Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
980 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

szerintem csináljunk több CX kategóriát is!:D

Szerintem meg legyen monocikli is! Azt késõbb szét lehet választani ugyanannyi kategóriára. Ott legalább nincs teló... ;)

Tisztelem annyira a ciklokrosszt, hogy megérdemeljen egy saját díjat. De oda (ellenben a magyar bajnoksággal), nem nevezhet vékonykerekû és keskenykormányos monti.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mosolygok.
Lassan odajutunk mint a magyar rally sportban.
Kicsit több a kategória, mint a versenyzõ, így mindenki lehet magyar bajnok. :)

:lol1: Legyen egy kategória. Bicikli. De a két kerék kritérium!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Henginek igaza van!
Van egy rakat Montis kategória, akkor szétválaszthatnánk az országútit és a cx-et!
Tudom, nem lehet tudni, hogy hány nevezõ lesz, de azért mégis...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
hozé,
tudod ez tipikusan olyan dolog, amirõl nem szabad megkérdezni a bölcs népet, mert mindenkinek garantáltan más kell;) Három embernek kell kitalálni, aztán közölni, hogy ez van.... tetszik, nem tetszik.

ja! szerintem csináljunk több CX kategóriát is!:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mosolygok.
Lassan odajutunk mint a magyar rally sportban.
Kicsit több a kategória, mint a versenyzõ, így mindenki lehet magyar bajnok. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Kérem a szervezõ bajtársakat, vegyük külön az outi és CX bicajokat! Ha a montiból van 5.....

Megoldható, legalább azokkal nincs annyi probléma, mint a montival. Bár kérdésés, hogy hány CX bringa lesz. Dante kategorizálása kicsit hasonlít a kiírásban lévõre. A névvel nem is volt igazán gond, inkább a rugóúttal. Mindenesetre a sok javaslat után már határozottan kezdem látni a határokat.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Kérem a szervezõ bajtársakat, vegyük külön az outi és CX bicajokat!
Ha a montiból van 5.....
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

mellesleg én pl arra gondoltam hogy egy 13 centit mozgó de cc alkatrészekkel összerakott tipik am gép /pl dawg, vagy specko stumpi fsr,/ azért nem feltétlen egy kategória egy 15 centit mozgó 16-17 kilós átütõs telóval "vasrúgós" taggal szerelt enduró vassal , mondjuk coilerrel, vagy speci sx traillel.....

Tigris - igazad van. De ha ha a maratont, mint OMX sportágat nézzük (UCI kód szerint), akkor ugye nyilvánvaló, hogy épeszû versenyzõ nem indul egy sem Dawg-gal, sem FSR-el, maximum, aki poénból versenyez. (helyett King Suprem-mel, The King-el, Epic-kel mennek) De nyilván baromira nehéz határvonalat húzni. Thez-nek abból a szempontból igaza van, hogy 5" mozgás lehet, hogy ésszerûbb határ. Bár speciel egy SJ nem egy maratongép - bár lehet, hogy szubjektív elképzeléseim vannak róla. Bár röhejes lenne, ha tényleg egy DH géppel kerülne egy kategóriába. (Az "S" gyárt maratongépet is, Epic-nek hívják...)

Szóval. Kis keresés, ráolvasás, google után a konstruktív javaslat:
1. XC (minden, ami merevfarú, elsõ teló 120-ig)
2. Dirt, FR merevfarú (80-tól)
IGEN, VAN ÖSSZEMETSZÕDÉS, S KELL IS
3. Fully XC ,5" telóútig, DE XC, tehát egy 15 kilós szörny szépen menjen csak a következõ kategóriába, ami pedig:...)
4. Trailbike - ugyanis NINCS értelmes határvonal, hülyeségrõl vitatkozunk, ide mehet tehát az, ami már sok a 3-asban, minden könnyû FR / AM gép
(igen, itt is lesz összemetszõdés)
5. DH / nehéz FR gépek - azaz a csillagrombolók
6. SS
7. országúti és CX
8. városi harcos gépek - azaz SS oútik, fixik, speckó montik, átalakított cross bicajok stb...

Ezzel az AM dumával meg ne idegesítsük egymást, még a gyártók sem értenek egyet, szerintem is csak marketing-kategória.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
igazad van, 5" a reálisabb

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Mohus: SJ-nket hova sorolnád? mert ezek szerint vagy kimarad, vagy a dh gépem vetélytársa...

szvsz kicsit régi lista, manapság a cc gépek kitolódtak valahova 13 centi körülire.

szal az a 4' inkább legyen 5"

de amúgy okos lista.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem az Mtbr.com fotó osztályozása tökéletes nekünk is.

Fully XC ,4" telóútig
Trail, Freeride, DH - 4" telóút felett
XC merevfarú
Dirt, FR merevfarú
SingleSpeed

ehhez jöhetnének még az
Országúti és CX

nem hiszem, hogy lehet Lúzerbiztos osztályozást kitalálni. Ha valaki DH kategóriában indítja a PX+Boxxer bicaját legfeljebb nem kap rá szavazatot a sok igazi DH gép között. AM, Enduro....vazzeg ezeket a marketingesek találták ki, hányok ezektõl a kitalált skatulyáktól.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
mellesleg én pl arra gondoltam hogy egy 13 centit mozgó de cc alkatrészekkel összerakott tipik am gép /pl dawg, vagy specko stumpi fsr,/ azért nem feltétlen egy kategória egy 15 centit mozgó 16-17 kilós átütõs telóval "vasrúgós" taggal szerelt enduró vassal , mondjuk coilerrel, vagy speci sx traillel.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hehe, még el sem kezdõdött a "verseny", de máris milyen kis kategóra-meghatározó vita lett belõle! :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

- fully (nem láttam még 100 alatti elsõ utú fullyt) (CC/Maraton)

Na ez komoly? Hogy pár példácskát említsek a fórumos társaságból:
Zed - 80 mm
Lensver = 85 mm
Charon = 100 mm (de úgysem mozogja ki :P )

szóval ott van az összes LRS, NRS stb...ezeket nem érdemes nagyobb úttal használni...

És mellesleg én 70 mm-en használom. Jövõre meg kemény 85-ön fogom.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
[quote name='Bikertigger']sárga az, de én még mindig szedett vedettnek tartom, úgyhogy azt esetleg jövõre, ha összeáll....ha valamelyiket akkor esetleg a dawg-ot, de sztem lusta leszek lemosni, és tisztán fotózni....

Gyere be hozzám az autómosóba és megoldjuk a dolgot ;)
Csak, hogy ez ne legyen akadály!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

sztem eccerûbb lenne úgy a hegyitekerõs részleg, hogy:

- merevfarú 100 alatt (CC)
- merevfarú 100 felett (Maraton)
- fully (nem láttam még 100 alatti elsõ utú fullyt) (CC/Maraton)

a legvitamentesebb meg az lenne, h a kategóriához mindenki beírja h mire használja és a rugóutat, aztán eldöntik a kedves szervezõk h õk hova teszik.

csak egy kérdés.
95re lecsavart telós merev cc gép miben különbözik a 110re kihúzottól?
sztem 15 mm-ben meg talán 1°os fejcsõszögben.
de a geometria nem pontozódik, így erre nem sok szükség van...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

100 mm alatti össztelós maraton gép a Trek Fuel.

csak a top fuel 90, a fuel ex pedig 100 es 120 mm. tudom mert szemezgetek veluk... ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

én sem látom sok értelmét...akkor a dh-ra használt hardy+boxxer is merevfarú 100 felett (Maraton) kategória lenne?:D

Merev DH bringa 1995 óta nincs, csak vékony pénztárca. Az ilyen gép megy a dirt kategóriába ahol extrém felhasználásra szánt merevgépek vannak, telóval vagy nélküle. Úgy tûnik ez a kategória eddig a legbiztosabb.

Mindenképpen kell egy 100 mm alatti merevfarú klasszikus XC kategória. Azon el lehet vitatkozni, hogy ebbe belefér-e az össztelós gép, meg azon is hogy a nagyobb rugóutas maraton össztelósok közé mehet-e a merevrafú. Tehát a rugóút vagy a hátsó mozgás megléte vagy hiánya legyen a mérvadó.

Az is elképzelhetõ, hogy a kategóriák bizonyos kereteken belül egymásba csúsznak.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
esetleg lehetne azt is, hogy a kedves nevezo megjelolne, hogy melyik kategoriaba szanja a kicsi bringajat. [aztan persze ha blodseget ir, meg mindig lehet atsorolni valahova mashova] mert valaki 12/0 centivel dh-zik [polarX psylo vagy black vagy akarmi] es valaki 13/13-al maratonozik. a rugoutaknak szerintem nem kellene a kategoriat megkotnie, maximum iranyelvnek, hogy megis tudjuk hogy esetleg mire gondolt a kiiro amikor azt irta, hogy allmountain.

kulonben is ez a trail/AM/FRlight/enduro dolog ezer fele keppen lett mar "rangsorolva" dontse el most ente hogy ezesetben mi lesz melyik.

es en azert szeretnem ha minel tobben beneveznenek, nem csak azert mert nekem "draga" bringam van, es szeretnem az enyemet latni gyoztesnek, hanem mert sztem tokjo kis kezdemenyezes, es ha mar mozdulnanak emberek, akkor ne legyen mar mindenki birka, hogy aaaa en most neeeeem, nincs kedveeeeem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

en ennek nem sok ertelmet latom.

koszonom, hogy szolhattam :}

én sem látom sok értelmét...akkor a dh-ra használt hardy+boxxer is merevfarú 100 felett (Maraton) kategória lenne?:D