mountain-biking and amateur
cycling."

Forrás: http://www.alpenvere...06.englisch.pdf

kz

Ez így igaz !
Egyetlen dolog nem tiszta még nekem,holott 3 éve vagyok OEAV tag.
Magyarországi balesetekre nem érvényes véletlenül?
Mert ugye ez is Európán belül van.
Nem tud ennek valaki utána nézni?
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A másik, hogy említette valaki, hogy piaci alapú tb kellene, mint amerikában. Volt egy cikk nem olyan régen, ami arról szólt, hogy ott meg talán épp vissza akarnak térni az egy biztosítós rendszerhez. (Nem olvastam el a cikket csak a szalagcímet és nem tudom merre van.)

Én is olyan híreket halottam, hogy nem vált be és óriási problémák forrása. Mi meg most akarjuk bevezetni. Pedig mások hibájából sokkal olcsóbb tanulni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Tegnap este pont néztem az RTL-en a Fokus címü nagysikerû alkotást. A végén volt szavazás és az volt a kérdés, hogy ön szerint tényleg fizessenek e az Extrémsportolók az ellátásért, meg hogy ez jogos e.(nem szószerint)

Na az az elszomoritó, hogy az emberek több mint 30%-a azt mondta, hogy igen fizessenek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Ilyen kéne bringáshoz is, helikopteres meg minden, úgy hogy ne kelljen évekig törleszteni.

Nekem eddig nem volt evidens (bocs, ha mindenki másnak lejött): az OAEV Európán belül fedezi a bringás baleseteket is. Helkikopterrel, miegymással együtt.

"pursuit (including the private pursuit outside Section
events) of the following sports: hiking, mountaineering,
climbing, skiing, ski-touring, snowboarding, white-water
canoeing, canyoning, mountain-biking and amateur
cycling."

Forrás: http://www.alpenvere...06.englisch.pdf

kz

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Csak egy rövid felvetés: hogyan van ez az egész kezelve európa egyéb országaiban?

Kockázati paraméterek belevétele a tb-be témakörhöz. Nem véletlen, hogy az életbiztosításokban (vagy csak egy részüknél) kötelezõ orvosi vizsgálatok vannak és az egészségi állapottól és életmódtól teszik függõvé a fizetendõ díjat.. Ha jól rémlik, akkor amerikában egy dohányos magasabb díjat köteles fizetni az egszségügyi rendszerbe..

A másik, hogy említette valaki, hogy piaci alapú tb kellene, mint amerikában. Volt egy cikk nem olyan régen, ami arról szólt, hogy ott meg talán épp vissza akarnak térni az egy biztosítós rendszerhez. (Nem olvastam el a cikket csak a szalagcímet és nem tudom merre van.)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Az, hogy kívánatos vagy sem, nem függ össze azzal, hogy mennyire kivitelezhetõ, mondjuk egy gyerekkora óta inzulinnal élõ embernél... :x
De ezt úgyis csak az tudja, akinek van a környezetében ilyen ember, addig meg milyen egyszerû is kijelenteni, hogy hááát, a kövérek!!!
Ez az én véleményem... :-/

Véleményedet tiszteletben tartva, csupán a rend kedvéért:

Az súlyos elhízás (tehát nem a 4-5 kg túlsúly) oka az esetek túlnyomó többségében (csak saccolok: 95%) az életmódra vezethetõ vissza.

Nagyon kevés, ahol komoly genetikai okok a döntõk. (pl. dawn-kór) Ott nyilván más a helyzet.

Az indokolt eseteket bõven elbírná a TB. DE míg az elhízás számtalan betegség alapoka, (ez tény) és legtöbbször csakis és kizárólag az elhízott tehet róla (senki mögött nem állnak pisztollyal: egyé') (ez is tény) nem az extrém spotolókat kellene elõrángatni.

Meggyõzõdésem: a 'zemberek nálunk többségében nem a józan eszükre, hanem csupán a pénztárcájukra hallgatnak. Szerintem indokolt, hogy az egészségtelen életmód anyagi következményeit - legalább részben -viseljék a "bûnösök".

Nyuga-Európában csökken, nálunk emelkedik a szív- és érrendszeri megbetegedések száma...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

és akkro hogy valami haszna is legyen a topicnak, elkezdhetnénk bedobálni ide a linkeket, hol van egész világra kiterjedõ magába mindent belefoglaló biztosítás..
Én egy búvár kolegával beszélgettem, õk a http://www.galathea.hu/bolt_dan.html
itt kötik, mindenre vonatkozik, bármi történik velük.

Ilyen kéne bringáshoz is, helikopteres meg minden, úgy hogy ne kelljen évekig törleszteni.

Ilyenem van :)
Nagyon jó mindent biztosit buvárkodással kapcsolatban. Még arra is szól, ha ellopják a cucod a partról miközben mentenek.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Törött lábbal macerás elrejteni a bringát a zuzmók között. :D

A hsz-om arra vonatkozott, hogy ha elesel a ház elõtt és bajod esik, akkor azt mondod bringával történt...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és akkro hogy valami haszna is legyen a topicnak, elkezdhetnénk bedobálni ide a linkeket, hol van egész világra kiterjedõ magába mindent belefoglaló biztosítás..
Én egy búvár kolegával beszélgettem, õk a http://www.galathea.hu/bolt_dan.html
itt kötik, mindenre vonatkozik, bármi történik velük.