Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
KAvics:
A helyzet az, h a váltó problémád nem feltétlen garos dolog, mivel a váltó a simogatástól nem hajlik a kerék felé :)
VAlószínûleg az egyik "patkárakétkerékkelfelugrás" közben eldõltél a váltóra, aminek látható nyomai is vannak a váltón (a festék le van súrolva a váltó legkülsõ részén) , és a szervíz ezt biza csak pénzé csinálja meg, hacsak nem nagyon jófejek. A kattanás néha elõfordulhat, de csak úgy ahogy Tomtomtom mondta, azaz a pedálon éppenhogy csak érezni, nem fordul negyedeket!
SZtem vidd a garos helyre, mert náluk vetted, biztos szívesebben megnézik, mint akiket hanyagoltál a vásárlásnál:)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
az új cube-okban levõ xpw1600-as dt kerekek milyen alaktrészekbõl állnak?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Nem a fékhez ér hozzá a felni?
A kerék mozgást nemtom. A gyorszár nem laza?
Olyat néha (tényleg ritkán) az enyém is csinál, hogy tekerés közben
kattan egy elég rendeset, de a pedálon én csak kicsi moccanást
érzek ilyenkor. De mondom, ezt is ritkán.

Szerintem vidd el most a drágábba, és ha valami cserés, fizesd ki a
bevizsgálást, és go át a garos szervízbe, és legfeljebb valami hüje
dumát lenyomsz mellé, hogy pl. a tesód haverja dolgozik a másik
szervízbe és megnézte, és ez van. Vagy csak simán közlöd, hogy
megnézetted, ez a baja. :)

Gratula a bizihez! :D

Teljesen olyan hangja volt, mint amikor v.mi hozzáér a kerékhez.
Érdekes mert tulajdonképpen mozgott. Nem csak a gumi a keréken, hanem a felni is pár mm-ert.

A drágább de megbízhatóbb szervízbe, ... vagy oda ahol vettem, ...

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Hello! Ma tekertem egy kört. Érdekes hangokat hallottam a hátsókerék felõl, de csak kanyarba, akkor se mindig, csak ha épp kijöttem egy kanyarból Teljesen olyan hangja volt, mint amikor v.mi hozzáér a kerékhez. Nagyon furi. Utána arra gyanakodtam hogy a tengely mozog. Leültem egy padhoz, erõbõl megmozgattam a kereket, úgy hogy fogtam közben a nyerget satabilan. Érdekes mert tulajdonképpen mozgott. Nem csak a gumi a keréken, hanem a felni is pár mm-ert. Ez nem elég hogy bármihez is hozzáérjen, de még éreztem is a nyeregben hogy v.mi surlódik (mármint mikor tekertem). Mostmár tényleg elviszem szervízbe.

A hátsó váltó: Asszem rájöttem mi a gond vele, szóljatok ha nagy marhaság. Most ahogy néztem tekerés közben felûlrõl, elégg ferde. Úgy értem a kerék felé, befelé ferdül. Ez alapjában véve nem gond, mert a lánc ugye ráfut, az meg rávezeti a fogaskerekekre :P A baj ott van amikor a panasz is. Mikor kicsit erõsebben tekerek, több az erõ, a lánc megfeszûl és az elmélet szerint visszahajlítja egy kicsit a váltót, mert hogy így hogy ferde, tulajdonképpen kerül a lánc, (ezért lehet az is hogy minden 8. láncszem nem tud beleilleszkedni megfelelõen a fogak közé, és csak késöbb ugrik csak bele, így egy folyamatos zakatolást hallatva :D.) Na, szal mikor feszül a lánc, visszahajlítja a váltót, erre az ugye a beállítottól eltérõen fog álnni, és félrevezeti a láncot. A baj csak akkor van mikor az visszaugrik a heléyére, egy nagy kattanás és rántással kísérve. Így a pedál is ugrik egy nagyot, ami nem kellemes. Kb ennyi sztem, jöhetnek a vélemények.

A megoldás az lesz, hogy elmondom a panaszokat, meg a gyanút a szerelõnek, õ meg csinál amit tud. A kérdésem hogy szerintetek hova vigyem? A drágább de megbízhatóbb szervízbe, ahol még nincs tapasztalatom, csak vélemények, vagy oda ahol vettem, ugye ott garis a bicó, hogyha van v.mi amit cserélni kell akkor azt ott kéne. Tehát a mérvadó az hogy vajon kell-e csere?

Ma megkaptam a nyelvvizsga bizim. Szép :)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Nana! Csak óvatosan! Nem bélkihajtósat akarok! :D
Lájtosan, nyugisan. A téli tespedés után egyébként sem
szabad rögtön a közepébe csapni a lecsónak. :)

Hûhûûû készüljetek:P

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Hûhûûû készüljetek:P

Valóbban szép Országúti, a piros szép szín:)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Telóról semmi hír :( de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD

kavics:
Hogyhogy semmi hír? Hát meddig tart ez? Miért nincs még meg?
Vagy ha nem tudták biztosan, hogy tudnak hozni ilyet, akkor miért
vették fel simán a rendelésedet? Nem értem...

köszönöm a dicséretet, de azért nem kell túlértékelni a képet. :D

gabor:
Nekem tetszik nagyon ez a kép. Bár ITval foglalkozom, de a graf.
résszel sosem foglalkoztam, úgyhogy csak nyomokban sejtem, amit
a kép elkészítésérõl írtál. :)
A színes képeken is nagyon szép a bringa.

Én a 2009-es Pelotont néz(t)em, ...

Gabe:
És van már döntés? Ha jól olvastam Specit is nézegetsz.
Melyik lesz? :)

Jövõ nyáron, vagy tavasszal kéne egy össznépi bükki 2 napos talit csinálni...

boca:
Jó ötlet, én is támogatom!
Majd Hami segítségével kitaláljuk, hogy mit és hol.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Lifestyle! Ha jó lesz az idõ felõlem mehetünk... Egy laza Normafa-Rekettyés-Normafa?

Vasárnap benne vagyok.. Torat lekell tesztelni :) Csak kijöttem a formából ez most ilyen laza tekerés lesz, ha így is benne vagy akkor részemrõl is mehetünk :)
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

pintergabor

pintergabor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Én a 2009-es Pelotont néz(t)em, színben épp a kontrasztja ennek, a 2009-es attempt viszont szinte ugyanilyen, az is esélyes. Szép bringa, sok közös km-t.

ÚÚÚÚ szép az az outi! Nemhiába, aki tud, az tud!

nem ok nélkül mondják, hogy a fekete kényes szín... bár ez inkább olyan ízlések és pofonok téma, hiszen azt a napi pár percet igazán rá lehet szánni a pucerájra.

mára tényleg elköszönök, köszönöm a jófej hozzászólásokat. :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
ÚÚÚÚ szép az az outi! Nemhiába, aki tud, az tud!

Más! Jövõ nyáron, vagy tavasszal kéne egy össznépi bükki 2 napos talit csinálni...olyan occsó fajtát: sátras táborozós stb.
Azért a tekerésen lenne a hangsúly meg azon, hogy összehaverkodjunk még jobban, és megismerjük egymást
" A Cube el van vetve! "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én a 2009-es Pelotont néz(t)em, színben épp a kontrasztja ennek, a 2009-es attempt viszont szinte ugyanilyen, az is esélyes. Szép bringa, sok közös km-t.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

pintergabor

pintergabor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
köszönöm szépen! :)

nem, ez még egy relatív új hobbi és hogy késõbb mivé fajul, azt még nem látom elõre. mindenesetre azért a megérzésem azt súgja, hogy elõbb-utóbb ilyenrõl is lehet, illetve lesz szó... :chin: majd meglátjuk!

és köszönöm a dicséretet, de azért nem kell túlértékelni a képet. :D
persze, ha valakit érdekel, ezek készültek még róla:
http://www.flickr.co...ting/tags/cube/
egyelõre nincs sok, de majd idõvel...

szép estét!

Hello!

Üdvözöllek a fórumban ;) Én is örülök hogy egy outis is van köztünk :) Szoktál versenyekre járni?

Ma megpróbáltam megszerelni a bicóm, de nem nagy sikerrel, mert ez a váltó más mint a régim. Elviszem szervízbe hogy csinálják meg, meg úgyis kell már centríroztatás. Igaz hogy már fel tudok ugrani mindkét kerékkel a járdára, de ugye volt egy idõszak amíg még nem ment :D A féket még be tudtam állítani, mert az nem nagy tudomány. Telóról semmi hír :( de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD

Ja és a kép nagyon király!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Lifestyle! Ha jó lesz az idõ felõlem mehetünk... Egy laza Normafa-Rekettyés-Normafa?
" A Cube el van vetve! "

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Hello!

Üdvözöllek a fórumban ;) Én is örülök hogy egy outis is van köztünk :) Szoktál versenyekre járni?

Ma megpróbáltam megszerelni a bicóm, de nem nagy sikerrel, mert ez a váltó más mint a régim. Elviszem szervízbe hogy csinálják meg, meg úgyis kell már centríroztatás. Igaz hogy már fel tudok ugrani mindkét kerékkel a járdára, de ugye volt egy idõszak amíg még nem ment :D A féket még be tudtam állítani, mert az nem nagy tudomány. Telóról semmi hír :( de most ne is legyen, mert jön a karácsony és nem lesz pénzzem kifizetni XD

Ja és a kép nagyon király!

pintergabor

pintergabor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hát igen, valószínûleg ilyen mentalitást eredményezne, ebben egyetértünk... :)

monti, vagy outi: talán nem baj az, ha néha kissé szélesedik a paletta. ki tudja, talán van rá némi esély, hogy rajtam kívül is még van pár kósza cube outis az országban... :)

/off
a kép szerkesztve lett, de nem nyúltam hozzá nagyon. gyakorlatilag úgy képzeld el, hogy fogtam az eredeti (színes) képet, majd feltettem vágólapra. a szerkesztõben lévõ képet közben átállítottam szürkeskálásra, majd visszaállítottam ugyanúgy színesre, de ugye ilyenkor már nem jönnek vissza a színek. létrehoztam egy új képréteget a meglévõ (szürke) alatt és belemásoltam a vágólapon szereplõ színeset, majd ezt követõen a szürke rétegrõl egy radír eszközzel kitöröltem azokat a részeket, ahol a piros látszik. így szépen elõjöttek a piros helyek. (bár ennek a színkiemelésnek van egyszerûbb módja is, de így legalább érzem, hogy élek. :) )
/on

csak gondoltam, hova máshova illene igazán, ha ide nem?

Hehe, ez jó. Sok sikert hozzá! Bár ismerve az embereket, ha ebbe
belekezdessz, szerintem többet nem fogunk itt látni téged. :D
De azért én drukkolok neked! :)
Nagyon szép a bicód, gratulálok hozzá!
Eddig leginkább montisok voltunk itt, így én örülök, hogy egy
o.útis ember is csatlakozott.
Hogy csináltad a képet, valami képszerkesztõvel? Jól néz ki nagyon!
:)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Hehe, ez jó. Sok sikert hozzá! Bár ismerve az embereket, ha ebbe
belekezdessz, szerintem többet nem fogunk itt látni téged. :D
De azért én drukkolok neked! :)
Nagyon szép a bicód, gratulálok hozzá!
Eddig leginkább montisok voltunk itt, így én örülök, hogy egy
o.útis ember is csatlakozott.
Hogy csináltad a képet, valami képszerkesztõvel? Jól néz ki nagyon!
:)

szép jó estét kívánok!

remélem, nem veszitek rossz néven, ha jó erõs öt hónap várakozás után kicsit büszkélkedek az új bringával. (bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy már megvan két hónapja, azonban csak most találtam rátok...)

mindenesetre örülök, hogy azért szépen pörög a fórum. és hogy ez így is maradjon, holnaptól szépen elkezdem kihúzigálni az embereket az autóikból, azzal a felkiáltással, hogy „nem érted? a kocka felszabadít!” :)

pintergabor

pintergabor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
szép jó estét kívánok!

remélem, nem veszitek rossz néven, ha jó erõs öt hónap várakozás után kicsit büszkélkedek az új bringával. (bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy már megvan két hónapja, azonban csak most találtam rátok...)

Feltöltött kép

mindenesetre örülök, hogy azért szépen pörög a fórum. és hogy ez így is maradjon, holnaptól szépen elkezdem kihúzigálni az embereket az autóikból, azzal a felkiáltással, hogy „nem érted? a kocka felszabadít!” :)

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

Lehet tavasszal kellene összeröffenni.
Mi szombaton megyünk kicsit a Bükkbe, mert utánna már hideget jósolnak:(

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hello mindneki!

A Cube-s összeröffenést mikor hozzuk össze ? Már van villám is egy Tora 302-es személyébe, és még napközbe gyönyörû idõ van... Boca? és még akik Bp-n és körülötte laknak ? Van kedvetek vasárnap? nekem sajna a szombat nem jó...
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Nekem ilyen pénztárcám van, bebebeeeee!!!
:D
Végre valami történt ezen a téren is a hivatalos oldalon.
Remélem a többi cuccot is hamarosan felpakolják.
Mondjuk el tudtam volna képzelni, hogy a termékekre külön is
lehet klikkelni, ahol még több kép és adatok (pl méret) vannak
az adott cuccról.

Köszi Hami!
Ha lesznek újabbak, jöhetnek! :)

http://www.cube-bike...s_id_31681_.htm