Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

mert külföldön tudják, hogy ha az elsõ 1-2 évben jól csinálnak meg egy tömegrendezvényt -annak ellenére, hogy veszteségesen-, akkor a jó hír hamar terjed, egyre többen jönnek, és kifizetik a közben szép lassan emelkedõ nevezési díjakat

A Bükk maraton évekig veszteséges volt, a Zemplén az utolsó évben éppencsak nem volt az.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
mert külföldön tudják, hogy ha az elsõ 1-2 évben jól csinálnak meg egy tömegrendezvényt -annak ellenére, hogy veszteségesen-, akkor a jó hír hamar terjed, egyre többen jönnek, és kifizetik a közben szép lassan emelkedõ nevezési díjakat , a szponzorok is gyarapodnak, és hosszabb távon már bõven nyereséges lesz a rendezvény. illetve ugye ha valaminek nagyon jó híre van, és tudja, hogy tényleg értéket kap az ember a pénzéért, akkor sokkal szívesebben fizet érte...meg azért valljuk be, a Dolomitok, a Garda vagy az Alpok azért egy teljesen más környezet, és az "1000+ méterrõl, a bringád nyergébõl letekinteni a garda-tóra"-élmény teljesen más lehet, mint itthon bármilyen maraton...és ez bizony érték, egy örök emlék lesz, amiért az ember hajlandó fizetni, és újra meg újra eljönni.

itthon meg rövid távon akarnak meggazdagodni...és hát na, a legmagasabb dombunk sincs 1100 méter...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Magyarázza már nekem el valaki, hogy tud megromlani a cukor, ha bedobozolva/zacskózva van!

Ez már off, de:
nem értek az ételek minõségellenõrzéséhez, de 1: nem volt légmentesen zárva (kb. annyira légmentes, mint egy doboz gyufa) 2: valószínüleg nem véletlenül van rajta a szavatosságot garantáló dátum.

De ezt most már ne itt vitassuk meg. A probléma amit felhoztam GÁZ. Jogosan teszi fel az ember a kérdést, hogy ha bevállalják ezeket a dolgokat, mint például az induló csomag, vagy a befutóknak az étel, akkor miért kell beletenni a gagyit és a romlottat? Külföldi maratonon ilyet véletlenül se látsz...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Coldi: ha jól gondolom, akkor az útlezárás, illetve a rendõri akármi.

Keszthely elõttõl Révfülöpig kísértem az élbolytól ~5 percre lemaradt csapatot, hááát nemtom. nem sok helyen láttam rendõrt. pl. Keszthelyen is párhuzamosan mentünk az autókkal, kerülgettük õket, necces volt na.
viszont az elején volt felvezetõ autó.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A lejárt szavatosságú iso cukrokról már ne is essen szó:D A tavalyi mátra maratonon viszont finom volt a mézes keksz (igaz, az is lejárt volt már talán):)

Magyarázza már nekem el valaki, hogy tud megromlani a cukor, ha bedobozolva/zacskózva van!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Dante jól mondja, és talán annyi, hogy egy szintrajzhoz egy legegyszerûbb GPS is elég lenne (meg egy sz.gép, de ez általában azért nem probléma), ez kb. 6-8 helyszíni nevezési díjból (legyen ez átlag 6000 forint, bár tudom, hogy több sok helyen) megvan, de még egy jobb csoda-garmin is kijön max. 20 helyszíni nevezésbõl. és a GPS nem csak egy évre szól, még 5 év múlva is lehet vele szintet rajzolni....a többivel mind egyetértek.

Coldi: ha jól gondolom, akkor az útlezárás, illetve a rendõri akármi. meg ez szerintem tipikusan az a rendezvény (~200 km, azért kell rá készülgetni), ami nem olyan, hogy most az ember eldönti egy héttel elõtte közel 0 edzettséggel, hogy elindul aztán lesz-ami-lesz, max beszélget meg fotózgat egy jót (egy maraton rövidtávot simán végigteker majdnem bárki) , hanem azért ezt már jóval elõtte tudja a legtöbb induló, hogy õ itt indul, és készül rá - ergo elõnevez.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
A Június 22-én lévõ Komló Maratonról nem tud valaki több infot? Hol tudnék utána nézni?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Elõfordul, hogy a szervezõk sem tudják, merre megy a pálya. Néha romlott a kaja. Mondjuk azért ezek nem általános dolgok.
Teljesen egyetértek Dantéval. Csak ennyi kell!

A lejárt szavatosságú iso cukrokról már ne is essen szó:D A tavalyi mátra maratonon viszont finom volt a mézes keksz (igaz, az is lejárt volt már talán):)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nevezz elõ.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Valaki árulja már el nekem, hogy pl a Tourdepelso-ban is mi kerül 9000Ft-ba helyszíni nevezésnél? Szerintem erõs visszatartó hatása van ennek az összegnek is!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Elõfordul, hogy a szervezõk sem tudják, merre megy a pálya. Néha romlott a kaja. Mondjuk azért ezek nem általános dolgok.
Teljesen egyetértek Dantéval. Csak ennyi kell!

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
A késõbb beérkezõknek állítólag többször nem jut kaja.
Ehhez is csak odafigyelés kéne. Vagy eleve kevesebb adagot rendelnek?:(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én igen, ugyanis a magyar maratonok ratyi-faktorának jelentõs okozója nem pénzkérdés, hanem olyan dolog, ami józan ésszel és némi odafigyeléssel megelõzhetõ. Pár példa, amivel biztosan mindenki találkozott már:

-a pályabiztosító emberkék tojnak bele, hogy biztosítsanak, s inkább egymással dumálnak
-a szintdiagrammot nem sikerült megrajzolni (senkinek sincs Polar-ja a szervezõk közül?)
-nincs méretre való póló a célban
-nem sikerül az UCI elõírások szerinti jelöléseket kirakni (ha komoly gondot okoz a +20 db akrilozott A4-es papír, dobjuk össze nekik!)
-késés
-ismét késés
-és még az eredményhírdetés is késik...

Ehhez nem kellenek "szponzorpénzek". :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Így már jobb. De amíg én nem látom egy sokat kifogásolt maraton költségvetését, addig nem mondok semmit elítélõt.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Rosszul fogalmaztam. Vagyis gyengén.

Van olyan szervezõ /nem általánosítani akarok/, aki pofátlanul sokat elkér pofátlanul kevés dologért cserébe és az emberek lenyelik, mert nincs alternatíva. Nyilván nem azt mondom hogy ne keressen rajta. De azért túlzásokba nem kéne esni.

így már OK?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

a legfõbb baj, hogy pénzt akarnak kivenni belõle...

Szerinted egy sportvállalkozás nullszaldós vagy veszteséges rendezvényekkel meddig marad talpon?
Épp ezért nem lesz idén Zempén maraton. Te dolgoznál hónapokig valamint, amin talán nem buksz hirtelen 100-200e Ft-ot?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Egyik sem. Nem hozzáértõ szervezõgárda, koordinálatlanság és a legfõbb baj, hogy pénzt akarnak kivenni belõle... Számold ki hogy mennyi folyik be pl. egy szilvás maratonon, csak a nevezési díjakból. Plusz még amit a szponzorok adnak. Ezt személyszerint tudom hogy sok. Nem kicsit.
Mi úgy szerveztük a CC versenyünket, hogy nem érdekelt hogy esetleg ráfizetéses lesz, 2X annyit szalagoztunk, nagyon sokat jártunk pályát, eldönteni hogy mik a legnehezebb útvonalak lefelé és felfelé egyaránt, nagyon sokat dolgozott rajta mindenki a csapatból és jó verseny lett, pedig összesen talán 15-en szerveztük, legalábbis komoly részt kb. ennyien vállaltunk a feladatból. És kb. 0-ásra hoztuk ki.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
mi lehet az oka az alacsony színvonalnak? kevés pénz, kevés szponzor?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

... bár a tavaly megrendezett Gyenesdiási versennyel nem volt gond.

félõ, hogy idén lesz utoljára... :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Érdekes dolgok ezek, de sok minden van a háttérben ahhoz, hogy ki lehessen mondani valami biztosat. PannonM. pl. eddig sem volt valami fényes szervezésileg, a szervezõk hozzáállása a dolgokhoz is lehetne jobb.
Az sem segít a maratonok helyzetén, hogy egy idõpontra teszik a CC versenyekkel, tavaly meg lehetett oldani anélkül hogy ütközés legyen, pedig több verseny volt, mint idén.
Reméljük a legjobbakat, idén is várom hogy legalább egy maraton jól és zökkenõmentesen kerüljön lebonyolításra, bár a tavaly megrendezett Gyenesdiási versennyel nem volt gond.