Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Találkozott már valaki az alábbi problémával? Ha elöl a középsõ tányérra váltok, akkor nem tudom használni hátul a három legnagyobb lánckereket. Elöl egyszerûen ledobja a láncot a kis tányérra.
Bringa: Cube AMS 100, XT Hollotech II-es hajtómû és XT váltás van a bringán.
Ha van valakinek ötlete a probléma megoldására, szívesen veszem!

Üdv,
Kocka

Mennyit volt eddig használva a rendszer?

egy megoldás van a problémára: nem kell keresztbe váltani....

Nem vált keresztbe és úgy dobja le.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy megoldás van a problémára: nem kell keresztbe váltani....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Sziasztok!

Találkozott már valaki az alábbi problémával? Ha elöl a középsõ tányérra váltok, akkor nem tudom használni hátul a három legnagyobb lánckereket. Elöl egyszerûen ledobja a láncot a kis tányérra.
Bringa: Cube AMS 100, XT Hollotech II-es hajtómû és XT váltás van a bringán.
Ha van valakinek ötlete a probléma megoldására, szívesen veszem!

Üdv,
Kocka

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Mindig tanul az ember vmit.

Egyébként amiatt fújtam be 1-2 helyen mert kormányelfordításkor hangosan nyekergett.
Utána elmaradt a nyekergés de aztán elõjött máshonnan csak épp nem bírom megállapítani hogy honnan ered a nyikorgás
Vissza kellene vinni már a boltba átnézetni de nincs idõm és az üzlet a város másik végén van. Az meg tuti hogy nem fogja produkálni a fennt emlegetett hangokat a szervíz során.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a wd40 az nem kenésre való. kerékpáron nincs helye

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
A cube-os cuccok most háttérbe lesznek szorítva. SPD-s cipõ és pedál lesz a következõ lépés anyagilag.
Tegnap megvolt az elsõ sáros túra. Hát nem voltam büszke a bicajomra, cinceget, nyekergett néha.
Mi lehet a probléma? Elõzõleg mident megolajoztam, WD40-eztem, amit csak lehetett.
Nem értem. Próbáltam figyelni honnan jönek a hangok. A cincegés talán a féktõl eredt,a nyikorgást nem bírtam kinyomozni.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Na 1 héten belül 2 defektet kaptam. Egy icipici tüske szúrta ki a extra hiper szuper hátsó gumimat.

A féket egy dual kontroll xt-re cseréltem, nekem egyszerûbb a kezelhetõsége, a fékereje meg nagyon jó. Régebben a Bringavarázsból írt ide valaki, hogy vannak szuper Cube-os cuccaik, nézz vissza elõrébb, írj neki privit ruci ügyben, hátha tud segíteni.
Defektnél mindig nézd meg a külsõ gummád belsejét is, igen sokszor benne maradhat a tüske, és így jársz ahogy most. :)

Külföldi oldal? Ezt nem nekem akartad sztem....
" A Cube el van vetve! "

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Na 1 héten belül 2 defektet kaptam. Egy icipici tüske szúrta ki a extra hiper szuper hátsó gumimat.

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Megkérdezhetem mire cserélted?

A külföldi oldal linkjét el tudod küldeni nekem? Jó priviben is.

Nézted a bringacentrum lapját?
Én egy hosszúújjú mezen gondolkozom.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Hát még az idézést gyakorolnom kellene, kicsit össze-vissza sikerült hozzászólnom, bocsesz.

Valóban a Cube bringákon található fékekrõl esett szó, de utána teljesen átment a párbeszéd a fékekre. No mindegy, ha már itt tartunk, nekem is az volt az elsõ amit lecseréltem, gyárilag nekem is Stroker Ride-al volt felszerelve az AMS.
" A Cube el van vetve! "

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Hát még az idézést gyakorolnom kellene, kicsit össze-vissza sikerült hozzászólnom, bocsesz.

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

picit elment a téma a Cube márkáról :)

Szerintem meg végig Cube kerékpárról volt szó.
Kinéztem magamnak pár kiegészítõt, pólót meg ilyesmiket. Van esély rá, hogy itthon kapok, vagy esetleg próbáljam külföldrõl? Fentebb olvastam, hogy a Bringavarázsban mintha lenne pár nyalánkság...

hírek - bringacentrum.hu

http://www.bringacen...&sorrend_irany=

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
picit elment a téma a Cube márkáról :)

Kinéztem magamnak pár kiegészítõt, pólót meg ilyesmiket. Van esély rá, hogy itthon kapok, vagy esetleg próbáljam külföldrõl? Fentebb olvastam, hogy a Bringavarázsban mintha lenne pár nyalánkság...
" A Cube el van vetve! "

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
nem V fék, hidra julikáról van szó.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Jaaaaa most döbbenek rá, hogy a fékprobléma nem tárcsafékes, hanem V fékes...

Amúgy ebben az eseten ami hangot adhat a gumin lévõ "szõrök" el nem kopásáig a fékpofába éréskor.

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Bocs ha tévedek de a avx-en nem szoktál elõfordulni?

Üdv

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Sziasztok!

A fék témánál megragadom az alkalmat, hogy beköszönjek.
1 hónapja vettem akciós LTD Race-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz még szoknunk kell 1mást, a tuti stucni magasságot / hosszt még keresem, illetve még van hova fejlõdnöm erõben és technikában is. Street / dirt bringám után nagyon szenvedek lefelé kihúzott nyereggel (lenyomottal is:), meg a köves, gyökeres mászások is eléggé kifognak rajtam, de legalább van célom:)

Fék: Furmula RX van az enyémen, de szerintem hasonló cipóben járok. Elsõ km-eken mindkettõ szép csendesen fogott, most az elsõ halkan ciripel (mintha hozzáérne vmi a gumihoz - nem zavaró csak furi), hátsó meg eléggé hangos, illetve berezonál, nagyon fémes hangja van, néha attól félek h letépi a vázról:)

Üdv,
B

A stücni problémád majadani megoldása engem is érdekel majd, mert az hogy megfordítottam a kormányszárat egy darabig okés lesz de nem ez a végleges megoldás, valszeg egy hosszabb és 1-2 fokkal magasabb stucnit fogok rá tenni, csak nem tudom honnan lehet rendelni Easton cuccokat?
Vki közületek?

Üdv

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Úgy fest, hogy nem jól koptattad be a fékeket. Biztosan nem finoman és fokozatosan fékeztél, hanem nagyokat elsõre?!

Köszi, de sajnos nem errõl van szó. 42 évesen 15 éves kihagyás után nem is igen mertem vadulni az új bicajjal.
Egyébként megjegyzem szánnivaló a montihoz adott használati? utasítás. Semmi konkrét a vásárolt típusról csak általánosságok.
Azt is a testbike-ról kellett megtudnom hogy állítható a fékkar!
A telóról meg semmit nem találtam. Melyik tekerõ mit teker stb.!

Üdv

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

vagy szimplán ilyen, a stroker ryde egy legendásan szutyok fék...

Hát igen utána olvastam vmelyik nap a testbike-on és páran panaszkodtak hasonló tünetekre, nem dicsérték a tipust.

bridgedale

bridgedale

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Úgy értettem h fékezés közben ciripel az elsõ, a hátsó meg vad fémes hangot ad.
De az elsõ tényleg beleér a kanyarban:)