Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
980 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

- merevfarú 100 felett (Maraton)

en ennek nem sok ertelmet latom.

koszonom, hogy szolhattam :}

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

VV - És miért nem? És ami azt illeti Tigrincs, ez Rád is vonatkozik, az a randa narancs csotrogány kapott volna tõlem szavazatot pl...

Mert még finomítok rajta. Nem érzem 100%-osnak a paripát.
A bemutatotthoz képest már változott a hajtómû, a lánctányérok, került rá passzolós szelepsapi:D és kulacstartó, egységes lett a gumi garnitúra.
Jön "túrázós," könnyû nyereg és nyeregcsõ, új fékcsövek (Goodridge). Gondolkodom passzentos kék fékkarokon és új telón (Fox 36 Talas R 2007).

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
sztem eccerûbb lenne úgy a hegyitekerõs részleg, hogy:

- merevfarú 100 alatt (CC)
- merevfarú 100 felett (Maraton)
- fully (nem láttam még 100 alatti elsõ utú fullyt) (CC/Maraton)

a legvitamentesebb meg az lenne, h a kategóriához mindenki beírja h mire használja és a rugóutat, aztán eldöntik a kedves szervezõk h õk hova teszik.
Meguntam az aláírásom....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
még a végén túlbonyolodik:)
merev tekerõs bringa, össztelós tekerõs birnga.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Maraton gép az minimum softtail, szóval valami hátsó felfüggesztés dukál rá. Szóval szerintem a CC részlegbe vele. Vagy Tiggrincs kategórizálásából fakadóan - a cc-race.

Akkor a CC és a maraton nem egy kategória már?

Másrészt nem értünk egyet. Magyarországon nem létfonotsságú semelyik maratonon h fullyd legyen.

CCre meg kicsit sok lenne a 120 mm rugóút.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

VV - És miért nem? És ami azt illeti Tigrincs, ez Rád is vonatkozik, az a randa narancs csotrogány kapott volna tõlem szavazatot pl...

sárga az, de én még mindig szedett vedettnek tartom, úgyhogy azt esetleg jövõre, ha összeáll....ha valamelyiket akkor esetleg a dawg-ot, de sztem lusta leszek lemosni, és tisztán fotózni....

Az aktuális német M. Bike ban van egy cikk a különbözö ketagóriák jellemzöivel. A maraton kategóriát elöl 100 hátul 110mm-es rugóúttal maximalizálják jelenleg. A Tiéd leginkább AM a rugóút alapján.

arra utaltam magam is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ebbe belegondolva VV Turnere is enduro, legfeljebb csak AM-re meri használni! ;) :D

Rázogatod a pofonfát?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

milyen kategóriába esik akkor a 100-120 mm utú, merevfarú, könnyû, maratonozásra használt gépem? mert 110 mm feletti, de még maraton gép, én a maraton/XCbe nevezném be.

Bár nem az én tisztem válaszolni, szerintem attól, hogy mire használod, nem abba a kategóriába tartozik. Egy Csepel Campinggel is nyomulgathatok a Janihegyen, de az nem lesz DH-gép. Maraton gép az minimum softtail, szóval valami hátsó felfüggesztés dukál rá. Szóval szerintem a CC részlegbe vele. Vagy Tiggrincs kategórizálásából fakadóan - a cc-race. Én lehet, hogy a vacakot is indítom, "urban warrior" kategóriában, az lesz ám a királyság. :)

Ebbe belegondolva VV Turnere is enduro, legfeljebb csak AM-re meri használni! ;) :D

enté - a kategóriákat szerintem nagyjából definiáld, de a végén úgyis Te sorolod be õket, max akkor egy üzenet kell, hogy "bocs, átraktalak cécébe" vagy hasonló...

sysspo - A rugóút alapján szerintem is AM, de lehet, hogy összevont kategória lesz.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

elöl115, hátul 120 az milyen kat.?

Az aktuális német M. Bike ban van egy cikk a különbözö ketagóriák jellemzöivel. A maraton kategóriát elöl 100 hátul 110mm-es rugóúttal maximalizálják jelenleg. A Tiéd leginkább AM a rugóút alapján.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az még hagyján, hogy hívja, de még képes is lesz AM-ben nevezni. ;) :D

Nem fogom nevezni. Egyik kategóriában sem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Akkor megkotornám még egy kicsit a kategóriabesorolást:
long travel trail bike:D "5-"6,5 úttal rendelkezõ gépek. Már nem enduro de még nem freeride.

Mellesleg Turnerék így néznek ki:

Epic trail/Marathon XC - Flux "4

Ultimate trail bike - 5Spot/2006 "5 ill. Spot/2007 "5,5

All-Mountain freeriding - RFX "6

Extreme freeriding/DH - Highline/2006 "8 ill. Highline/2007 "7,1

Pro DH racing - DHR "8,5

jaja meg még back country, és enduro xc, meg enduro fr......mindenesetre a fricek szennlapjának a skatulyázásából indultam ki nagyjából, az meg cc-race, marathon, tour, all-mountain, enduro, freeride, dh
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
bocsánat hogy nincs kedvem végigolvasni mind a sok oldalt, a következõ kérdésem lenne:

milyen kategóriába esik akkor a 100-120 mm utú, merevfarú, könnyû, maratonozásra használt gépem? mert 110 mm feletti, de még maraton gép, én a maraton/XCbe nevezném be.

áll még a bike2006@index.hu cím?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Valeria druszám Turnere, bõven átlóg az enduro kategóriába, hiába szereti AM-nek hívni :)

Az még hagyján, hogy hívja, de még képes is lesz AM-ben nevezni. ;) :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor megkotornám még egy kicsit a kategóriabesorolást:
long travel trail bike:D "5-"6,5 úttal rendelkezõ gépek. Már nem enduro de még nem freeride.

Mellesleg Turnerék így néznek ki:

Epic trail/Marathon XC - Flux "4

Ultimate trail bike - 5Spot/2006 "5 ill. Spot/2007 "5,5

All-Mountain freeriding - RFX "6

Extreme freeriding/DH - Highline/2006 "8 ill. Highline/2007 "7,1

Pro DH racing - DHR "8,5

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

szvsz kb az az maraton fulli/AM......

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nem akarok kötözködni, de hazánkban alig van igazi DH-gép. Szóval én ellenzem a DH/FR vonal szétválasztását. Az AM-et elvileg hozzá lehetne csapni a "maraton"-hoz, bár szvsz nem sok köze van egymáshoz. Vagy mondhatni pont ugyanannyi köze van, mint a FR-hoz. Pl ha csak Valeria Victrix Turner-ét összeveted az én gépemmel, elég vicces lenne, ha egy kategóriában lennének...de legyen, ha ez egyszerûsít, s jónak gondoljátok. (van kábé 4 kiló súlykülönbözet és vagy 5 centi rugóút különbözet elõl-hátul...)

Valeria druszám Turnere, bõven átlóg az enduro kategóriába, hiába szereti AM-nek hívni :), AM gép viszont tényleg kevés van, és lényegesen kisseb a különbség a Tiéd és egy könnyû Am gép között, mint egy vasrúgós 16 centit mozgó cucc meg pl egy 12 kilós specko fsr között

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem jó ez így, nekem tetszik, hogy olyan "háziverseny" feelingje van. Annyit javasolnék, hogy a kiírásban esetleg szabj meg optimális képméretet, vagy hogy az alkatrészlistát mennyire részletesen kéred, stb. A saját dolgodat könnyíted meg, így ugyanis csak egy sima copy-paste és összevethetõek lesznek.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Esetleg, ha a Bikemagos szerkesztõ urak is úgy gondolják, meg lehetne hírdetni a versenyt a magazinban is. Szerintem drasztikusan megnõne a beérkezõ fotók száma.

Van rá hajlandóság, de idõhiány miatt idén csak ilyen formában lehetett megvalósítani. Jövõre valószínûleg hivatalosabb formában is megoldható lesz, díjátadóval és kiállítással a sport kiállításon. Reményeim szerint. Már szerkesztem az aktualizált kiírást, ehhez kérek egy kis türelmet! A frissen regisztráltak természetesen nevezhetnek és szavazhatnak is, nevezés nélkül szavzni csak december 26. elõtti tagok tudnak. Elsõ alkalommal nem akarok lehetõséget adni egy esetleges manupilációra, a következõnél szerintem már nem lesz ilyen korlátozás.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a kiirással lehet baj, tekintve hogy a szöveg alapján ha 2006 dec. 26 óta regeltem, jelölöm a saját kempingem az "egyéb" kategóriába, akkor már egybõl szavazhatok is.

majd enté megmonja, övé a játék végtére is :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.