Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2007. január 05. - 03:33
Nagyon köszönöm a segitséget! Tök jo arcok vagytok, nem gondoltam volna, hogy ennyien hozzászoltok majd!!!
Kilenc évi kihagyás után vettem idén drotot, és a turázás mellett tökre kiprobálnám a maratont is! Csak annyira nem ismerek senkit, mert a régi társak már elpályáztak....
A legviccesebb az volt, hogy Svájcban voltam turán a drottal, mikor hazajöttem, azt mondta egy doki, hogy nem kéne sokat brinyozni, mert szivritmuszavarom van. tavaly kiderült, téves diagnozis!!! 9 év....!
Írta 2007. január 05. - 03:31
Köszönöm a segitséged, sokat segitettél!!!Hûha, boca, bonyolult témát boncolgatsz...de jó napom van , rövid és informatív leszek:
-igen, az itt lévõk jelentõs része aktívan vesz részt maratonokon (én kb évi 8-at nyomok)
-Bp-Visegrád maraton nincs - a régi Duna Maraton volt ez, de szervezési okokból már Visegrád-Visegrád (körpálya) lett belõle
-Hûvösvölgy Maraton sincs - ez a Buda Maratonhoz állna a legközelebb
információ: http://www.mountainbikesport.hu
(innen az XC versenynaptár)
Itt láthatsz számtalan maratont, s a weboldalukra menve mindent megtudhatsz ám. A további kérdésekhez javaslom látogass el az adott maraton topic-jába. (pl ha ez a Visegrádi buli érdekel, akkor gó Duna Maraton témakör (keresõt használd), illetve www.sportaktiv.hu)
Ezen a fórumon a legtöbb maratonnak külön témája van - nem nagyon van róluk összefoglaló topic...illetve: http://forum.bikemag...read.php?t=1691
Írta 2007. január 04. - 22:15
Személy szerint én gyülölöm az esöt, és föleg azért, mert a sár széjelcseszi az alkatrészeket, azok meg drágák.
Írta 2007. január 04. - 22:13
Írta 2007. január 04. - 22:05
Elsõre a 2001-es Duna Maraton hosszútávján indultam, az sem volt jó ötlet. De azóta csak hosszún megyek, mert úgy kerek a napom.elsõre a kõszegin indultam középtávon..így visszagondolva nem biztos hogy jó ötlet volt..
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. január 04. - 21:49
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2007. január 04. - 21:39
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. január 04. - 21:26
kihívás miatt megyek ott.
Dante: egerben is szoktál menni?
tavaly röviden, elõtte középeken mentem végig.
ha van táv egyezés, nézzük már meg, hogy ki hol végzett...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. január 04. - 21:15
Írta 2007. január 04. - 21:12
személy szerint nekem jobban fekszik, mint a száraz. igaz jobban igénybeveszi az alkatrészeket...
sokaknak nincs meg a megfelelõ teknikai tudásuk, hogy hogy menjenek sárban, s ezzel egész jó elõnyöket lehet szerezni....
Írta 2007. január 04. - 21:12
meg a rövidtáv azért is kell, hogy a helyiek (egyébként nem versenyzõk) is memgozduljanak.
Ebben tökre igazad van. Kell is a rövidtáv! Csak sajnos sokan, akik egyébként bírnák, csak kicsit küzdeni kellene, a könnyebb utat válasszák. Bár nem számolok utána, de emlékszem, hogy a Szilvás MX-en a nevezések mondjuk 3 éve (amikor még új volt a rövidtáv) így oszlottak el a távok között: 10% htáv, 60% középtáv, 30% rövidtáv. 2006-ban már ugyanez az arány 10/30/60 %-ra változott - arról nem is beszélve, hogy a nevezettek fele állt csak rajthoz. Az igazi jedi mindig a határait feszegeti. A sötét oldal simább, könnyebben járható!
Bár mondom, ez erõsen személyiségfüggõ. Én az elsõbe belehaltam. Megesküdtem, hogy soha többé. Azóta meg...kábé 30 maratonom és mittomén mennyi XC / oúti / TT menetem volt.
Írta 2007. január 04. - 21:05
edit: nekem az volt az elsõ azóta nem lepedõk megsehol semmin
Írta 2007. január 04. - 21:03
A bükk vége igen keményre sikeredett annak akit a pályán ért az esö.Sok rövidtávos feladta volna a szölöhegyen,az Ök igényeit is ki kell elégiteni,hisz fizetnek a nevezésért.Mint versnyzö nem érdekel a rövitáv,de szervezöként én is csinálnám,hisz plussz bevétel...
sietni kellett volna, aztán akkor nem áztok meg!
meg a rövidtáv azért is kell, hogy a helyiek (egyébként nem versenyzõk) is memgozduljanak.
nálunk Dynamo-n is számos apuka/anyuka jött letekerni a rövidtávot akiket még soha nem láttam a környéken sem. szóval mindenképp jó. egyébként bevétel igaz, de nem a maratonszervezésbõl kell meggazdagodni...
itt is volt aki csodálkozott, hogy milyen érdekes, hogy 3000-3500 Ft-ból (akár helyszíni nevezéssel is) is meg lehet rendezni egy maratont. kétségei voltak a 5000-8000 Ft-os maratonokkal szemben...
boca: egyébként én a bükkmarci rövidtávját ajánlom kezdésnek, vagy valami olyan maratont, ami nem magas hegyekben van. kezdésnek jó.
anno nekem is a bükk marci volt az elsõ. nem csalódtam benne. jó választás volt.
Írta 2007. január 04. - 21:02
De abban igazatok van, hogy az idõjárás vérengzõssé teheti...szóval csak annyit mondhatok, hogy az összes maratonon be kellene esetleg vezetni az osztrák/olasz/európai (azaz nem retek-balkán) modellt, hogy menet közben válassz távot! Ott miért is mûködik ez? Pl Dolomitin is simán rámentem a középtávra a hosszúról, amikor arcbacsapott a havasesõ a 6 fokban... (ott ugyanis eldönthetõ )
Gabe84 - szóval a gumiválasztást már párezerszer kiveséztük a gumitopicban, sõt, minden maraton elõtt gumi-hiszti/dilemmázás van. Vegyetek sárgumit, hosszútávon nem többletköltség, s bárki bármire panaszkodhat, hogy miért nem ment neki, de a gumiválasztás ez alól kivétel. Azt nem fogadjuk el kifogásnak.
Írta 2007. január 04. - 20:37
2.0-ás ballonos gumival (mondván elég defektveszélyes a pálya), csak úgy negyed óra után leszakadt az ég...3 és fél óra alatt értem célba, bár nem tartozom az élmezõnyhöz és nem is fogok.
Írta 2007. január 04. - 20:24
Az biztos,hogy az az 5 km keményebb volt mint a többi 50,de nekem teccccett nagyon!A sok "örült"Már épp mondani akartam, hogy én rendesen küzdöttem tavaly a bükk marcin, mire bevergõdtem elfáradtam rendesen. Mondatm már, hogy gyûlölöm a nedves agyagot?
Írta 2007. január 04. - 18:40
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2007. január 04. - 18:17
Normális körülmények között igen,na de tavaly...?! A bükk vége igen keményre sikeredett annak akit a pályán ért az esö.Sok rövidtávos feladta volna a szölöhegyen,az Ök igényeit is ki kell elégiteni,hisz fizetnek a nevezésért.Mint versnyzö nem érdekel a rövitáv,de szervezöként én is csinálnám,hisz plussz bevétel...Csak óvatosan megjegyzem, hogy régebben nem is volt "rövidtáv" - pl a klasszikus Bp-Visegrád az vagy 77 km, vagy pedig 110 km volt. Ez csak újabban divat, hogy nehogymá' izomláz legyen, meg minden. Én most maratonfüggõvé tenném - pl a Bükk középtáv nagyon könnyû. Szerintem. (a Szilvás már kevésbé)
Írta 2007. január 04. - 17:26
Elsõre mindenképpen rövid távon célszerû indulni, nem olyan rövid az, mint amilyennek tûnik.
Csak óvatosan megjegyzem, hogy régebben nem is volt "rövidtáv" - pl a klasszikus Bp-Visegrád az vagy 77 km, vagy pedig 110 km volt. Ez csak újabban divat, hogy nehogymá' izomláz legyen, meg minden. Én most maratonfüggõvé tenném - pl a Bükk középtáv nagyon könnyû. Szerintem. (a Szilvás már kevésbé)
Írta 2007. január 04. - 13:03
bár korcsoport 9. lettem
egyébként 50-55 km-ig simán beválalható egy középtáv is kezdõnek..legalább felméri,hogy mennyire való oda..vagy sem..
Flickr