Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2007. december 29. - 11:45
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. december 29. - 11:30
rövidtáv frankó lesz Neked.
az xc-t valóban többre becsülik, gondolom a látványossága és olimpia sportág mivolta miatt.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. december 29. - 11:14
volt már valaki a Garda- tavi maratonon? vélemények?
más: valaki mondta, hogy a maratonokat nem veszik olyan emberszámba, mint az XCO- t, legfeljebb a hosszútávot...
szerintetek ez igaz, mert most én még-érthetõen-rövidtávon fogok indulni...
vagy még maradjak az XCO- nál, mit javasoltok?
a válaszokat elõre is köszi!
Írta 2007. december 29. - 01:23
ez végig futás.
indulok - nyomom az órát, megállok - leállítom
lassan megyek, mert magas a pulzusom, olyan 6 perces ezreket futok, de még így is 160 körül mozog a pulzus.
az befolyásolhatja, ha úton megyek és idegeskedek az autók miatt?
mert amikor mezei úton mentem, ahol a verebek is némán repülnek, ott alacsonyabb volt.
Írta 2007. december 29. - 01:15
Én 3x1 órát futok hetente, a trükk az, hogy nem kell rohanni. Egyébként nem szeretek futni.
ja igen. de pedig én se szoktam nagyon rohanni csak ugy fél órá után a térdem elfárad. pedig minden más porcikám birná még simán...
no sebaj. végülis én meg hetente legalább 1x járok uszni is
Írta 2007. december 28. - 20:35
Lehet, hogy én vagyok a béna, de a Zemplén marcsit nem láttam a versenynaptárban. Elmaradna? ne máááá
Én se láttam ! valaki tud róla valamit.? jó lenne ha jövöre lenne
Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."
Írta 2007. december 28. - 20:23
Írta 2007. december 28. - 20:09
jah, futni sokat futok - heti 3-4 alkalommal - körülbelül 1-1,5 órákat.
hogy a picsába birsz annyit futni? ebböl mennyi a tényleges futás?
most hidegbe én is rákényszerültem aztán néha kimegyek futni.
sose szerettem igazából, de én olyan fél óra után már jól érzem magam
ma inkább tekertem picit több mint 1 órát kint
amugy meg alberfish ha edzésben van egyfolytában mert irta hogy kondizik is, akkor õ 1 rövidtávon bármikor lazán végig fog menni...
Írta 2007. december 28. - 19:55
itthon van a "versenybicajom" - a sárga kona - mellette meg egy országúti.
ma használtam elõször a konát, október óta.
mivel nem kevés pénz van benne, ezért megpróbálok vigyázni rá, inkább nézegetem ilyenkor, mert az alapozási idõszakban nem fontos a technika, csak az, hogy minél többet töltsek a zónában.
felesleges húzkodni a sárban, sóban, meg amúgy is csak országúton közlekedek én is.
majd ha már jó idõnk lesz, akkor elkezdek esetleg a hegyekbe is menni.
jah, futni sokat futok - heti 3-4 alkalommal - körülbelül 1-1,5 órákat.
mondjuk 2008-ban nem a maratonon lesz a fõ hangsúly...
Írta 2007. december 28. - 18:32
azért vettem xc-s "rövidutas merevgépet" szereltem (és szerelem) fel teljes egészében mtb terephasználatra készült alkatrészekkel hogy tehnikai probléma a minimálisra csökkenjen.
szó mi szó nem arra vettem terepgépet hogy nézegessem milyen szép találmány, hanem azért hogy terepen menjek vele. országútra ott az országúti, országútisoknak
én az épeszüség híve vagyok 0 fokban hóban,esõben én se megyek ki. a sárról meg annyit hogy ismerni kell a helyet ahol az ember bringzáik és akkor nem érik meglepetések
Pontosan ez az "örömkerékpározás" definíciója.
Két kiegészítés:
-nem technikai problémáról, hanem szükséges karbantartásról beszéltem. Adott üzemidõhöz adott óra karbantartás tartozik, ez alól nem lehet kibújni full XTR/X.0-ás bicajnál sem (pláne ha sajátod)
-igen, terepre montival, országútra pedig országútival kell menni. Késõbb már tartasz külön edzõmontit a verseny mellett és a sor folytatódik...
Írta 2007. december 28. - 18:17
szó mi szó nem arra vettem terepgépet hogy nézegessem milyen szép találmány, hanem azért hogy terepen menjek vele. országútra ott az országúti, országútisoknak
én az épeszüség híve vagyok 0 fokban hóban,esõben én se megyek ki. a sárról meg annyit hogy ismerni kell a helyet ahol az ember bringzáik és akkor nem érik meglepetések
Írta 2007. december 28. - 18:10
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. december 28. - 18:07
arról nem volt szó hogy most rögtön azonnal:D
Kedves Delma!
Szerintem a Dante által feszegetett edzettségi szint -a tehetséget, elhivatottságot leszámítva- szimplán a begyûjtött kilométerek számától függ.
Így- bár mindnyájan erdei ösvények után áhítozunk, mégis aszfaltra kényszerülsz, mert:
-steril körülmények közt (pulzusszám, pedálfordulat) gyûjtöd be az adott órás edzést.
-nagyságrenddel kisebb a karbantartásigény,(150-200 km alatt még a lánc sem lesz koszos) ami -mivel nem áll szerelõgárda melletted-, a montin sokszor saját magad kínkeservvel tudnál csak elvégezni.
Sõt, bár fontos, hogy megfelelõ kerékpárkezelési gyakorlatod legyen terepen is, az ilyen versenyeket nem lefelé nyerik meg az esetek 99%-ában.
Ezt mint abszolút hobbista, maratonokat 2004 óta nem látott egyed mondom.
Írta 2007. december 28. - 17:36
a januári "keménykedés" terepen.
arról nem volt szó hogy most rögtön azonnal:D
Írta 2007. december 28. - 16:23
illetve még hogy a hoszabb távú versenytempõs menéshez mik a "trükkök"
Bocsi, ha félreértettem. Nekem ebbõl a hosszútávozás jött le.
terepen persze, nem országúton
Ezt meg igen erõsen vitatom. Állóképességi edzést terepen elég nehéz nyomni, s edzés szempontjából eléggé ellenjavallt a januári "keménykedés" terepen.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. december 28. - 15:59
szóval dante is jól mondta, a trükk: rengeteg edzés.
terepen persze, nem országúton
Írta 2007. december 28. - 15:57
illetve még hogy a hoszabb távú versenytempõs menéshez mik a "trükkök"
szóval dante is jól mondta, a trükk: rengeteg edzés.
Írta 2007. december 28. - 15:55
rövidtávozni szeretneA hosszútávot és a versenytempót kérdezte. Rövidtávra Hosinak tök igaza van.
segitségeteke szertném kérni,jövõre tehát 08,pár rövidtávú marcin szeretnék elindulni.
Írta 2007. december 28. - 15:48
Írta 2007. december 28. - 15:47