Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
..ja,csak épp darabosan mozog.Szal jó az a csapágy,ha van,de minek?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger,a furatot amibe a tag csapja megy.Ovális lett mindkét oldalon,kotyogós lett a tag benne.

ja értettem
de sztem bírnia kéne
anno a kikaput szoktam lokolva használni (még egy fox float rl tag volt) de nem nagyon ártott neki.
mindenesetre eddigiek alapján a dt tagok egyetlen pozitiv tulajdonsága tényleg a csapágyazott "szemek" -már ha még olyanok-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

a csapágyazott "szemet"

de azért azt ki kéne bírni a tartókonzolnak

pár évvel ezelõtt a foxnak is csak full kemény lockos tagjai voltak (amelyik lokos volt) -illetve megint van rpl -. azért bírták a vázak gond nélkül. inkább a tagok nem ha úgy felejtették. :)

Tigger,a furatot amibe a tag csapja megy.Ovális lett mindkét oldalon,kotyogós lett a tag benne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Semmi köze hozzá a vázgyártónak.
Ezeket a vázakat vagy Manitou vagy Fox tagok köré tervezik.
Ott "puhább" a lock.

...nem tudom mit favorizáltok a DT tagokon.Egy fos.Nehezen mozog,semmit nem tud,ezekhez mérten-de enélkül is-drága,mint a bûn.Semmivel sem minõségibb a kialakítása,mint az elõzõekben említetteknek.

a csapágyazott "szemet"

de azért azt ki kéne bírni a tartókonzolnak

pár évvel ezelõtt a foxnak is csak full kemény lockos tagjai voltak (amelyik lokos volt) -illetve megint van rpl -. azért bírták a vázak gond nélkül. inkább a tagok nem ha úgy felejtették. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Semmi köze hozzá a vázgyártónak.
Ezeket a vázakat vagy Manitou vagy Fox tagok köré tervezik.
Ott "puhább" a lock.

...nem tudom mit favorizáltok a DT tagokon.Egy fos.Nehezen mozog,semmit nem tud,ezekhez mérten-de enélkül is-drága,mint a bûn.Semmivel sem minõségibb a kialakítása,mint az elõzõekben említetteknek.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hi.
Szerintem add el a DT tagot.
Vegyél helyette egy Foxot vagy egy Manitou Radiumot.
Ams vázban cseréltem tagot DT-re.Ha sokat van zárt állásban használva a tag:terepen felfelé,sík tekerés közben,mivel beton kemény a lockja,szétveri a váz tartókonzoljában a furatot.Egy év alatt történt.

Ez elég égõ azért a vázgyártónak. A garancia ilyen esetre nem terjed ki?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Hi.
Szerintem add el a DT tagot.
Vegyél helyette egy Foxot vagy egy Manitou Radiumot.
Ams vázban cseréltem tagot DT-re.Ha sokat van zárt állásban használva a tag:terepen felfelé,sík tekerés közben,mivel beton kemény a lockja,szétveri a váz tartókonzoljában a furatot.Egy év alatt történt.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Szerintem a távtartó szett az amire Te gondolsz. Ha jól tudom 27,3 mm-es kell, egy 8mm-es és egy 6mm-es csavarhoz.
"Ride today, heal tomorrow"

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Sziasztok!

Megjött az új AMS 100-as vázam. Van hozzá egy DT Swiss XM 180-as rugóstag, már csak a beszereléséhez kellene egy kit, amit nem tudom, hogy pontosan hogy neveznek itthon (hardware kit néven láttam az idegen oldalakon) . Ennek a magyar nevére, illetve a méretekre lenne szükségem.
Elõre is köszi!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Igen, 165mm szemtávolságú rugóstag kell bele. Ha teheted nyugodtam cseréld le. Én nem régtõl vagyok nagyon boldog tulajdonosa egy AMS-nek. Nekem is F100-as teló van benne, ez a tökéletes a geometriájához.
"Ride today, heal tomorrow"

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

1) semmiben
2) a vázhoz jár gyárilag rugóstag is
3) igen

Nem feltétlenül új vázban gondolkodom, ezért érdeklõdtem a rugóstag beépítési hosszáról, azt lehet, hogy külön kell beszereznem. A 165mm szemtávolságú megfelelõ hozzá?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ExCube-osoknak - akik lélekben még mindig Kockások - is szól? :)

Még nekik is.;)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
ExCube-osoknak - akik lélekben még mindig Kockások - is szól? :)
Én is békés, boldog Karácsonyt, és km-ekben gazdag Újévet kívánok Mindenkinek!

Minden kedves márkatársamnak Békés Karácsonyt, és sikeres, sok kilométert legyõzendõ új évet kívánok!

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Nagyon gondolkodom, hogy le kellene cserélni az LTD Team vázamat egy AMS-re. Az AMS-ek között a 100-at mozgó vázakat nézegettem. Látam AMS CC-t, amit viszont nem találtam a hivatalos Cube honlapon. Ez miben más mint a CC nélküli társai? A 100-at mozgó AMS vázakhoz milyen beépítési hosszal rendelkezõ rugóstag passzol? Ehhez a vázhoz megfelelõ a jelenlegi FOX 32 F100 RL teleszkópom a megfelelõ geometria végett?
Elõre is köszi a segítséget!

1) semmiben
2) a vázhoz jár gyárilag rugóstag is
3) igen

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon gondolkodom, hogy le kellene cserélni az LTD Team vázamat egy AMS-re. Az AMS-ek között a 100-at mozgó vázakat nézegettem. Látam AMS CC-t, amit viszont nem találtam a hivatalos Cube honlapon. Ez miben más mint a CC nélküli társai? A 100-at mozgó AMS vázakhoz milyen beépítési hosszal rendelkezõ rugóstag passzol? Ehhez a vázhoz megfelelõ a jelenlegi FOX 32 F100 RL teleszkópom a megfelelõ geometria végett?
Elõre is köszi a segítséget!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

A benzinkúton is ingyen lehet fújni....de van ellenpélda is, bár itthon még nem láttam, biztos, hogy van. Bécsben a kerékpárboltnál ki van rakva kompresszoros pumpa, aztán fújhat boldog-boldogtalan. Akkor lenne szolgáltatás, ha a boltos fújná a kereked.

100ft-ért fujták fel a kerekem....na érted

...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

az szolgáltatás, Maggi, mit vártál? teljesen jogos, még ha szarrágásnak tûnik is.

A benzinkúton is ingyen lehet fújni....de van ellenpélda is, bár itthon még nem láttam, biztos, hogy van. Bécsben a kerékpárboltnál ki van rakva kompresszoros pumpa, aztán fújhat boldog-boldogtalan. Akkor lenne szolgáltatás, ha a boltos fújná a kereked.
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Minden kedves márkatársamnak Békés Karácsonyt, és sikeres, sok kilométert legyõzendõ új évet kívánok!
" A Cube el van vetve! "

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Jogos!
Bár nem is említettem.
Topik on

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

srácok, van árakkal, nagykerekkel kiskerekkel foglalkozó topic, tessék azt szemetelni!

és még mindig nem fair hazai kisker árakat külföldi netes árakhoz hasonlitani. ha mindenáron kinti árhoz akarsz hasonlitani, keress kinti brick-and-mortar boltokat és ahhoz hasonlits

plusz: akármilyen hihehetlen tudás birtokosainak érezzük magunkat mint boltosok, a nagyker ár nem tartozik a vevõre. semmilyen esetben sem. ennyi eszetek tényleg lehetne...

Jogos! Töröld nyugodtan! Csak felhúztam magam.. Ja, és NEM a nagykert okolom a körülmények miatt!