Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Posted 2008. September 10. - 21:51
Posted 2008. September 10. - 20:37
A telót csak cserélem jobbra, mert igen kotyogott ez, azt így garisan visszaküldik pestre, hoznak helyette egy újat, azt beszámítják én meg veszek egy jobbat (legalábbis remélem). Már megrendeltem, csak még nem szóltak vissza.
Posted 2008. September 10. - 20:26
se a transition, se a maverick, se a merlin nem német.Van egy halom márka, amirõl én még eddig nem is hallottam.
És sok köztük a német. Nézd meg a bikemag.hu montis képeit az
Eurobike-ról, ott van egy halom kisebb gyártótól bringa.
Centurion, Endorfin, Focus, Ghost, Liteville, Maverick, Merlin,
MuddyFox, Shock Blaze, Transition, Voitl Bikes, Univega.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. September 10. - 20:14
Bergamont, Bergwerk, Bulls, Canyon, Centurion, Cheetah, Endorfin, Fat, Focus, Fusion (szoros kapcsolatban vannak a Cube-al:D), Ghost, Liteville, Nicolai, Poison, Radon, Rose, Rotwild, Steppenwolf, Thömus, Trenga, Voitl, Votec.
És van számos osztrák és svájci is, melyeket nyugodtan bele lehet venni ebbe a körbe (KTM, Univega, Simplon, BMC, stb... )
Posted 2008. September 10. - 20:05
Erre elfelejtettem reagálni.
Szóval: én nem, de a Lokálpatrióták\Debrecen fórumon egy srác,
Mazsola most vett pl egy CUBE AMS Pro vázat ebay-en, és írta,
hogy már sokmindent vett így.
Szerintem ha megkeresed privben, biztos segít neked.
/kavics: Elõztem! Vezetek!!! /
E-bayrõl hogyan lehet vásárolni ?
Posted 2008. September 10. - 19:47
Jaaaaaaaaaa, így már értem!
Kétségtelen tény, hogy így nem egyszerû vele bringázni, bár
tényleg nem lehetetlen. Csak pl ha egy lámpánál megállnál hátsó
keréken egyensúlyozva, valsz kicsit furcsán néznének rád az
emberek. És lehet, hogy a rendõrnek sem tetszene, ha összefutnátok...
kavics:
Persze, én sem veszem ezt komolyan, csak poén volt.
(Yessss, megint egyenlõ...)
Csak röviden összefoglalva, de mi a baj a telóddal? Lusta vagyok
most visszanézni.
De újat akarsz bele, nem? Vagy pont emiatt, és ez a csere darab lenne?
Egyébként igaza van VVnek. Megint.
Van egy halom márka, amirõl én még eddig nem is hallottam.
És sok köztük a német. Nézd meg a bikemag.hu montis képeit az
Eurobike-ról, ott van egy halom kisebb gyártótól bringa.
Centurion, Endorfin, Focus, Ghost, Liteville, Maverick, Merlin,
MuddyFox, Shock Blaze, Transition, Voitl Bikes, Univega.
Csak így hirtelen. Ez nem mind német. Ha érdekel, ezeknek megkerestem
a hivatalos oldalait, elküldhetem.
De azért remélem, hogy a CUBE a jobbak közül való.
T
TomTom: nincs semmi baja csak kb 3 hete eladtam belõle a telót és anélkül elég nehéz bringázni (bár nem lehetetlen hátsó keréken végig ) Azóta keresek megfelelõ telót...
E-bayrõl hogyan lehet vásárolni ? (bocs, nem ide tartozik de ott van pár frankó villa nagyon jó áron )
Posted 2008. September 10. - 19:30
Posted 2008. September 10. - 19:23
kavics:
Gondoltam rá, hogy külön hsz-ba írom mindenkinek meg, amit akarok,
hogy jól elhúzzak tõled, de asszem a mod-ok, köztük VV nem örülnének
neki. Egyszer már össze lett olvasztva egybe 3 egymásutáni válaszom.
Hiába, akkor még tudatlan voltam, nem tudtam, hogy az itt nemfasza.
Mondjuk még most is tudatlan vagyok, de ilyet már nem teszek!
Szóval így most csak egyenlíteni tudok.
Najah, ötleteim nekem is lennének a CUBE oldallal kapcsolatban.
Persze ezeket meg is kellene valakinek valósítania, nomeg egyébként
sem érdekel abszolute senkit.
T
Ez jó , csak vicceltem azzal a "nekem több van mint neked"-el, sose néztem, csak tegnap pont észrevettem hogy ugyan annyit írtunk.
Hogy ne legyen ez az üzi OFF, én nem láttam még szomorkodó Cube-ost, szerintem az eggyik legjobb márka a piacon. Nem értek hozzá, de én a vázra gondolnék legutoljára hogy rossz, van egy jó mondás ami ilyen helyzetekre van és mindig tesi óra elõtt jut eszembe :
"Reméld a legjobbat és számíts a legrosszabra" /ne kérdezd ki mondta/
Am én se használtam kb 3 napja a bicót, mert attól félek h mégjobban tönkremegy a teló, azt nem hiszik el hogy normál használat melett lett ilyen, bár lehet kicsit még kínoznom kéne, hogy tuti kicseréljék, nem tom, szal inkább hagyom így.
Posted 2008. September 10. - 18:43
E-bayrõl hogyan lehet vásárolni ? (bocs, nem ide tartozik de ott van pár frankó villa nagyon jó áron )
Posted 2008. September 10. - 16:37
Gondoltam rá, hogy külön hsz-ba írom mindenkinek meg, amit akarok,
hogy jól elhúzzak tõled, de asszem a mod-ok, köztük VV nem örülnének
neki. Egyszer már össze lett olvasztva egybe 3 egymásutáni válaszom.
Hiába, akkor még tudatlan voltam, nem tudtam, hogy az itt nemfasza.
Mondjuk még most is tudatlan vagyok, de ilyet már nem teszek!
Szóval így most csak egyenlíteni tudok.
Najah, ötleteim nekem is lennének a CUBE oldallal kapcsolatban.
Persze ezeket meg is kellene valakinek valósítania, nomeg egyébként
sem érdekel abszolute senkit.
boca:
Jók a képek nagyon! Még mindig irigyellek...
balint:
Még jó, hogy nem én sütöttem el ezt a poént...
Lifestyle:
Hogyhogy 2-3 hete alszik a garázsban? Azóta nem használtad a kerót?
És csak a teló miatt? Annyira azért nem rossz, hogy használni ne lehetne!
Vagy zsírújként akarod elpasszolni? Vagy mi?
Jankó:
Hát ember, ha neked véleményed van, az mindig nagyon szélsõséges.
Vagy legalábbis itt én eddig ilyet olvastam. Ne temesd el rögtön az
egész CUBE márkát plíz! Lehet az valami kisebb hiba is, ahogy VV is
felsorolta. Csak nem a váz tán!
Értem én, hogy sok pénzt adtál (adtunk) ki érte, de sajnos tapasztalatom
szerint ma már sokszor ennek fejében sem kapsz tökéletes terméket.
Hozzá kell tegyem, nekem eddig semmi bajom nincs a bringával
(kopp-kopp-kopp).
Szóval szvsz nézz utána a dolgoknak, remélhetõleg csak valamelyik
olcsóbb darabnak a hibája okozza ezt nálad.
Nem tudom, hogy értetted, hogy neked vagy VV-nek van szülinapja,
de mindegy is. Akármelyikõtöknek van, annak sokboldogat! :beer:
Na, mindenkihez volt 1-2 kedves szavam. Ideje hazamenni.
T
tomtomtom:
Most vezetek egy hozzászólással XD, am valószínû a Szombatból nem lesz semmi, mert programom van, a lány meg ráér, tud az várni Tényleg jó lehet olyan helyen dolgozni, ami egyben mondjuk a hobby-d is.
A küllõk nekem se jönnek be pirosan, am sztem jól néz ki. Olyan mint az a tavaji monti, amibe mindenhol volt piros, kék, meg fehér (ha jól emlékszem). Kár hogy nincs ilyen összehasonlítólap a Cube oldalán, ahol meg tudnád nézni a változásokat a tavaji modellekhez képest...
Posted 2008. September 10. - 12:59
Elõször is megköszönném, ha ez a post nem kerülne be még több helyre. Az eddigi három is bõven elég. Másrészt, a hibában ludas lehet:
- külsõ gumi
- felni
- kormánycsapágy
- teleszkóp
- nem megfelelõ összeszerelés (kcs, teló, és/vagy külsõ)
- és feltéve, de meg nem engedve, hibás váz
Ezeket kell leellenõrizni.
Off:
OK, ígérem több helyre nem írom be. Bár gané módon meg kell jegyeznem: te magad is bizonyítod, hogy volt értelme, hiszen csak a harmadik után kaptam meg a tippjeidet, amiket egyébiránt köszönök szépen.
Kissé komolyabbra fordítva a szót: a magam, és néhány cimbim példájából is tudom, hogy sokan a fórumozók közül csak bizonyos topikokat látogatnak. Én meg elkeseredettségemben (ami nyilván érthetõ egy ilyen szívás után) nem szerettem volna egyetlen lehetõséget sem elszalasztani, ami esetleg a megoldáshoz vezethet. De nem akarok itt tolakodó/erõszakos lenni, mostmár tényleg befejezem.
Meg még boldog szülinapot is:cheers:!
On
Posted 2008. September 10. - 08:45
- külsõ gumi
- felni
- kormánycsapágy
- teleszkóp
- nem megfelelõ összeszerelés (kcs, teló, és/vagy külsõ)
- és feltéve, de meg nem engedve, hibás váz
Ezeket kell leellenõrizni.
Posted 2008. September 10. - 08:39
Elengedett kormány mellett a gép eleje nagyon durván szitálni kezd. 25-30 között esetlegesen, 30 fölött rendszeresen. 1-2 másodperc után az egész bringára átterjed a remegés, majd jönne a hatalmas zakó, ha gyorsan meg nem fognám a kormányt újra. (Ha autó csinálna ilyet, azonnal kivonnák a forgalomból.)
A kerekek központosak, középen és egy nyomon futnak. A kormánycsapágy rendben van. Vajon a váznak kell-e megköszönnöm ezt a kis életveszélyes apróságot, vagy a Suntour villának, aminek a lockoutja már újonnan sem mûködött és még a matricát sem sikerült egyenesen felrakni rá?
Jó lenne kitalálni az okot, hogy tudjam, csak 40e foritot buktam vagy 240-et... (Próbálkozzak-e villacserével, vagy az egész bicaj felejtõs?)
Akár így, akár úgy, nem kicsit vagyok csalódott a márkában. Ha a Suntour teló a valódi ok, akkor a gyártónak tudnia kellett volna, hogy ez a kategóriájú "termék" nem passzol egy olyan árú bicajba, amiért talán már Kogát is lehetett volna venni...
Még annyit hozzátennék, nem azért szoktam elengedett kormánnyal menni, mert én vagyok a faszagyerek. Ennél azért már szõrösebb a lábam... Csak jól esik néha kinyújtóztatni a derekemat meg a felsõtestemet.
Posted 2008. September 10. - 01:19
Itt Gyõrbe eladó egy RS Recon, Solo Air-es 100 mm-ert mozog, kb. 150 km-t futott 50-ért.
A Szombattal kapcsolatba, egy velem egykorú lány hívott meg, és csak úgy tekernénk a városba XD, de az ötlet jó, bár szerintem akkor inkább a gyárba kéne eltekerni így többen
Posted 2008. September 09. - 21:52
de jó nektek hobbitok, hogy a munkátok egyben a hobbitoktomtomtom:
Most vezetek egy hozzászólással XD, am valószínû a Szombatból nem lesz semmi, mert programom van, a lány meg ráér, tud az várni Tényleg jó lehet olyan helyen dolgozni, ami egyben mondjuk a hobby-d is.
A küllõk nekem se jönnek be pirosan, am sztem jól néz ki. Olyan mint az a tavaji monti, amibe mindenhol volt piros, kék, meg fehér (ha jól emlékszem). Kár hogy nincs ilyen összehasonlítólap a Cube oldalán, ahol meg tudnád nézni a változásokat a tavaji modellekhez képest...
amúgy az a bringa tudhat akármit, de promós célokon kívül szerintem nem életképes a festése. figyelemfelkeltõ, de már túl sok. mert a felszereltséggel nem lenne gond:)
Posted 2008. September 09. - 21:23
Posted 2008. September 09. - 18:25
Posted 2008. September 08. - 23:16
OK, módosítani szeretnék.
Szóval én, mint hozzá nem értõ laikus nem látok lényegi változást a
modellpalettán. De szerencsére vannak hozzáértõk, és õk el tudják
mondani a lámáknak, hogy mit nem látnak.
Majd igyexem utánanézni ennek a sok-sok varázsszónak, amit írtál.
Egyedül a Sting rugóút növekedése, ami teljesen tiszta. A többivel meg
nem akarlak fárasztani.
Majd a neten. Bár sajnos németül abszolute nem értek. A Cube angol
oldala meg sajnos nem teljesen angol, német-angol keverék. A németen
sokkal több info van, csak azt nem értem.
Irigyellek. Ez a meló számomra sokkal érdekesebbnek tûnik, fõleg
ha ilyen embereket lehet megismerni közben.
Amit írtál szerintem nem nagyképûség, a többi fórumtéma közt is
olvasgatok, és onnan is lejön, hogy elég sokmindent tudsz a bringákról.
Köszi mégegyszer a válaszokat!
kela14:
Nem csúnya az, csak kicsit szokatlan. Igaz, a piros küllõk nekem sem
jönnek be. Bár gondolom, kerülnek annyiba azok a küllõk, mint az én
fél bringám.
boca:
Ohh, kössz! Ez igazán nagylelkû.
Megkérdezem a hugom barátját, ha neki nincs meg, akkor lehet, hogy
élek a felajánlással.
kavics:
Meg kell mondjam, hogy én elõször a leányzóval foglalkoznék.
Vagy a kettõt jól összekötni, az a legjobb. Persze elõtte és utána
a hölggyel is kell foglalkozni!
céges dolog miatt voltam kinn eurobike-on, de a saját érdeklõdés ugyanugy megvan.
a képeim olyanok amilyenek, ha vittem volna fényképezõt és nem vagyok lusta, akkor lehettek volna jobbak.
a nyeregvázcsõ-felsõcsõ csatlakozás kialakitása szerintem puszta design, de fontos változások vannak: más linkplate, üreges nagyobb méretû tengelyen forog. meg 12 mm-eres syntace/liteville m12 átmenõtengely van minden vázban. a sting rugóútja ráadásul 120mm-re nõtt. illetve a láncvillák összekötése is megváltozott.
a kapcsolatom pedig onnan fakad, amikor a gyárban voltunk. kb egyidõsek vagyunk, és már az elsõ közös céges vacsorán könnyen találtunk közös hangot (jól beszélek németül, plusz nagyképûség nélkül állíthatom, hogy elég magas a kerékpár(alkatrész) ismeretem)
Posted 2008. September 08. - 21:13
Szia! Ezen a héten.Hát én szombaton kb 8-ig nem érek rá, tehát sztem egy fél 10-es találkozóban gondolkodom, de akit érdekel írjon privit, és ott megbeszéljük!Ha tudok addig szerezni villát (nagyon olcsó Reba,Recon,Tora esetleg R7) akkor mennék én is Valakinek van ezekbõl eladó max 45e ért? min 20-as nyakkal.
Boca mikor mennénk túrázni ?
Tomtomtom! Ha megírod melyik tavalyi bikemagra van szükséged, odaadom kölcsibe (remélem nem gond, de infók miatt én is tárolom õket). Ha így jó neked....