Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Ha tényleg nagy sárvan akkor inkább 1.55!!!

Ha meg kicsi akkor maradhatnak a "normál" gumik.

Persze, ezalapján CX géppel is indulhatsz. Most már a szabályzat is engedi.
Én sárban is vígan megyek ballonos gumival. Az egész inkább a sárférõhely kérdése. Van olyan váz, ahol a 2,1 könnyebben elforog, mint másikban az 1,8. Ha nincs tapasztalatod 1,5-tel, lebeszélnélek róla.
Érdemes még megnézned, hogy milyen a pálya talaja. Ha sok benne az aszfalt, a sárgumi megbosszúlja magát aszfalton. Lassú és imbolyog, éles kanyarvételkor könnyû vele felszántani az aszfaltot. Meg lehet szokni, de nem igazán kellemes érzés.
A Pana Mud Pro pl. fantasztikus sárban és laza talajon, borzalmas aszfalton és katasztrofális vizes köveken. Érdemes mérlegelni a pro/kontra érveket a pálya ismeretében.
Én inkább a vékonyabb, de nem kimondottan sármodellekre voksolok:
IRC Notos 1,7
a Medusa 1,8 is szimpi, bár személyesen nem ismerem
Nobby Nic 1,8
Michelinbõl a Country Mud felejtõs, nehéz, drótos gumi, az eredeti neve XL volt, kimondottan köves, pl: alpesi körülmények közé való. Gõzöm nincs miért nevezte át a Michelin, pláne egy olyan felhasználásra utalva, amire nem alkalmas. Most jelent viszont meg az XC A/T 1,8-as verziója. Abból már a 2,0" is jó volt dagonyázni, ez kimondottan jó választás lehet.
Ausztria, Kenguruk földje!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Boca, nem tudom mennyire számít az ár...de a maxxis van a legjobb áron (ha jól tudom 3500/db körül) (a conti-t nem ismerem), a panaracernek darabja 7000 körül van. Meg ha már sárgumi, akkor 1,5-ös legyen, ha jól emlékszem a panaracer 1,8-as...tavaly rendeltem, de nem jött meg :) A panaracerben a 8 mm mély bütykök tetszettek meg, biztos látják merre jártál az erdõben.

Az ár nem befolyásolja a döntésem, inkább a hozzáértõk véleménye. Ennyi különbség lenne egy 1.55 ös, és egy 1,8 as gumi közt?
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Ha tényleg nagy sárvan akkor inkább 1.55!!!

Ha meg kicsi akkor maradhatnak a "normál" gumik.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Ha már a sárnnál tartunk,:( milyen saras gumit használtok? a Michelintöl láttam egyet a decathlonba... vélemény?:confused:

Amit ajánlottam tavaly sokan vettük meg és sok elégedett user van... nézz meg a Maxxis Medusa 1,8at. 2,0ás szerintem más ok sárguminak - tapasztalat.

Külfödön is dícsérgették és olcsó is (5K 1 pár)

Feltöltött kép

http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2201 2552 Ft /dbm van 1,55 és 1,8-as is, Maratonokra inkább 1,8as ajánlott.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Ha már a sárnnál tartunk,:( milyen saras gumit használtok? a Michelintöl láttam egyet a decathlonba... vélemény?:confused:

Én pl tavaly a szilvásváradon meg dunán Panaracer Speedblastert használtam...

(most hagyok idõt a röhögésre meg ilyenek...)

Tökkkkkéletesen mûködött sárban, pedig csak nemtörõdömségbõl hagytam fönnt... Nem mondom, hogy most akkor ezt kell használni sárban, de én igen meglepõdtem a lefeléken, mikor a blacksharkmud-os meg hasonló gumis társak mellett elhúztam...

(ja, dunán röviden felnõtt 12. lettem (más nevezésével:)), szóval nem az 500.-ik mellett száguldottam 2-vel, hanem tényleg volt sebesség... :))

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Boca, nem tudom mennyire számít az ár...de a maxxis van a legjobb áron (ha jól tudom 3500/db körül) (a conti-t nem ismerem), a panaracernek darabja 7000 körül van. Meg ha már sárgumi, akkor 1,5-ös legyen, ha jól emlékszem a panaracer 1,8-as...tavaly rendeltem, de nem jött meg :) A panaracerben a 8 mm mély bütykök tetszettek meg, biztos látják merre jártál az erdõben.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

michelin country&mud 2.0? havernak bevált, bár szvsz a 2.0 az már nem igazán sárgumi (kevés sárférõhely), inkább sártûrõbb....tehát szerintem inkább egy rendes sárgumit vegyél, ha valóban sárgumit akarsz. amúgy meg:

-schwalbe black shark mud
-panaracer fire mud pro
-maxxis medusa
-continental cross country...

Köszönöm az infót eszerint fogok választani!
" A Cube el van vetve! "

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Neveztem a Szilvásvárad maratonra.
(70KM)
Azt mondta Tarnai Csaba,hogy most( a változatosság kedvéért) hóval fogják várni a kedves nevezõket.
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

michelin country&mud 2.0? havernak bevált, bár szvsz a 2.0 az már nem igazán sárgumi (kevés sárférõhely), inkább sártûrõbb....tehát szerintem inkább egy rendes sárgumit vegyél, ha valóban sárgumit akarsz. amúgy meg:

-schwalbe black shark mud
-panaracer fire mud pro
-maxxis medusa
-continental cross country...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
" A Cube el van vetve! "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Köszi, és majd linkelem.

Pár napunk van átnevezést kiokoskodni, ha vki megtetet és mûxik neki jelezze pls! :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Én kaptam mélt... de az átnevezés módját nem írták. Nevezzek újra?
Meg most akkor 42 v 21? Ha dagonya lesz, nem vágyom a 42re annyira... bár sárgumival (1,8as Medusa) elvileg teljesíthetõ. Kollega 2.1es BlackJackkal jobban bajba lenne...

Én is kaptam mélt, de nincs ott, hogy akkor most az egész nevezést újrakezdjem-e vagy sem! Más! Nem kaptam patront a ketyerébe, de páromat jól megkértem, hétfõn a melójában elintézi a beszkennelést, és átküldi neked a cikket!
" A Cube el van vetve! "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én kaptam mélt... de az átnevezés módját nem írták. Nevezzek újra?
Meg most akkor 42 v 21? Ha dagonya lesz, nem vágyom a 42re annyira... bár sárgumival (1,8as Medusa) elvileg teljesíthetõ. Kollega 2.1es BlackJackkal jobban bajba lenne...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Mondjuk azt én sem értem miért nem írtak egy emilt, hogy módosítás történik, melyik kategóriában indul egy adott versenyzõ. Most az õ kényelmességük miatt nekünk kell utánajárni. (pedig még nincs sok ember regisztrálva) Na meg nem februárba kéne frissíteni, hanem folyamatosan....
" A Cube el van vetve! "

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ígyvan...tavaly ha jól tudom, akkor a profik közül csak 10 embert engedtek ki a második körre, ...

A hosszútávon indulók közül 10 embert...

Idén 42 km? Király, tényleg maraton, de ennyit futni szoktak. Legfeljebb két menetre fizetünk be.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Ájjon meg a nászmenet. Eleve aki 42re nevezett mi a rákért került át a 21be?
Másik hogy 21en ott vagyok, hogy a rákba megyek át 42re? Nevezzek újra a 42re is???
Aham, szal célszerû rossz idõ esetén sárgummával menni? Ez hasznos infó volt! :prosze:

Bizony a saras gumi nem árt, ahogy figyelem az idõjóslást, eléggé vizes nyarunk lesz megint....Tudod módosítani egyszer a távot a sportaktívon.
" A Cube el van vetve! "

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Másik hogy 21en ott vagyok, hogy a rákba megyek át 42re? Nevezzek újra a 42re is???
Aham, szal célszerû rossz idõ esetén sárgummával menni? Ez hasznos infó volt! :prosze:

ígyvan...tavaly ha jól tudom, akkor a profik közül csak 10 embert engedtek ki a második körre, akkora sár volt (akik ezután érkeztek, azok még sötétben is tekertek volna)...mennyiségben kb. annyi, mint szilváson a durvább szakaszokon, állagra pedig mint a dunán: agyagos, ragadós, tapadós le nem jövõs alkatrészgyilkos...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kivéve ha olyan sár lesz, mint tavaly, mert akkor az a 21 is kemény..bár lehet, hogy pont ezért lett rövidebb a pálya, hogy a tavalyi kritikusan saras részeket kihagyják?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Igaz... nem lehet olyan kemény hogy ne mejen a 42 :)