Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Itthon azért még az is sokat számít abban, hogy az adott cég kit és mit szponzorál, hogy a szponzorációról döntõ személyek mennyire szeretik az adott sportot. Nem annyira racionálisak, mint Konás írta. Tapasztalat.

A sebesség mindent megold.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Valóban, ehhez elõször tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a maraton, az tömegsport. Másrészt nálunk kimaradt a tömegek kultúrális törzsfejlõdésében egy szakasz, ahol a sportot, mint társadalmi eseményt tekintik az emberek, mint egy kultúrális tevékenységet. Ehhez járulna a média, illetve a szponzorok. Ha ezt a kettõt össze lehet hozni, akkor szerintem szabad az út.
Persze ehhez az is kellene, hogy mondjuk kedvem legyen kimenni egyszer egy foci mérkõzésre, vagy mondjuk az "értelmiségi" szülõk, ne a Mc Döncibe vigyék a lüke kis porontyukat szülinapra, stb...
Addig,amíg a kollégáim zöme furcsának véli, hogy egy igazgató a városban közlekedésre - ha teheti - a kerékpárt választja, szerintem kevés esély van a tömegek megmozgatására.
A maratonok - és sok más verseny, sporteseméyn szervezõinek - is célja lehetne, hogy a "civileket" is bevonják a rendezvényekbe. Akár a rendezésbe - erre számos külföldi példát tudok - illetve olyan versenykategóriákat kiírni, ahol az Õ imádott kis gyermekük is indulhat, és ennek is publicitást adni.

Álmodom?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem feltétlenül a kerékpáros célcsoportnak kell akarni eladni valamit.
a támogatót lehet nem is érdekli, hogy mire ad pénzt, neki az a fontos, hogy az év végi mutatók növekedést hozzanak, tehát az a lényeg, hogy minél eladhatóbb legyen a sport, minél többen lássák az adott márkát/logót a versenyzõ mezén

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ez kevés. Sysspoék neked, nekem, nekünk fotóznak, a bringatv-t is csak bringások nézik, ergo ilyenben csak annak éri meg hirdetni, aki számára eleve ez a közösség a célcsoport. Áttörés majd akkor lesz, ha tömegmédiában jelenünk meg és/vagy a sport értékelése olyan lesz, mint mondjuk a boxé, amikor az RTL nyomta a dolgot... Akkor sokan látják majd a reklámot, illetve presztízskérdés lehet, hogy a nemzeti hõs legkisebb fiú/lány EB-st, VB-st kik szponzorálják.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

... ez mind-mind nyilvánosság, szereplés, ez pedig a szponzoroknak jó lehetõség.
Marketing zsenik, ez egy jó feladat, amin lehet rágódni.

egy verseny ehhez kevés.
növelni kellene az egész kerékpározás - maraton és xc - népszerûségét, hogy a szponzorok lássanak benne valamit.
talán elindul valami a sysspo féle fényképezéssel meg a bringatv-s dologgal - és még amiket nem említettem - valami...
a megyei újságban is szoktak írni eredményekrõl, maratonokról egy rövidke cikket...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Kár ennyit tépni szánkat. A lehetõség adott, aki üzletet lát benne, az próbálja meg és ha jobbat hoz ki belõle, az észre veszi a hatását.
Persze lehet sorolni, hogy a világban hány olyan maraton van ami ennyiér/annyiért mi mindent kínál, én tudnám az ellenkezõjét észak-amerikában, ahol egy többnapos maratonon egy vagyonért ugyan az ember fenekét is kinyalják, de megdöbbentõen sokat kell fizetni érte!
Igen ám, de ezeken a versenyeken meg kell nézni, hány ember megy ki, mint nézõ, hány médiumban jelenik meg, vagy közvetítik a versenyt, plussz a kiadványok a versenyekrõl, DVD-k, nyomtatványok, stb.... ez mind-mind nyilvánosság, szereplés, ez pedig a szponzoroknak jó lehetõség.
Marketing zsenik, ez egy jó feladat, amin lehet rágódni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Helyszinen 8e szokott lenni és csak elötte napon lehet nevezni, aznap reggel már nem.

Ezzel az a baj, hogy egy "nyugati" versenyre is ennyi a helyszíni nevezés, s ott "legalább" a szalagozást meg tudják csinálni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

jannusz

jannusz

vendég

• fórumtag
  • 67 posts
A Tátra (országúti) maratonra 600 SK (4500 HUF) volt a nevezés,benne rajtcsomag, kaja, pia, rendõri útbiztosítás, chipes idõmérés, neutrálkocsiból frissítés, egykori világbajnokkal tekerés két országon át. 300 induló volt, tehát a pénzt máshonnan teremtették elõ. Ez idén augusztus 2-án lesz, nekem sajnos kimarad a Bükk maraton.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Áze Thez, igaz, nem tudom mikor voltam utoljára részeg, de sztem legtivornyázósabb koromban sem tudtam elinni egy buláj alatt annyi zsozsót! :) (1 pint banános sör 600,1 üveg lambrusco 800, és még vmi korcsmában egy gyömbér vodkával legyen mondjuk 400 és akkor már túl vidám is vagyok :) )
14 végülis nem olyan gáz, mert a 4 legnagyobb maraton, amibõl kettõ nagyon jó is :D Inkább azt tartom baromságnak, h csak ilyen rövid ideig lehet ennyiért nevezni, sok ember el se olvassa a kiírást a határidõig, és ugyan ki fog 5-6e-ért nevezni? Annyiért már a helyszínen is irreális sztem... :P

Helyszinen 8e szokott lenni és csak elötte napon lehet nevezni, aznap reggel már nem. Pont beszéljük a Zasszonnyal, hogy ennyiért elmegyünk 2 napra bárhová Mo-on tekerni. Jó, nincs verseny, de nekem nem is az a lényeg. Ha meg mocsok idõ van, akkor nem tekerek, csak mert neveztem sokért.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Csak legalább a k*******t jelölést csinálják meg normálisan.

Hú, ezzel teljesen egyetértek, rohadtul elegem van nekem is, hogy minden jelölésre vonatkozó UCI szabályt módszeresen megszegnek, pl a "megerõsítõ" jelzésekrõl a magyar szervezõk nem nagyon hallottak még.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Áze Thez, igaz, nem tudom mikor voltam utoljára részeg, de sztem legtivornyázósabb koromban sem tudtam elinni egy buláj alatt annyi zsozsót! :) (1 pint banános sör 600,1 üveg lambrusco 800, és még vmi korcsmában egy gyömbér vodkával legyen mondjuk 400 és akkor már túl vidám is vagyok :) )
14 végülis nem olyan gáz, mert a 4 legnagyobb maraton, amibõl kettõ nagyon jó is :D Inkább azt tartom baromságnak, h csak ilyen rövid ideig lehet ennyiért nevezni, sok ember el se olvassa a kiírást a határidõig, és ugyan ki fog 5-6e-ért nevezni? Annyiért már a helyszínen is irreális sztem... :P

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Az a baj hogy nem jön rá. Mivel akkor is elmennek ha sz*r. Mert nincs más, meg mert nem tudják mi a jó. Az hogy esetleg 100 emberrel kevesebb megy el? Nabumm, nem nagy szám, minusz pár 100 ezer, ez minden bizniszben benne van.
Nem kérem hogy osztrigát szolgáljanak fel. Csak legalább a k*******t jelölést csinálják meg normálisan. Nem hiszem hogy túl nagy kérés és szerintem ez a minimum.

És nem is azt mondom hogy ne keressen rajta. Keressen. Csak az X-edik bõr lehúzása nem tetszik.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Igaza van vmilyen szinten Andrisnak. Top maratonosok nem keveset kaszálnak, fõleg hogy nem 1-200 ezret adnak nekik a szponzorok. Nekik is meg kell élni. Csak az a szomorú hogy belõlünk... Salzkammergutban mennyi is a nevezés? Ja és mit is kapni érte? Nem lenne sok a Top nevezés ha kapna érte az ember valamit...

lehet hogy ott azért kicsit több a szponzor meg a nevezõ

amúgy tényleg szabad a pálya tessék csinálni etalon maratont occsó nevezési díjért szerelembõl...de azt is tudomásul kéne venni hogy ez egy szolgáltatás , és a szervezõ esetleg keres rajta, mert már kinõtt abból a korból mikor lelkesedésbõl csinálta, mivel nem csak a következõ egyetemi buli piaszámlájára kell keresnie hanem 2 gyereket eltartani. ha meg szar szolgáltatást nyújt akkor legközelebb nem kell elmenni elõbb útóbb rájön.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Igaza van vmilyen szinten Andrisnak. Top maratonosok nem keveset kaszálnak, fõleg hogy nem 1-200 ezret adnak nekik a szponzorok. Nekik is meg kell élni. Csak az a szomorú hogy belõlünk... Salzkammergutban mennyi is a nevezés? Ja és mit is kapni érte? Nem lenne sok a Top nevezés ha kapna érte az ember valamit...

Így van, a Harangnak is meg kell élnie valamibõl, nem is ezt sajnálom Tõle, de a 10-rõl 14-re elég drasztikus emelés. Emelés helyett kéne egy kicsit most is dolgozniuk és egy-két szponzor felhajtásával meglett volna a versenyenként a hiányzó 5-600 ezer pengõ. Most 5-600 elõnevezéssel számoltam, több nem hiszem, hogy lesz február 28-ig. Most én is elkezdtem gondolkozni, hogy ér-e nekem ennyit az egész, vagy elmegyek inkább TT-kre és jólérzem magam. Mondjuk ezt egy versenyzõ nem teheti meg.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egyébként nem 3e-bõl lett 5e, hanem eltûnt a 3e-s kategória és az 5e-s maradt 5e.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Andris! Vedd elõ a 2006 márciusi bikemagot és olvasd el Thommey cikkét a versenyszervezésrõl.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a dynamo maratonból kiindulva mondtam, amit
200 nál többet nem kaptunk támogatásba, ehhez jöttek a 3500 Ft-os nevezések - alig 200 darab.
ennyi elég volt a rendezéshez...

miben más egy bükki verseny, mint egy keszthelyi-hegységi?
mert a nemzeti parknak itt is kellett fizetni, a toi-toinak szintén, bíró ádámnak is, a kajáért és frissítõkért és a célfotóért is...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
olyan De ja Vue... vagy mi..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

igen? felsorolnád õket?

számold azt is, hogy közel 1000 induló volt eddig a versenyeken plusz még ehhez hozzájöttek a szponzorok.
ebbõl sokkal sokkal színvonalasabb versenyt is lehetett volna rendezni.

András. próbáld meg egyszer (fõszervezõként úgy hogy te csinálod, nem csak hallassz ezt azt)

nem mondom hogy tökéletesek, csak imádom hogy itt mindenki olyan kibaszott okos, és mindenhez ért.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való