Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Kisherceg:
Jól látom, hogy te most magaddal vitatkozol? :D

nem. mindig egyetértünk. :)

/mindössze pontosítottam a dolgot./

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Kisherceg:
Jól látom, hogy te most magaddal vitatkozol? :D
Egyébként kíváncsi lennék, hogy pl. most még gyártják-e a 2008asokat,
amikbõl esetleg nagyobb a kereslet, vagy már azt sem?
Illetve, hogy ezeket a 09eseket mikortól kezdik gyártani. Gondolom
egyelõre csak max pár bemutató darabot csinálnak meg.

Jankó:
"Torrente? Csak nem egy bizonyos Hozé Lujiz Torrente?"
:)

mondjuk ez így -nem-teljesen- igaz, mert ugye le is kell gyártani a cuccot.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

az mikeménymár, hogy a gyártók egyre elõrébb hozzák a következõ évi modell(változat) bemutatását, a vevõk türelmetlenkednek, a kereskedelmi láncolat meg nem tud lépést tartani? :)

mondjuk ez így -nem-teljesen- igaz, mert ugye le is kell gyártani a cuccot.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Gabe:
Hát ebben a kérdésben Bikertiggert vagy rob-ot kérdezd, õk tudomásom
szerint forgalmazónál v. forg.közeli helyen dolgoznak. Legalábbis rob
biztos.
De egyébként szerintem is elég korai még a kérdés. :)

Kisherceg:
Jah, én is ezen filóztam, hogy vajh' mi értelme van már szept.
elején a köv. évi modellpalettát nyomatni.
Persze tudom, a versenyhelyzet megköveteli.
Csak gondolom rendelni még nem nagyon van értelme, mert jövõ
tavasznál hamarabb úgysem igen lesznek elérhetõek.
Esetelg 1-1 darabot ki lehet fogni majd hamarabb is.

A 2009-es Reaction is kapható lesz vázszettként, mint a 2008-as? Vagy ez még korai kérdés ilyenkor.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
az mikeménymár, hogy a gyártók egyre elõrébb hozzák a következõ évi modell(változat) bemutatását, a vevõk türelmetlenkednek, a kereskedelmi láncolat meg nem tud lépést tartani? :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A 2009-es Reaction is kapható lesz vázszettként, mint a 2008-as? Vagy ez még korai kérdés ilyenkor.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Köszi a válaszokat!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Na, azt meg tudtam nézni, hogy a 2007es Peloton-nak 270 volt az ajánlott
fogy.ára, a 2008asnak pedig 264700.
Valahol itt várható a 2009es is.

Arra lennék kiváncsi ,hogy kb mennyi lesz a 2009-es Road PELOTON ,és mikortól lesz itthon elérhetõ ?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Jankó: Jaja, ez több modelnél is igaz. Többek közt az enyémnél (és
a Comp széria többi tagjánál) is ugyanezt írták egyetlen negatívumként
(Bikemag, Mountain Biking UK).
Az meg, hogy nem nagyon változtattak, szerintem is pozitív jel. :)
A Town-t meg vedd meg, és mondd azt az asszonynak, hogy neki
vetted! :D

kavics: Egyet értek, a te Aim-od szebb, mint a 09es fekete.
Viszont a másik színe, ez a fehér-fekete-kevés piros kombó szerintem
jól sikerült.

Versus71: Jó kérdés, elvileg sokat nem változtak a 2008asok sem a
2007esekhez képest. Ahogy nézem 2-5000-rel lefelé mentek.
Gondolom 2009ben is valahogy így lesz.
Arról, hogy mikortól lesz elérhetõ a forgalmazót faggasd (Velobike),
de túl korai idõpontra ne számíts! A 08asok is nehezen indultak be.
Mármint normális mennyiségben. 1-1 db-ok voltak feb-márc környékén
is. Mondjuk Pesten nem tudom, és az oútikat sem tudom, hogy azokból
hogy és mennyi van, volt. Velobike.

hermfer: azt én sem értem, hogy a Shimano hidrás fékeit miért
cserélték le. Nekem azt javasolták, hogy ne cseréljem le ezeket
a Hayes Stroker Trail-re, mert annyival nem jobbak, hogy megérje.
Megbízható, jó fékek ezek, amik nekünk vannak.
Mondjuk ahogy nézem nem valószínû, hogy a Ryde jobb lenne a Trail-nél,
mert olcsóbb...

...
Amúgy a Suntour villa úgy ahogy van, egy kalap szar. De ez az egyetlen negatívuma a bringának.

...
Amúgy megnyugodva látom, hogy a '09-es Touringok nem sokat változtak az ideihez képest. Ez a kiforrottság jele. Pozitív!!!

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Hú de szépre sikeredtek a 2009-es cube-ok, mondjuk nem értem az acidon miért nem a telót cserélték pl egy torára a fékek helyett, mivel azok sztem eddigi is rendben voltak.

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Arra lennék kiváncsi ,hogy kb mennyi lesz a 2009-es Road PELOTON ,és mikortól lesz itthon elérhetõ ?

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Suntour tényleg egy ..... Én ma vittem be ilyen felülvizsgálatra bicómat, mert mondták hogy vigyem, azt mondtam hogy kotyog (pontosan 174 km-ert futott). Ránéz a boltos azt mondta hogy megnézi van-e nekik ilyen a boltba, mert ez már garanciás:D, szal a suntour arra jó hogy legyen idõd összegyüjteni a pénzt egy jobbra, meg valamit ugye kelett bele rakni :D

Suli jó, köszi szépen :P

Megnéztem a 2009-es Aim-ot. Nekem a mostani jobban bejön... Ahogy néztem ezen se változtattak semmit, csak raktak bele egy LO-t, de anyira felesleges, úgyis egy vacak ez a teló :)

Szal most ez van, holnap megyek érte, azt meglátom mi lesz teló ügybe. Teufel: Tavaszig még bõven van idõ átgondolni, csak annyit hogy a Cube-al nem jársz rosszul :), mondjuk én is néztem Trek-et mikor néztem a bicókat, csak valahogy nem az a felszereltség volt mint amit szerettem volna, de biztosan jók azok is.

teufel

teufel

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Nem is néztem a budaörsi méretét, nehogy elcsábítson, mert egy pillanatra én is hezitáltam, de a múlt héten költöztünk be új lakásunkba, ami most még elég üres és ez most prioritást élvez. Meg télen úgysem járok bicajjal és akkor majd tavasszal meglepem magamat.
Az mindenesetre hasznos infó, hogy a teló nem szempont, már ha úgyis cserére szorul...

Ezek után csak azt nem értem, hogy miért nem veszed meg Budaörsön a Town-t??? De tényleg, még ha kölcsönt is kellene felvenned, ez a bringa most mínusz 20%-al kapható. Vagy ennyiért nem lehet kölcsönt kapni? Esetleg nem a méreted? Egyébként mekkora az a bringa? Mert én annak ellenére is gondolkodom a megvásárlásán, hogy marhára nincs most szükségem egy harmadik bicóra. (Feleségemnek meg ne mondjátok!!!;))

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Nekem mindennapi városi bicajra van szükségem, de fontos lenne a teleszkóp is elöl, mert például Rákosrendezo elég gyilkos én meg mindennap arra járok. Az LTD CLS Comp vagy Pro jöhetne szóba, de figyelem fél szemmel a Trek 7200-est meg a Specialized CrossTrailt is. Majd tavasszal meglátom, hogy mire van keret és melyik kapható.
Ha tudtok tanácsokat, érveket-ellenérveket, azokat szívesen veszem!

teufel: Azon ritka madarak közé tartozol, akik pontosan tudják, hogy mire keresnek bicajt. (Gratula!) Ez jó, mert nagyrészt ez a sikeres vásárlás záloga, ugyanis nagyobb eséllyel leszel elégedett a gépeddel, mint aki pl. csupán divatból vesz montit. (Van néhány ilyen...)

Ezek után csak azt nem értem, hogy miért nem veszed meg Budaörsön a Town-t??? De tényleg, még ha kölcsönt is kellene felvenned, ez a bringa most mínusz 20%-al kapható. Vagy ennyiért nem lehet kölcsönt kapni? Esetleg nem a méreted? Egyébként mekkora az a bringa? Mert én annak ellenére is gondolkodom a megvásárlásán, hogy marhára nincs most szükségem egy harmadik bicóra. (Feleségemnek meg ne mondjátok!!!;))

Amúgy a Speciket és Trekeket én is nézegettem a Touring megvásárlása elõtt. Volt egyszer egy Trek montim, és egy életre meggyõzött. De sajnos nem gyártottak olyannyira felszerelt trekking gépeket, mint a Touring. (Etalon világítás, csúcs sárvédõk és kitámasztó, agydinamó, stb...) Ugyanígy nem gyártott a Kona sem, akitõl szintén gondolkodás nélkül hajlandó lettem volna vásárolni, mert a mostani montim meg egy Kona Kula, és õk is maximálisan élvezik a bizalmamat.

Specim még nem volt, de olyan emberek dícsérik, akiknek adok a szavára. Csak qrva drágák... Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy annyival jobbak is, mint amennyivel többe kerülnek.

Visszatérve a Town-ra és a Touring-ra: Hetekig hezitáltam, hogy melyik modellt vegyem. A 80 ezer forintos árkülönbség számomra indokoltnak tûnt ugyan, de amire bicajt kerestem (melóba járás), arra a Town is tökéletes lett volna. Ráadásul legalább annyira szép, mint a Touring. Csak még mindig álmodozok arról, hogy egyszer majd nyakamba veszem Európát. Fiatalon sokat túráztam bringával, és még mindig érzem a romantikáját. Bár most két kisgyerekkel, melóval plusz vállalkozással nem túl jók ez esélyeim, de azért nem akartam kizárni a Nagy Út lehetõségét. És a Touring erre is alkalmas... Hát ezért választottam Hófehérkét Fekete Péter helyett.

Hozzáteszem, a Touring Lockout-os telója, ami az egyik jelentõs érv volt e modell mellett a Town-nal szemben, egyeltalán nem lockoutolható. Ebben az állásban is vígan pogózik tovább... A kereskedõ persze meg fogja oldani, de egyelõre még nem akarok megválni a géptõl, rövid idõre sem. Nagyon friss...:lick:. Amúgy a Suntour villa úgy ahogy van, egy kalap szar. De ez az egyetlen negatívuma a bringának.

Félelmetes, hogy mennyire kényelmes kerékpár! A minap egy nyeregbeállítás miatt felültem az elõbb már említett Kona montimra, amit az egyik legkényelmesebb bringámként tartottam számon, és olyan volt a Cube Touring után, mint egy tecsó(Tesco)-bicaj...

Amúgy megnyugodva látom, hogy a '09-es Touringok nem sokat változtak az ideihez képest. Ez a kiforrottság jele. Pozitív!!!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Ahha, megnéztem. Szépek nagyon ezek is! :)
Mármint a CUBE-okat. De biztos a Speci és a Trek is jó, azért
azok is kellemes darabokat gyártanak.
Itt a fórumon Jankónak van Touring-ja, õt kérdezheted a
tapasztalatairól. Ahogy olvastam, egyre jobban szereti õ is! :)

Public info:
A www.cube-bikes.de -n megtekinthetõek a 2009es bringák!

Van megint 1-2 szép darab!
Még nem tudom eldonteni, hogy az enyémben (Attention) ami
nekem van, az idei v. a 2009-es tetszik jobban.
A 2009esen ha nem lenne a felniben az a piros szín, akkor talán
az jobban tetszene.

Nos, nézzétek õket, gyönyörködjetek bennük!
És aki eddig gondolkodott, vegyen CUBE-ot, mert szépek és jók,
és nincs még belõlük olyan nagyon sok!

T

Nekem mindennapi városi bicajra van szükségem, de fontos lenne a teleszkóp is elöl, mert például Rákosrendezo elég gyilkos én meg mindennap arra járok. Az LTD CLS Comp vagy Pro jöhetne szóba, de figyelem fél szemmel a Trek 7200-est meg a Specialized CrossTrailt is. Majd tavasszal meglátom, hogy mire van keret és melyik kapható.

teufel

teufel

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

teufel:
Ok, értem. :)
Ha te is venni akarsz, akkor minnél hamarabb indítsd el, sok felõl
azt hallani, hogy az ellátással kicsit elmérték magukat a németek.
Te melyik bringát nézegeted?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
teufel:
Ok, értem. :)
Ha te is venni akarsz, akkor minnél hamarabb indítsd el, sok felõl
azt hallani, hogy az ellátással kicsit elmérték magukat a németek.
Te melyik bringát nézegeted?

hermfer:
Simán rámondtam volna, hogy nem itthon készült a kép.
Nagyon jó ez a sziklás, vadregényes környezet.
Ebbõl látszik, hogy mennyi szép helyet nem ismerek Magyarországon.
Sajnos. Na de majd törexem. :)

kavics:
milyen a suli? :D

Semmi üzleti érdek, csak tudom, hogy sokan várnak a bicajukra ez meg egy nem túl frekventált cube-forrás... Meg én is nézegetem egy ideje, hogy tavasszal mit vegyek ;)

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

hermfer:
Üdv itt köztünk! :)
Szép a bicód! És jó a kép is! Hol készült?

Köszi, a bakonyban csináltam a képet Nána mellett a Római fürdõnél.

teufel

teufel

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Semmi üzleti érdek, csak tudom, hogy sokan várnak a bicajukra ez meg egy nem túl frekventált cube-forrás... Meg én is nézegetem egy ideje, hogy tavasszal mit vegyek ;)

hermfer:

teufel:
Köszi az infot! Hátha valaki keres ilyet.
Mindenféle kötekedés nélkül: üzleti érdek, vagy egyszerû
segítõkészség?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Módosítok.
Nem egy srác. Majd 11000 hozzászólása van.
Inkább gurut írnék, az közelebb állhat a valósághoz. :)

tamaska néven most (22:41) írt pont egy srác errõl...