Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Amanóba. Akkor asszem nem lesz Stereom.
Na de komolyan, természetesen selytettem, hogy te rövidebb távon
kívánod az árát viszont látni. De sajnos nekem nem áll rendelkezésre
ez az összeg. Pedig tetszik nagggyon... :)
Sajnos nincsenek tavalyi Bikemag-jaim, nem tudom megnézni a
képeket a gyárról.
Köszi az infokat. Ezek szerint 2009re 25%-al növelték a gyártást.
Helyes. Megkérdezhetem, hogy honnan a jó kapcsolat a fõtervivel?
Nézegettem a Eurobike-os képeidet, jók. Saját érdeklõdésbõl voltál
kint, vagy céges kiküldetés, biznisz végett?
Ja, ha már Cube-ok, meg jó ismerettség, meg Stereo!
Mi a lényegi értelme ennek az új vázfelsõcsõ-nyeregcsõ csatlakozási
módinak (Sting-Stereo-Fritzz)?
Mitõl jobb ezzel a kis íves plusz darabbal? Vagy ez csak dizájn?
Mert ezen meg a színeken kívül lényegi változást nem látok a
modellpalettán (csak a montikat néztem).
Egyáltalán minek kell évente az egészet átszínezni? Nem lenne elég
2-3 évente változtatni? Vagy ezt megintcsak a verseny diktálja?
Na sorry, kérdeztem jó sokat. :D

Tom

céges dolog miatt voltam kinn eurobike-on, de a saját érdeklõdés ugyanugy megvan.
a képeim olyanok amilyenek, ha vittem volna fényképezõt és nem vagyok lusta, akkor lehettek volna jobbak.
a nyeregvázcsõ-felsõcsõ csatlakozás kialakitása szerintem puszta design, de fontos változások vannak: más linkplate, üreges nagyobb méretû tengelyen forog. meg 12 mm-eres syntace/liteville m12 átmenõtengely van minden vázban. a sting rugóútja ráadásul 120mm-re nõtt. illetve a láncvillák összekötése is megváltozott.

a kapcsolatom pedig onnan fakad, amikor a gyárban voltunk. kb egyidõsek vagyunk, és már az elsõ közös céges vacsorán könnyen találtunk közös hangot (jól beszélek németül, plusz nagyképûség nélkül állíthatom, hogy elég magas a kerékpár(alkatrész) ismeretem)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Ha tudok addig szerezni villát (nagyon olcsó Reba,Recon,Tora esetleg R7) akkor mennék én is :P Valakinek van ezekbõl eladó max 45e ért? min 20-as nyakkal.
Boca mikor mennénk túrázni ?

Itt Gyõrbe eladó egy RS Recon, Solo Air-es 100 mm-ert mozog, kb. 150 km-t futott 50-ért.

A Szombattal kapcsolatba, egy velem egykorú lány hívott meg, és csak úgy tekernénk a városba XD, de az ötlet jó, bár szerintem akkor inkább a gyárba kéne eltekerni így többen :D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

jó eséllyel velem beszéltél.
mivel a cube ilyet nem árul, ezért olyan boltban fogsz találni, ahol hajlandóak szétbontani egy kerékpárt.

Háááát... Így látatlanban és laikusként nem tennék fel komolyabb összeget rá, hogy lesz ilyen bolt. (Egyrészt sztem már nincs eladatlan ebbõl a modellbõl, másrészt meg a szétbontás sem esélyes szvsz.)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Amanóba. Akkor asszem nem lesz Stereom.
Na de komolyan, természetesen selytettem, hogy te rövidebb távon
kívánod az árát viszont látni. De sajnos nekem nem áll rendelkezésre
ez az összeg. Pedig tetszik nagggyon... :)
Sajnos nincsenek tavalyi Bikemag-jaim, nem tudom megnézni a
képeket a gyárról.
Köszi az infokat. Ezek szerint 2009re 25%-al növelték a gyártást.
Helyes. Megkérdezhetem, hogy honnan a jó kapcsolat a fõtervivel?
Nézegettem a Eurobike-os képeidet, jók. Saját érdeklõdésbõl voltál
kint, vagy céges kiküldetés, biznisz végett?
Ja, ha már Cube-ok, meg jó ismerettség, meg Stereo!
Mi a lényegi értelme ennek az új vázfelsõcsõ-nyeregcsõ csatlakozási
módinak (Sting-Stereo-Fritzz)?
Mitõl jobb ezzel a kis íves plusz darabbal? Vagy ez csak dizájn?
Mert ezen meg a színeken kívül lényegi változást nem látok a
modellpalettán (csak a montikat néztem).
Egyáltalán minek kell évente az egészet átszínezni? Nem lenne elég
2-3 évente változtatni? Vagy ezt megintcsak a verseny diktálja?
Na sorry, kérdeztem jó sokat. :D

Tom

igen, jártam már ott. sima szerelde, mint minden más kerékpárüzem. vannak képek valahol a gépemen, csak most nem találom. de egy valamikori bikemagban volt egy egész cikk. 2007 március asszem.
az, hogy kérésre csináltak valamit: hát ha az ember jóban van az egyik fõtervezõvel, akkor könnyû ilyen dolgokat szerezni :D
2008-ra 200.000 volt a célszám, jövõre ez nõtt meg 50.000-rel.
részletfizetés megoldható a stereo-ra, de 5-6 év kicsit sok. 5-6 hónapról lehet szó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni??
Cube Acid 2008 évjáratú 18"-as vagy esetleg 20"-as vázat keresek fehér-zöld színösszeállításban! Hol tudnám beszerezni?? A nagykerben azt mondták, hogy nem volt ilyen váz külön! Esetleg csak külföldön!

jó eséllyel velem beszéltél.
mivel a cube ilyet nem árul, ezért olyan boltban fogsz találni, ahol hajlandóak szétbontani egy kerékpárt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rpk

rpk

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni??
Cube Acid 2008 évjáratú 18"-as vagy esetleg 20"-as vázat keresek fehér-zöld színösszeállításban! Hol tudnám beszerezni?? A nagykerben azt mondták, hogy nem volt ilyen váz külön! Esetleg csak külföldön!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob:
Abból amit az elején írtál (meg abból, hogy a Stereo-don vannak
egyedi, kérésedre legyártott darabok), már aszittem, hogy te jártál
is a gyárban. Egyszer azt is megnézném, hogy milyen lehet.
Oda nem lehet gyárlátogatást szervezni? :D
Esetleg azt is tudod, hogy 2008ra mennyi brongát terveztek gyártani?
Csak a '09el történõ összehasonlítás végett érdekel.
Tényleg a Stereo-d! 5-6 évre bontott részletfizetésrõl is lehet szó?
Akkor megveszem. :)

igen, jártam már ott. sima szerelde, mint minden más kerékpárüzem. vannak képek valahol a gépemen, csak most nem találom. de egy valamikori bikemagban volt egy egész cikk. 2007 március asszem.
az, hogy kérésre csináltak valamit: hát ha az ember jóban van az egyik fõtervezõvel, akkor könnyû ilyen dolgokat szerezni :D
2008-ra 200.000 volt a célszám, jövõre ez nõtt meg 50.000-rel.
részletfizetés megoldható a stereo-ra, de 5-6 év kicsit sok. 5-6 hónapról lehet szó.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
boca:
Hát mit mondjak, nagyon irigyellek! Ezt én is szívesen végigjártam volna
bringával. :)
Azt, hogy fényévekkel el vagyunk maradva itthon is tapasztaltam a
Balcsinál, mert ahol a ker.út keresztezte a fõutat, érdekes módon a
németek és a hollandok MINDIG megálltak (nem kellett ott állni, ha
akkor értél oda, akkor is), bezzeg a magyarok, fényévenként 1-2 volt,
aki hallott már a gyalogosátkelõhely elsõbbségérõl. Bár ez nem csak a
Balcsira igaz.

kavics:
Grat a telóhoz. Bár nem ismerem, hogy milyen, de biztos hogy az
XCM-nél sokkal jobb. :D

rob:
Abból amit az elején írtál (meg abból, hogy a Stereo-don vannak
egyedi, kérésedre legyártott darabok), már aszittem, hogy te jártál
is a gyárban. Egyszer azt is megnézném, hogy milyen lehet.
Oda nem lehet gyárlátogatást szervezni? :D
Esetleg azt is tudod, hogy 2008ra mennyi brongát terveztek gyártani?
Csak a '09el történõ összehasonlítás végett érdekel.
Tényleg a Stereo-d! 5-6 évre bontott részletfizetésrõl is lehet szó?
Akkor megveszem. :)

Lifestyle:
07es Tora 302 PopLock van az ebike.hu -n 43700ért.

Sziasztok! Fúúú, újra itthon!!!

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

szerintem testvérek :) mármint a zsolti meg a kriszta.

Én úgy hallottam Zsolti csapattársától aki szintén Zsolti barátomtól h bnõje... de ezen nem veszünk össze. Bazz 2 milla a két bicó együtt :o :o
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Itt a Csömöri csapat tagja Juházs Zsoltira gondolsz meg bnõjére? :o Pont verseny elõtt pár nappal vitték el a Rection XTR-t és bnõje XT-jét.... szakadna rá egy mázsa szar a rohadékra...

szerintem testvérek :) mármint a zsolti meg a kriszta.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Sziasztok! Fúúú, újra itthon!!! Hát van mit nézni itt a fórumon, sajnálattal láttam a garázsból lopott Cube-ok esetét!!! Esne le a keze!!!

Nos röviden: a Rhön, és Thüringia hegyeit vettük célba (itt lakik párom nagymamája egy kis faluban). Összesen csak 5 napot tekertünk, napi 80-100 km-t tekerve, annyi néznivaló volt, hogy csak na. Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy idehaza fényévekkel el vagyunk maradva mindentõl, kezdve az emberek mentalitásán át a kerékpárutak kijelöléséig. (pedig ahol voltunk az még bõven DDR volt)
Kimentünk a hegyekbe, kb 1 km-en belül biztos, hogy találtál egy olyan helyet ahol lehetett pihenni, pados fedett szemetessel és térképpel ellátott(!!!) turita pihenõt. Minden útkeresztezõdés táblázva, hogy merre lehet menni, hova tudsz eljutni, és kb mennyi a táv. Egy két helyen még bringabolt is hirdette magát, ha netán olyan problémád lenne, mert persze minden kis faluban volt egy bringabolt. A túrázók félreállnak, köszönnek, akár gyalogos, akár bringás, de természetesen a tolarencia oda-vissza, mikor láttuk, hogy túrázok vannak az úton mi is lassítottunk, olykor meg is álltunk. Az idegenvezetést a párom unokatesója vállalta be, aki ott él. Apropó bringabolt!
Rá lehetett ülni a kerókra kipróbálni, ültem Cube Fritzz-en és Stereo-n! :)
Sajnos elindulásunkkor még be akartam nézni az Eurobike kiállításra, de nem volt rá idõnk!
Gyönyörû helyeken, nyugodt környezrtben sikerült eltölteni ezt a 2 és fél hetet. Remélem jövõre megint megyünk!!!

Bocsi a hosszú tartalomért! Mikor csinálunk egy Cube-os össztekerést?

Itt a Csömöri csapat tagja Juházs Zsoltira gondolsz meg bnõjére? :o Pont verseny elõtt pár nappal vitték el a Rection XTR-t és bnõje XT-jét.... szakadna rá egy mázsa szar a rohadékra...

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Kavics! Ha szombaton jó idõ lesz, és úgyis fenn leszel akkor mehetünk egy rövid hegyet, ha gondolod! Ha más Cube-os is benne van írjon bátran! Nem fogunk loholni, cél a haverkodás, no meg jól nézne ki egy csomó Cube együtt!!!

Ha tudok addig szerezni villát (nagyon olcsó Reba,Recon,Tora esetleg R7) akkor mennék én is :P Valakinek van ezekbõl eladó max 45e ért? min 20-as nyakkal.
Boca mikor mennénk túrázni ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
2009-re kb 250.000 kerékpárt gyártanak.
namost a szerelõsor úgy mûködik, hogy egyszerre csak egyféle kerékpárt lehet szerelni. gondolom munkaoptimalizáció miatt havi szinten gyártásban max 10 modell lehet (méret és szín mindegy) igy sok olyan modell akad, ami legközelebb ha most például augusztusban csinálták, akkor majd mondjuk csak decemberben kerül újra a szerelõsorra. és közben bíznak abban, hogy addig elég az a mennyiség, amit most legyártottak :)
a számok és a hónapok nem így vannak, csak azért irtam, hogy érzékeltessem a helyzetet. egyedül a 250.000 darab a megközelítõen pontos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bikertigger:
Azigen!
És akkor ha valamelyikbõl nagyon megy, és kevés a legyártott
mennyiség, akkor mi van? Utógyártás van, ha van kereslet?
Mert idén valahogy elég lassan jöttek meg a megrendelt dolgok.
Én márc. legvégén rendeltem, és május 23-án lett meg.
És akkor ha én most megrendelnék egy 09est, akkor az jó eséllyel
jóval hamarabb, még idén megjönne?
Ez miért jó igazából? Ekkora a verseny?

Jankó:
Torrente Rulz! :D

a cubenál nem tom pontosan hogy van, de nyiván vmik minõséget produkló dzsunkán gyártatnak azoknek meg nem nagyon dolgoznak 2 napos átfutással. szal jó eséllyel ha elszámolták és kevés akkor így jártak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Örülök hogy jól érezted magad. Arrafelé tényleg minden sokkal másabb. Én is megyek jövõre, de én nem viszek bicót :P

Am Pénteken rendeltem egy Manitou Slate Elite-et. Kb hét közepére itt lesz, legalábbis nagyon remélem, mert szombaton megyek bicózni Pestre :) Nem tom mit lehet ott megnézni, csak meghívtak, szal felmegyek vonattal, bár még lehet nem oda megyünk...

Szerintem marad elég 08-as darab hogy kiszolgálják a keresletet még az év végéig, meg ne feledjük hogy tavasszal, meg nyáron sokkal többen vesznek bicót, szal a váltás nem a fõszezonban zajlik.

Kavics! Ha szombaton jó idõ lesz, és úgyis fenn leszel akkor mehetünk egy rövid hegyet, ha gondolod! Ha más Cube-os is benne van írjon bátran! Nem fogunk loholni, cél a haverkodás, no meg jól nézne ki egy csomó Cube együtt!!!
" A Cube el van vetve! "

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Örülök hogy jól érezted magad. Arrafelé tényleg minden sokkal másabb. Én is megyek jövõre, de én nem viszek bicót :P

Am Pénteken rendeltem egy Manitou Slate Elite-et. Kb hét közepére itt lesz, legalábbis nagyon remélem, mert szombaton megyek bicózni Pestre :) Nem tom mit lehet ott megnézni, csak meghívtak, szal felmegyek vonattal, bár még lehet nem oda megyünk...

Szerintem marad elég 08-as darab hogy kiszolgálják a keresletet még az év végéig, meg ne feledjük hogy tavasszal, meg nyáron sokkal többen vesznek bicót, szal a váltás nem a fõszezonban zajlik.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! Fúúú, újra itthon!!! Hát van mit nézni itt a fórumon, sajnálattal láttam a garázsból lopott Cube-ok esetét!!! Esne le a keze!!!

Nos röviden: a Rhön, és Thüringia hegyeit vettük célba (itt lakik párom nagymamája egy kis faluban). Összesen csak 5 napot tekertünk, napi 80-100 km-t tekerve, annyi néznivaló volt, hogy csak na. Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy idehaza fényévekkel el vagyunk maradva mindentõl, kezdve az emberek mentalitásán át a kerékpárutak kijelöléséig. (pedig ahol voltunk az még bõven DDR volt)
Kimentünk a hegyekbe, kb 1 km-en belül biztos, hogy találtál egy olyan helyet ahol lehetett pihenni, pados fedett szemetessel és térképpel ellátott(!!!) turita pihenõt. Minden útkeresztezõdés táblázva, hogy merre lehet menni, hova tudsz eljutni, és kb mennyi a táv. Egy két helyen még bringabolt is hirdette magát, ha netán olyan problémád lenne, mert persze minden kis faluban volt egy bringabolt. A túrázók félreállnak, köszönnek, akár gyalogos, akár bringás, de természetesen a tolarencia oda-vissza, mikor láttuk, hogy túrázok vannak az úton mi is lassítottunk, olykor meg is álltunk. Az idegenvezetést a párom unokatesója vállalta be, aki ott él. Apropó bringabolt!
Rá lehetett ülni a kerókra kipróbálni, ültem Cube Fritzz-en és Stereo-n! :)
Sajnos elindulásunkkor még be akartam nézni az Eurobike kiállításra, de nem volt rá idõnk!
Gyönyörû helyeken, nyugodt környezrtben sikerült eltölteni ezt a 2 és fél hetet. Remélem jövõre megint megyünk!!!

Bocsi a hosszú tartalomért! Mikor csinálunk egy Cube-os össztekerést?
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Bikertigger:
Azigen!
És akkor ha valamelyikbõl nagyon megy, és kevés a legyártott
mennyiség, akkor mi van? Utógyártás van, ha van kereslet?
Mert idén valahogy elég lassan jöttek meg a megrendelt dolgok.
Én márc. legvégén rendeltem, és május 23-án lett meg.
És akkor ha én most megrendelnék egy 09est, akkor az jó eséllyel
jóval hamarabb, még idén megjönne?
Ez miért jó igazából? Ekkora a verseny?

Jankó:
Torrente Rulz! :D

jó eséllyel már a 2009-eseket sem gyártják, mert le vannak gyártva 1-2 hónapja

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kisherceg:
Jól látom, hogy te most magaddal vitatkozol? :D
Egyébként kíváncsi lennék, hogy pl. most még gyártják-e a 2008asokat,
amikbõl esetleg nagyobb a kereslet, vagy már azt sem?
Illetve, hogy ezeket a 09eseket mikortól kezdik gyártani. Gondolom
egyelõre csak max pár bemutató darabot csinálnak meg.

Jankó:
"Torrente? Csak nem egy bizonyos Hozé Lujiz Torrente?"
:)

jó eséllyel már a 2009-eseket sem gyártják, mert le vannak gyártva 1-2 hónapja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Jankó:
"Torrente? Csak nem egy bizonyos Hozé Lujiz Torrente?"
:)

Ez az ember egy állat!!!:lol1::lol1::lol1: