Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Van valakinek esetleg Country lite szériából Cube bringája? Vagy mindenki mtb-vel nyomul? :)
Csak mer egy olyan bringát akarok venni amit sokat használnék aszfalton is, balatont megkerülni meg ilyesmi túrák.. de néha lazább terepre, erdõbe is kimerészkednék.. Valami tanács?

kösziii

en hasznaltam ket es fel evig (overland disc) - szerelembringa volt :) nagyon szerettem, fantasztikusan egyben volt ket ev utan is. varos kornyeki terepeken mentem vele, de voltam bakonyban turazni is (ott razott mint a fene).

Feltöltött kép

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!

Van valakinek esetleg Country lite szériából Cube bringája? Vagy mindenki mtb-vel nyomul? :)
Csak mer egy olyan bringát akarok venni amit sokat használnék aszfalton is, balatont megkerülni meg ilyesmi túrák.. de néha lazább terepre, erdõbe is kimerészkednék.. Valami tanács?

kösziii

Country Lite nem szolgált alattam, de egy Cube Touring igen. Sajnos gariba vissza kellett vinni, mert 25 km/h felett úgy szitált a kormánya (ha mindkét kézzel elengedte az ember), mint az állat. Kevésbé jelentõs negatívuma volt, hogy a nyereg szögét csak szûkebb határok között lehetett állítani, mint a nem cube nyeregcsöves bringáimon. Ezekre érdemes figyelned, ha kipróbálod a bicajt.

Cross/Trekking szegmensbõl a már említett Cube Touring-on kívül használtam Speci Globe-ot, Kona Dew-t, Genesis Durango-t és Merida Crossway 900-at. Ezek közül leginkább a Meridát javasolnám, ha sokat mész terepre. Az idei HFS 1000 szépségben is veri a vetélytársakat. (Ami a fotókon alu színnek látszik, az valójában nagyon tetszetõs fehér.)

Feltöltött kép

whoffer90

whoffer90

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

kösziii

Muzzy

Muzzy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Helló TomTom,

ok ok ok, majd valamit megpróbálok fényképezni.. Régen volt az mikor bringáztam napi rendszerességel... Kb 4 éve leszoktam a dohányzásról, az most megmutatkozott a sulyomon is.. felszedtem jó pár kilót, ezert az Cube bicómat nem fogom gyilkolni, csak szépen lazam, míg le nem adom lassan a kilókat..

Ja és pontosan, a dizajna fogott meg és a színkombinációja.. Egyszerûen nagyszerû (félek, nem lesz egyszerû színben hozzáillõ bukósisakot venni).. Az elárúsító javasolt még pár Kellys bringát, de azok nem tetszettek.

Hát nagyon várom hogy megcsodálhassam és kipróbálhassam :D

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Hello Muzzy!

Szerintem nyugodt lehetsz, rendben lévõ kis bringát fogsz kapni.
Biztos mondták neked is, hogy találhatsz jobb ár/érték arányú kerót is,
ez igaz is, de ha neked is annyira megtetszett ez, mint itt általában
mindannyiunknak a sajátja, akkor elégedett Cube-os leszel te is! :)

Majd kérünk képeket, ha meglesz!
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Muzzy

Muzzy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szervusztok CUBE bringások,

a hét végén megrendeltem ezt a bicót : www.cube-bikes.hu

esetleg valakinek van már ilyen, valmi tapasztalatok? Nagyon várom már, hogy nyergébe pattanva szeljem a levegõt :D

ha valaki már tapasztalta, vagy tud róla eggyest - mást, nyugodtam írhat :)

Pár segítõkész fórumos már mondott vélemenyt a felszerelésrõl, amit köszönök nekik..

Szervusztok,
Nyeregbe füll

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Sorry, egy picit off!
Ha valakit érdekel:
iWiW - Bejelentkezés
Felrakom a Szabadonfutóba is, csak hátha azt valaki nem ismeri!
Többet itt nem írom, kisdobosbecsszóra igérem! :)

mivan80:
Ha gondolod ide, vagy privátba megírom, nem akarok fórumszabály-ellenes reklámozást
elkövetni itt.
:)

Ne fogd magad vissza Tom! Áruld el nekünk is a titkot! Nekem is tetszik az a hátizsák... :)

Tom

mivan80

mivan80

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Iiiigen, már közben akadt egy nagyon jó kis információ forrásom, és ha minden jól megy lesz
Easy Riding Pack hátizsákom is! :)

Ne fogd magad vissza Tom! Áruld el nekünk is a titkot! Nekem is tetszik az a hátizsák... :)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Iiiigen, már közben akadt egy nagyon jó kis információ forrásom, és ha minden jól megy lesz
Easy Riding Pack hátizsákom is! :)

Szia!
Nem, nemcsak papíron vannak, és az idei kiegészítõk sokkal jobbak, és több is mint tavaly volt. A bringaexpón is hatalmas volt a választék, szinte minden volt, amit a honlapon látni. Ezért is gerjedtem rá én is! :)

Tom

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
A reactiont mennyiért vetted meg és melyik felszereltségüt?

CUBE... your life!!!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Ilyet szerettél volna?

Eredetileg nem, de amikor megláttam... akkor már nagyon. Erre közölték, hogy az utolsót egy hete vitték el a nagykerbõl. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Ha venni szeretnék magamnak egy XMS vázat, akkor menyit kellene össze spórolnom???

Szerintem külön vázként nem lesz egyszerû szerezni :)

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Eszerint miattad nem kaptam... :D

Ilyet szerettél volna?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Ja a gép:
Reaction

Eszerint miattad nem kaptam... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok! Új vagyok a témában, segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni!
Egy olyan bringát szeretnék venni, amit jól tudok használni a városban illetve aszfaltos túrák során, de az erdõben lazább terepen is megállja a helyét.
Néztem a Cube honlapját, tökéletesnek találtam pl. a Cube Cross biciklit erre a célra, van valakinek esetleg tapasztalata/véleménye errõl a típusról?
Ezen kívül néztem kicsit olcsóbb Cube bicikliket is a cross bike kategóriában, úgy gondolom azok is megfelelnének, nem feltétlenül fontos nekem a felsõ kategóriás váltó/fék stb, de azoknak a váza nem teccik, már pedig olyat szeretnék venni amelyik jól is néz ki.. Lehet valahol külön Cube vázakat kapni, és esetleg arra építeni egy ilyen cross típusu bringát? Elõre is köszi a segítséget

szerintem cube cross vázat nem fogsz külön kapni
cross vázat nagyjából meridát lehet kapni

ép0teni viszont nem fogja megérni, ahoz drága a váz is meg a normálisabb teló (rst és suntur amibõl válogathatsz). még én is (soha nem szoktam kompltt bringát venni) gondolkodom hogy lehet veszek gyárit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Meg vagy vele elégedve vagy csak elviseled??? Azért használod mert tetszik vagy mert újjabb??? Én elsõre bele szerettem a menet tulajdonságaiba, mikor még nem is volt beállítva...

Szia!
Megbarátkoztunk. Egy kicsit furcsa volt a kisebb váz. Más testtartás és máris érzem, hogy itt - ott izomláz is alakult ki, mert másként mozgat meg.
Jó kis vas. Szeretem. Eszi a távolságot. Kezdem megérteni, hogy mi tud lenni a különbség két kategória között a kerékpároknál.
Egyet sajnálok csak. A társaság, akikkel eddig néha eljártunk együtt tekerni, nem fogja már végképp bírni a tempót velem :)

whoffer90

whoffer90

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok! Új vagyok a témában, segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni!
Egy olyan bringát szeretnék venni, amit jól tudok használni a városban illetve aszfaltos túrák során, de az erdõben lazább terepen is megállja a helyét.
Néztem a Cube honlapját, tökéletesnek találtam pl. a Cube Cross biciklit erre a célra, van valakinek esetleg tapasztalata/véleménye errõl a típusról?
Ezen kívül néztem kicsit olcsóbb Cube bicikliket is a cross bike kategóriában, úgy gondolom azok is megfelelnének, nem feltétlenül fontos nekem a felsõ kategóriás váltó/fék stb, de azoknak a váza nem teccik, már pedig olyat szeretnék venni amelyik jól is néz ki.. Lehet valahol külön Cube vázakat kapni, és esetleg arra építeni egy ilyen cross típusu bringát? Elõre is köszi a segítséget

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Meg vagy vele elégedve vagy csak elviseled??? Azért használod mert tetszik vagy mert újjabb??? Én elsõre bele szerettem a menet tulajdonságaiba, mikor még nem is volt beállítva...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

erre

erre

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Tisztelt erre!
Csatlakoznék Bikertiggerhez. Mivel Cube-ról van szó, ezért sztem az ára a Cube-okhoz képest okés. Viszont, ha körülnézel, akkor ilyen árkategóriában lehet, hogy más gyártó jobb felszereltséget is ki tud hozni. Ezt neked kell mérlegelned, sok szempontot figyelembe véve, ahogy azt az elõzõekben olvashattad. Nem lebeszélni akarlak, isten ments, nehogy ez jöjjön át! :) Nekem is Cube-om van, viszont anno amikor én vettem, két éve én is akciósan kaptam meg egy kiállított példányt. Az az összeg, amiért megvettem, megfelelt érte. Viszont azóta már rádobtam egy jó 100.000 ft-ot. Igaz az én vételem félig-meddig szükség volt, mert elötte lopták el a másik cangám.

Szóval én a következõt csinálnám:
1. el kell dönteni mire kéne a canga!
2. mint minden bringa, a Kelly's-t is beleértve sokat fejlõdött az alatt az idõ alatt, amióta használod a sajátod. Ha meg vagy vele elégedve, nézz szét Kelly's tájon, hogy azért a pénzért amibe ez a Cube kerül milyen Kelly's-t kapnál.
3. ha kapsz egy jó kis Kelly's-t, akkor szerintem felesleges több pénzt kiadni.....!
4. ha úgy gondolod, hogy hát igen jó-jó, de a Cube szebb, és megéri a többletköltséget, akkor hajrá!!!!! Vedd meg azt! És akkor üdvözlünk a boldog Cube-osok táborában.
A MTB-ok többségén 26-os kerék van, mostanság kezdenek bejönni a 29-esek. Nagy kerékátmérõvel is kaphatsz jó méretû bringát, a helyes vázméret választásával. MINDENKÉPP FEL KELL RÁ ÜLNI, ezt többnyire engedik is, de a szakboltban segítenek is.

attól független ha montit veszel is érdemes körülnézni. lehet (biztos) annyiért kapsz jobb ár érték arányút. (hacsak nem nagyon akciós a cucc)

Ma tekertem elõször vele.
Elsõ fél órában vissza akartam vinni, mert nem éreztem jól magam rajta.
Nyereg felhúz, mindent beállít.
Este is elmentem tekerni.

Most elkezdem árulni a Kelly's -t. Szegény kikerült az erkélyre és a helyére bekerült a Cube :) :(

Ja a gép:
Reaction

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Vagy egyáltalán sehogy sem állnak a kiegészítõkkel, csak papíron vannak?
Mert pl. amikor én tavaly keresgéltem volna, külföldi webshop-okon sem nagyon találtam semmit
ezekrõl.
Ezesetben viszont ez hiba a Cube-tól.

Szia!
Nem, nemcsak papíron vannak, és az idei kiegészítõk sokkal jobbak, és több is mint tavaly volt. A bringaexpón is hatalmas volt a választék, szinte minden volt, amit a honlapon látni. Ezért is gerjedtem rá én is! :)
" A Cube el van vetve! "