Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Sziasztok, szervezünk buszt a Garda-tavi maratonra, Máj. 1-2-3-4.
Legalább 30 fõs a busz, nagyobb is lehet, attól függ, mennyien jövünk össze... (minél többen, annál olcsóbb, ugyanannyiba kerül a 30 fõs busz, mint a 70...) Jelenleg kb 12-15-en vagyunk, a költség kb. harmada-negyede lenne a saját autós költségnek, (benzin-matricák-autókopás...)(QRV@ messze van, kb 2000km oda-vissza) és kényelmesen elférünk, egy jó kis csapat összejöhet.

Spéci utánfutó is van esetleg, a bringáknak, de bazi nagy csomagtere van ezeknek a buszoknak...

Jöhet asszonypajti, apu-anyu, hugica, stb...

Egy nagy többnapos fesztivál az egész, lesz éjszakai 4X, freeride, trial, meg ilyen-olyan programok folyamatosan...

Máj. 3. a maraton nap.

Valószínûleg Ápr. 30-án indulnánk, és negyedikén délután indulnánk haza, de ez még változhat.

Ha klasszul összejön, ugyanígy megyünk Salzkammergut-ba is, az még olcsóbb, mert csak fele olyan messze van...

Persze ez csak az utazás, a szállást-nevezést mindenki magának intézné, idõ bõven van még...

www.bikefestival.it

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Zed
van egy jobb ötletem.
induljunk el pályát bejárni már elõtte este 10kor, majd a következõ körre menjünk hajnali 4kor, így is meglesz minden elõny, amit említettél, plusz a szállás is letudva ;):D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Régen ezt úgy hívták, hogy Salzkammergut ultratáv. :D (amikor még a 2 db 100-as körbõl állt)

"Nyomjad neki, már csak egy kör és beérsz!"
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Tartsunk pályabejárást közvetlenül a verseny elõtt! Tehát a Dunamarci napján hajnal 4-kor elindulunk, bejárjuk a hosszút, így még lesz idõ egy sört bedobni a rajt elõtt :D
A módszer elõnyei:
- takarékos mind idõ, mind pénz tekintetében, nem kell többször leutaznod a helyszínre
- bemelegedve állhatsz a rajthoz
- jobban alszol majd este, mintha csak egy laza hosszútávot tekertél volna
:rofl:
Ausztria, Kenguruk földje!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Duna Marcira biztos lesz bejárás (természetesen ez is önerõs, és nem hivatalos), bár itt is érvényes, hogy "csak" a korábbi nyomvonalakat tudjuk majd megnézni.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
A pályabejárás egy jó dolog , ha az embernek van rá ideje.
Aki nem ismerõs a terepen ne nagyon próbálkozzon.
Én tavaj a szilvás elõtt találkoztam Bánkúton a Salgóiakkal pályabejárás közben ( pedig voltak vagy 10-en) és mégis alig bírtuk megtalálni az ördögoldal aljához vezetõ utat.
Ja és voltak köztük olyanok akik már versenyeztek ezen a vonalon.

Viszont a szilváson aztán sokat segített ezen szakasz bejárása .

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Át tudnád esetleg küldeni ezt a táblázatot a mail címemre?:) epyc_kukac_externet_pont_hu

Köszi!:)

Mail ment!

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Tavaly Ricsivel megpróbáltuk a Buda Maraton pályáját bejárni. :D
Versenyen sok helyen fordítva kellett menni mint ahogy azt az elõzõleg netre feltett pályarajz mutatta. Volt pl. az a repcetábla, bejáráson élvezkedtünk lefele, erre versenyen ott kellett felmászni...

persze nem budamaraton kell bejárni, mert val'szeg meglepetés fog érni a pálya útvonalát tekintve...:-))

szerintem is egész más versenyezni akár egy középtávot is ha elötte laza tempóval bejársz...kiszámíthatóbb és talán önbizalmad is nagyobb lesz!

szam

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

próbáljátok csak ezt eljátszani pl. egy Budán! :D

amúgy ja, végülis szervezõdnek nem hivatalos bejárások, pl. korábbi évek nyomai alapján, de ezek nem annyira arról szólnak, hogy a túrázók kielemezzék, melyik kanyarban hol lesz majd az ideális nyom :)
sokkal inkább csak egy túra épp az adott verseny apropójából :D

Tavaly Ricsivel megpróbáltuk a Buda Maraton pályáját bejárni. :D
Versenyen sok helyen fordítva kellett menni mint ahogy azt az elõzõleg netre feltett pályarajz mutatta. Volt pl. az a repcetábla, bejáráson élvezkedtünk lefele, erre versenyen ott kellett felmászni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tavaly voltunk Bükkben pályabejáráson, elég élménydúsra sikeredett, egyik srác akkorát esett, hogy mentõt kellett hozzá hívni ( a mai napig nem tudom, hogy hozta össze). A lényeg, kb 1-2 percet jelentett volna a bejárás, ha versenyen nem tévedek el :) (pedig még a tábla is jó helyen volt...). Segíthet a pályabejárás, tudod hol vannak a veszélyes helyek lefelé, tudod hol lehet pihenni, hol lehet támadni, mennyi van még a hegytetõig.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
próbáljátok csak ezt eljátszani pl. egy Budán! :D

amúgy ja, végülis szervezõdnek nem hivatalos bejárások, pl. korábbi évek nyomai alapján, de ezek nem annyira arról szólnak, hogy a túrázók kielemezzék, melyik kanyarban hol lesz majd az ideális nyom :)
sokkal inkább csak egy túra épp az adott verseny apropójából :D

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Igazat adok neked, de saját példámból kiindúlva, nagyon jó volt olyan utvonalon menni amit ismerek (Nimród futam), energiámat jól betudtam osztani... De egy maraton 60-100km ott végülis annyira már nem tud az ember taktikázni, bár az motiválhat, ha tudja, hogy mikor jön egy kis lejtõ...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem biztos hogy felfelé.. 2006-ban bükkön az elsõ nagy lefelén 5 percet vertem a többi U19-esre, és ez az elõny kitartott addig amíg el nem szakadt a lánc... :-\ Pedig fölfelé gyengébb voltam, nem kicsit.

Szerdán-csütörtökön érdemes bejárni egy elõre bejelölt térképpel, telefonnal és a (fõ)szervezõ telefonszámával ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
természetesen privátba szokik' lenni, de szervezni nem nagyon szerveznek...
ha meg elindulunk magunk, akkor se biztos, hogy jó úton, mert sok versenyen azért még az utolsó héten is változhat (egy keveset) a pálya...

a fene tudja, hogy ettõl gyorsabbak leszünk-e. kis mértékben lehet... de a maratonokat is inkább felfele kell megnyerni :P

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hát igen amirõl (szervezettrõl) tudok az a Duna Maraton... De sztem ha bejárja elõtte az induló, akkor jobb idõt (bátrabb sebességet) ér el.... sztem

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

maratonoknál nem divat a pályabejárás.

Cáfolnám... Az igazán "profik" bejárják elõtte a hosszút is.
Szervezett bejárás persze nem nagyon van.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A szalagozás max. 2-3 nappal elõbb van kész, tehát utána mehetsz pályabejárást. De ahogy a márkatárs már írta, ebben a kategóriában nem jellemzõ a pályabejárás. 30-50-80 km-t úgysem nagyon lehet megjegyezni. Ha meg a rázósabb részektõl tartassz kédezz meg egy rendezõt, hogy hol kell vigyázni.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
maratonoknál nem divat a pályabejárás.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi!
A verseny "karrieremet" idén kezdeném és van egy kérdésem: Melyik maratonok elõtt van pálya bejárás és mikor? Konkrétan Pilis, Duna, Esztergom maraton érdekel... Köszi

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A Zemplénrõl van valakinek híre? Lesz? Elmarad?

Szervezés alatt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]