Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2008. január 03. - 00:48
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 03. - 00:19
Persze ehhez az is kellene, hogy mondjuk kedvem legyen kimenni egyszer egy foci mérkõzésre, vagy mondjuk az "értelmiségi" szülõk, ne a Mc Döncibe vigyék a lüke kis porontyukat szülinapra, stb...
Addig,amíg a kollégáim zöme furcsának véli, hogy egy igazgató a városban közlekedésre - ha teheti - a kerékpárt választja, szerintem kevés esély van a tömegek megmozgatására.
A maratonok - és sok más verseny, sporteseméyn szervezõinek - is célja lehetne, hogy a "civileket" is bevonják a rendezvényekbe. Akár a rendezésbe - erre számos külföldi példát tudok - illetve olyan versenykategóriákat kiírni, ahol az Õ imádott kis gyermekük is indulhat, és ennek is publicitást adni.
Álmodom?
Írta 2008. január 03. - 00:12
a támogatót lehet nem is érdekli, hogy mire ad pénzt, neki az a fontos, hogy az év végi mutatók növekedést hozzanak, tehát az a lényeg, hogy minél eladhatóbb legyen a sport, minél többen lássák az adott márkát/logót a versenyzõ mezén
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. január 02. - 23:56
Írta 2008. január 02. - 23:49
egy verseny ehhez kevés.... ez mind-mind nyilvánosság, szereplés, ez pedig a szponzoroknak jó lehetõség.
Marketing zsenik, ez egy jó feladat, amin lehet rágódni.
növelni kellene az egész kerékpározás - maraton és xc - népszerûségét, hogy a szponzorok lássanak benne valamit.
talán elindul valami a sysspo féle fényképezéssel meg a bringatv-s dologgal - és még amiket nem említettem - valami...
a megyei újságban is szoktak írni eredményekrõl, maratonokról egy rövidke cikket...
Írta 2008. január 02. - 23:41
Persze lehet sorolni, hogy a világban hány olyan maraton van ami ennyiér/annyiért mi mindent kínál, én tudnám az ellenkezõjét észak-amerikában, ahol egy többnapos maratonon egy vagyonért ugyan az ember fenekét is kinyalják, de megdöbbentõen sokat kell fizetni érte!
Igen ám, de ezeken a versenyeken meg kell nézni, hány ember megy ki, mint nézõ, hány médiumban jelenik meg, vagy közvetítik a versenyt, plussz a kiadványok a versenyekrõl, DVD-k, nyomtatványok, stb.... ez mind-mind nyilvánosság, szereplés, ez pedig a szponzoroknak jó lehetõség.
Marketing zsenik, ez egy jó feladat, amin lehet rágódni.
Írta 2008. január 02. - 23:40
Helyszinen 8e szokott lenni és csak elötte napon lehet nevezni, aznap reggel már nem.
Ezzel az a baj, hogy egy "nyugati" versenyre is ennyi a helyszíni nevezés, s ott "legalább" a szalagozást meg tudják csinálni.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. január 02. - 23:23
Írta 2008. január 02. - 23:22
Áze Thez, igaz, nem tudom mikor voltam utoljára részeg, de sztem legtivornyázósabb koromban sem tudtam elinni egy buláj alatt annyi zsozsót! (1 pint banános sör 600,1 üveg lambrusco 800, és még vmi korcsmában egy gyömbér vodkával legyen mondjuk 400 és akkor már túl vidám is vagyok )
14 végülis nem olyan gáz, mert a 4 legnagyobb maraton, amibõl kettõ nagyon jó is Inkább azt tartom baromságnak, h csak ilyen rövid ideig lehet ennyiért nevezni, sok ember el se olvassa a kiírást a határidõig, és ugyan ki fog 5-6e-ért nevezni? Annyiért már a helyszínen is irreális sztem...
Helyszinen 8e szokott lenni és csak elötte napon lehet nevezni, aznap reggel már nem. Pont beszéljük a Zasszonnyal, hogy ennyiért elmegyünk 2 napra bárhová Mo-on tekerni. Jó, nincs verseny, de nekem nem is az a lényeg. Ha meg mocsok idõ van, akkor nem tekerek, csak mert neveztem sokért.
Írta 2008. január 02. - 23:10
Csak legalább a k*******t jelölést csinálják meg normálisan.
Hú, ezzel teljesen egyetértek, rohadtul elegem van nekem is, hogy minden jelölésre vonatkozó UCI szabályt módszeresen megszegnek, pl a "megerõsítõ" jelzésekrõl a magyar szervezõk nem nagyon hallottak még.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. január 02. - 23:08
14 végülis nem olyan gáz, mert a 4 legnagyobb maraton, amibõl kettõ nagyon jó is Inkább azt tartom baromságnak, h csak ilyen rövid ideig lehet ennyiért nevezni, sok ember el se olvassa a kiírást a határidõig, és ugyan ki fog 5-6e-ért nevezni? Annyiért már a helyszínen is irreális sztem...
Írta 2008. január 02. - 23:02
Nem kérem hogy osztrigát szolgáljanak fel. Csak legalább a k*******t jelölést csinálják meg normálisan. Nem hiszem hogy túl nagy kérés és szerintem ez a minimum.
És nem is azt mondom hogy ne keressen rajta. Keressen. Csak az X-edik bõr lehúzása nem tetszik.
Írta 2008. január 02. - 22:42
lehet hogy ott azért kicsit több a szponzor meg a nevezõIgaza van vmilyen szinten Andrisnak. Top maratonosok nem keveset kaszálnak, fõleg hogy nem 1-200 ezret adnak nekik a szponzorok. Nekik is meg kell élni. Csak az a szomorú hogy belõlünk... Salzkammergutban mennyi is a nevezés? Ja és mit is kapni érte? Nem lenne sok a Top nevezés ha kapna érte az ember valamit...
amúgy tényleg szabad a pálya tessék csinálni etalon maratont occsó nevezési díjért szerelembõl...de azt is tudomásul kéne venni hogy ez egy szolgáltatás , és a szervezõ esetleg keres rajta, mert már kinõtt abból a korból mikor lelkesedésbõl csinálta, mivel nem csak a következõ egyetemi buli piaszámlájára kell keresnie hanem 2 gyereket eltartani. ha meg szar szolgáltatást nyújt akkor legközelebb nem kell elmenni elõbb útóbb rájön.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 02. - 22:37
Igaza van vmilyen szinten Andrisnak. Top maratonosok nem keveset kaszálnak, fõleg hogy nem 1-200 ezret adnak nekik a szponzorok. Nekik is meg kell élni. Csak az a szomorú hogy belõlünk... Salzkammergutban mennyi is a nevezés? Ja és mit is kapni érte? Nem lenne sok a Top nevezés ha kapna érte az ember valamit...
Így van, a Harangnak is meg kell élnie valamibõl, nem is ezt sajnálom Tõle, de a 10-rõl 14-re elég drasztikus emelés. Emelés helyett kéne egy kicsit most is dolgozniuk és egy-két szponzor felhajtásával meglett volna a versenyenként a hiányzó 5-600 ezer pengõ. Most 5-600 elõnevezéssel számoltam, több nem hiszem, hogy lesz február 28-ig. Most én is elkezdtem gondolkozni, hogy ér-e nekem ennyit az egész, vagy elmegyek inkább TT-kre és jólérzem magam. Mondjuk ezt egy versenyzõ nem teheti meg.
Írta 2008. január 02. - 22:14
Írta 2008. január 02. - 22:12
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 02. - 22:09
Írta 2008. január 02. - 22:05
200 nál többet nem kaptunk támogatásba, ehhez jöttek a 3500 Ft-os nevezések - alig 200 darab.
ennyi elég volt a rendezéshez...
miben más egy bükki verseny, mint egy keszthelyi-hegységi?
mert a nemzeti parknak itt is kellett fizetni, a toi-toinak szintén, bíró ádámnak is, a kajáért és frissítõkért és a célfotóért is...
Írta 2008. január 02. - 22:03
Írta 2008. január 02. - 21:59
András. próbáld meg egyszer (fõszervezõként úgy hogy te csinálod, nem csak hallassz ezt azt)igen? felsorolnád õket?
számold azt is, hogy közel 1000 induló volt eddig a versenyeken plusz még ehhez hozzájöttek a szponzorok.
ebbõl sokkal sokkal színvonalasabb versenyt is lehetett volna rendezni.
nem mondom hogy tökéletesek, csak imádom hogy itt mindenki olyan kibaszott okos, és mindenhez ért.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való