Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Írta 2010. december 13. - 11:37
és még mindig nem fair hazai kisker árakat külföldi netes árakhoz hasonlitani. ha mindenáron kinti árhoz akarsz hasonlitani, keress kinti brick-and-mortar boltokat és ahhoz hasonlits
plusz: akármilyen hihehetlen tudás birtokosainak érezzük magunkat mint boltosok, a nagyker ár nem tartozik a vevõre. semmilyen esetben sem. ennyi eszetek tényleg lehetne...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. december 13. - 09:32
itt van néhány, ebbõl kettõben vagyok ismerõs....
nem tartozik közéjük, de egyszer bajban voltam egy deffektnél mert elromlott a pumpa és 100ft-ért fujták fel a kerekem....na érted
az árrés meg igenis nagy, ha csak itthoni viszonlatot nézünk, onlány 40 a példaként szolgáló xt lar, nlha 35re is lemegy, boltban 65ezer (!!!) na most tegye a szívére a kezét és gondolja át aki azt mondja h nem számít neki 25-30 ezer forint....mert értemén hogy a magyar gazdaságot támogatni kell de nem ilyen árrésekkel, és én igenis a nehezen összevakart pénzembõl a legjobbat szeretném megvenni ami kihozható
ha nem ilyen nagy dologrol van szó én is elmegyek a boltba, rendelek fékbetétet, gumit, esetleg nyerget ilyesmi, cipõt is mindig boltban.....de ha egy vár mondjuk 150 ezerrel olcsóbb neten, biztos h nem a boltban veszem meg....valahol szerintem ezt is meg lehet érteni, mert nem olyanok itt a fizetések, hogy megtehesse egy átlag polgár
Hihetetlen, milyen tévképzeteitek vannak...
Remélem nem számít üzleti titoknak, sz csak hogy képbe legyetek: magyar kereskedõként a magyar nagykerben bruttó 46350 Ft-ért kapnám meg az emlegetett XT hajtókart!!! Ha vennék 15 db-ot évente nyilván egy kicsit olcsóbb lenne, de nem sokkal... Szóval hogy adjam így 35e Ft-ért? Fizessek neked h legyen egy jó hajtókarod? Ha magyar boltban ilyen áron találsz XT hajtókart, akkor az vagy bontott vagy külföldrõl csencselt darab.
Ne értsetek félre, nem azzal van bajom, hogy megveszed olcsóbban- én is ezt teszem/tenném, csak zavar, hogy sokan azt hiszik, minden kereskedõ csúnyán lehúzzák õket...
Írta 2010. december 13. - 08:22
100ft-ért fujták fel a kerekem....na érted
az szolgáltatás, Maggi, mit vártál? teljesen jogos, még ha szarrágásnak tûnik is. ha nem ott veszel alkatrészt, mibõl éljen meg?
bringavarázsnak egyébként igaza van, de sajnos a napi valóság sokszor felülírja az ilyen gondolatokat.
csak hogy picit cinikus is legyek: egyszer azért megnézném a fogyasztói kosarad.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. december 13. - 01:22
sajna ez nem kis folyamat lesz ha a vevõ és eladói kör egyensúlyba akar kerülni
Írta 2010. december 13. - 00:46
nem tartozik közéjük, de egyszer bajban voltam egy deffektnél mert elromlott a pumpa és 100ft-ért fujták fel a kerekem....na érted
az árrés meg igenis nagy, ha csak itthoni viszonlatot nézünk, onlány 40 a példaként szolgáló xt lar, nlha 35re is lemegy, boltban 65ezer (!!!) na most tegye a szívére a kezét és gondolja át aki azt mondja h nem számít neki 25-30 ezer forint....mert értemén hogy a magyar gazdaságot támogatni kell de nem ilyen árrésekkel, és én igenis a nehezen összevakart pénzembõl a legjobbat szeretném megvenni ami kihozható
ha nem ilyen nagy dologrol van szó én is elmegyek a boltba, rendelek fékbetétet, gumit, esetleg nyerget ilyesmi, cipõt is mindig boltban.....de ha egy vár mondjuk 150 ezerrel olcsóbb neten, biztos h nem a boltban veszem meg....valahol szerintem ezt is meg lehet érteni, mert nem olyanok itt a fizetések, hogy megtehesse egy átlag polgár
Írta 2010. december 13. - 00:22
Írta 2010. december 12. - 23:52
Írta 2010. december 12. - 23:49
Karbon országútit.De a lényeg ugyanaz., 28-ért vett egy (gondolom) xt-t
on
Továbbá az itthoni nagyker akkor beszél majd teljesen jogosan,ha nem úgy kezdi a kereskedõnek hogy:elõrendelés.Mert ugye kockáztatni nem fog.A helyzet meg az,hogy nincs ingyenebéd.Ha majd nem éri meg neki így,elmegy Budaõrsre virágot árulni
Írta 2010. december 12. - 23:21
Nem tudom hova tenni azt a boltot,ahol" ha nem vagy haver le se tojnak"(talán kisbetûs noé balázs).Boltot kell váltani,ha így megy.Van vagy 200.
Az árrés meg nem nagy.
"Értem mire akarsz kilyukadni, azt is értem, hogy meg kell élni a boltosoknak, fizetni az alkalmazottat, rezsit, adót..."
Mégse érted.
Azért élünk szar országban,mert mindenki kifelé tekint.Önös érdekeket helyez a nagy egész elé.Aztán sírunk,hogy minden rossz.
Nem magyar boltost,embert,országot támogat a keresetével,hanem külföldit,aki ebbõl a végén nyilván még nagyobb kedvezményt tud kialkudni a gyártótól.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 12. - 23:09
Viszont a vevõ is érthetõ, mert ha a hajtõmû példáját nézzük, 28-ért vett egy (gondolom) xt-t
Annyiért ha beslattyog egy boltba, kap egy deore-t, amit ha az itteni boltokat vesszük (ahol ha nem vagy haver le se tojnak ha rossz napjuk van) 2 hét...
tehát akkor két hét alatt kapsz ugyanannyiért egy 2 kategóriával gyengébbet, mikor még angliából is feleannyi idõn belül megjön, egy sokkal komolyabb...
Nyilván onlány külföldi shop-ok áraival nem lehet versenyezni (itthonival sem), de azért elég nagy az árrés, arról ne mis beszélve, hogy sokat kell rá várni, fõleg így télen
sokszor az a válasz h majd rendelün ha fogy a készlet, mert most rendeltünk, tehát két hét alatt sem jön meg....jó szélsõséges a példa, de akkro várjak sokszor annyit, egy gyengébb alkatrészre mikor le se szarnak? tudom nem mind ilyen, de nem hinném h csak nekem vannak ilyen tapasztalataim szerintem
on
Írta 2010. december 12. - 22:59
Nem csak bringaiparra értettem.
A legtöbb webshop képes rá.
Írta 2010. december 12. - 22:51
Úgy tudunk nõni,ha többet fogyasztunk.DE itthon.
Ha mindenki külföldön vásárol,sose fogunk fejlõdni.
Ötlet: külföldi rendeléseket lehetõvé tevõ webshop, mert sok országban lényegesebben drágábbak a bringaalkatrészek, mint Magyarországon. Magyarországon tudtommal csak az ebike szállít külföldre, ami ugye nem sok, tán még megélne 1-2.
Írta 2010. december 12. - 22:33
Nézd,szerintem egy 60 ezres hajtómû ,nem az a termék ,ami nélkül nem lehet élni.
Tehát luxuscikk.
Ha meg az,akkor legyen rá pénzem.Ha van pénzem,akkor megveszem itthon.Ha nincs,veszek olcsóbbat.
arpi ,neked magyarázzam mi a stájsz?
Az alap:amíg ennyire kis piac vagyunk sose lesznek jó áraink.
Úgy tudunk nõni,ha többet fogyasztunk.DE itthon.
Ha mindenki külföldön vásárol,sose fogunk fejlõdni.
...mindezek mellet:ahogy írtam,nem az zavar,hogy ha rafkózik valaki,hanem az ,hogy ezt reklámozza orrvérzésig.
mod,ha marhára off töröld,de válaszolnom kellett.
Írta 2010. december 12. - 21:06
Ami itthon 60e hajtómû,az a crc-rõl megjött 28-ért.Te mit tettél volna?Azért,hogy támogasd a magyar gazdaságot,hogy tudjak felvenni még két embert,aki majd jó fizut kap és elkölti a magyar üzletekben.
Mindegy,sose lesz érthetõ,mert magyarok vagyunk.
Ezért tartunk,ott :ahol.
Attól olcsóbb ,mert kurvára nagyobb országokról van szó,nem attól ,mert mi szakítunk hatalmasat.
Off-ért sorry.
Írta 2010. december 12. - 19:42
Mindegy,sose lesz érthetõ,mert magyarok vagyunk.
Ezért tartunk,ott :ahol.
Attól olcsóbb ,mert kurvára nagyobb országokról van szó,nem attól ,mert mi szakítunk hatalmasat.
Off-ért sorry.
Írta 2010. december 12. - 13:43
off-Ezek a linkek igen jót tesznek a hazai kereskedelemnek.
Inkább az a szomorú, hogy külföldön szinte minden olcsóbb mint itt nálunk. (És ezekben az országokban általában lényegesen jobban is keresnek)
Persze a te szemszöged is érthetõ, de ha valaki egy x dolgot keres, és utánajár, sajnos az esetek 90%ában olcsóbban be tudja szerezni más országból az áhított cuccot szállítással esetleges vámmal együtt. Akkor meg teszem azt miért fizessek 100ezer forinttal többet egy bringáért, ha Euroban vagy USDben fizetve annyival olcsóbban megkaptam?
Sajnos ez a magyar kereskedõkön is múlik, hogy jóval kevesebb eladott árún akarnak ugyanannyit keresni, mint aki 10 vagy 100szor annyit ad el máshol ugyanabból..
Persze támogassuk az itthoni vásárlást, de ha 1 nap utánajárással egy átlag havi fizut nyerek ha külföldrõl veszek pl bringát, akkor miért vásároljak itthon?
És ez most nem csak neked szól, hanem úgy az átlag magyar forgalmazóknak.
Bocs az offért.
Térjünk vissza a jó kis Cubeokhoz
Írta 2010. december 11. - 14:39
Írta 2010. december 11. - 14:34
off-Nem a márkarajongásról van szó.
Csak arról,hogy nyilván mindenki ügyeskedik,mert rosszul keres vagy spúr vagy csak hülyén nevelték.
DE ügyeskedjen otthon magának.
Miért kell ezt közkinccsé tenni?
Tegnap raktam össze egy Cube outit,amit a chainrõl rendelt a gyerek.Össze -vissza volt cseszve,mikor mondtam,hogy x a javítása,ki volt tágulva a pupilla,merhogy ez garanciális nem?!
Hogy lenne az?
offabb-én vagyok annyira lokálpatrióta,hogy nem vagyok rá büszke,hogy mindenféle külföldi szar webrõl rendelem a cuccaim.
Hidd el nem engedhetem meg magamnak,nem vet fel a mani.Gyûjtök rá.
bocs nem feltétlen arra írtam, csak úgy általában
s lusta voltam kiszedni a zidézetet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 11. - 14:25
Csak arról,hogy nyilván mindenki ügyeskedik,mert rosszul keres vagy spúr vagy csak hülyén nevelték.
DE ügyeskedjen otthon magának.
Miért kell ezt közkinccsé tenni?
Tegnap raktam össze egy Cube outit,amit a chainrõl rendelt a gyerek.Össze -vissza volt cseszve,mikor mondtam,hogy x a javítása,ki volt tágulva a pupilla,merhogy ez garanciális nem?!
Hogy lenne az?
offabb-én vagyok annyira lokálpatrióta,hogy nem vagyok rá büszke,hogy mindenféle külföldi szar webrõl rendelem a cuccaim.
Hidd el nem engedhetem meg magamnak,nem vet fel a mani.Gyûjtök rá.
(...de sok értelme úgy sincs ,mert a kereskedõ mindig is köcsi lesz ,ha nem jó az ára.)
Írta 2010. december 11. - 14:14
off-Ezek a linkek igen jót tesznek a hazai kereskedelemnek.
monjuk 150-ért venni egy kutyaközönséges merev alu vázat, azét elég elköletelezett márkarajongást feltételez....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való