en ennek nem sok ertelmet latom.- merevfarú 100 felett (Maraton)
koszonom, hogy szolhattam :}
en ennek nem sok ertelmet latom.- merevfarú 100 felett (Maraton)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
VV - És miért nem? És ami azt illeti Tigrincs, ez Rád is vonatkozik, az a randa narancs csotrogány kapott volna tõlem szavazatot pl...
Maraton gép az minimum softtail, szóval valami hátsó felfüggesztés dukál rá. Szóval szerintem a CC részlegbe vele. Vagy Tiggrincs kategórizálásából fakadóan - a cc-race.
VV - És miért nem? És ami azt illeti Tigrincs, ez Rád is vonatkozik, az a randa narancs csotrogány kapott volna tõlem szavazatot pl...
Az aktuális német M. Bike ban van egy cikk a különbözö ketagóriák jellemzöivel. A maraton kategóriát elöl 100 hátul 110mm-es rugóúttal maximalizálják jelenleg. A Tiéd leginkább AM a rugóút alapján.
Ebbe belegondolva VV Turnere is enduro, legfeljebb csak AM-re meri használni!
![]()
milyen kategóriába esik akkor a 100-120 mm utú, merevfarú, könnyû, maratonozásra használt gépem? mert 110 mm feletti, de még maraton gép, én a maraton/XCbe nevezném be.
elöl115, hátul 120 az milyen kat.?
Nem fogom nevezni. Egyik kategóriában sem.Az még hagyján, hogy hívja, de még képes is lesz AM-ben nevezni.
![]()
jaja meg még back country, és enduro xc, meg enduro fr......mindenesetre a fricek szennlapjának a skatulyázásából indultam ki nagyjából, az meg cc-race, marathon, tour, all-mountain, enduro, freeride, dhAkkor megkotornám még egy kicsit a kategóriabesorolást:
long travel trail bike:D "5-"6,5 úttal rendelkezõ gépek. Már nem enduro de még nem freeride.
Mellesleg Turnerék így néznek ki:
Epic trail/Marathon XC - Flux "4
Ultimate trail bike - 5Spot/2006 "5 ill. Spot/2007 "5,5
All-Mountain freeriding - RFX "6
Extreme freeriding/DH - Highline/2006 "8 ill. Highline/2007 "7,1
Pro DH racing - DHR "8,5
Valeria druszám Turnere, bõven átlóg az enduro kategóriába, hiába szereti AM-nek hívni
szvsz kb az az maraton fulli/AM......elöl115, hátul 120 az milyen kat.?
Valeria druszám Turnere, bõven átlóg az enduro kategóriába, hiába szereti AM-nek hívniNem akarok kötözködni, de hazánkban alig van igazi DH-gép. Szóval én ellenzem a DH/FR vonal szétválasztását. Az AM-et elvileg hozzá lehetne csapni a "maraton"-hoz, bár szvsz nem sok köze van egymáshoz. Vagy mondhatni pont ugyanannyi köze van, mint a FR-hoz. Pl ha csak Valeria Victrix Turner-ét összeveted az én gépemmel, elég vicces lenne, ha egy kategóriában lennének...de legyen, ha ez egyszerûsít, s jónak gondoljátok. (van kábé 4 kiló súlykülönbözet és vagy 5 centi rugóút különbözet elõl-hátul...)
Van rá hajlandóság, de idõhiány miatt idén csak ilyen formában lehetett megvalósítani. Jövõre valószínûleg hivatalosabb formában is megoldható lesz, díjátadóval és kiállítással a sport kiállításon. Reményeim szerint. Már szerkesztem az aktualizált kiírást, ehhez kérek egy kis türelmet! A frissen regisztráltak természetesen nevezhetnek és szavazhatnak is, nevezés nélkül szavzni csak december 26. elõtti tagok tudnak. Elsõ alkalommal nem akarok lehetõséget adni egy esetleges manupilációra, a következõnél szerintem már nem lesz ilyen korlátozás.Esetleg, ha a Bikemagos szerkesztõ urak is úgy gondolják, meg lehetne hírdetni a versenyt a magazinban is. Szerintem drasztikusan megnõne a beérkezõ fotók száma.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.