Kössz a hasznos infókat a választáshoz!A Cube-nál párossával vannak a mértetek (20",22"), 193Cm-hez elég nehéz választani, sztem fel kellene ülnöd egy 20"-osra, és ha a kormányt nem érzed túl közelinek, akkor jó, ha közel van a kormány, akkor 22".
Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Írta 2008. október 19. - 18:03
Írta 2008. október 19. - 10:22
Nagyon normális volt az ottani szerelõ, pedig nem kellett volna velem foglalkoznia, beállítás közben sokat beszélgettünk, õ is megerõsítette azt amit gyanítottam: egy adott bringán megéri, ha egyfajta szett van rajta. pl az enyémen következõ összeállítás van: xt hátsó láncátdobó, deore fogaskoszorú, deore váltókarok.
Jobb lett volna, ha az egész xt pl. Természetesen tudom, ezt az eladhatóság miatt csinálják így, de ez nem jó. Nem itt kéne az árból faragni, de itt lehet a legjobban...
Írta 2008. október 19. - 02:20
Ugyancsak köszi a részletes magyarázatot, ez így világos is és érthetõ.
Én is ezt a részét nem értem igazán, amit Hami is kérdez.
Szerintem is az lehet a dologban, amit Kavics ír, hogy a saját
készletükbõl akarnak valamitõl megszabadulni.
Amivel akár még jól is járhatsz Kavics, ha találsz megfelelõt, és
a szájhuzigálással esetleg el tudsz érni egy kis plusz kedvezményt.
De ha most kéri KAvics boltja a telót, és az még megvan a másik (bizós) boltba, akkor azt VISSZA KELL VINNIÜK, vagy fizessék KI!!!!!!!!
Így van Rob?
Úgyhogy nem értem hol itt a várakozási idõ?
KAvicsnak kell---> Kérjük vissza bizóból:)
Írta 2008. október 18. - 21:20
A bosszantó csak az hogy amikor megvettem a telót külön megkérdeztem hogy kifizessem-e rögtön a teljes összeget, mert ugye akkor az itteni boltnak már nem érdeke feltartóztatni többé, de mondták hogy nem nem, jó akkor nem Így viszont 2 boltnak sem érdeke hogy megkapjam azt a telót! a nagykernek meg tökmindegy hova adja el... ennyit a vevõközpontúságról
Boca: arra gondoltam hogy mit csináltál a ferde váltóddal? Ki kellett cserélni? Vagy ez garis? Te mit csináltál.
Írta 2008. október 18. - 20:52
igy van ahogy irod. a várakozási idõ ott van, hogy ha egy vidéki boltról beszélünk, az nem szereti pénzért visszaküldeni a telót, csak akkor ér vissza, ha az adott boltos jön pestre egyéb okból. ez eltarthat akár egy hétig is (legtöbb vidéki hetente egyszer jön - már aki jön) és innen még egy nap, mire oda ér, ahol meg lett rendelve.De ha most kéri KAvics boltja a telót, és az még megvan a másik (bizós) boltba, akkor azt VISSZA KELL VINNIÜK, vagy fizessék KI!!!!!!!!
Így van Rob?
vagy persze ha nincs meg, akkor repül a számla.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 18. - 18:36
Így van Rob?
Írta 2008. október 18. - 18:26
adva van egy nagyker, meg 2 kisker (A és
egyik, ahol meg akarod venni a villát (A), de nincs belõle
a másik meg (, aki szintén nem tartana ilyet (mert se az elsõ, se a második bolt nem hajlandó fizetni valamiért, hogy eladja. nekik csak úgy jó, hogy ha kell elhozza a nagykerbõl, addig meg finanszirozza a nagyker) szóval a másik ( meg elkéri bizományba, hogy ugyan ne a nagykerben álljon a polcon, hanem nála. nem fizet érte, csak ott van. hivatalosan a nagyker tulajdonát képezi. namost a boltosod (A) bemegy a nagykerbe, de a villa a másik boltban ( van.
2 lehetõség van:
- visszakéri a nagyker, visszakapja, elküldi a boltodnak (A)
- visszakéri a nagyker, de nincs már meg, mert a kedves boltos ( "elfelejtette" elmondani, hogy eladta.
amit ki akarok hozni a történetbõl: szokás a nagykert szidni, pedig a kisker az, aki azt sem tudja megmondani, mennyit ad el jövõre, illetve semmit nem szeret megvenni. mert azt tárolni kell, finanszírozni kell, adott esetben akár le is kell értékelni. és ilyenkor jönnek elõ az ilyen történetek.
ha a boltod (A) megvette volna év elején ezt a villát, most nem lenne gond.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 18. - 17:20
Akkor mi itt a baj? Adja el neked. Nem értem ezt a bizományosdit...
RockShox-ból a Tora a hasonló árkategória.
Nem írom ide, inkább küldök priv-ben egy linket. Nem akarok
esetlegesen szabályt szegni.
Hát képzeld, azért nem jön a teló mert most épp ki van adva bizományiba, és próbálja v.ki eladni. Ha sikerül neki hiába vártam, ha nem akkor meg sokat vártam.
Írta 2008. október 18. - 16:29
Ez igazából a canga vázától is függhet. Pl én 186 cm vok, és mégis 20"-os a kockám, de pl a Maliból elég volt a 18"-os. Az, hogy a kormány milyen messze van tudod variálni hoszabb-rövidebb kormányszárral...A Cube-nál párossával vannak a mértetek (20",22"), 193Cm-hez elég nehéz választani, sztem fel kellene ülnöd egy 20"-osra, és ha a kormányt nem érzed túl közelinek, akkor jó, ha közel van a kormány, akkor 22".
Kavics! Bocsi, de hiába keresek vissza, elvesztettem a fonalat... Mit, hogy oldottam meg? (bocsi)
Írta 2008. október 18. - 12:44
Tom: Ma felhívtam a boltot. Hát képzeld, azért nem jön a teló mert most épp ki van adva bizományiba, és próbálja v.ki eladni. Ha sikerül neki hiába vártam, ha nem akkor meg sokat vártam. Ez az egy van Mo.-on belõle (röhely), szal sztem nem várok, választok egy hasonlót akár más márkábol is, vagy lehet rendelem azt is ugyan úgy, csak már legyen v.mi. Meg én 2008-ast rendeltem ugye, dehát ki tudja mióta vár már az a szegényke hogy eladják. Azt meg ugye nem tudják mondani hogy adja vissza, vagy mittomén, ehhez nem értek, a bizományi se teljesen tiszta... Nem tudtok v.mi hasonló tudású, hasonl árú telót. Amit rendeltem aaaz:
Manitou Slate Elite
Am ugyan az mint Axel elite, csak ennek vastagabbak a becsúszói 1.4 mm-el és 1000 Ft-al többe kerül , de tökugyanaz. RS-ba mi van ami ilyen kategóriájú? Azokat nem ismerem... ja és 35 900 Ft az ára
Írta 2008. október 18. - 10:03
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. október 18. - 09:14
Írta 2008. október 17. - 23:44
Írta 2008. október 16. - 20:45
felszökik a még elképesztõbb 105-re!
... csak ez bosszantó... tudod az ember elhatározza, hogy igen! kiadok rá annyi pénzt! Aztán csak vár...
... ha csapda volna, akkor a csapdát állító tudná hogy van annyi esze hogy nem dõl be, mert túl egyszerû ...
Hát ezt jól levezetted. Már majdnem elvesztettem a fonalat...
És mi lenne, ha a biztonság kedvéért mégis lezárnád, és ráragasztanád
egy cetlire, hogy "Csapda!!!".
Aztán had matekozzon rajta, hogy most akkor mi van!
Egyébként megértem a telóval kapcsolatos problémát, jogos.
De azért irígylem az alacsony vérnyomásodat. Nekem a legnyugodtabb
állapotomban is magasabb 105nél. Még szerintem mikor alszok is.
Pedig én sem vagyok egy idegbeteg tipus.
Írta 2008. október 16. - 20:37
Amúgy nem vagyok nagyon idegeskedõs típus, csak ez bosszantó... tudod az ember elhatározza, hogy igen! kiadok rá annyi pénzt! Aztán csak vár... csak vár és mire elérnél oda hogy meg is kapod a cuccot, már sajnálod rá a pénzt Persze, csak azért mert ennyi idõ alatt jön egy csomó dolog amire költhetnéd, nem arról van szó hogy meggondoltad magad a vásárlásban, csak már túl akarsz rajta lenni (nehogy bûntudatom legyen).
Boca: VÉGRE! egy emberi lény aki megérti mirõl dumálok. Nekem a képembe mondták hogy az "lehetetlen" Ráhagytam, hogy, biztosan igazazd van, én tévedek, mert még egy betûvel se érdemel többet És boca, mi a megoldás??? Te mit csináltál? Ha újat vennék, akkor egy darabig váratna magára a lakat, igaz nagyon ritkán teszem le bárhova, ha mégis akkor meg nem zárom le XD. (Gondolván hogy majd a rabló azt fogja gondolni hogy, ez tuti csapda, mert zár nélkül, falnak döntve, elhagyatott helyen...áhhh, ez így túl könnyû, és mivel tolvajról van szó, feltételezem az IQ hányadosa nem haladja meg azt a szintet hogy továbbgondolja hogy, ha csapda volna, akkor a csapdát állító tudná hogy van annyi esze hogy nem dõl be, mert túl egyszerû) Tehát lezárás probléma letudva
Más vélemény? Mármint a váltóra
Írta 2008. október 16. - 19:41
Remélem lenyugodtál azóta.
Nem tudom, azért nem esküszöm meg rá, hogy ezt a nyáron fizetõs
dolgot ilyen simán beveszik majd.
Az a minimum hogy megértik hogy majd nyáron fizetek, mert ugye most karácsony lesz, mikor rendeltem volt rá pénzem (szeptember eleje) most mge nincs. Ez van. Huh, le kéne nyugodnom.... iszok egy teát, a mai adag még úgyis kimaradt
Írta 2008. október 16. - 19:04
Írta 2008. október 16. - 16:14
Az én problémám akkor jelentkezik mikor nem váltok és ezt kb 3x el is mondtam neki... Szerintem oda fogom vinni ahol tudnak szerelni, még ha nem is örülnek neki hogy nem náluk vettem. A baj csak az hogy ott az hogy pl szétszedik a középtengelyt, mert valami furcsa hangot hallottál az 2500 Ft Egy váltóállítás is ennyi sztem, ha meg még centríroztatás... bele se merek gondolni. Rablás.
Na, jó, szal ennyi. Tom, a telót nem tudom miért nem bírják beszerezni, de bemegyek azt rájuk borítom az asztalt Szerintem nem az õ hibájuk
(bár akkor kié lenne ???), mindenesetre azért nem hagyom szó nélkül az ügyet. Mire ideér az új telóm, lejár a régi garanciája... elképesztõ. Az a minimum hogy megértik hogy majd nyáron fizetek, mert ugye most karácsony lesz, mikor rendeltem volt rá pénzem (szeptember eleje) most mge nincs. Ez van. Huh, le kéne nyugodnom.... iszok egy teát, a mai adag még úgyis kimaradt
Írta 2008. október 16. - 13:46
Váltókar csere is volt...
Írta 2008. október 15. - 23:26
Már persze ha õk is forgalmaznak Cube-ot.
... biztos szívesebben megnézik, mint akiket hanyagoltál a vásárlásnál:)