Az a baj, hogy mi magyarok szervezésben sz.rok voltunk, vagyunk, és (remélem tévedek) leszünk. És itt nem csak a mtb marcikra gondolok, hanem mindenre. Bármit csinálunk az nem jó. (pl: hotdog portál) Erre egy költõt idéznék: " ..ember bízva bízzál..."Az én bajom soha nem is a kövekkel, gyökerekkel vagy emelkedõvel van, hanem a szar szervezéssel. Az elõbb említett elemek nem a szervezésbe tartoznak, hiszen az minden valamire való mtb marcinak a részei. De oda tartozik pl.a pályakijelölés, az itatás, a nevezés és még sok más, amivel megkönnyíthetnék a versenyzõk életét, de hazánkban sok helyen inkább nehezíteni szeretik. Legalábbis az eddigi években az bizonyosodott be. Remélem az idei év más lesz.
Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2007. május 06. - 10:25
Írta 2007. május 06. - 08:58
Írta 2007. május 06. - 01:59
Hát ez sem lett jobb mondat.
Khmm.. ebbõl már nem jövök ki jól, de talán értitek mire akartam gondolni... Rájöttem hogy nem tudok fogalmazni
Írta 2007. május 06. - 00:21
Hát ez sem lett jobb mondat....hanem azért kell gyorsan menni hogy az eséstechnikát fejlessze az ember...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. május 06. - 00:03
Ilyeneket ne mondj, mert ebben kevés igazság van!
Igaz, bár néha másra gondolok mint amit leirok Én is estem már 0 km/h-nál is, amikor az SPDvel barátkoztam
Valami olyasmit akartam kifejezni hogy nem szabad azért lassan menni, mert fél az ember attól hogy elesik, hanem azért kell gyorsan menni hogy az eséstechnikát fejlessze az ember, hiszen hogyha kontrollálatlanul esik valaki akkor nagyon nagy baj lehet a vége, pl én 5 éve kisbringás koromban estem egy olyat hogy 4 helyen tört el a csuklóm, ezzel szemben tavaly Gyenesen estem 40-nél amikor az aszfaltra kanyarodott ki az út és a jobb könyökömön lett egy 3*3 cm-es horzsolás... Vagy pl idén is estem már 3*, de a legnagyobb bajom az volt hogy bevertem a térdfem és fájt 1 napig. És nem gyök 2 nél dobtam el a bringát...
Szóval ha ésszel megy az ember és próbálgatja a határait, abból nem lehet nagy baj (ez sem mindig igaz, nem a 12 éves umf es kissrácokra gondolok)... Persze ehhez ismerni kell azt hogy mit tud az ember, pl Mátrán volt olyan hogy az aszfaltos lefelén tapadtam az emberkére mint állat, hiszen a szélárnyék jó dolog, de láttam hogy jön a kanyar és nem lassulunk. Visszavettem mert bár nem akartam leszakadni, kockáztatni sem akartam nagyot. Kb 100 m múlva a kanyar kifelé jövõ ivében látom hogy az elõbb elõttem lévõ a bokorban... Gyors "megvagy, semmi gond?" után pedig folytattam az ereszkedést, szóval mint mindent, ezt is csak ésszel...
Ja, ez off volt, de hogy a témánál maradjak, nemsokára jön az egyik kedvenc maratonom Remélem Charon-ék megint jönnek a tandemmel
Írta 2007. május 05. - 22:28
mert abból lesz a kttSõt, sztem kell egy minimális sebesség a lejtõkön a biztonságos ereszkedés érdekében, nem szabad végig szorítani a féket és blokkolt kerékkel kövenként bukni alá...
én az elsõ budán -már amin voltam, amúgy a második volt- halottam egy jót - ahol volt egy keskeny kicsit meredek egynyomos lefelé még elég közel a rajt után, és bedugultunk mint az árpád hid reggelenként- szal ott kiabálta egy szaki hogy "ne parázz, csússz mögé és eresszed"
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. május 05. - 22:23
Sõt, sztem kell egy minimális sebesség a lejtõkön a biztonságos ereszkedés érdekében, nem szabad végig szorítani a féket és blokkolt kerékkel kövenként bukni alá...
Írta 2007. május 05. - 22:18
Jah igen, esni én idáig (patentpedált leszámítva is) kis sebességnél esetem; igaz, pedál nélkül nagyról lassítva kicsivel (ahol a talaj már nem volt jó ahhoz hogy meg is álljak/lassuljak annyit amennyit szerettem volna :mad:) estem. Pedállal meg feszt gyökkettõvel... (2 otthon gyakorlás, 2 erdõben pedálos gyakorlás szintén, 1 múlt hét végén araszolásnál a megállás nem lett túl fényes, így a bal térdemen a kövek szétvágták a bõrt egy 5×8 centis darabon; finom volt vele Budán tekerni )
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. május 05. - 22:13
ha meg nem mész gyorsan akkor nem is esel...
Írta 2007. május 05. - 22:08
Ja, pont ma mentem terepen az edzõbringával, hiányzott 1 kis sarazás, 1"-os gumikkal nyomtam egy 5 kilcsit terepen.... egész jó volt
Amúgy tavaly Kõszeg tetszett legjobban, föleg mert abba kicsit tecnikás lefelék is vannak...
Amúgy én a mostani pilisi XC-n kivül nem mentem olyan versenyen ahol nem mertem lefelé maxon menni...Hiába mondják hogy versenyt felfelé kell nyerni, az én tapasztalataim azt mutatják, hogy lefelé is lehet...
Írta 2007. május 05. - 21:38
Írta 2007. május 05. - 21:25
Amúgy tavaly Dunán röhej nem röhej, nekem a várban lévõ vizes farámpa okozta a legnagyobb problémát..ráadásul amikor leszálltam egy bácsika kiabált, hogy miért szállok le lányok is lementek...aztán kiderült, hogy nem nagyon ért be elõttem csaj Meg volt valahol a végén egy rövid max 50 méter nagyméretû köves-sáros lefelé, nah ott is leszálltam.
De ezért is írtam, hogy ízlések és pofonok.
Írta 2007. május 04. - 23:56
Sziasztok!
Ti aztán jól el vitatkoztok azon, hogy milyen volt, mire jó a Buda Maraton.
Helyette nézzétek a képeket, tettem fel néhányat:
http://www.bari02.atw.hu/
Rajtnál sokan rajta vagytok, a befutónál sajnos csak azokról van kép akik kb 55 perc alatt beérkeztek.
a 256-os kép olyan mintha 3 bringahosszal verném az egész mezõnyt a befutónál!!!!
KÖSSZ!!!!!
Flickr
Írta 2007. május 04. - 23:38
én is a hosszú (elõzõs) felfeléket szeretemKonásandrás!
Mondjuk nekem kimondottan tetszett tavaly mindkét verseny a jó hosszú felfelékkel az elejükön és még elõzni is volt hely.....................................................
Lefelé rész viszont eddig a Gyenesdiás maraton utolsó pár kilóméterén lévõ fák közötti szlalom tetszett
számomra itt kezdõdik a maraton megnevezés
Gyere le Kõszegre, és mutatok neked fák között tekergõ SingleTrack-et..azt eddig még mindenki élvezte
Flickr
Írta 2007. május 04. - 22:22
Hát a Duna maraton rövidtávját nem ajánlanám kezdõnek, van 1-2 érdekesebb lefelé....
hol ??
a középben meg a hosszúban van egy kapaszkodósabb lefelé, de a rövidben ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. május 04. - 21:55
20-án ha égszakadás, földindulás van, akkor is kinn leszek, muszáj
Az indulás még kétséges, mert klubfõnöknek mindenkire szüksége van a szervezésben, de én már a fél családot beszerveztem magam helyett
A vasárnapi bejárás esõ esetén elmarad...
Hát a Duna maraton rövidtávját nem ajánlanám kezdõnek, van 1-2 érdekesebb lefelé...de a Bükk maraton abszolút tekerhetõ leszállás nélkül is. Mondjuk nekem kimondottan tetszett tavaly mindkét verseny a jó hosszú felfelékkel az elejükön és még elõzni is volt hely. Lefelé rész viszont eddig a Gyenesdiás maraton utolsó pár kilóméterén lévõ fák közötti szlalom tetszett Az nagyon jó kis pálya és a szervezés is hibátlan. De ez az én véleményem, ízlések és pofonok.
Írta 2007. május 04. - 20:33
Írta 2007. május 04. - 19:20
Sziasztok!
Rajtnál sokan rajta vagytok, a befutónál sajnos csak azokról van kép akik kb 55 perc alatt beérkeztek.
Start képekrõl pár másodperccel maradtam le; látom hogy acconykám indul felém, de én még pont nem vagyok látható. És én még azt hittem hogy mezõny 2/3ában startoltam kb...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. május 04. - 18:48
vendég_Charon_*
Írta 2007. május 04. - 15:07
A Budamarci nem kupafutam és kb ezer oka van annak, hogy miért nem is lehetne az. Az, hogy ez egy buli maraton, nem magyarázat arra, hogy miért nincs rendesen kijelölve a pálya, miért nincsenek biztosító emberek veszélyes helyeken.
Itt a frankó megmondva.
1. (Profi) Versenyzõ nem szólhat semmit.
2. Minden résztvevõ elvárhatja.