Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

videók

- - - - -

• Please log in to reply
5616 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
vhol jo latni, hogy nekik is mennyire nem egyszeru ez :)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Vegytiszta élvezet, habkönnyû szórakozás :-)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ez a srác nem kicsit ügyes!
(Forrás a német Liteville-es topik? Szoktam követni, ott elég jó videókat és fotókat osztanak meg.) ;-)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

és egy picit máskép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

http://www.youtube.com/watch?v=ZwcjJ5pSo0c

hol lehet ilyen borondot venni? nincs vmi olcsobb? amit en lattam az rohadt nagy volt, meg iszonyat draga.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Menj mán'....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
Incroyable talent : Demi Finale | Sacha la grenouille - A 180° (vidéo)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Haverok a kézzel (nem volt bobcat vagy hasonló) készített dirt pályán:

ipari - YouTube
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
es ezt latta mar vki?Sport Géza - Futball - Tehénantilop csapta le a hegyikerékpárost :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ez de durva. :)

Hátha még valaki nem látta.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ezt nezzetek!

ez de durva... ezen mar en is gondolkodtam, hogy mi van, ha egy szarvascsoda "terem" ott az erdoben.
Sport Géza - Futball - Tehénantilop csapta le a hegyikerékpárost

http://www.youtube.com/watch?v=4G7rzzYxU44&feature=player_embedded

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
na vele tessék kötözködni...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
peace.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerintem hagyunk helyet a videoknak a filozofiai vitak helyett :) peace.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
arn, azért mindenkinek jobb lesz, ha pont nem járok arra, mikor baseballütõvel püfölsz egy védett ragadozó madarat :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

a nagy "termeszetbarat" indianok alatt kb 90%a pusztult ki az amerikai allatfajoknak... ok reszei voltak?

az elefantok ugyanugy szetcseszik a kornyezetuket, meg lehetne egy csomo mas peldat ra mondani. minden eloleny a maga javara formalja a kornyezetet, nem tudsz kivetelt mondani. max kialakult egy olyan egyensuly, amibe, ha kivulrol beavatkoznak, akkor ujra felborul. vannak olyan allatok, amit ha akarnal se tudnal kipusztitani, mert olyan jol alkalmazkodik a megvaltozott kornyezethez, ok lesznek a kovetkezo tulelok, akikbol lehet kialakul a kovetkezo sikeres faj. szamtalan pelda volt a torzsfejlodesben, hogy pl szarazfoldi hidak kialakulasaval a beozonlo uj fajok kiszoritottak a regieket, es kialakult egy uj pillanatnyi egyensuly.

most eppen mi vagyunk a sikeres faj, akik a maguk kepere formaljak az eletteruket. csak addig foglalkozunk ilyesmivel, amig van idonk gondolkozni. ha nap mint nap meg kellene kuzdeni azert, hogy legyen mit enni, es hogy eletben maradj, megneznem, hogy mennyien aggodnanak mas allatfajokert. ha kepesek vagyunk gondolkodassal, vagy akarmi massal pillanatnyi egyensulyt teremteni (vagy legalabbis amirol azt gondoljuk, hogy az az), akkor nem a termeszet fogja betenni a kaput. ha nem, akkor kidoglik az emberiseg, es jon majd mas.

szerintem a madar is tud gondolkodni, csak nem ugy, ahogy az emberek. megoldast keres problemakra, donteseket hoz, max a sajat szintjen.

...kiemelt rész nem stimmel.
elefánt ha valóban szétcseszi - bár ezt se hiszem, tekintettel az egyedszámra - a magáét cseszi szét. Mi mindenkiét.
De itt a lényeg: "minden eloleny a maga javara formalja a kornyezetet," Szerintem nem formálja csak él. Törzsfejlõdik.
Az ember pedig "javára" formálja. Már bõven nem annyira formálja, ami az életéhez szükséges.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a nagy "termeszetbarat" indianok alatt kb 90%a pusztult ki az amerikai allatfajoknak... ok reszei voltak?

az elefantok ugyanugy szetcseszik a kornyezetuket, meg lehetne egy csomo mas peldat ra mondani. minden eloleny a maga javara formalja a kornyezetet, nem tudsz kivetelt mondani. max kialakult egy olyan egyensuly, amibe, ha kivulrol beavatkoznak, akkor ujra felborul. vannak olyan allatok, amit ha akarnal se tudnal kipusztitani, mert olyan jol alkalmazkodik a megvaltozott kornyezethez, ok lesznek a kovetkezo tulelok, akikbol lehet kialakul a kovetkezo sikeres faj. szamtalan pelda volt a torzsfejlodesben, hogy pl szarazfoldi hidak kialakulasaval a beozonlo uj fajok kiszoritottak a regieket, es kialakult egy uj pillanatnyi egyensuly.

most eppen mi vagyunk a sikeres faj, akik a maguk kepere formaljak az eletteruket. csak addig foglalkozunk ilyesmivel, amig van idonk gondolkozni. ha nap mint nap meg kellene kuzdeni azert, hogy legyen mit enni, es hogy eletben maradj, megneznem, hogy mennyien aggodnanak mas allatfajokert. ha kepesek vagyunk gondolkodassal, vagy akarmi massal pillanatnyi egyensulyt teremteni (vagy legalabbis amirol azt gondoljuk, hogy az az), akkor nem a termeszet fogja betenni a kaput. ha nem, akkor kidoglik az emberiseg, es jon majd mas.

szerintem a madar is tud gondolkodni, csak nem ugy, ahogy az emberek. megoldast keres problemakra, donteseket hoz, max a sajat szintjen.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nem jó a hasonlat. Egy kutya nem vadon élõ állat. Hozzá kell tennem, azért vannak közterületen kutyák, mert néhány gyökér, nem tudja rendesen tartani õket.
Ha az ember a természet része lenne = boldog lennék. Már régen nem az, erõszakot tesz rajta. Felülbírálja, szétcseszi.
Ez a legszebb mondatod: "egyes allatok ehhez a megvaltozott kornyezethez tudnak alkalmazkodni, masok nem."
Ez mutatja, hogy nem vagyunk egyenrangúak a természetben.
Ez a megváltozott környezet azért változott meg, mert mi megváltoztattuk. Mert kell a 6 milliárd "értékes" embernek a zaba, a hely, a benzin, a papír...mitõl van nekünk több jogunk, mint nekik? És ha nem tudnak alkalmazkodni hozzánk, akkor baseball ütõ?

illetve, te tudsz gondolkozni - cogito, ergo sum - egy madár nem, az nem tudja eldönteni, hogy bántson vagy ne, annak kell. Nem tudom elfogadni a fenti választ.
:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nem vagyok egy lelkes állatvédõ...de odáig eljutok, hogy mivel itt mi terjeszkedünk, égetjük az erdõket...stb...nem marad életterük. Mi van, ha csak a közelben levõ fészkét védte? Akkor az bánt?

pókot én is kiteszem.:)

nem arrol van szo, hogy odamentem, es felkutattam a feszket. hasonloan velekedem azokrol a kutyakrol is, amik le akarnak szedni a bringakrol egy kozteruleten. amig kerites mogott van, addig nem erdekel, de amint veszelyt jelent, legyen mar jogomban megvedeni magamat. vagy ha megforditom a dolgot, mit csinalsz, ha a gyerekedet megsebesiti? nyilvan konstatalod, hogy "hat szegeny biztos a feszket vedi", es nem csinalsz semmit.

az ember a termeszet resze, meg akkor is ha varosokban elunk. egyes allatok ehhez a megvaltozott kornyezethez tudnak alkalmazkodni, masok nem. ha pl egy patkanyrol lenne szo, ami epp ugy a boldogulasaert kuzd az otthonod kozeleben, mint ez a madar... megis kevesen neznek jo szemmel. en szeretem az allatokat, es a termeszetet, de az emberek nagy resze addig nagy termeszetbarat, amig biztonsagban tudja magat, es szeretteit, es biztositva vannak azok a feltetelek, amik az nyugodt elethez szuksegesek.

most persze kisarkitottam a dolgokat, de talan igy jobban ertheto, hogy mirol beszelek. nem arrol van szo, hogy egyszer jartam egy helyen, es megtamadott egy allat, hanem ha pl mindennap arra jarok, es veszelyesnek talalom, en tennek ellene. eloszor keresnek vkit, aki szakszeruen teszi, ha viszont nem tortenik semmi, akkor magam oldom meg.