Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Írta 2008. október 15. - 23:14
A helyzet az, h a váltó problémád nem feltétlen garos dolog, mivel a váltó a simogatástól nem hajlik a kerék felé
VAlószínûleg az egyik "patkárakétkerékkelfelugrás" közben eldõltél a váltóra, aminek látható nyomai is vannak a váltón (a festék le van súrolva a váltó legkülsõ részén) , és a szervíz ezt biza csak pénzé csinálja meg, hacsak nem nagyon jófejek. A kattanás néha elõfordulhat, de csak úgy ahogy Tomtomtom mondta, azaz a pedálon éppenhogy csak érezni, nem fordul negyedeket!
SZtem vidd a garos helyre, mert náluk vetted, biztos szívesebben megnézik, mint akiket hanyagoltál a vásárlásnál:)
Írta 2008. október 15. - 20:59
Írta 2008. október 15. - 20:09
A kerék mozgást nemtom. A gyorszár nem laza?
Olyat néha (tényleg ritkán) az enyém is csinál, hogy tekerés közben
kattan egy elég rendeset, de a pedálon én csak kicsi moccanást
érzek ilyenkor. De mondom, ezt is ritkán.
Szerintem vidd el most a drágábba, és ha valami cserés, fizesd ki a
bevizsgálást, és go át a garos szervízbe, és legfeljebb valami hüje
dumát lenyomsz mellé, hogy pl. a tesód haverja dolgozik a másik
szervízbe és megnézte, és ez van. Vagy csak simán közlöd, hogy
megnézetted, ez a baja.
Gratula a bizihez!
Teljesen olyan hangja volt, mint amikor v.mi hozzáér a kerékhez.
Érdekes mert tulajdonképpen mozgott. Nem csak a gumi a keréken, hanem a felni is pár mm-ert.
A drágább de megbízhatóbb szervízbe, ... vagy oda ahol vettem, ...
Írta 2008. október 15. - 19:47
A hátsó váltó: Asszem rájöttem mi a gond vele, szóljatok ha nagy marhaság. Most ahogy néztem tekerés közben felûlrõl, elégg ferde. Úgy értem a kerék felé, befelé ferdül. Ez alapjában véve nem gond, mert a lánc ugye ráfut, az meg rávezeti a fogaskerekekre A baj ott van amikor a panasz is. Mikor kicsit erõsebben tekerek, több az erõ, a lánc megfeszûl és az elmélet szerint visszahajlítja egy kicsit a váltót, mert hogy így hogy ferde, tulajdonképpen kerül a lánc, (ezért lehet az is hogy minden 8. láncszem nem tud beleilleszkedni megfelelõen a fogak közé, és csak késöbb ugrik csak bele, így egy folyamatos zakatolást hallatva .) Na, szal mikor feszül a lánc, visszahajlítja a váltót, erre az ugye a beállítottól eltérõen fog álnni, és félrevezeti a láncot. A baj csak akkor van mikor az visszaugrik a heléyére, egy nagy kattanás és rántással kísérve. Így a pedál is ugrik egy nagyot, ami nem kellemes. Kb ennyi sztem, jöhetnek a vélemények.
A megoldás az lesz, hogy elmondom a panaszokat, meg a gyanút a szerelõnek, õ meg csinál amit tud. A kérdésem hogy szerintetek hova vigyem? A drágább de megbízhatóbb szervízbe, ahol még nincs tapasztalatom, csak vélemények, vagy oda ahol vettem, ugye ott garis a bicó, hogyha van v.mi amit cserélni kell akkor azt ott kéne. Tehát a mérvadó az hogy vajon kell-e csere?
Ma megkaptam a nyelvvizsga bizim. Szép
Írta 2008. október 15. - 12:48
Lájtosan, nyugisan. A téli tespedés után egyébként sem
szabad rögtön a közepébe csapni a lecsónak.
Hûhûûû készüljetek:P
Írta 2008. október 14. - 22:10
Írta 2008. október 14. - 22:01
Telóról semmi hír de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD
kavics:
Hogyhogy semmi hír? Hát meddig tart ez? Miért nincs még meg?
Vagy ha nem tudták biztosan, hogy tudnak hozni ilyet, akkor miért
vették fel simán a rendelésedet? Nem értem...
köszönöm a dicséretet, de azért nem kell túlértékelni a képet.
gabor:
Nekem tetszik nagyon ez a kép. Bár ITval foglalkozom, de a graf.
résszel sosem foglalkoztam, úgyhogy csak nyomokban sejtem, amit
a kép elkészítésérõl írtál.
A színes képeken is nagyon szép a bringa.
Én a 2009-es Pelotont néz(t)em, ...
Gabe:
És van már döntés? Ha jól olvastam Specit is nézegetsz.
Melyik lesz?
Jövõ nyáron, vagy tavasszal kéne egy össznépi bükki 2 napos talit csinálni...
boca:
Jó ötlet, én is támogatom!
Majd Hami segítségével kitaláljuk, hogy mit és hol.
Írta 2008. október 14. - 21:35
Lifestyle! Ha jó lesz az idõ felõlem mehetünk... Egy laza Normafa-Rekettyés-Normafa?
Vasárnap benne vagyok.. Torat lekell tesztelni Csak kijöttem a formából ez most ilyen laza tekerés lesz, ha így is benne vagy akkor részemrõl is mehetünk
Írta 2008. október 14. - 21:34
Én a 2009-es Pelotont néz(t)em, színben épp a kontrasztja ennek, a 2009-es attempt viszont szinte ugyanilyen, az is esélyes. Szép bringa, sok közös km-t.
ÚÚÚÚ szép az az outi! Nemhiába, aki tud, az tud!
nem ok nélkül mondják, hogy a fekete kényes szín... bár ez inkább olyan ízlések és pofonok téma, hiszen azt a napi pár percet igazán rá lehet szánni a pucerájra.
mára tényleg elköszönök, köszönöm a jófej hozzászólásokat.
Írta 2008. október 14. - 21:25
Más! Jövõ nyáron, vagy tavasszal kéne egy össznépi bükki 2 napos talit csinálni...olyan occsó fajtát: sátras táborozós stb.
Azért a tekerésen lenne a hangsúly meg azon, hogy összehaverkodjunk még jobban, és megismerjük egymást
Írta 2008. október 14. - 21:24
Írta 2008. október 14. - 21:24
nem, ez még egy relatív új hobbi és hogy késõbb mivé fajul, azt még nem látom elõre. mindenesetre azért a megérzésem azt súgja, hogy elõbb-utóbb ilyenrõl is lehet, illetve lesz szó... :chin: majd meglátjuk!
és köszönöm a dicséretet, de azért nem kell túlértékelni a képet.
persze, ha valakit érdekel, ezek készültek még róla:
http://www.flickr.co...ting/tags/cube/
egyelõre nincs sok, de majd idõvel...
szép estét!
Hello!
Üdvözöllek a fórumban Én is örülök hogy egy outis is van köztünk Szoktál versenyekre járni?
Ma megpróbáltam megszerelni a bicóm, de nem nagy sikerrel, mert ez a váltó más mint a régim. Elviszem szervízbe hogy csinálják meg, meg úgyis kell már centríroztatás. Igaz hogy már fel tudok ugrani mindkét kerékkel a járdára, de ugye volt egy idõszak amíg még nem ment A féket még be tudtam állítani, mert az nem nagy tudomány. Telóról semmi hír de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD
Ja és a kép nagyon király!
Írta 2008. október 14. - 21:23
Írta 2008. október 14. - 21:05
Üdvözöllek a fórumban Én is örülök hogy egy outis is van köztünk Szoktál versenyekre járni?
Ma megpróbáltam megszerelni a bicóm, de nem nagy sikerrel, mert ez a váltó más mint a régim. Elviszem szervízbe hogy csinálják meg, meg úgyis kell már centríroztatás. Igaz hogy már fel tudok ugrani mindkét kerékkel a járdára, de ugye volt egy idõszak amíg még nem ment A féket még be tudtam állítani, mert az nem nagy tudomány. Telóról semmi hír de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD
Ja és a kép nagyon király!
Írta 2008. október 14. - 20:11
monti, vagy outi: talán nem baj az, ha néha kissé szélesedik a paletta. ki tudja, talán van rá némi esély, hogy rajtam kívül is még van pár kósza cube outis az országban...
/off
a kép szerkesztve lett, de nem nyúltam hozzá nagyon. gyakorlatilag úgy képzeld el, hogy fogtam az eredeti (színes) képet, majd feltettem vágólapra. a szerkesztõben lévõ képet közben átállítottam szürkeskálásra, majd visszaállítottam ugyanúgy színesre, de ugye ilyenkor már nem jönnek vissza a színek. létrehoztam egy új képréteget a meglévõ (szürke) alatt és belemásoltam a vágólapon szereplõ színeset, majd ezt követõen a szürke rétegrõl egy radír eszközzel kitöröltem azokat a részeket, ahol a piros látszik. így szépen elõjöttek a piros helyek. (bár ennek a színkiemelésnek van egyszerûbb módja is, de így legalább érzem, hogy élek. )
/on
csak gondoltam, hova máshova illene igazán, ha ide nem?
Hehe, ez jó. Sok sikert hozzá! Bár ismerve az embereket, ha ebbe
belekezdessz, szerintem többet nem fogunk itt látni téged.
De azért én drukkolok neked!
Nagyon szép a bicód, gratulálok hozzá!
Eddig leginkább montisok voltunk itt, így én örülök, hogy egy
o.útis ember is csatlakozott.
Hogy csináltad a képet, valami képszerkesztõvel? Jól néz ki nagyon!
Írta 2008. október 14. - 19:49
belekezdessz, szerintem többet nem fogunk itt látni téged.
De azért én drukkolok neked!
Nagyon szép a bicód, gratulálok hozzá!
Eddig leginkább montisok voltunk itt, így én örülök, hogy egy
o.útis ember is csatlakozott.
Hogy csináltad a képet, valami képszerkesztõvel? Jól néz ki nagyon!
szép jó estét kívánok!
remélem, nem veszitek rossz néven, ha jó erõs öt hónap várakozás után kicsit büszkélkedek az új bringával. (bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy már megvan két hónapja, azonban csak most találtam rátok...)
mindenesetre örülök, hogy azért szépen pörög a fórum. és hogy ez így is maradjon, holnaptól szépen elkezdem kihúzigálni az embereket az autóikból, azzal a felkiáltással, hogy „nem érted? a kocka felszabadít!”
Írta 2008. október 14. - 19:22
remélem, nem veszitek rossz néven, ha jó erõs öt hónap várakozás után kicsit büszkélkedek az új bringával. (bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy már megvan két hónapja, azonban csak most találtam rátok...)
mindenesetre örülök, hogy azért szépen pörög a fórum. és hogy ez így is maradjon, holnaptól szépen elkezdem kihúzigálni az embereket az autóikból, azzal a felkiáltással, hogy „nem érted? a kocka felszabadít!”
Írta 2008. október 14. - 07:22
Lehet tavasszal kellene összeröffenni.
Mi szombaton megyünk kicsit a Bükkbe, mert utánna már hideget jósolnak:(
Írta 2008. október 13. - 23:02
A Cube-s összeröffenést mikor hozzuk össze ? Már van villám is egy Tora 302-es személyébe, és még napközbe gyönyörû idõ van... Boca? és még akik Bp-n és körülötte laknak ? Van kedvetek vasárnap? nekem sajna a szombat nem jó...
Írta 2008. október 13. - 19:46
Végre valami történt ezen a téren is a hivatalos oldalon.
Remélem a többi cuccot is hamarosan felpakolják.
Mondjuk el tudtam volna képzelni, hogy a termékekre külön is
lehet klikkelni, ahol még több kép és adatok (pl méret) vannak
az adott cuccról.
Köszi Hami!
Ha lesznek újabbak, jöhetnek!