Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Már megint elõjött ez a téma...
A szervezõk törekednek arra, hogy egyre jobb versenyeket szervezzenek és nem akarnak minket lehúzni, el kell fogadni, hogy nekik is kell profit ahhoz, hogy megszervezzék a versenyeket.
Nem vagyok a szervezõk embere.

Két évvel ezelött Tamás barátom megkereste a szervezõket, hogy szeretne a Top-marcik egyikén fényképezni, elég profi csapattal tervezte. Az elsõ kérdés az volt: mennyit fizet. Az ilyen emberek tényleg a sport szeretetéért, és azért dolgozik, hogy népszerûsítse ezt az eseményt? Nem! Szarik rá, rám, rád, csak azon agyal mennyit tud kaszálni. Egyébként a barátom akirõl szó van, remélem még tag, régen nem írt már ide, de mikor írt Sysspo néven futott.
Részemrõl ehhez csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy nem indulok, mert a pénzemért nem kapom meg azt a szolgáltatást, amit elvárok. Pont. Aki akar indulni, annak tök mindegy mennyi a nevezés.
" A Cube el van vetve! "

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Én ebben az évben ahol voltam szlovák versenyen mindenhol volt melegviz zuhanyozni sõt az utolsón Mlynkyn a 3csillagos szállodába lehetett zuhanyozni.Érdekességképpen a haverom aki az utolsó versenyen volt velem és most volt elõször külföldi versenyen azt mondta ég és föld a különbség az itthoni és az ottani versenyek között,nem is értem miért mondta.Az érdekesség azonban karácsonykor ért szlovák képeslap érkezett emailbe ami kb ugy szólt minden jót kivánnak 2010-re és visszavárnak a versenyekre, xc maraton szervezõk.Ezen azért én is meglepõdtem hogy még ilyen dolgokra is gondolnak de azért jólesett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már megint elõjött ez a téma...
Most azonkívül, hogy kimondjátok a problémátokat és emiatt kicsit lenyugodtok, jobb lesz valakinek hogy megint ezen problémáztok? Szerintem nem. Jobbak a külföldi versenyek. Elhiszem. Drágulnak a versenyek. Mindenkit rosszul érint. De biztos vagyok benne, hogy a szervezõk törekednek arra, hogy egyre jobb versenyeket szervezzenek és nem akarnak minket lehúzni, el kell fogadni, hogy nekik is kell profit ahhoz, hogy megszervezzék a versenyeket.
Nem vagyok a szervezõk embere.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az elõtte lévõ kettõrõl, amin te nem voltál ott. ;)
Ezért sem írtam oda hogy ebben az évben. Idén már volt meleg víz?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Ugyan, az még a csili-vili kassai sportközpont éttermében és a szálló zuhanyzójában sem fért bele a költségekbe. :D

És ezt te arról az idei versenyrõl mondod, amin ott se voltál? ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ugyan, az még a csili-vili kassai sportközpont éttermében és a szálló zuhanyzójában sem fért bele a költségekbe. :D

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

nemáááá
lesz melegvíz podlesokban?

Mi ezért szállunk meg a Ranchban.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nemáááá
lesz melegvíz podlesokban?

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Sokan példálóznak itt a Kassa Maratonnal. Ott gyakorlatilag nem kell infrastruktúrát építeni, csak egy rajtkaput fújnak fel, kiraknak egy minimális hangrendszert és újabban már mosót is. Ezen kívül semmit sem tesznek ki, még egy padot sem. A többi mind megvan a sportközponton belül. Ezt jóval olcsóbb kibérelni egy napra, mint ugyanazt felépíteni, üzemeltetni és elbontani 2-3 napig. Voltam ez elsõ (ingyenes) Apache Maratonon. Ott is csak egy színpad és hangrendszer volt, semmi WC, semmi pad, mindenki járt a kempingbe üríteni, és a fûben ülve ettünk. Egyébként már a szlovák maratonok sem olyan olcsók ám, ahogy fejlõdnek, úgy drágulnak! Csak azért tudják még mindig olcsóbban megrendezni, mert sok a támogató.

Nem akarom a szlovákokat megbántani de õk egy kicsit igénytelenebbek mind mi.Ami nekik tökéletes, ott mi már huzzuk az szánkat.A szocializmusból megmaradt kempingek,zuhanyzók,wc amire gyakorlatilag semmit sem költöttek eddig.Nem csinálnak olyan körítést mint mi.Mostanában kezdtek hatalmas uniós pénzekbõl fejleszteni,ott tényleg a turizmusra,sportközpontokra és versenyekre fordítják a pénzt.Rendszeresen járunk ki versenyezni és nagyon látszik a változás.Õk képesek voltak átvenni a "nyugati" hozzáállást.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Pár éve volt egy XC vagy CX verseny valahol Nógrád megyében. Vagyis ottani szervezéssel, mert a verseny maga Szlovákiában volt, az egyszerûbb és olcsóbb megvalósítás miatt. Nem a szervezõk feltételezett kapzsiságát kell mindig mindenért okolni, hanem a körülményeket. Két ország, kétféle szabályozás, és még lehetne sorolni.

Sokan példálóznak itt a Kassa Maratonnal. Ott gyakorlatilag nem kell infrastruktúrát építeni, csak egy rajtkaput fújnak fel, kiraknak egy minimális hangrendszert és újabban már mosót is. Ezen kívül semmit sem tesznek ki, még egy padot sem. A többi mind megvan a sportközponton belül. Ezt jóval olcsóbb kibérelni egy napra, mint ugyanazt felépíteni, üzemeltetni és elbontani 2-3 napig. Voltam ez elsõ (ingyenes) Apache Maratonon. Ott is csak egy színpad és hangrendszer volt, semmi WC, semmi pad, mindenki járt a kempingbe üríteni, és a fûben ülve ettünk. Egyébként már a szlovák maratonok sem olyan olcsók ám, ahogy fejlõdnek, úgy drágulnak! Csak azért tudják még mindig olcsóbban megrendezni, mert sok a támogató.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Egyébként pár éve még volt egy olyan törvény hogy ilyen nagy rendezvényen minden indulóra kellett sportbiztosítást kötni, nekünk akkor 500.000 ft került.Mert ha nem kötöttük volna meg és történik valami baleset akkor minket büntettek volna meg elég rendesen.Szerencsére módosították ezt a rendeletet és elfogadja a TB.
Ez is plusz költség volt akkor.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
mondjuk, jah, csilli
sajnos sok minden "ahogy esik, úgy puffan"
legalább is ahogy ejtik, úgy puffan
s...
de ez már off, eléggé

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Kedves Paul
Az idei versenyhez jó szervezést kívánok. Ezen is ott leszek.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Köszönöm Gabe

Nem azt mondtam, hogy a szlovák maratonok szebbek és jobbak. 2004 óta mind a 4 nagy maratonon ott vagyok.
De !!
Szilvásváradon (esõ és 5 fok) 1200-an indultunk !! Szorozzátok már meg légyszi 5000 Ft-tal !!
Értitek már mirõl beszélnék ?
Ezért borsózik a hátam a Paul felsorolásától !

Sajnos ezeket a kiadásokat meg kell fizetni.Van sporttörvény,erdõtörvény,egészségügyi elõírások.Gondolom hogy Te már szavaztál-hiszen ez a kormány hozta ezeket a törvényeket.
Sok VB és EB indultam már (illetve rendeztem) és most megszámoltam hogy az utolsón 52 szponzor volt-ennek megfelelõ körítéssel.
Számolj egy kicsit!A szílváson a célterület és a parkoló bérlése legalább 1 millió ft!Vagy a bringamosó, a 10 vízborotva legalább egy 100-as!Hol van még ennek a telepítése?És a wc-darabja naponta 24000 ft!Hány is volt?
A Harang egy napra egy sátrat 500.000 ft bérel!Egyébként Õ üzletszerüen végzi ezt a szervezést+alkalmazottakat kell fizetni egész évben.(ezzel nem védeni akarom)
Hidd el iszonyatós kiadások vannak egy versennyel kapcsolatban.
Ha nem tetszenek az itthoni versenyek akkor nyugodtan ki lehet menni külföldre.Leírtam hogy kint a régiók támogatják a versenyt.Emlékszel az elsõ szlovákiai maratonra?Nem volt nevezési díj!
Nálunk mit kapsz 5000 ft-ért?
Jobb esetben egy korrektul kijelölt pályát,frissítõt,kaját,pontos idõmérést,polót vagy kulacsot,bringamosót,baleset esetén azonnali intézkedést esetleg díjat.
Szerinted mennyi lenne korrekt?
Illetve ki fizesse meg pl. a parkolást,célterület bérlését,engedélyek megszerzését,pályatakarítást,esetlegesen a rendõri intézkedést és a segítõk napidiját?
Egyébként páran már szervezzük a jövõ évi versenyt-pályatervezés,erdészettel a pálya nyomvonalának egyeztetése stb.Egyébként szívesen látunk a csapatban,munka az van bõven júniusig elhiheted.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Kedves H. Zoli
Azt sem érted mirõl beszélek. Így nehéz.

Nyilván nem, mert fogalmam sincs, hogy ha rosszul vagy a topmaratonoktól, akkor miért Paulnak üzengetsz. Meg azt is tudomásul kell venni, hogy pl a Harangnál ez egy üzleti vállalkozás, ebbõl élnek, nem a mi két szép szemünkért rendeznek. Ha sokallod egy rendezvényszervezõ árait, akkor nem veszed igénybe, ilyen egyszerû. Ha pedig valamit jobban tudsz, akkor biztos nem hajtanak el sehonnan, hogy ha beállítasz, hogy jöttél segíteni ebben és ebben.
Tényleg unalmas már, hogy minden évben itt osztják az észt néhányan, hogy ilyen, meg olyan lehúzás, de senki sem csinál ellenpéldát ha már olyan okos-ügyes. Nekem sem tetszik sok minden ebben az országban, de nem pofázok csak azért, hogy szellõztessem a számat, ha már nem tudom megmondani a tutit.

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Kedves H. Zoli
Azt sem érted mirõl beszélek. Így nehéz.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
lehet, jobban szereznek szponzort a cseszkók, mint fentebb vki emlitette
pl anno a szlovipari maratonon a cuccos szatyiban nem kevés turisztikai kiadvány volt mellékelve, meg a molinókon is látszott, hogy komolyabb állami büdzsé pénz is lehet a szponzorok között
ennek ellenére én is csodálkozom ,hogy csinálják, pedig nekik még dinnyeföldjük sincs...
Nálunk meg még sok mindenki keresztbe is tesz, ha már segíteni nem tud
Lásd útvonalkijelölés, stb...

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Köszönöm Gabe

Nem azt mondtam, hogy a szlovák maratonok szebbek és jobbak. 2004 óta mind a 4 nagy maratonon ott vagyok.
De !!
Szilvásváradon (esõ és 5 fok) 1200-an indultunk !! Szorozzátok már meg légyszi 5000 Ft-tal !!
Értitek már mirõl beszélnék ?
Ezért borsózik a hátam a Paul felsorolásától !

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Kedves Zoltán
1991-ben már duatlon versenyt szerveztem. Igaz, ez nem mtb verseny, de te is láthatod a párhuzamot.
A tények pedig tények !
Akárki is mondja !!!!

És azóta? Ha olyan jó versenyszervezõ vagy, akkor miért nem rendezel mtb maratont? Lehet nem tudsz, mert te sem vagy ügyesebb mint a szlovákok?
Szájat jártatni, üzengetni könnyû, megtenni sokkal nehezebb.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hagyjuk már ezt a külföldi, szlovákiai maratonok sokkal jobbak, sokkal szebbek, sokkal olcsóbbak és legalább ha anyáznak se értem dolgot. Unalmas, lerágott csont, ha nem tetszik az itthoni nem kell indulni és lehet külföldre menni!

A duatlon rendezéshez pedig további sikereket.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"