Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszönöm az infókat! Párom tervezi, hogy jövõre beruház az XC-je mellé egy komolyabb össztelósba, azért érdekelt. Egyébként neki elég lenne a 120-125-ös rugóút, szóval inkább az AMS lenne jó neki. Ha én keresnék most bicajt, nekem simán Stereo lenne. :)

azért próbálj ki egyet ha tudsz, mielõtt megveszitek. ugye van összehasonlítási alapod, sztem meg fogsz lepõdni.
pároknak meg amúgyis vmi ilemi való : :)

http://www.specializ...s/9309-41_l.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

én is elgondolkoztam mikor a stereo-t vettem
geoban freeride-osabb, a rugóút valójában 145-150 körül van (mig a 125-ös ams erõsen progressziven 125) szóval jobban "nagybicikli" ami mellé kell egy merev cc gép is. nekem 12,65kg volt full xtr-rel, de amugy csak a váz 2970 taggal, ami nem könnyû. ha csak egy biciklid lehet, a 125-ös ams jobb kompromisszum.

Köszönöm az infókat! Párom tervezi, hogy jövõre beruház az XC-je mellé egy komolyabb össztelósba, azért érdekelt. Egyébként neki elég lenne a 120-125-ös rugóút, szóval inkább az AMS lenne jó neki. Ha én keresnék most bicajt, nekem simán Stereo lenne. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Egy kérdés. Próbáltam visszaolvasni kicsit, de nem találtam erre vonatkozóan semmit: az AMS 125 és a Stereo szériák között a hátsó felfüggesztés/rugózás technológiáján kívül mi az, amiben különböznek? A villák 100-140 mm-t mozognak, a hátsó rugóút is kb. azonos stb. Az ajánlott felhasználási terület más kissé? Ami feltûnt még, hogy a Stereo-n 2.4-es kerekek vannak, többihez meg laikus vagyok és/vagy nem hasonlíthattam össze elég körültekintõen. :)

én is elgondolkoztam mikor a stereo-t vettem
geoban freeride-osabb, a rugóút valójában 145-150 körül van (mig a 125-ös ams erõsen progressziven 125) szóval jobban "nagybicikli" ami mellé kell egy merev cc gép is. nekem 12,65kg volt full xtr-rel, de amugy csak a váz 2970 taggal, ami nem könnyû. ha csak egy biciklid lehet, a 125-ös ams jobb kompromisszum.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Szeva semmiho!
Elõvettem az idei Cube katalógust és a borítón pont a Stereo-val (meg egy AMS HPC-vel) találkoztam. Friss bringás(Cube-os:)) vagyok, de szerintem a Stereo freeride-osabb és carbon míg az AMS 125 inkább AM/maraton gép.De lehet, hogy tévedek.:)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy kérdés. Próbáltam visszaolvasni kicsit, de nem találtam erre vonatkozóan semmit: az AMS 125 és a Stereo szériák között a hátsó felfüggesztés/rugózás technológiáján kívül mi az, amiben különböznek? A villák 100-140 mm-t mozognak, a hátsó rugóút is kb. azonos stb. Az ajánlott felhasználási terület más kissé? Ami feltûnt még, hogy a Stereo-n 2.4-es kerekek vannak, többihez meg laikus vagyok és/vagy nem hasonlíthattam össze elég körültekintõen. :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Sziasztok! Lenne egy kérdésem az idei Cube-okkal kapcsolatban. Nem tudom, hogy a Ritchey cuccokat miért váltotta idén az FSA? Nem volt elég jó a Ritchey?

A Ritchey már csak a hírnevébõl él. Még a WCS sem az igazi. Tapasztalat. Az FSA-ról nem tudok nyilatkozni, mert az SRAm corp, így nem veszek olyat:D

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az idei Cube-okkal kapcsolatban. Nem tudom, hogy a Ritchey cuccokat miért váltotta idén az FSA? Nem volt elég jó a Ritchey?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
SLX hajtómûhöz gyárilag jár a középrész. Amennyiben nincs hozzá, akkor Shimano integrált hajtómûhöz való középrészt kell venni (68/73mm, angol menetes). Egyébként ha mondod a boltban, hogy mihez kell, tudni fogják.

xtoti

xtoti

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Szia!

A Tora mindenképp jó választás lehet, jó kis villa, én is ilyet fogok majd beépíteni egy másik cangába, de ez nem ide tartozik. Viszont használt villát csak óvatosan, nehogy sz@rt vegyél, és a késöbbiekben sz...pj vele....milyen teló van benne gyárilag?

Az Slx egy felsõközépkategóriás termékcsalád, nyugodtan belerakhatod a gépbe, és még kinézetre is szép, most ilyen van a párom AIM-jében.

Grat a cangához!

Köszönöm Neked is, hogy válaszoltál.
Villát természetesen újat szeretnék, csak nézegetem az apróhirdetéseket is. (na persze amire azt mondják, hogy új csak bringából bontott az könnyen lehet, hogy közel sem új)
Az SLX hajtókarhoz való középcsapágy ügyében nem tudsz esetleg segíteni? Mármint, hogy milyet kell hozzá pontosan vennem méretben?
Thx.:)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Szia!

A Tora mindenképp jó választás lehet, jó kis villa, én is ilyet fogok majd beépíteni egy másik cangába, de ez nem ide tartozik. Viszont használt villát csak óvatosan, nehogy sz@rt vegyél, és a késöbbiekben sz...pj vele....milyen teló van benne gyárilag?

Az Slx egy felsõközépkategóriás termékcsalád, nyugodtan belerakhatod a gépbe, és még kinézetre is szép, most ilyen van a párom AIM-jében.

Ha átforgattad a stucnit, és úgy kényelmesebb, egészségedre, a stucnik átfordíthatóak, persze van egy két kivétel, de a legtöbb az.

Én az M 485 és a 486 közt a tavalyi, illetve az idei verziót sejtem.....

Grat a cangához!

Nemcsak Budapesten, szerintem vidéken sem számolják be a használt cumókat a boltosok, itt az apró, használd ezt!!!! :)
" A Cube el van vetve! "

xtoti

xtoti

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Köszi a szívélyes fogadtatást.:)
Nekem is tetszik a tavalyi Attention is nagyon.:)
Villából a Reba már tényleg nagyon drága lenne nekem.
A Tora 318 SoloAir-ról van valami tapasztalat esetleg? Most épp ilyet láttam az apróban elég jó áron.
A hajtókart is itt találtam az aprók közt, újonnan árulja valaki ennyiért.(tényleg valaki ha tudna segíteni a középcsapágy kérdésben azt megköszönném...)
Jó lenne valahol beszámíttatni a gyári telót v. azt kb. mennyiért lehetne elpasszolni?
Egyébként jó a bringa csak a nyereg (nem szivacsos gatyóban) és a foggantyú (kesztyû nélkül) picit kemény, kényelmetlen nekem.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Üdv mindenkinek,

Most találtam ezt a CUBE fórumot. Jómagam is Cube tulajdonos vagyok 1 hete
...de nem baj ha többet is bír ha esetleg „bevadulnék”:)
...Olvastam is ma pl. egy SLX-et 22e-ért, az jó ár érte? .
A felni: Alex EN-24 disc, a fék pedig Shimano M486

Elõször is üdvöz légy, új CUBEos kolléga! :)
Remélem neked is annyi örömöt okoz majd a bringa, mint itt általában
mindenkinek!
Nekem tavalyi fehér Attention-öm van, de tetszik az ideinél, hogy
kicsit több benne a sötét szín. Szép. :)

A teló: ha esélyes a bevadulás, akkor szerintem mindenképpen
Recon, esetleg Reba, bár az kétségtelenül drágább.

Hajtás: szvsz jó kell legyen az SLX, de a középcsapágyról
mûszakilag hozzáértõbb fog tudni neked választ adni, nem én. :)
De hol láttad 22ért? merthogy az jó ár. bikemarket-en 34.5ért van.

A felszereltség: én most hirtelen a cube-bikes.hu-t néztem, azon
M485öt ír, asszem az is meg az M486 is szérián kívüli.

A felnit nem tudom, gondolom az is forma-forma.
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

xtoti

xtoti

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv mindenkinek,

Most találtam ezt a CUBE fórumot. Jómagam is Cube tulajdonos vagyok 1 hete (idei fehér Attention 20”-os méretben).:)
Pár nap használat után volna pár észrevételem és kérdésem. Már eleve úgy vettem a bringát, hogy tudtam a gyári teló nem sokáig lesz benne. Valamilyen RS Torát v. esetleg Recon-t szeretnék bele, mondjuk fehér színût preferálok ami leszûkíti valamelyest a kört.
Ti milyet ajánlanátok bele? (kb. 83 kg vagyok, lightos terep túrázásra, de nem baj ha többet is bír ha esetleg „bevadulnék”:)…)
Nézegetem az apróhirdetéseket is, most épp lecsúsztam egy új levegõs Recon-ról ami 45e volt és teljesen új. Van pár új, de bringából „bontott” teló is, csak ha jól mértem nekem min. 24cm-es nyakú kellene ami úgy látom elég ritka.
A másik amit majd cserélni akarok picit késõbb az a hajtómû, valamilyen Shimano octalinkesre. Olvastam is ma pl. egy SLX-et 22e-ért, az jó ár érte? Egyátalán „passzol” ehhez a bicajhoz? Mármint mûködésileg, és ha igen milyen méretû középcsapágyat kellene vennem hozzá? Mert látom van elég sok méret(hossz, átmérõ) és sajnos ezekkel kapcsolatban nagyon nem vagyok képben…
Bp.-en létezik olyan bolt ahol ilyen szinte új alaktrészeket beszámítanak az ott vásároltba aránylag korrekt áron?
Más:
A gyári stücnit én már másnap átforgattam (-6 fokra), nekem valahogy túl magas volt gyárilag a kormány(187cm vagyok), nem dõltem eléggé rá a kormányra, így most picit sportosabb és kényelmesebb nekem. Valamilyen hátrányt jelent ez egyébként a bringa használatára vonatkozóan?
Állítólag az utolsó darabot kaptam a nagykerbõl ebbõl a méretbõl. Azt vettem még észre, hogy a gyári specifikához képest 2 helyen is más alkatrész van az enyémen.
A felni: Alex EN-24 disc, a fék pedig Shimano M486
Ez nem tudom mennyire jobb v. nem jobb mintha a gyári leírásban szereplõk lennének.

Picit hosszú lett elnézést. Válaszokat, észrevételeket elõre is köszönöm.:)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
oldbike:
Majd írd már meg légy szíves, hogy hogyan alakult a garis dolog!
Idõben, hozzáállásban, csere ugyanaz-e mint volt, vagy te is
jobbat kaptál, mint Puzsi, meg ilyenek.
Csak a kíváncsiság kedvéért!

Köszi!

A cube vázakra 5 év a gari!

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Ennél a márkánál, vagy amúgy? Egyébként olvas vissza ;)

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mennyire volt kihúzva az a nyeregcsõ?...mert tipikusnak tûnik a törés

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Sok sikert hozzá!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Akkor remélem, gond nélkül megtörténik a garanciális csere.

Csak reméljük neki nem húzódik el annyira! Azért még van egy kis idõ a nyárból bosszantó lenne emiatt lemaradni róla. :(
Habár az is megtörténhet, hogy õ is hasonlóan jól jön ki a történetbõl, mint Puzsi! :)
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A cube vázakra 5 év a gari!

Akkor remélem, gond nélkül megtörténik a garanciális csere.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Jah jah, minden cube vázra 5 év van, az enyémre is anyi van!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO