Üdv mindenkinek,
Most találtam ezt a CUBE fórumot. Jómagam is Cube tulajdonos vagyok 1 hete (idei fehér Attention 20”-os méretben).
Pár nap használat után volna pár észrevételem és kérdésem. Már eleve úgy vettem a bringát, hogy tudtam a gyári teló nem sokáig lesz benne. Valamilyen RS Torát v. esetleg Recon-t szeretnék bele, mondjuk fehér színût preferálok ami leszûkíti valamelyest a kört.
Ti milyet ajánlanátok bele? (kb. 83 kg vagyok, lightos terep túrázásra, de nem baj ha többet is bír ha esetleg „bevadulnék”
…)
Nézegetem az apróhirdetéseket is, most épp lecsúsztam egy új levegõs Recon-ról ami 45e volt és teljesen új. Van pár új, de bringából „bontott” teló is, csak ha jól mértem nekem min. 24cm-es nyakú kellene ami úgy látom elég ritka.
A másik amit majd cserélni akarok picit késõbb az a hajtómû, valamilyen Shimano octalinkesre. Olvastam is ma pl. egy SLX-et 22e-ért, az jó ár érte? Egyátalán „passzol” ehhez a bicajhoz? Mármint mûködésileg, és ha igen milyen méretû középcsapágyat kellene vennem hozzá? Mert látom van elég sok méret(hossz, átmérõ) és sajnos ezekkel kapcsolatban nagyon nem vagyok képben…
Bp.-en létezik olyan bolt ahol ilyen szinte új alaktrészeket beszámítanak az ott vásároltba aránylag korrekt áron?
Más:
A gyári stücnit én már másnap átforgattam (-6 fokra), nekem valahogy túl magas volt gyárilag a kormány(187cm vagyok), nem dõltem eléggé rá a kormányra, így most picit sportosabb és kényelmesebb nekem. Valamilyen hátrányt jelent ez egyébként a bringa használatára vonatkozóan?
Állítólag az utolsó darabot kaptam a nagykerbõl ebbõl a méretbõl. Azt vettem még észre, hogy a gyári specifikához képest 2 helyen is más alkatrész van az enyémen.
A felni: Alex EN-24 disc, a fék pedig Shimano M486
Ez nem tudom mennyire jobb v. nem jobb mintha a gyári leírásban szereplõk lennének.
Picit hosszú lett elnézést. Válaszokat, észrevételeket elõre is köszönöm.