Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak a versenyzõk becsülik többre, viszont a reklámértéke szinte nulla.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
véleményem szerint nem kell még olyan komolyan terhelni a szervezetet ilyen fiatalon!
rövidtáv frankó lesz Neked.
az xc-t valóban többre becsülik, gondolom a látványossága és olimpia sportág mivolta miatt.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
én most heti 1-3 alkalommal futok 1órákat futópadon... szerintetek ez elég egy jövõ évi maratonos szezon alapozására, ha emellett még kondizok, illetve görgõzöm is?! a pulzusomat nem mérem, mert sokan azt mondták, hogy ez még ilyen idõs korban(13 éves) egyáltalán nem érdekes, vagy igen?

volt már valaki a Garda- tavi maratonon? vélemények?

más: valaki mondta, hogy a maratonokat nem veszik olyan emberszámba, mint az XCO- t, legfeljebb a hosszútávot...
szerintetek ez igaz, mert most én még-érthetõen-rövidtávon fogok indulni...
vagy még maradjak az XCO- nál, mit javasoltok?

a válaszokat elõre is köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
koca
ez végig futás.
indulok - nyomom az órát, megállok - leállítom :)
lassan megyek, mert magas a pulzusom, olyan 6 perces ezreket futok, de még így is 160 körül mozog a pulzus.

az befolyásolhatja, ha úton megyek és idegeskedek az autók miatt?
mert amikor mezei úton mentem, ahol a verebek is némán repülnek, ott alacsonyabb volt.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Én 3x1 órát futok hetente, a trükk az, hogy nem kell rohanni. Egyébként nem szeretek futni.

ja igen. de pedig én se szoktam nagyon rohanni csak ugy fél órá után a térdem elfárad. pedig minden más porcikám birná még simán...
no sebaj. végülis én meg hetente legalább 1x járok uszni is :)

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Lehet, hogy én vagyok a béna, de a Zemplén marcsit nem láttam a versenynaptárban. Elmaradna? ne máááá

Én se láttam ! valaki tud róla valamit.? jó lenne ha jövöre lenne :)

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én 3x1 órát futok hetente, a trükk az, hogy nem kell rohanni. Egyébként nem szeretek futni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

jah, futni sokat futok - heti 3-4 alkalommal - körülbelül 1-1,5 órákat.

hogy a picsába birsz annyit futni? :D ebböl mennyi a tényleges futás?
most hidegbe én is rákényszerültem aztán néha kimegyek futni.
sose szerettem igazából, de én olyan fél óra után már jól érzem magam :D
ma inkább tekertem picit több mint 1 órát kint :)

amugy meg alberfish ha edzésben van egyfolytában mert irta hogy kondizik is, akkor õ 1 rövidtávon bármikor lazán végig fog menni...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Delma
itthon van a "versenybicajom" - a sárga kona - mellette meg egy országúti.
ma használtam elõször a konát, október óta.
mivel nem kevés pénz van benne, ezért megpróbálok vigyázni rá, inkább nézegetem ilyenkor, mert az alapozási idõszakban nem fontos a technika, csak az, hogy minél többet töltsek a zónában.
felesleges húzkodni a sárban, sóban, meg amúgy is csak országúton közlekedek én is.
majd ha már jó idõnk lesz, akkor elkezdek esetleg a hegyekbe is menni.
jah, futni sokat futok - heti 3-4 alkalommal - körülbelül 1-1,5 órákat.

mondjuk 2008-ban nem a maratonon lesz a fõ hangsúly...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

azért vettem xc-s "rövidutas merevgépet" szereltem (és szerelem) fel teljes egészében mtb terephasználatra készült alkatrészekkel hogy tehnikai probléma a minimálisra csökkenjen.
szó mi szó nem arra vettem terepgépet hogy nézegessem milyen szép találmány, hanem azért hogy terepen menjek vele. országútra ott az országúti, országútisoknak

én az épeszüség híve vagyok 0 fokban hóban,esõben én se megyek ki. a sárról meg annyit hogy ismerni kell a helyet ahol az ember bringzáik és akkor nem érik meglepetések

Pontosan ez az "örömkerékpározás" definíciója.
Két kiegészítés:
-nem technikai problémáról, hanem szükséges karbantartásról beszéltem. Adott üzemidõhöz adott óra karbantartás tartozik, ez alól nem lehet kibújni full XTR/X.0-ás bicajnál sem (pláne ha sajátod)
-igen, terepre montival, országútra pedig országútival kell menni. Késõbb már tartasz külön edzõmontit a verseny mellett és a sor folytatódik... :)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
azért vettem xc-s "rövidutas merevgépet" szereltem (és szerelem) fel teljes egészében mtb terephasználatra készült alkatrészekkel hogy tehnikai probléma a minimálisra csökkenjen.
szó mi szó nem arra vettem terepgépet hogy nézegessem milyen szép találmány, hanem azért hogy terepen menjek vele. országútra ott az országúti, országútisoknak

én az épeszüség híve vagyok 0 fokban hóban,esõben én se megyek ki. a sárról meg annyit hogy ismerni kell a helyet ahol az ember bringzáik és akkor nem érik meglepetések

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na igen, valahogy így, meg esõben, dzsuvában, téli állapotokban is sokkal könnyebb aszfalton menni 3 órát végig zónában, mint azon ügyeskedni, hogy ez terepen vajon összejön-e. Az az igazság, hogy úgy november és március között én egyáltalán nem is megyek ki terepre (tavalyi tél kuriózum volt, merthogy nem volt tél :) ) - mégis összeszedek az elsõ versenyig vagy 5000 km-t.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

arról nem volt szó hogy most rögtön azonnal:D

Kedves Delma!

Szerintem a Dante által feszegetett edzettségi szint -a tehetséget, elhivatottságot leszámítva- szimplán a begyûjtött kilométerek számától függ.
Így- bár mindnyájan erdei ösvények után áhítozunk, mégis aszfaltra kényszerülsz, mert:
-steril körülmények közt (pulzusszám, pedálfordulat) gyûjtöd be az adott órás edzést.
-nagyságrenddel kisebb a karbantartásigény,(150-200 km alatt még a lánc sem lesz koszos) ami -mivel nem áll szerelõgárda melletted-, a montin sokszor saját magad kínkeservvel tudnál csak elvégezni.

Sõt, bár fontos, hogy megfelelõ kerékpárkezelési gyakorlatod legyen terepen is, az ilyen versenyeket nem lefelé nyerik meg az esetek 99%-ában.

Ezt mint abszolút hobbista, maratonokat 2004 óta nem látott egyed mondom.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

a januári "keménykedés" terepen.

arról nem volt szó hogy most rögtön azonnal:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

illetve még hogy a hoszabb távú versenytempõs menéshez mik a "trükkök"

Bocsi, ha félreértettem. Nekem ebbõl a hosszútávozás jött le.

terepen persze, nem országúton

Ezt meg igen erõsen vitatom. Állóképességi edzést terepen elég nehéz nyomni, s edzés szempontjából eléggé ellenjavallt a januári "keménykedés" terepen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

szóval dante is jól mondta, a trükk: rengeteg edzés. :)

terepen persze, nem országúton

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

illetve még hogy a hoszabb távú versenytempõs menéshez mik a "trükkök"

szóval dante is jól mondta, a trükk: rengeteg edzés. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A hosszútávot és a versenytempót kérdezte. Rövidtávra Hosinak tök igaza van.

rövidtávozni szeretne ;)

segitségeteke szertném kérni,jövõre tehát 08,pár rövidtávú marcin szeretnék elindulni.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Én talán le is beszélném elsöre a hosszúról. Egyrészt, mert a színvonal ott a legmagasabb másrészt, mert ott a jóval kevesebb ( és ált. jól felkészült) induló mellett egy edzetlen bike-os számára a verseny olyan "egyéni túra" karaktert nyerhet. Ezt persze lehet pozitívan is értelmezni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Rövid távú maratonozáshoz jó lesz a mostani géped és edzened sem kell többet (pl. Sala is lenyomta a szilvás rövidet dh géppel).