Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Megnézném azért, hogy milyen váltót használ az, aki évi szinten fogyaszt el többet. Nekem még sosem tört el egy sem... (Kopp-kopp, és nem offolok többet)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Eddig azt hiszem 8-10 váltó fület reszeltem ismerõsöknek hasonlókból, még nem volt rájuk panasz.
Volt anno esetem, (a bringa aznap volt szervizben, de ezt most hagyjuk) valahogy letekeredett a fogsor rögzítõ záróanya Hárs hegyen, a váltófül eltört. Mivel nagyon lemaradtam kis idõ múlva Dante vissza jött, mikor meglátta mi történt kérdezte mit fogok most csinálni, teljesen kiakadt mikor mondtam hogy "kicserélem" és kerekedõ szemekkel nézte ahogy elõveszem a a mez zsebébõl a tartalékot.
Van aki a kulcs csomóján hordja a tartalékot, én azóta a nyereg két pálcájára kötegelem hogy tuti ott legyen ha valami történne.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Van benne igazság, de ez feljogosítja a gyártókat, hogy a gyártási vagy egyéb költségekkel köszönõ viszonyban se lévõ árakat szabjanak meg, csak azért, mert kénytelen vagy megvenni az alkatrészt, különben dobhatod kukába az egész hátsó váltórendszert vagy akár az egész vázat? Költõi kérdés, természetesen. Nem téged kívánlak támadni, kérlek, ne értsd félre.

Azért nem úgy van az...
Ha nincs gyári, az elsõ, amit tehetsz, hogy bemész boltokba, és megkérdezed, tartanak-e hasonlót, mivel sok esetben átfedés van a különbözõ márkák fülei között, és jobb eladók ismerik, melyek a csereszabatosak.
Vagy rendelsz a netrõl, akár gyári Cube-ot, akár utángyártottat.
De legyárt(t)a(t)ni sem sok idõ és pénz, egy ehhez hasonló egyszerûbb darabot 2 éve 1200 Ft-ért készítettek nekünk. Elvileg az sem baj, ha nem olyan erõs, hiszen pont az a lényege, hogy ez törjön inkább, mint bármi más, a lényeg, hogy a rögzítési pontok egymáshoz képest megfelelõ helyen legyenek, különben hazavághatja a váltást...
Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

...néha nem értem min mérgelõdtök.
Az a sport amit ûztök,akár hobbiból,akár sportszerûen:luxus.
Mivel az,ha ûzitek,meg tudjátok engedni magatoknak.Akkor meg ne fájjon már annyira,ha egy 80 rugeszos váz egy alkatrésze 7000 pénzbe kerül.

Van benne igazság, de ez feljogosítja a gyártókat, hogy a gyártási vagy egyéb költségekkel köszönõ viszonyban se lévõ árakat szabjanak meg, csak azért, mert kénytelen vagy megvenni az alkatrészt, különben dobhatod kukába az egész hátsó váltórendszert vagy akár az egész vázat? Költõi kérdés, természetesen. Nem téged kívánlak támadni, kérlek, ne értsd félre.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...néha nem értem min mérgelõdtök.
Az a sport amit ûztök,akár hobbiból,akár sportszerûen:luxus.
Mivel az,ha ûzitek,meg tudjátok engedni magatoknak.Akkor meg ne fájjon már annyira,ha egy 80 rugeszos váz egy alkatrésze 7000 pénzbe kerül.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
A helyi (Állítólag...)"Cube Diler" tudott szerezni valahogy... Ja, jut eszembe, érdekes, hogy ennek a belsejében már nem m2-es van írva, hanem 192...

Bálint, küldjek tervrajzot??? Megnézed menyire bonyolult??? És ha nem csókosak, akkor nem jön ki...

Maggi, szerinted én min mérgelõdtem???

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát azért 7k azért a kis fosért a pofátlannak is a pofátlanabbik fajtája....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De az erõsséggel nem a lényegét veszíti el? Inkább a váltófül maradjon egyben s a váltó vagy a váz törjön? :)

ok gyárival egyezõ erõsségüre :)
a lényeg az vót hogy ha az embernek nincs otthon vmi háztáji forgácsoló mûhelye vagy legalább egy kisebb megmunkálóközpontja akkor nem fog kijönni 8K-ból...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
De.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

meg lehet csinálni, szebbre is meg erõsebbre is, csak nem jönne ki 8K-ból...:)

De az erõsséggel nem a lényegét veszíti el? Inkább a váltófül maradjon egyben s a váltó vagy a váz törjön? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem egyszerûbb és nem olcsóbb. Kell hozzá anyag plusz kell fizetni marósnak vagy esztergályosnak, hogy megcsinálja. És nem lesz olyan, mint a gyári. Sem anyagban sem formában, így pedig erõsségben sem. Azt pedig a váltó bánhatja, ami nem 1-2 ezer forintos alkatrész.

meg lehet csinálni, szebbre is meg erõsebbre is, csak nem jönne ki 8K-ból...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Csütörtökön sikerül váltótartó fület kerítenem a bringámhoz, így 2,5 hónap után megint tudok tekerni!!! Már el is felejtettem menyire jó is a Kocka :) :P :D

Végül hol sikerült hozzájutni?
"Ride today, heal tomorrow"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

és még én nyavalyogtam,hogy 1800 a konára.de lehet egyszerûbb/olcsóbb lett volna egyediként legyártatni.nem hiszem hogy nagyon bonyolult lenne a formája

Nem egyszerûbb és nem olcsóbb. Kell hozzá anyag plusz kell fizetni marósnak vagy esztergályosnak, hogy megcsinálja. És nem lesz olyan, mint a gyári. Sem anyagban sem formában, így pedig erõsségben sem. Azt pedig a váltó bánhatja, ami nem 1-2 ezer forintos alkatrész.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Van mindegyikbõl.Már ha...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
és még én nyavalyogtam,hogy 1800 a konára.de lehet egyszerûbb/olcsóbb lett volna egyediként legyártatni.nem hiszem hogy nagyon bonyolult lenne a formája

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Sajnos ennyi... és az ára... Mintha a fogamat húzták volna... 7000HUF hétezer magyar forint...
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Azért nincs infó,mert nem fellelhetõ sehol sem.
Magamnak kell összehozni,de már rajta vagyok.
Addig is szorry.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Az azért durva lenne.
"Ride today, heal tomorrow"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nem mondod hogy 2,5 honap volt egy valtofül beszerzése? :S

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Csütörtökön sikerül váltótartó fület kerítenem a bringámhoz, így 2,5 hónap után megint tudok tekerni!!! Már el is felejtettem menyire jó is a Kocka :) :P :D